Španělsko – USA 1:2 (kon.) | Švédsko – Kanada 1:0 (kon.)
konec
Španělsko
1:2 (1:1)
USA
Pondělí 24.06.2019, 18:00 • Stade Auguste-Delaune, Reims • Mistrovství světa - ženy • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 2:8. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 17:5. (20:02:40)
     
    Američanky po velké bitvě postupují mezi osmičku nejlepších. V osmifinálovém duelu přehrál zámořský tým Španělsko 2:1.

    V obrovském tempu se odehrála první poločas. Již v sedmé minutě faulovala v pokutovém území Leónová Heathovou a nařízenou penaltu proměnila s velkou jistotou Megan Rapinoeová. Vedení Američanek ale netrvalo dlouho. Po chybě Naeherové s Sauerbrunnovou se dostala k míči Garcíaová, která ještě našla Jennifer Hermosovou a hrotová útočnice evropského celku pohotově srovnala stav. Američanky poté diktovaly tempo zápasu, ale další šanci již v prvním poločase neproměnily.

    Po změně stran sice i nadále útočily Američanky, ale tempo pomalu klesalo. Rozhodnutí přišlo patnáct minut před koncem, kdy byla faulována ve vápně Lavelleová a Megan Rapinoeová proměnila i druhý pokutový kop v zápase. Španělky se už nadechnout ke srovnání nedokázaly a se šampionátem se loučí.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Střídání v týmu USA: ze hřiště odchází Megan Rapinoeová, přichází Christen Pressová.
     
    90+7
    Mewisová si poradila s obležením hned dvojice soupeřek. Následně se dostala k balonu Rapinoeová, ale kapitánka Američanek neudržela stabilitu v souboji s Leónovou.
     
    90+6
    Rapinoeová dlouho držela míč společně s Mewisovou u rohového praporku. Následně se ale dostala k odkopu Leónová. Další faul však zapsala Ouahabiová a Američanky mohou našetřit další sekundy.
     
    90+5
    Lucía Garcíaová dostala parádní přihrávku do běhu, postoupila až do vápna, kde ale situaci zazdila nepřesnou pobídkou k Hermosové.
     
    90+4
    Andrea Falcónová si zpracovala míč na levé straně, poté dokázala odcentrovat, ale ve vápna našla pouze bránící Abby Dahlkemperovou.
     
    90+3
    Hermosová si přišla pro balon až téměř mezi vlastní stoperky. OHarová dokázala zastavit Garcíaovou, následně byla hodně důrazná v souboji s Heathovou i Ouahabiová.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase hned sedm minut.
     
    90+1
    Sandra Paňosová musela podstoupit po rozehrávce rohového kopu tvrdý souboj. Proti hlavičkující Mewisové ale udržela míč v rukavicích.
     
    90
    Střídání v týmu USA: ze hřiště odchází Rose Lavelleová, přichází Lindsey Horanová.
     
    89
    Ve středu pole získala míč Lavelleová. Také Mewisová se zapojila do kombinace, Rapinoeová následně našla Lloydovou, která vybojovala rohový kop.
     
    88
    Carli Lloydová se poprvé zapojila do hry po svém příchodu na trávník. Po prudké přihrávce Ertzové se však nacházela střídající útočnice pouze v ofsajdu.
     
    87
    Leónová zasáhla v pokutovém území přesně. Následně se dostala k balonu Lucía Garcíaová, která si však neporadila v souboji jedné na jednu s Dunnovou.
     
    86
    Střídání v týmu USA: ze hřiště odchází Alex Morganová, přichází Carli Lloydová.
     
    85
    Po ztrátě Guijarrové musela zastavovat protiútok Rapinoeové faulem za žlutou kartu kapitánka Španělska Irene Paredesová.
     
    84
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Virginia Torrecillaová, přichází Mariona Caldenteyová.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Lucía Garcíaová přízemním centrem našla Falcónovou, ale čerstvá hráčka nezasáhla míč.

    Vít Schück

    Branky: 10. Hermosová – 8. Rapinoeová (pen.), 76. Rapinoeová (pen.)

    Karty:   85. Paredesová (ESP) – 39. Rapinoeová (USA)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 2:8. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 17:5.
    Španělsko: Pañosová – Correderaová, Paredesová (C), Leónová, Ouahabiová – Losadaová (33. Garcíaová), Torrecillaová (84. Caldenteyová), Guijarrová – L. Garcíaová, Hermosová, Putellasová (79. Falcónová).
    Náhradníci: Gallardová, Asunciónová Quiñonesová – Jiménezová, Andrésová, Torrejónová, Caldenteyová, Meseguerová, Bonmatíová, Sampedrová, Pereiraová, Falcónová, Garcíaová.

    USA: Naeherová – O'Harová, Dahlkemperová, Sauerbrunnová, Dunnová – Lavelleová (90. Horanová), Ertzová, Mewisová – Heathová, Morganová (86. Lloydová), Rapinoeová (C) (90+7. Pressová).
    Náhradníci: Harrisová, Franchová – Pughová, Brianová, Horanová, Lloydová, Kriegerová, Davidsonová, Sonnettová, Longová, McDonaldová, Pressová.

    Rozhodčí: Kulcsarová (HUN) – Toroková (HUN), Rodaková (CRO)
    bahis siteleri