DR Kongo – Uganda 0:2 (kon.) | Nigérie – Burundi 1:0 (kon.) | Guinea – Madagaskar 2:2 (kon.)
konec
Nigérie
1:0 (0:0)
Burundi
Sobota 22.06.2019, 19:00 • Alexandria Stadium (Alexandria) • Africký pohár národů • Skupina B
Předzápasové kurzy
     
    Máme za sebou utkání Afrického poháru národů, v němž Nigérie potvrdila roli favorita, Burundi porazila 1:0. Výhra se ale nerodila vůbec lehce. Po bezbrankové první půli sice Nigérie vstoupila do druhé půle výrazně aktivněji než soupeř, nedokázala to však dlouho přetavit v branku. To se povedlo až v 73. minutě Odionu Ighalovi, jenž byl v tem moment na hřišti pouhých pět minut. Nigerijský útočník využil zaváhání obránce a tváří v tvář gólmanovi nezaváhal. Burundi už se na vyrovnání nezmohlo, za svůj předvedený výkon se ovšem rozhodně stydět nemusí. Další zápas sehraje Nigérie proti Guinei, Burundi se postaví Madagaskar.

    Tohle je ode mě pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:54:41)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Tohle už s Nigérií vypadá dobře. Po dlouhém odkopu jednoho z obránců už Burundi nezbývá čas na založení ještě jednoho útoku.
     
    90+2
    Střídání v týmu Burundi: ze hřiště odchází Saido Berahino, přichází Mohamed Amissi.
     
    90+1
    Berahino to nemyslel špatně, přihrávku ale poslal Razakovi pouze na paty, vystavil tak spoluhráče do neřešitelné situace.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    89
    Milimetrově přesné přenesení hry na Ahmeda Musu, ten ale hlavou sklepl balón pouze soupeři.
     
    88
    Z velké dálky vyzkoušel štěstí Oghenekaro Etebo. A nemířil vůbec špatně, balón proletěl jen těsně nad břevnem.
     
    87
    Proti Musovi vystartovali hned dva protihráči. Nigerijský útočník i přesto dokázal vybojovat rohový kop znamenající další pozdržení času.
     
    86
    Frédéric Nsabiyumva se pokusil o akrobatické zakončení nůžkami, místo toho ale trefil do tváře bránícího Awaziema. Sudí bez rozmýšlení píská faul.
     
    85
    Tentokráte se Razak výtečně uvolnil po levé straně, po nastřelení Ainy vybojoval pro Burundi rohový kop.
     
    84
    Tohle se nepovedlo. Přihrávku Moussy neměl Fiston Abdul Razak sebemenší šanci dostihnout.
     
    83
    Velmi nepříjemně Berahino nabral Omerua, jenž vyskočil o poznání výše než protihráč. Výsledkem je útočný faul.
     
    82
    William Troost-Ekong se zničehonic posadil na zem a už je v péči lékařů. Těžko říci, zdajde skutečně o nějaký vážnější problém nebo jde jen o to pošetřit cenné vteřinky.
     
    81
    Jonathan Nahimana tušil, že Musa bude posílat přízemní centr přes celou šíři vápna. Vystartoval tak proti balónu dříve a vyplatilo se, kulatý nesmysl odkopl daleko od své svatyně.
     
    80
    Do konce základní hrací doby zbývá deset minut. Nigérie se dočkala klíčové branky. Nyní bude na Burundi, aby se ještě pokusilo zabojovat alespoň o bod.
     
    79
    Hráči Burundi se pokusili o rychlou odpověď a nebylo od ní vůbec daleko. Centr z levé strany totiž Akpeyimu vypadl z rukavic, skvělým obranným zákrokem ho ovšem zastoupil William Troost-Ekong.
    77. Odion IGHALO - 1:0
     
    77
    Nigérie právě vstřelila branku!
    Během pěti minut hrdinou zápasu? Je to možné! ODION IGHALO využil velkého zaváhání Gaëla Duhayindavyi, který úplně minul balón. Nigerijský forvard následně tváří v tvář gólmanovi zamířil neomylně k pravé tyči!

    Milan Huppert

    Branky: 77. Ighalo

    Karty:   63. Nahimana (BDI)


    Nigérie: Akpeyi – S. Abdullahi (42. Awaziem), Aina, Omeruo, Troost-Ekong – Etebo, Ndidi – Obi Mikel (C) (58. Musa), Chukwueze, Iwobi – Onuachu (73. Ighalo).
    Náhradníci: Ezenwa, Uzoho – Balogun, Awaziem, Musa, Ighalo, Onyekuru, Ogu, Osimhen, Simon.

    Burundi: Nahimana – Moussa, Duhayindavyi, Nsabiyumva, Ngandu – Bigirimana – Nahimana (76. Nduwarugira), Mustafa (59. Kamsoba), C. Amissi – Berahino (90+2. M. Amissi), Razak.
    Náhradníci: Arakaza, Ndikumana – Kwizera, Kamsoba, Mavugo, M. Amissi, Ndikumana, Nduwarugira, Nizigiyimana, Nshimirimana, Shabani, Sabumukama.
    thejrc.org