CSKA Sofia – Příbram 3:0 (kon.)
konec
CSKA Sofia
3:0 (2:0)
FK Příbram
Pondělí 24.06.2019, 17:00Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Pomalu a jistě se nám rozjíždí příprava na novou sezónu, my budeme v rámci přátelského zápasu sledovat souboj mezi CSKA Sofia a 1.FK Příbram.
     
    Favoritem tohoto zápasu bude bulharský celek, který v loňské sezóně marně usiloval nad mistrovským titulem. Sofia nakonec na první Ludogorec ztrácela pouze jeden jediný bod, nakonec se však musela spokojit se druhou pozicí, která jí zaručila kvalifikaci o Evropskou ligu. CSKA má za sebou už první přípravné utkání, v souboji proti bulharskému Gornu dokázalo zvítězit poměrem 3:0. Na opačné straně stojí Příbram, která měla v loňské sezóně naprosto odlišné starosti. Příbram se po základní části umístila na čtrnácté pozici, což pochopitelně znamenalo skupinu o udržení. Tam Příbram skončila na čtvrté pozici, což v konečném důsledku znamenalo baráž o setrvání v nejvyšší soutěži. Příbramští v prvním utkání proti Brnu vedli už poměrem 2:0, avšak soupeř dokázal toto utkání otočit ve svůj prospěch, avšak Příbram přeci jenom vstřelila vyrovnávací branku. Následující odvetné utkání nenabídlo žádnou branku, což hrálo do karet Příbrami, která se tak v nejvyšší soutěži udržela.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzalo CSKA, které bude hrát zprava doleva.
     
    3
    Dalekonosný nákop dokázal sebrat jeden z hráčů Příbrami, jenomže poté byl faulován Atanasov. Bulharský celek to zkouší nákopem vlevo.
     
    4
    Dalekonosný pas měl směřovat na Zaneva, před kterým zasahoval jeden z protihráčů. Sofia tak mohla vhazovat, daleko se s míčem nedostala.
     
    5
    Sledovali jsme odkop od branky Příbrami, který vyletěl daleko na druhou stranu, kde se český celek nedokázal nikterak vážně prosadit.
     
    6
    I tak jsme se dočkali střeleckého pokusu, který vyletěl vysoko nad branku soupeře. Černiauskas tak bude moci vykopávat od své branky.
     
    7
    Další z řady odkopů tentokráte skončil za postranní čárou, což znamenalo autové vhazování pro Sofii. K němu se postavil aktivní Busato.
     
    8
    Příbram to zkoušela po levém křídle, kde jeden z její hráčů nedokázal kloudně zpracovat balón. CSKA tak kombinovalo na vlastní polovině.
     
    9
    Přenesení hry v podání Tiaga bylo velice přesné, nicméně jeho celek se nedostal ani k centru. Budeme sledovat odkop od branky.
     
    10
    I tentokráte se míč snášel na levou stranu, kde se Příbram dokázala prosadit. Dlouhou přetahovanou přeci jenom lépe zvládl soupeř.
     
    11
    Tým CSKA Sofia právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Do pokutového území českého celku přiletěl centrovaný míč, ke kterému se nakonec dostal ALI SOW, jenž střelou k tyči překonal brankáře.
    11. SOW - 1:0
     
    12
    Nepovedený centr z pravé strany se snesl pouze za branku bulharského celku, brankář Černiauskas tak bude moci odkopávat od branky.
     
    13
    Jeden z hráčů Příbrami se málem dostal až před brankáře Černiauskase, avšak na poslední chvíli ho zastavil vracející se obránce Tomás.
     
    14
    V tuto chvíli to budou mít hráči Příbrami hodně složité, prohrávají totiž o jednu branku. I tak do konce zápasu zbývá celkem hodně času.
     
    15
    Nadějnou akci svého celku táhl po levém křídle Rafael, který se ještě snažil spolupracovat se Zanevem, jenž se nacházel pouze v ofsajdu.
     
    16
    Další centr tentokráte přeletěl kompletně celým pokutovým územím, díky čemuž mohls Příbram vyvézt míč, což nepřineslo nic nebezpečného.
     
    21
    Momentálně se nehraje, neboť na zemi zůstal ležet jeden z hráčů českého celku. Na hrací plochu se vydal také lékařský personál Příbrami.
     
    22
    Máme za sebou něco málo přes dvacet minut hry, Sofia stále vede o jednu branku. Navíc je i v posledních minutách výrazně aktivnější.
     
    23
    Příbram to zkoušela nákopem za obranu, což přineslo pouze ofsajdové postavení. O rozehrávku volného kopu se postaral zkušený obránce Atanasov.
     
    24
    Obrana Příbrami si nyní pohrávala s míčem na vlastní polovině, načež celkem v poklidu přešla na druhou stranu, kde musel faulovat Malinov.
     
    25
    Na pořadu dne byla standardní situace, jenž nakonec přinesla přímý střelecký pokus. Černiauskas musel vůbec poprvé zasahovat proti zakončení.
     
    26
    Na opačné straně se nám rodil celkem zajímavý protiútok, jenž po levém křídle táhl Galabov, který raději vyprodukoval zpětnou přihrávku.
     
    27
    Také bulharský celek nyní kombinoval na vlastní polovině, načež na druhou stranu dokázal proniknout rychlonohý Zanecv, který ale nepřesně přihrával.
     
    28
    Posléze přišel na řadu další nedovolený zákrok. Příbram si tak vyzkoušela další standardní situaci, která přinesla ránu nártem nad břevno.
     
    29
    Sofia si vybojovala rohový kop z pravé strany. Centrovaná nabídka se snášela k přední tyči, kde protihráč razantně odkopl do zámezí.
     
    30
    O provedené autového vhazování se tak mohl postarat Zanev, který na hranici pokutového území hledal Davidova, jenž se do zakončení nedostal.
     
    31
    Příbram se už celkem dlouho dobu nedostala z vlastní poloviny, obránce Kopřiva pouze odkopával do zámezí. Následovat bude další aut.
     
    32
    Sow zkoušel hrudí zpracovat neposedný míč na svého kolegu Careyho, jenomže jako první se k neposednému míči dostal brankář Příbrami.
     
    33
    Hra musela být opět přerušena, u postranní čáry totiž nešťastným způsobem skončil na zemi jeden z hráčů Příbrami, na nic vážnějšího to snad nevypadá.
     
    34
    Už se opět pokračuje ve hře. Mezitím český celek vhazoval z vlastní poloviny, načež si čistým způsobem počínal Malinov, který narazil na soupeře.
     
    35
    Sofia se mohla dostat do dvoubrankového vedení! Nejprve z velké blízkosti nevyzrál na brankáře Sow, druhá rána směřovala nad branku soupeře.
     
    36
    Příbram se opět musela bránit, soupeř zahrával hned dva rohové kopy v krátkém časovém sledu. Ani jeden nepřinesl nic vážnějšího.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    41
    Tým CSKA Sofia právě vstřelil branku!
    Máme tady druhou branku tohoto zápasu! Obrana Příbrami naprosto zapomněla na naprosto volného RAFAELA ENRIQUEHO, který tak utíkal sám na branku, přičemž pohotovým způsobem překonal brankáře.
    41. ENRIQUE - 2:0
     
    42
    V tuto chvíli to budou mít hráči Příbrami hodně složité, prohrávají totiž už o dvě branky. Navíc do konce prvního poločasu nezbývá moc času.
     
    43
    Navíc se soupeř opět dostal k pokutovému území, avšak žádní větší nebezpečí to tentokráte nepřineslo. Centr z pravé strany byl totiž sražen.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas tohoto zápasu, který nám nakonec přinesl hned dva přesné zásahy. Bulharský celek byl celý poločas výrazně nebezpečnějším celkem, navíc se postaral hned o dva přesné zásahy, nicméně český celek toho směrem dopředu zrovna moc nepředvedl.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hráči Příbrami, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se k míči dostal Květ, který si snažil narazit s Belejem, nicméně druhý jmenovaný si pomohl nedovoleně.
     
    49
    Bulharský celek se celkem neohroženým způsobem dostal k pokutovému území, kde se nakonec žádný z hráčů nedostal do zakončení.
     
    50
    Razantní odkopnutí míče skončilo pouze v zámezí, což logicky znamená autové vhazování pro CSKA. K jeho provedení se již staví Atanasov.
     
    51
    Dalekonosný pas v podání obránce CSKA byl skutečně hodně nepřesný, na druhé straně si pro něj dokráčel brankář, který bude vykopávat.
     
    52
    Do slibné pozice se dostal forvard Watt, který to zkoušel zakončením pravou nohou, avšak přitom našel pouze náruč branká soupeře.
     
    53
    Watt v další šanci! Tento hráč tentokráte pelášil sám na brankáře, který s přispěním horní konstrukce podržel svůj celek.
     
    54
    Na opačné straně jsme sledovali zablokovaný centr, po kterém se do protiútoku dostal Carey, který na pravém křídle spolupracoval s Mitkovem.
     
    55
    Dalekonosné přenesení hry směřovalo na volného hráče Příbrami, který si nedokázal zpracovat neposedný míč. Soupeř tak bude vhazovat.
     
    56
    Taktický zákrok na polovině bulharského celku splnil svůj účel. Sofia tak musela rozehrávat z vlastní poloviny, zvládla to ale ukázkovým způsobem.
     
    57
    Míč se opět ocitl pouze za postranní čárou, což přineslo autové vhazování pro CSKA. Z pravé strany hrací plochy ho obstaral aktivní Mitkov.
     
    58
    Až nyní se Příbram dostala do sympatického protiútoku, jenomže finální přihrávka našla pouze kopačku soupeře. Tohle je hodně velká škoda.
     
    59
    Čorbadžijski vyprodukoval pouze zpětnou přihrávku na brankáře, který se postaral o konstruktivní roztažení hry na levou stranu na Tellese.
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, Sofia stále vede o dvě branky. Poslední minuty nám navíc nepřinášejí nic moc zajímavého.
     
    65
    Příbram se celkem snadným způsobem dostala na druhou stranu, kde sama faulovala. Soupeř bude rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    66
    Bulharský celek to zkoušel podél autové čáry, kde zasahoval jeden z protihráčů. To vše znamená, že budeme sledovat autové vhazování.
     
    67
    Po něm se na malý moment dostali k míči hráči Příbrami, kteří si na útočné polovině nerozuměli. Krátce poté hlavní sudí uviděl další faul-
     
    68
    Poslední minuty nepřinášejí nic moc zajímavého, naopak sledujeme celkem dost nepřesností, navíc také Sofia celkem přestala útočit.
     
    69
    Bulhaři se usadili v oblasti středového kruhu, kde rozjeli další celkem zdlouhavou kombinaci, po které se jeden z hráčů dostal k ráně do tyče.
     
    70
    Příbram tak přečkala další kritický moment, nicméně i tak stále prohrává o dvě branky. Soupeř si připravuje další autové vhazování zprava.
     
    71
    Avšak špatná souhra skončila pouze v pokutovém území Příbrami, kde se brankář stará o odkop od své branky, dost možná bude dalekonosný.
     
    72
    Nakonec se jednalo o polovysoký pas, ke kterému se jako první dostal jeden z protihráčů, kterému uskočil míč daleko od nohy, což vedlo k faulu.
     
    73
    Hlavní sudí má ve druhém dějství opravdu hodně práce. Před malým momentem odpískal další faul, po kterém si Příbram vyzkouší standardku.
     
    74
    Jenomže ani ten nepřinesl nic nebezpečného, přičemž se téměř okamžitě rozvíjel protiútok soupeře, který rovněž nepřinesl nic vážnějšího.
     
    78
    Žlutou kartu dostává (1.FK Příbram).
     
    79
    Před malým momentem jsme sledovali další dalekonosný odkop od branky Příbrami, přičemž ve středovém kruhu zasahoval protihráč.
     
    80
    Další útočnou akci bulharského mužstva zastavil až praporek pomezního sudího, který si všiml ofsajdového postavení jednoho z forvardů.
     
    80
    Tým CSKA Sofia právě vstřelil branku!
    Máme tady další branku tohoto zápasu! DIEGO FABRIANI se dostal s míčem až do pokutového území, kde si ho navedl na pravou nohou, díky čemuž dokonale propálil příbramského brankáře.
    80. FABRIANI - 3:0
     
    82
    Příbram to bude mít v koncovce tohoto zápasu hodně složité. V tuto chvíli prohrává už o tři branky, navíc do konce zápasu nezbývá moc času.
     
    83
    Hrací předmět opět doskákal až na kopačku brankáře Příbrami, který se postaral o rozehrávku od své branky. Sledovali jsme dalekonosný odkop.
     
    84
    Ve středu hrací plochy si nedovoleným zákrokem pomohl jeden z hráčů Sofie, hlavní sudí tak nařídil volný kop ve prospěch českého celku.
     
    85
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut. V posledních minutách se nic vážnějšího neděje, míč mají na kopačkách hráči Sofie.
     
    88
    Ani jeden z celků se nyní daleko s míčem nedostal, už delší dobu čekáme na kloudnější zakončení. Příbramští kombinují na vlastní polovině.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, uvidíme zda sudí ještě něco málo nastaví přes normální čas.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí očekávaným vítězstvím Sofie, která svého soupeře porazila hladce 3:0. I druhý poločas patřil bulharskému celku, který byl i nadále směrem dopředu nebezpečnějším celkem, díky čemuž se radoval ze třetí a poslední branky. Příbram si toho dnes moc nevytvořila, brankáře soupeře nedokázala ani jednou překonat. (18:49:11)

    David Suchý


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Příbram. Více informací zde.

    Branky: 11. Sow, 41. Enrique, 80. Fabriani


    CSKA Sofia: Černiauskas – Tomás, Galabov, Atanasov, Zanev, Malinov (C), Tiago, Davidov, Henrique, Carey, Sow
    Náhradníci: Šamalanov, Busato, Bod, Pinto, Bikel, Čorbadžijski, Bodurov, Antov, Smolenski, Fabriani, Evander, Mitkov, Wat

    FK Příbram: Boháč – Kopřiva, Kodr, Tregler, Cmiljanovic (25. Mezera), Diviš, Soldát, Květ, Polidar, Alvir, Škoda
    thejrc.org