Bolívie – Peru 1:3 (kon.) | Brazílie – Venezuela 0:0 (kon.) | Kolumbie – Katar 1:0 (kon.)
konec
Kolumbie A
1:0 (0:0)
Katar
Středa 19.06.2019, 23:30 • Estádio do Morumbi (Sao Paulo) • Copa América • Skupina B
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 7:4. Rohy: 13:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:7. (01:24:23)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Kolumbie, která svého soupeře porazila poměrem 1:0. I druhý poločas nám přinesl drtivou převahu hráčů Kolumbie, kteří neustále naráželi na pozornou obranu soupeře. Velký vliv nad nerozhodným výsledkem měl také katarský brankář aš-Šíb, který byl přeci jenom jedinkrát překonán. V poslední pětiminutovce se totiž dokázal prosadit Zapata, který tak svému celku zajistil zisk plného počtu bodů. Katar musí smutnit, bod z tohoto zápasu nebyl vůbec daleko.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Definitivní tečku za tímto utkáním mohl udělat Zapata, který pádil sám na branku, avšak zamířil úplně mimo.
     
    90+3
    Kolumbie se v koncovce utkání snaží neudělat žádnou fatální chybu. Navíc se před malým momentem dostal do vápna Arías, který málem našel Zapatu.
     
    90+1
    Hezká kombinace Kataru nakonec přinesla střelecký pokus z kopačky Hasana, které směřovalo daleko vedle. Ospina musel přeci jenom na zem.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Určitě můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    88
    Ihned po rozehrávce jsme sledovali přihrávku na levou stranu na Hasana. Ten zkoušel najít naběhnuvšího Alího, který na prudkou nabídku nedosáhl.
     
    87
    V tuto chvíli to bude pro hráče Kataru nesmírně složité, pár minut před koncem prohrávají o jednu branku. Ještě to ale bude hodně zajímavé.
    85. Duván ZAPATA - 1:0
     
    85
    Kolumbie právě vstřelila branku!
    Kolumbijci se přeci jenom dočkali kýžené branky! Falcao dokázal udržet míč, poté ho poslal na kopačku Rodrígueze, který v pokutovém území dokázal najít hlavu DUVÁNA ZAPATY, jenž velice přesným zakončením nedal brankáři sebemenší šanci.
     
    83
    Střídání v týmu Katar: ze hřiště odchází Hasan al-Hajdús, přichází Ahmad Muín.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Akram Afif (Katar).
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Tlak hráčů Kolumbie neustále sílí, naopak soupeř by rád slyšel závěrečný hvizd sudího.
     
    82
    Salmán se daleko nedostal, na prudkou přihrávku totiž neměl šanci dosáhnout. Místo toho Arías obstaral aut, po kterém se do šestnáctky dostal Uribe, kterého na poslední chvíli zablokoval ar-Ráwí.
     
    81
    Další rohový kop byl rozehrán nakrátko. Rodríguez si narazil s Aríasem, přičemž centroval ke vzdálenější tyči, kde Tesillo přeci jenom vybojoval míč.
     
    80
    Hrací předmět opět skončil pouze v zámezí. Arias okamžitě obstaral autové vhazování, po kterém se do kombinace zapojil také brankář Ospina.
     
    79
    Míč se nebezpečně snášel k zadní tyči, kam se pokoušel vyšplhat Mina, kterého si hráči Kataru dokázali pohlídat. Následná Falcaova rána byla nepřesná.

    David Suchý

    Branky: 85. D. Zapata (James Rodríguez)

    Karty:   73. Uribe (CLM) – 44. Madibo (KTR), 56. A. Hasan (KTR), 73. Ró-Ró (KTR), 83. Akram Afif (KTR)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 7:4. Rohy: 13:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:7.
    Kolumbie A: Ospina – S. Medina (46. Arias), Y. Mina, D. Sánchez, Tesillo – J. Cuadrado (64. Falcao), Barrios, Uribe – James Rodríguez, D. Zapata, R. Martínez (75. Díaz).
    Náhradníci: C. Vargas, A. Montero – Falcao, Arias, G. Cuéllar, Díaz, Lerma, Borja, Lucumi, C. Zapata, Cardona.

    Katar: aš-Šíb – ar-Ráwí, Chúchí, Salmán – Ró-Ró, al-Hajdús (83. Muín), Madibo, Hátim (66. Búdiáf), A. Hasan – Akram Afif – Alí.
    Náhradníci: al-Bakrí, J. Hasan – Alí Muchtár, Ismáíl, al-Muhaza, Muín, Alí Afíf, al-Ahraq, al-Hadžrí, Búdiáf, Fatihí, Aláaldín.

    Rozhodčí: Herrera
    ocianews.com