Česko – Francie 5:1 (kon.)
konec
Česko
5:1 (2:0, 3:1)
Francie
Sobota 15.06.2019, 16:30MS v inline hokeji – kategorie Veteráni • Finále
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    Finále mistrovství světa v kategorii veteránů za malou chvilku startuje! Obhájí čeští veteráni zlato z loňského šampionátu?
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Hrachovina (Kudělka) – Polívka, Suhrada, Stehlík, T. Würtherle, Pospíšil, Kala, Ulrich, Kazlepka, Zadina, Vápeník, Jindrák, Šelešovský, Langr, P. Würtherle

    Francie: Martin – Reigner, Guthieux, Fayault, Legallic, Brocherie, Zana, Spinetti, Immonetto, Guillon, Berruet, Puifourcade.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Ostrý nástup Francouzů přináší po střele Gilliese po osmnácti vteřinách úvodní zákrok Petra Hrachoviny.
     
    01:38
    Sražená střela se odrazila do jízdy k Zanovi, který ale nestihl včas zareagovat. Francouzi mají v úvodu více kotouč na svých hokejkách.
     
    02:05
    Úvodní úspěšný zákrok má i Martin, Dušan Vápeník ho u tyče nedokázal přehodit ani nadvakrát.
     
    03:01
    Ještě stále čekáme na úvodní přerušení hry, obě mužstva se prozatím spíše oťukávají.
     
    04:21
    Francie hrála v pěti a bude za to pykat. Úvodní přesilovka pro Česko.
     
    06:21
    Početní výhoda příliš výrazné šance nepřinesla, výjimkou byla jedovka Pavla Würtherle. Ten si chce po prohraném zápase o bronz před několika minutami spravit chuť.
     
    07:21
    Česko právě vstřelilo branku!
    Stejné pocity musí zažívat i Tomáš Langr, který stál nyní u zrodu akce, která přináší vedoucí branku! Jeho průnik brankář Martin vyrazil jen k DUŠANOVI VÁPENÍKOVI, který rychlou dorážkou dostává české veterány o krok kupředu – 1:0! Asistence: Tomáš Langr.
     
    07:21
    Time out pro Česko.
     
    07:54
    Na práci Vápeník a Langra chtěl navázat Pospíšil, jeho prudká rána však byla zastavena vyrážečkou brankáře Martina.
     
    09:05
    Tři na jednoho v podání českého výběru, Kala si ale zřejmě nevšiml volného Šelešovského a volil přímou střelu. Ta mu ani za mák nesedla.
     
    09:28
    Nyní jsou čeští veteráni jednoznačně aktivnější a chtějí svému soupeři odskočit do výraznějšího rozdílu.
     
    09:49
    Češi se však nechali unést ofenzivní hrou a zapomněli na obranu! Jejich lehkovážnost mohl potrestat Legallic, který byl sám před našim brankářem. Hrachovina si však na jeho střelu počíhal a s ledovým klidem jí uklidil do své lapačky!
     
    10:30
    Immonetto se dožaduje uznání vyrovnávací branky, protože údajně viděl puk za brankou čarou. I kdyby, zřejmě se tak stalo až po odpískání. Hrachovina v leže znovu uspěl.
     
    10:50
    Polívka skvěle přečetl hru a zamezil dalšímu, rozvíjejícímu se útoku Francie. Na řadě jsou Češi.
     
    11:30
    A byl to právě Polívka, který ze svého repertoáru vytáhl zajímavou střelu. Martin však včas zasáhl.
     
    11:40
    Česko právě vstřelilo branku!
    Teď je to již mnohem veselejší! Šelešovský vrátil kotouč PAVLOVI WÜRTHERLEMU, který přesnou ranou k tyči překonává Martina podruhé – 2:0! Asistence: Daniel Šelešovský.
     
    12:20
    Další, skvěle vyřešená situace českých veteránů. Zadina chytře zpoza branky vrátil puk na Langra, ten tísněn prostor mezi třemi, téměř odkrytými tyčemi minul.
     
    14:47
    Rozhodčí jsou zatím ve finále, ostatně jako v celém turnaji, k řadě zákroků velmi shovívaví, například sekání na Kalu bylo vidět i z dálky.
     
    15:38
    Roman Kala se dostal po pravé straně do úniku, stejně jako včera při nájezdech proti Slovákům volil kličku do bekhendu, Martin jí ale tentokrát přečetl!
     
    17:00
    Francouzi zbytečně ztratili puk ve vlastním rohu, k němu se dostal Suhrada a ihned hledal najíždějící spoluhráče. Bohužel pro něj trefil přesně mezi oba připravené útočníky.
     
    17:42
    Pro změnu se okolo Hrachovinova brankoviště točí Francouzi, lehké nástřely na teč však zatím potřebný efekt nepřinesly ani v nejmenším.
     
    18:32
    Brocherie to nyní zkusil napřímo, z levého kruhu trefil jen rameno českého gólmana. Od něho končí kotouč až v ochranné síti za brankou.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    Poslední minuta první půle patřila Česku, které souvisle drželo puk na svých hokejkách a má tak nakročeno k obhajobě mistrovského titulu. Hlavní je vydržet ještě dvacet minut.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    21:02
    Francie začala druhou půlku aktivně, žádnou výraznou šanci si ale za první minutu nevypracovala.
     
    21:43
    Na druhé straně se se zakončením neukvapil Zadina, který se dokázal dostat až před branku. Tahem na přední tyč ale minul.
     
    23:25
    Sillies se dostal do zajímavé střelecké pozice, jeden z českých zadáků k němu však rychle přistoupil a jeho zakončení včas zablokoval.
     
    24:39
    Šelešovský při kličce podražen Fayaultem (FRA), jehož další kroky míří na trestnou lavici. Šance přiblížit se světovém triumfu je tady.
     
    25:26
    Stehlík ani Vápeník neuspěli, při oslabení ale zahrozili i Francouzi. Hrachovina připraven.
     
    26:21
    Stejně tak při střele Silliése mezi nohama obránce. Petr Hrachovina si vyjel, zmenšil úhel a puk ze své výstroje nepustil.
     
    26:39
    Hosté v plném počtu.
     
    27:01
    Francie nyní totálně propadla při střídání, dva čeští hokejisté uháněli sami na její branku! Pavel Würtherle se nakonec rozhodl zakončit sám, Martin ale jeho střelu zápěstím fantasticky zlikvidoval a udržel svůj tým ve hře!
     
    28:09
    Polívka ve velké rychlosti zpracoval za půlící čarou kotouč, prohnal se kolem beka a vystřelil. Přízemní pokus mezi betony si ale francouzská jednička pohlídala.
     
    28:26
    Více než osm minut z druhého poločasu je za námi, Češi zatím mají navrch a nepřipouští jakékoliv komplikace. Kéž by to takhle vydrželo ještě alespoň dalších dvanáct minut.
     
    28:49
    Kala, jeho stahovačka a střela mimo francouzskou branku. Soupeř jen puk zadarmo odevzdal.
     
    30:10
    Česko právě vstřelilo branku!
    Deset minut před koncem vedou Češi ve finále mistrovství světa již 3:0! Langrovu práci dokonal dorážkou DUŠAN VÁPENÍK, který tak o krok přibližuje české barvy zlatým medailím – 3:0! Asistence: Tomáš Langr.
     
    31:16
    Kvalitní útok společně s jistým brankářem Hrachovinou dodává Česku klid. Francouzi ve finále jednoznačně tahají za kratší provaz.
     
    32:33
    Češi si hrají s kotoučem a každým okamžikem se přibližují vysněnému cíli – obhajobě titulu.
     
    33:10
    Zdá se mi, že Francie už sama pochopila, že nemá ve finále šanci. Její forčekink totiž končí daleko od české branky.
     
    33:35
    Česko právě vstřelilo branku!
    Česko vede 4:0! V přečíslení tři na jednoho připravil Dušan Vápeník puk pro TOMÁŠE ZADINU, který ranou pod víko zvyšuje již na rozdíl čtyř branek! Asistence: Dušan Vápeník.
     
    34:24
    Základem úspěchu je také skvělý Hrachovina! Nyní se blýskl dalšími dvěma neomylnými zákroky a stále drží nulu!
     
    35:23
    Nevím, co by se muselo stát, aby Francie dokázala s finálovým výsledkem ještě něco udělat. Sice se nyní tlačí do branky, proti pozornému českému týmu není šance na smazání čtyřbrankového manka bůhvíjak velká.
     
    35:31
    Francie právě vstřelila branku!
    Tak přece jenom gól! Moje předchozí tvrzení bylo z části vyvráceno ZANOU, který se opřel za kruhy do puku a prudkou ranou po zemi k tyči odčaroval Hrachovinovu klec – 4:1!
     
    35:55
    Dušan Vápeník právě dokonal hattrick, rozhodčí ale branku neuznávají! Nevidím jediný rozumný důvod...
     
    36:46
    Francouzi ještě zkouší s výsledkem něco udělat, nahozením od červené čáry to ale s největší pravděpodobností nezvládnou.
     
    37:16
    Střela Silliése příklepem však vypadala hodně zajímavě, Hrachovinovi skákala po ramenou, naštěstí pro naše barvy jí ale český gólman včas našel a zpacifikoval!
     
    37:20
    Šelešovský (CZE) vyloučen za sekání, jedna z posledních šancí pro Francii oživit naději na titul. Okamžitě si Francouzi berou time out a zřejmě budou zkoušet hru bez gólmana.
     
    37:20
    Je to tak, Martin zůstává na střídačce. Francie hraje v pěti proti třem!
     
    37:35
    Rána Silliése prolétla mimo českou branku.
     
    38:31
    Pavel Würtherle nyní při cestě za kotoučem zboural i hlavního rozhodčího. Důležité však je, že čas běží.
     
    39:01
    Minuta do konce, Češi míří za obhajobou titulu mistrů světa!
     
    39:43
    Česko právě vstřelilo branku!
    Prázdnou branku trefil TOMÁŠ LANGR, který definitivně potvrzuje českou radost – 5:1!
     
    Konec zápasu.
     
    Úkol splněn, čeští inline hokejoví veteráni slaví. Ve finálovém zápase dokázali porazit nepříjemné Francouze a znovu po roce zvedli nad hlavu pohár pro světové šampiony! (17:21:14)

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 8. Vápeník (Langr), 12. P. Würtherle (Šelešovský), 31. Vápeník (Langr), 34. Zadina (Vápeník), 40. Langr – 36. Zana


    Česko: Hrachovina (Kudělka) – Polívka, Suhrada, Stehlík, T. Würtherle, Pospíšil, Kala, Ulrich, Kazlepka, Zadina, Vápeník, Jindrák, Šelešovský, Langr, P. Würtherle
    Francie: Martin – Reigner, Guthieux, Fayault, Legallic, Brocherie, Zana, Spinetti, Immonetto, Guillon, Berruet, Puifourcade
    thejrc.org