Česko – Slovinsko 8:2 (kon.)
konec
Česko
8:2 (1:0, 7:2)
Slovinsko
Čtvrtek 13.06.2019, 19:00MS v inline hokeji – kategorie Masters • Čtvrtfinále
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Čeští inline hokejisté v kategorii Masters vyhráli svoji skupinu bez ztráty jediného bodu, v závěrečném klání svedli velkou bitvu s domácí Itálií, kde vyhráli až gólem do prázdné branky v poslední minutě zápasu. Tím pádem mají ve čtvrtfinále papírově nejslabšího soupeře – Slovinsko.
    Sestřih utkání - kategorie Masters - Česko - Itálie 2:0
    Brankář Karel Málek proti Itálii vychytal čisté konto! Jak zápas hodnotí?
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:29
    Prvních devadesát sekund čtvrtfinálového souboje nepřineslo vůbec nic. Češi jsou u kotouče, motají se kolem branky soupeře, její ohrožení ale zatím nepřichází.
     
    02:00
    Stále se hraje bez přerušení, Slovinci se snaží vymanit z českého sevření.
     
    02:41
    Fajdiga měl z ničeho nic obrovskou šanci na vstřelení vedoucího gólu! Jeho pokus v přečíslení dva na jednoho dal Pavlíčkovi hodně zabrat, český gólman ale nakonec kotouč vyškrábl mimo tři tyče!
     
    03:32
    Na druhé straně byla prvním vážným počinem střela Pavla Würtherleho, skrumáž před brankářem jí ale odrazila jen do rohu hřiště.
     
    03:42
    Slovinci hrají velmi pasivně a spoléhají na protiútoky. Jeden takový musel proti střele Mubiho hasit brankář Pavlíček fantastickým zákrokem lapačkou!
     
    05:03
    Tomáš Langr vzal přečíslení tři na jednoho na sebe, dostal se však až příliš blízko brankáři a následně trefil jen jeho hruď.
     
    05:52
    Úvodní čtvrtfinále veteránů bylo z českého pohledu naprosto jednoznačné, v tomto případě to tak nevypadá. Soupeř ze Slovinska zatím brání prakticky ukázkově.
     
    06:05
    Trenér Mecera si je vědom, že situace se nevyvíjí tak, jak si naši hráči představovali. Sice mají víc kotouč na hokejkách, daleko větší šance si ale vypracoval soupeř. Následuje oddechový čas a důrazná domluva hlavního kouče.
     
    06:05
    Budeme pokračovat, vhazuje se po levé ruce brankáře Penka.
     
    06:31
    Vích s Mubim měli v souboje ruce hodně nahoře, rozhodčí si nechtěl přidělávat starosti a posílá je na trestnou lavici oba. Pokračovat se bude ve čtyřech hráčích na obou stranách.
     
    07:32
    Hejduk s Langrem dlouze kombinovali u vlastní branky, přihrávka druhého jmenovaného dokonce zacinkala na Pavlíčkovu tyčku. Kromě vzruchu v publiku se nic vážného nestalo.
     
    08:20
    To samostatný průnik Petronjeviče vypadal mnohem nebezpečněji, slovinský hráč se nakonec dostal i k bekhendovému blafáku, který Pavlíček betonem zlikvidoval!
     
    09:07
    Před slovinskou branku se prodral Pavel Hanák, který se rozhodl pro střelu příklepem. Přestřelil.
     
    09:44
    Petronjevič (SLO) úmyslně skryl kotouč pod svoji rukavici na zemi, rozhodčí se dlouho dohadovali a nakonec ho posílají na trestnou lavici za zdržování hry. Šance pro českým tým dostat se do vedení.
     
    10:13
    Schubertova ostrá rána končí na levém betonu Penka.
     
    10:25
    Pavel Würtherle pro změnu umístil svůj pokus přímo do výstroje slovinské jistoty, ani nyní se skóre nemění.
     
    10:57
    Po Hejdukově vyražené střele se Slovinci osvobozují.
     
    11:44
    Hosté v plném počtu.
     
    12:17
    Pavel Würtherle zachytil rychlou slovinskou akci na červené čáře a vyrazil kupředu. Nakonec vytáhl ze svého repertoáru prudkou ránu, která se od břevna odrazila až ke stropu stadionu v Asiagu!
     
    12:30
    Převaha českého výběru se začíná každou minutou stupňovat, na úvodní branku ale stále čekáme. Až příliš podobný zápas tomu včerejšímu s domácí Itálií...
     
    12:47
    Další signalizovaná výhoda pro český výběr, to je voda na mlýn pro naše barvy..
     
    13:02
    Hákováním se provinil Grum (SLO), který bude z trestné lavice netrpělivě sledovat ubíhající čas na světelné tabuli. Přežijí Slovinci i druhé oslabení?
     
    13:19
    Prudký pokus Tomáše Hejduka zpoza kruhů brankář Penko absolutně nemohl vidět, a tak jen nazdařbůh máchl lapačkou a měl neskutečné štěstí, že kotouč skončil přímo v ní!
     
    13:44
    Fajdiga šel znovu sám na Pavlíčka, český brankář z minisouboje opět vyšel vítězně! Tentokrát nastavil beton proti jeho bekhendovému zakončení. Česká obrana by si na podobné výpady měla dát velký pozor.
     
    14:42
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nedáš – dostaneš! Slovinci nejprve neproměnili rychlý kontr, v pokračující přesilovce zůstala před brankou osamocena dvojice TOMÁŠ LANGR – Pavel Würtherle. Oba se snažili dorazit kotouč, zřejmě se to povedlo prvnímu jmenovanému, který tak posílá naše reprezentanty do čtvrtfinálového vedení – 1:0! Asistence: Pavel Würtherle.
     
    15:10
    Češi stále při chuti, Vích dorážel, seč mu síly stačily, přes beton ale puk do sítě nedostal.
     
    17:26
    Naši reprezentanti jsou stále u kotouče a hledají skulinky ve slovinské obraně. Obranná čtveřice soupeře je pasivně zatažena na vlastní polovině.
     
    18:32
    Luboš Vích se s klidem rozjel s pukem zpoza vlastní branky až za půlku, odkud prudkou ranou orazítkoval levou tyč slovinské klece!
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    První polovina je u konce, Češi vedou díky trefě Langra nejtěsnějším možným způsobem. Slovinci jsou ale velmi nepříjemní a to nám zaručuje zajímavý průběh druhého poločasu.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    21:16
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je nepříjemný začátek druhé půle! Další rychlý protiútok Slovinců přinesl kotouč na hokejku GRUMA, který ranou do protější šibenice prostřelil Pavlíčka – 1:1!
     
    22:24
    Česko právě vstřelilo branku!
    Jenže remízový stav příliš dlouho nevydržel! To se totiž před brankou nejlépe zorientoval PAVEL WÜRTHERLE, který bleskurychlou dorážkou vrací našim barvám ztracené vedení – 2:1!
     
    23:32
    Pojistit české vedení chtěl ranou příklepem Pavel Hanák, od pravého mantinelu ale vyprášil jen vyrážečku Penka.
     
    24:06
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nyní již to vypadá mnohem veseleji! Skvělou práci totiž odvedl TOMÁŠ HEJDUK, který si natáhl puk před branku, položil naznačením brankáře a následně suverénně uklidil kotouč přímo pod víko – 3:1! Asistence: Pavel Hanák.
     
    25:34
    Obraz hry je stále stejný, naši inline hokejisté se drží na kotouči a svého soupeře do žádné herní převahy nepouští. Cesta za vítězstvím se zdá být pořádně vymetená.
     
    27:19
    Již třetí početní výhoda pro české barvy! Breznik je poslán s menším trestem za katr.
     
    28:39
    Česko právě vstřelilo branku!
    A je to o tři branky! Střelu Pavla Würtherleho gólman Penko neudržel mezi svými betony, k čemuž přispěchal TOMÁŠ LANGR, který rychlou dorážkou uklidňuje český výběr – 4:1! Asistence: Pavel Würtherle.
     
    30:12
    Češi s rozehrávkou nikam nespěchají a dlouho drží puk za vlastní brankou. Každá trocha ušetřených sil před semifinále se bude hodit.
     
    30:27
    Po delší době se do pozornosti dostal i brankář Pavlíček, zákrok lapačkou ale do kategorie náročných rozhodně nepatřil.
     
    31:10
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ani zde se překvapení konat nebude! Kroužení Tomáše Hejduka útočnou polovinou ukončil ROMAN KALA, který se opřel do kotouče a poslal ho nekompromisně do šibenice! Právě Kala stihl odpoledne odehrát zápas za veteránský tým, nyní se prosazuje i ve svém druhém dnešním čtvrtfinále – 5:1! Asistence: Tomáš Hejduk.
     
    33:00
    Šestý gól Česka se vezl po ose Vích – Pavel Hanák, druhý jmenovaný si ale na brankáři Penko vylámal zuby.
     
    33:24
    Hejduk se dostal do sporu s Grumem, oba budou mít šanci o svém prohřešku přemýšlet dvě minuty na trestné lavici.
     
    33:40
    Česko právě vstřelilo branku!
    Bratrská spolupráce přináší šestou českou radost! Robert Hanák nabil na přímou střelu PAVLOVI HANÁKOVI, který dokázal propálit vše před sebou – 6:1! Asistence: Robert Hanák.
     
    34:38
    Přesilovou hru si vyzkouší také Slovinci. Karel Plášek (CZE) dostává dvě minuty za sekání.
     
    35:22
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nyní je tu sedmá radost, Češi udeřili slovinskou zbraní! Rychlou akci dva na jednoho ukázkově proměnil ROMAN KALA, jenž využil přesného pasu Pavla Hanáka – 7:1! Asistence: Pavel Hanák.
     
    35:27
    Češi tak udeřili při vlastním oslabení, nyní se ale musí znovu zatáhnout. Slovinci si vzali time out, vymysleli něco?
     
    36:27
    Střela od červené čáry přinesla Pavlíčkův úspěšný zákrok, k žádným dorážkám se Slovinci nedostali.
     
    36:40
    Starič (SLO) zcela zbytečně po odpískání krosčekem postrčil Hejduka a ukončuje tím přesilovou hru Slovinska, ať se mu to líbí nebo ne.
     
    37:00
    A tak v početní výhodě kombinují pro změnu Češi...
     
    37:29
    Pláškova střela trefila jen clonícího hráče, ta Hejdukova skončila úplně mimo hrací plochu.
     
    38:36
    Česko právě vstřelilo branku!
    Další početní výhoda je využita, Langr hezkou křižnou přihrávkou našel na druhém konci brankoviště DAVIDA BALÁZSE, který ranou tahem pod břevno vsítil osmou trefu českého celku – 8:1! Asistence: Tomáš Langr.
     
    39:09
    Běží již poslední minuta. Češi se mohou těšit na boj o medaile, v semifinále se postaví Spojeným státům!
     
    39:57
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Poslední slovo si přece jen berou Slovinci, PETRONJEVIČ zůstal sám před Pavlíčkem a lehkým přizvednutím kotouče vstřelil druhý gól Slovinska – 8:2!
     
    Konec zápasu. (20:19:48)

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 15. Langr (P. Würtherle), 23. Würtherle (Plášek, Voleský), 25. Hejduk (P. Hanák), 29. Langr (P. Würtherle), 32. Kala (Hejduk), 34. P. Hanák (R. Hanák), 36. Kala (P. Hanák), 39. Balázs (Langr) – 22. Grum, 40. Petronjevič


    Česko: Pavlíček (Málek) – Balázs, Plášek, Vích, Hejduk – P. Hanák, R. Hanák, Schubert, Voleský, Pospíšil, Kala, P. Würtherle, Langr, Kala, P. Würtherle
    Slovinsko: Penko – Starič, Letonja, Pajnič, Župančič, Petronjevič, Oman, J. Breznik, Mubi, Grum, Fajdiga
    thejrc.org