Nový Zéland – Nizozemsko 0:1 (kon.) | Chile – Švédsko 0:2 (kon.) | USA – Thajsko 13:0 (kon.)
konec
Chile
0:2 (0:0)
Švédsko
Úterý 11.06.2019, 18:00 • Roazhon Park (Rennes) • Mistrovství světa - ženy • Skupina F
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 1:7. Střely mimo: 5:11. Rohy: 0:11. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 8:13. (20:37:47)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Švédska, které svého soupeře porazilo poměrem 2:0. Švédsko tak dokázalo potvrdit roli favorita tohoto zápasu, přičemž si v tomto duelu vytvořilo opravdu velkou územní převahu, která přinesla jediné dvě branky až v závěru utkání. Chile se jen málokdy dostalo k opačnému pokutovému území, naopak se soustředilo na dobře fungující defenzívu, která přeci jednom dvakrát polevila.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Žlutou kartu dostává Yessenia Lópezová (Chile).
    90+4. Madelen JANOGYOVÁ - 0:2
     
    90+4
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Přichází rozhodující branka tohoto zápasu! Naprosto skvostným způsobem to provedla střídající MADELEN JANOGYOVÁ, která se drzým průnikem dostala až do pokutového území, kde si míč navedla na levou nohu a poté nekompromisním způsobem prostřelila brankářku Endlerovou.
     
    90+4
    Chile se na vyrovnávací branku krátí čas, už ho skutečně moc nezbývá. Nyní z vlastní poloviny nepřesně rozehrávala Saézová.
     
    90+3
    Nakonec se jednalo o pas k levé autové čáře, kde se nacházela Erikssonová. Švédsko si pohrává s míčem v bezpečné vzdálenosti.
     
    90+2
    Před malým momentem se do zakončení dostala Laraová, jenž ale výrazně minula branku. Lindahlova nebude s odkopem nikam spěchat.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádní hrací doby. Určitě můžeme ještě počítat s nastaveným časem.
     
    88
    Do další šance se dostávala Anvegardová, která se dostala až k hranici malého vápna, kde lobem přehodila i branku Chile.
     
    87
    I po úvodní brance mají více ze hry hráčky Švédska, kteří kombinují na polovině soupeřek. Zatím to k dalšímu střeleckému pokusu nevede.
     
    85
    Střídání v týmu Chile: ze hřiště odchází Yanara Aedová, přichází Rocío Sotová.
     
    84
    V tuto chvíli to bude pro hráčky Chile hodně složité, budou muset dotahovat jednobrankové manko. Do konce zápasu nezbývá zrovna moc času.
    83. Kosovare ASLLANIOVÁ - 0:1
     
    83
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jenom jsme se dočkali úvodní branky tohoto zápasu! Švédsko tak dlouho obléhalo pokutové území, až se po menším závaru dostala k míči KOSOVARE ASLLANIOVÁ, jenž bez větších potíží překonala brankářku Endlerovou.
     
    81
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Elin Rubenssonová, přichází Madelen Janogyová.
     
    79
    Endlerová posílala míč na útočnou polovinu, kde se Arayaová nedokázala prosadit ve vzduchu. Po dlouhé přestávce je opět aktivnější Švédsko.
     
    78
    Žlutou kartu dostává Carla Guerrerová (Chile).
     
    78
    Glasová se chtěla prodrat k centru z pravé strany, avšak čistým způsobem jí dohrála Torová. Švédsko si vyzkouší další autové vhazování.
     
    77
    Avšak následný rohový kop nakonec nebyl nebezpečný. Švédsko se i přesto udrželo u hracího předmětu, avšak ani další roh nic nepřinesl.
     
    76
    Endlerová si přeci jenom připsala další práci. Zpoza pokutového území to totiž zkoušela Jakobssonová, jejíž střela pořádně vylekala brankářku.
     
    75
    Posléze se autového vhazování ujala Glasová, která si pro spolupráci vybrala přiběhnuvší Asllaniovou, jenž vybojovala další autové vhazování.
     
    74
    Skutečně se pokračuje ve hře. Ihned se k míči dostala brankářka Endlerová, která nakonec dalekonosně posílal míč na druhou stranu.
     
    Zanedlouho by se mělo pokračovat.

     
    73
    To jsou věci! Nepřestává totiž pršet, hlavní sudí proto svolala hráčky do útrob stadionu.
     
    73
    Saézová si rozhodně nebrala servítky, naopak nekompromisním způsobem poslala míč k reklamním bannerům. Následovat bude další aut.
    72. Erikssonová pálila nad branku.
     
    72
    K odraženému míči se jako první dostala Erikssonová, jenž to zkoušela pravou nohou. Výsledkem je zakončení kousek nad horní konstrukci.
     
    71
    Nakonec si nedovoleným zákrokem pomohla Galazová, čehož si všimla také hlavní sudí. Švédsko rozehrávalo z vlastní poloviny po zemi.
     
    70
    Opět se celkem dlouho nehrálo, přičemž se na zemi ocitla střídající Lópezová. Střídat by se nemělo, naopak Chile rozehrává volný kop.
     
    69
    Máme za sebou více než hodinu hry, na první branku tohoto zápasu stále čekáme. Tlak Švédska je delší dobu u konce, nyní se hra často kouskuje.
     
    68
    O provedení standardní situace se postavila Arayaová, jenž našla pouze nohu protihráčky. V tuto chvíli se k provedení autu staví Erikssonová.
     
    67
    Ten se hodně nepovedeně stáčel na přední tyč, avšak hrací předmět přeci jenom opustil hrací plochu. Brankářka Endlerová tak bude vykopávat.
     
    67
    Žlutou kartu dostává Magdalena Erikssonová (Švédsko).
     
    66
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Stina Blacksteniusová, přichází Anna Anvegårdová.
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Fridolina Rolföová, přichází Lina Hurtigová.
     
    65
    Na pořadu dne byl další rohový kop, ke kterému se postavila Erikssonová. Její nabídku odhlavičkovala protihráčka, následovat bude další roh.
     
    60
    V ochozech stadionu můžeme sledovat, jak fanoušci prchají pod krytá místa. Přeháňka je opravdu hodně silná, trávník bude zanedlouho silně podmáčen.
     
    59
    Střídání v týmu Chile: ze hřiště odchází María José Urrutiaová, přichází Yessenia Lópezová.
     
    58
    Až nyní byl na hrací plochu přivolán lékařský personál, na zeleném pažitu totiž zůstala ležet Uruttiaová. Mezitím se nám velice slušně rozpršelo.
     
    57
    Na zemi se ocitla Aedová, avšak o nedovolený zákrok se nejednalo. Rolfoová se drala do zakončení, které nakonec skončilo v náruči Endlerové.
     
    56
    Jakobssonová si navedla míč na levou nohu a poté centrovala před malé vápno. Blacksteniusová se drala k zakončení, avšak zasahovala Torová.
     
    55
    O provedení autového vhazování se postarala Glasová, která na jistotu oslovila vedle stojící Rubenssonovou, jenž přenášela hru na Erikssonovou.
     
    54
    Na opačné straně to hodně překvapivým pokusem zkoušela Urrutiaová, jenž výrazně minula branku. Lindahlová okamžitě rozehrávala od branky.
     
    53
    Ten nebyl vůbec špatný, avšak skončil pouze na hlavě Laraové. Poté ještě napřáhla Rubenssonová, jejíž pokus byl hodně nepřesný – odkop.
     
    52
    Naopak to vedlo ke střeleckému pokusu v podání Rolfoové, který ještě tečovala Guerrerová. Endlerová nemusela zasahovat – rohový kop.
     
    51
    Kolmicí za obranu to zkoušela Stegerová, jejíž záměr dokázala přečíst pozorná Saézová. Chile se daleko s míčem nedokázalo prodrat.
     
    50
    Posléze to sama na sebe chtěla vzít nenápadná Balmacedaová, která narazil hned na první protihráčku. Na druhé straně neuspěla Jakobssonová.
     
    49
    K rozehrávce volného kopu se postavila Laraová, která posílal míč k hranici pokutového území. Urrutiaová prodlužovala za sebe, kde byl pouze Glasová.
     
    48
    Padající míč se podařil odehrát Fischerové zpět na polovinu soupeře. Tam se nacházela Blacksteniusová, která dokázala uspět ve vzduchu.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzalo na starost Chile, jenž bude hrát pro změnu zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám překvapivě nepřinesl žádnou branku. Švédsko mělo od úvodních vteřin naprosto drtivou územní převahu, avšak ani jednou se mu nepodařilo skórovat. Může za to chilská brankářka Endlerová, která nejednou podržela svůj celek. Naopak hráčky Chile toho směrem dopředu moc nepředvedly, naopak se Lindahlová nemusela ani jednou vážněji činit.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    O autové vhazování z pravé strany se postarala Galazová, která vhazovala podél autové čáry, kam si jako první seběhla Zamoraová.
     
    45+1
    První poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    45
    Do šance se dostala Blacksteinusová, která si naskakovala z dobré pozice, avšak i přesto zamířila pouze vysoko nad břevno branky
     
    43
    Blacksteinusová to zkoušela ostrým centrem napříč malým vápnem, avšak tento záměr odhalila Endlerová, která se včas vrhla po balónu.
     
    42
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem dvou, tří minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    41
    Roztažení hry na pravou stranu našlo Rubenssonovou, která ještě spolupracovala s Glasovou. Prvně jmenovaná vyprodukovala nepřesný centr.
     
    40
    Vzápětí si Švédsko vybojovalo další standardní situaci. Tentokráte se jednalo o cvičený signál, avšak Sembrantová na míč nedosáhla.
     
    37
    Endlerová se pozdě dostávala k míči, avšak i přesto trochu vystrašila naběhnuvší Blacksteinusovou, jenž z dobré pozice přestřelila branku.
     
    35
    Rolfoová to u své šestnáctky provedla znamenitě, spolupracovala totiž s vedle stojící Sembrantovou, jenž nekompromisně odkopla do bezpečí.
     
    34
    Nehrálo se více než minutu, s Guerrerovou to na malý moment vypadalo trochu vážněji. Dost možná, by chilská hráčka měla pokračovat ve hře.
     
    33
    Do zajímavé pozice si naskakovala jedna z hráček Švédska, která mířila pouze doprostřed branky. Mezitím na zemi zůstala sedět Guerrerová.
     
    32
    Galazové se podařilo odklidit míč do bezpečnějšího prostoru, avšak Jakobssonová se na pravé straně dostala k centru, který nebyl úspěšný.
     
    31
    Do dalšího zakončení se dostala Blacksteniusová, avšak Endlerová byla i tentokráte velice pozorná. Poté následoval dalekonosný odkop vpřed.
     
    30
    Obrannou povinnost si dokázala splnit Guerrerová, které se podařilo odrazit centr, avšak obětavá Torová už neudržela hrací předmět před autovou lajnou.
     
    29
    Kousek od středového kruhu se konala standardní situace pro Chile. Aedová kroutila míč k hranici šestnáctky, kde zasahovala Sembrantová.
     
    28
    Máme za sebou více než dvacet minut, hry, na úvodní branku tohoto zápasu stále čekáme. Švédsko se i nadále nachází na útočné polovině.
    27. Endlerová podržela svůj celek.
     
    27
    Švédsko se málem dostalo do kýženého vedení! Na malém vápně se Fischerové podařilo tečovat míč, jenomže Endlerová vytasila reflexivní zákrok.
     
    26
    Za švédskou stranu to po pravém křídle zkoušela Segerová, která narazila na přesilu protihráček. O autové vhazování se tak postará Torová.
     
    25
    O přihrávku si řekla Galazová, která na hranici pokutového území dokázala najít Zamoraovou, jenž centrem našla pouze dobře postaveného Glasovou.
     
    24
    Dalekonosný nákop z kopačky Torové pouze doskákal do opačného pokutového území, kde měla brankář Lindahlová hodně času na rozehru.
     
    19
    Chvíli se nehrálo, na zemi totiž skončila jedna z hráček a zapotřebí bylo lékařské ošetření. Zanedlouho se bude opět pokračovat ve hře.
     
    18
    Tohle už vypadalo zajímavěji. Rubenssonová se dostala až do šestnáctky, kde na prudkou přihrávku nakonec neměla šanci dosáhnout Jakobssonová.
     
    17
    Chile si vybojovalo standardku z pravé strany. Laraová kroutila míč k penaltovému puntíku, kde se nacházela pouze pozorná Glasová.
     
    16
    Do volného prostoru si seběhla Blacksteniusová, která poté vracela zpět na kopačku Segerové, jejíž centr přinesl hraní rukou v podání Asllaniové.
     
    15
    Erikssonová se z levé strany pokusila o centr, který nebezpečně padal do chilské branky, avšak Endlerová ho udržela před brankovou čárou.
     
    14
    Snad poprvé se k míči dostala švédská brankářka Lindahlová, která konstruktivně rozehrála po zemi, přičemž Sembrantová vyváží míč na druhou stranu.
     
    13
    Asslaniová se dobře otočila ve středu hrací plochy, avšak následná kolmice byla příliš nepřesná a skončila až u brankářky Endlerové.
     
    12
    Jenomže Guerrerová nedokázala přesně rozehrát, čehož mohla využít napadající Blacksteniusová, která narazila na hranici pokutového území.
     
    11
    Hodně prostoru měla kolem sebe Rubenssonová, která v pokutovém území dokázala najít jednu ze svých spoluhráček, jenž se ke střele nedostala.
     
    10
    Švédsko nyní chvíli kombinovalo na vlastní polovině, načež Fischerová přešla na druhou stranu, kde se jí nepodařilo přesně najít Blacksteniusovou.
     
    9
    Druhý rohový kop tentokráte rozehrála Segerová, která ho nebezpečně posílala před branku, kde na přední tyči vyskočila pozorná Urrutiaová.
     
    8
    Hráčky Chile mají hned od úvodních vteřin problém s bráněním útočných akcí. Před malým momentem zakročila Torová, jenž vypíchla míč do zámezí.
     
    7
    O rozehrávku se nyní postarala Fischerová, která okamžitě přenášela hru na Glasovou, jenž v pokutovém území našla pouze nohu Saézové.
     
    6
    Chile se snad poprvé dostalo na druhou stranu, avšak Arayaová byla čistým způsobem obrána. Postaral se o to napadající Rubenssonová.
     
    5
    Švédsko ještě zahrávalo rohový kop, který si z levé strany vyzkoušela Asllaniová. Její rozehrávka se zakroutila zpět ven z hrací plochy.
     
    4
    Do zakončení se dokázala dostat Jakobssonová, která velice chytře tečovala střílenou nabídku, po které poslal míč kousek vedle branky.
     
    3
    Hned v úvodu jsme sledovali rozehrávku volného kopu v podání Saézové, která odkopávala daleko na druhou stranu, kde zasahoval Asllaniová.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískla do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzalo Švédsko, které bude hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Chile: Endlerová – Galazová, Guerrerová, Sáezová, Torová – Arayaová, Aedová, Laraová – Zamoraová, Urrutiaová, Balmacedaová.
    Náhradníci: Camposová, Torrerová – Huenteová, Pardová, Duránová, Lópezová, C. Sotová, Grezová, Rojasová, Díazová, R. Sotová, Pinillaová.

    Švédsko: Lindahlová – Glasová, Fischerová, Sembrantová, Erikssonová – Rubenssonová, Asllaniová, Segerová – Jakobssonová, Blacksteniusová, Rolföová.
    Náhradníci: Falková, Mušovićová – Schoughová, Björnová, Zigiottiová Olmeová, Anderssonová, Janogyová, Roddarová, Ilestedtová, Anvegårdová, Hurtigová, Larssonová.

    Rozhodčí: Venegasová – Chavezová (obě Mexiko), Beaudoinová (Kanada).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Švédsko

    Na opačné straně stojí Švédsko, které bude pomýšlet nad první pozicí své skupiny. Švédsko by k tomuto cíli chtělo vykročit už dnes, přičemž proti sobě má nevyzpytatelného soupeře. Švédsko se v posledních dvou přátelských zápasech výsledkově zlepšilo, nejprve na půdě Rakouska dokázalo zvítězit výsledkem 2:0. Poslední utkání před šampionátem se odehrálo na půdě Švédska, které přivítalo Jižní Koreu. Jediná branka tohoto zápasu nakonec padla až v první minutě nastaveného času, přičemž se o ní postaral švédská hráčka Janogyová. Švédsko tak bude chtít na toto utkání navázat vítězstvím.
     
    Chile

    Reprezentace Chile to bude mít ve své skupině hodně složité, reálný je tedy boj o třetí pozici, což by také v konečném důsledku mohlo znamenat postup. Chile nebude v dnešním souboji proti Švédsku favoritem, avšak může překvapit. Jenomže hráčky Chile čekají na vítězství už devět zápasů v řadě, to poslední se uskutečnilo v listopadu loňského kalendářního roku, kdy se jim povedlo porazit Austrálii. Chile si před tímto šampionátem naplánovalo několik přátelských zápasů, ten poslední sehrálo na půdě silného Německa, které nakonec dokázalo dovést utkání do vítězného konce 2:0.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Mistrovství světa žen má na programu další zápasy, v tomto duelu se proti sobě představí Chile a Švédsko.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    David Suchý

    Branky: 83. Asllaniová, 90+4. Janogyová

    Karty:   78. Guerrerová (CLE), 90+6. Lópezová (CLE) – 67. Erikssonová (SWE)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 1:7. Střely mimo: 5:11. Rohy: 0:11. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 8:13.
    Chile: Endlerová (C) – Galazová, Guerrerová, Sáezová, Torová – Arayaová, Aedová (85. R. Sotová), Laraová – Zamoraová, Urrutiaová (59. Lópezová), Balmacedaová.
    Náhradníci: Camposová, Torrerová – Huenteová, Pardová, Duránová, Lópezová, C. Sotová, Grezová, Rojasová, Díazová, R. Sotová, Pinillaová.

    Švédsko: Lindahlová – Glasová, Fischerová, Sembrantová, Erikssonová – Rubenssonová (81. Janogyová), Asllaniová, Segerová (C) – Jakobssonová, Blacksteniusová (66. Anvegårdová), Rolföová (66. Hurtigová).
    Náhradníci: Falková, Mušovićová – Schoughová, Björnová, Zigiottiová Olmeová, Anderssonová, Janogyová, Roddarová, Ilestedtová, Anvegårdová, Hurtigová, Larssonová.

    Rozhodčí: Venegasová – Chavezová (obě Mexiko), Beaudoinová (Kanada)
    thejrc.org