Opava – Vítkovice 4:0 (kon.) | Č. Budějovice – Příbram 1:2 (kon.) | Sereď – Dubnica 6:0 (kon.)
Plzeň – Sokolov 2:0 (kon.) | Zlín – Brno 0:1 (kon.) | Jablonec – Jihlava 3:0 (kon.)
konec
FC Zlín
0:1 (0:0)
FC Zbrojovka Brno
Středa 19.06.2019, 16:35 • Luhačovice • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Brna, které svého soupeře porazilo poměrem 1:0. Zbrojovka byla v tomto zápase mnohem nebezpečnější, avšak nedařilo se jí v koncovce, což přeci jenom dokázala přelomit. Pokutový kop totiž zužitkoval Štepanovský, který se tak postaral o jedinou branku tohoto zápasu. Zlín se marně snažil o vyrovnání, navíc druhý poločas patřil jeho soupeři. (18:09:54)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Uvidíme, zda se bude něco málo ještě nastavovat.
     
    88
    Halouska předvedl další dalekonosný nákop, kterým navíc dokázal najít Štepanovského. Po jeho přihrávce slabě zakončoval Bartolomeu.
     
    85
    Pokus o dalekonosné přenesení hry na pravou stranu nevyšlo dle představ, avšak jako poslední se dotkl míče hráč Fastavu, další aut.
     
    84
    Sukup gestem ruky naznačil, že si pro spolupráci vybere Macha. Krátká kombinace na vlastní polovině nakonec přinesla další faul.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Zbrojovka i nadále vede o jednu branku, navíc je směrem dopředu nebezpečnější.
     
    82
    Dostál přihrával k postranní lajně na Bača, s jehož přihrávkou si spoluhráč nedokázal poradit. Posléze se v ofsajdu zjevil protihráč Moučka.
     
    81
    Vzdušná nabídka se snášela k zadní tyči, avšak Dostál jí vyrazil před sebe. Tam se nacházel Pavlík, jehož kostrbatá rána směřovala do protihráče.
     
    80
    Štepanovský si dokázal na pravé straně narazit, posléze posílal do malého vápna prudký centr, který zastavil Vakho. Rohový kop pro Zbrojovku.
     
    79
    Halouska si opět vyzkoušel práci s míčem, přičemž zkoušel oslovit Bartolomeua, po jehož přihrávce vybojoval Sukup další autové vhazování.
     
    74
    Bartolomeu přihrával na vedle stojícího Sukupa, který to ještě zkoušel prudkým centrem. Ten našel nohu protihráče, posléze sudí odpískal faul.
     
    73
    Po delší době jsme sledovali kloudnější akci ze strany Fastavu. Slabé zakončení nevylekalo Halousku, naopak ten zasáhl přesvědčivým způsobem.
     
    72
    Aby toho nebylo málo, tak jsme sledovali další rohový kop. Po něm Vraštil pronikl až do pokutového území, kde přihrávku odkopával protihráč.
     
    71
    Zlín se na útočné polovině moc dlouho neohřál, což vedlo k rozehrávce soupeře. Černínova prudká přihrávka přeci jenom našla Přichystala.
     
    70
    Zablokovaný centr přinesl další autové vhazování, po kterém Sukup posílal do šestnáctky další vzdušnou nabídku, která přinesla útočný faul.
     
    69
    Janetzkému se podařilo vybojovat autové vhazování, o které se postaral kolega Bačo. Druhý jmenovaný ale tak trochu zahnal Vraštila.
     
    68
    I tentokráte jsme sledovali autové vhazování, po kterém se na zemi ocitl Hnaníček. Zlín bude moci rozehrávat od svého pokutového území.

    David Suchý

    Branky: 59. Štepanovský (pen.)

    Karty:   36. Rakovan (ZLN)


    FC Zlín: Rakovan (46. Dostál) – Bartošák, Hlinka (45. Buchta), Bačo, Matejov (65. Cedidla) – Slaměna, Jiráček (46. Hnaníček), Vraštil (75. Hellebrand), Janetzký, Džafić (46. Čanturišvili)
    Náhradníci: Dostál – Cedidla, Hnaníček, Nečas, Hellebrand, Vakho, Buchta

    FC Zbrojovka Brno: 1. poločas: Floder – Kotula, Šural, Kryštůfek, Eismann – Přichystal, Bariš, Kříž, Vintr – Růsek, Zikl (43. Štepanovský).

    2. poločas: Halouska – Kotula (76. Šural), Pavlík, Černín, Sukup – Štepanovský, Moučka, Mach, Bartolomeu – Jurásek, Přichystal (76. Růsek).

    Diváci: 253
    thejrc.org