Velká Británie – Česko 0:13 (kon.) | Velká Británie – Slovensko 0:11 (kon.)
konec
Velká Británie
0:13 (0:4, 0:6, 0:3)
Česko
Čtvrtek 27.06.2019, 09:00 • Zimní stadion, Česká Třebová (kapacita: 1200 míst) • Světový pohár - juniorky U18
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 09:00.
     
    Hezké čtvrteční ráno, znovu po roce se na české půdě uskuteční největší přehlídka hokejbalových talentů z celého světa. Světový pohár juniorů se tentokrát uskuteční primárně České Třebové, v dívčí kategorii poprvé v historii dostanou možnost výběry do 18 let. Celý program i kategorii odstartuje souboj Velké Británie s Češkami. Utkání startuje v 9:00!
     
    Velká Británie
    Britové zažívají v posledních letech raketový růst členské základny i expanzi hokejbalu jako takového. Jejich výběry tradičně objíždějí většinu mezinárodních akcí, kam je tradičně doprovází početná fanouškovská výprava, jež dokáže z malinkých hal utvořit parádní sál nabitý elektrizující atmosférou. I tentokrát tak Česká Třebová a Litomyšl zažije nálet britských lvů, však v tomto případě i lvic, neboť Ostrované obsadili tentokrát i kategorii juniorek do 18 let, která má svou mezinárodní premiéru. I Britové tak tvoří historii, velkou roli by však podle analýz expertů na Světovém poháru hrát neměli. Jejich ženský tým obsadil před nedávnem v Košicích na světovém šampionátu páté místo, stejně jako před dvěma lety v Pardubicích. Před rokem v Přerově pak ženská kategorie U20 nezaznamenala taktéž ani výhru, letos to v konkurenci pouhých dalších dvou týmů nevypadá moc nadějně. Britky jsou tak i tentokrát na Světovém poháru ve východních Čecha považovány spíše za outsidera. Development program na Ostrovech je totiž stále ještě na začátku velké cesty.
     
    Česko
    Český výběr by měl mezi trojicí dívčích výběrů patřit mezi favorita na zlato, vždyť loňský triumf na Světovém poháru v Přerově a Zlíně v kategorii U20 získal právě domácí výběr. Svěřenkyně trenéra Martina Davídka (asistenta u reprezentace žen) nicméně nezvládly první mezinárodní test se Slovenkami na přelomu června a května, když dvakrát prohrály se Slovenkami (1:5, 0:8). Hned pětice hráček se ale vrátí z šampionátu v Košic a doplní tak relativně mezinárodně nezkušené hráčky z velkých českých akademií. Z velké části je však tým taktéž doplněn hokejistkami, které hrají i v mládežnických reprezentačních výběrech. Kardinální otázkou tak je, zda toto posílení dokáže pomoci Češkám k přemožení Slovenek, které jsou favoritkami turnaje.
     
    Rozhodčími tohoto utkání je zkušená česká dvojice Kristýna Butašová s Martinou Zedníkovou. Obě tak zahájí dlouhý turnajový maraton, který startuje nejen pro hráče, ale i pro sudí.
     
    Úvodní sestavy:

    Velká Británie: Jacksonová – Heathová. Raeová (C), Walshová, Jonesová, Rudkinová, Danielová, Ashtonová, Jacobsová, Murrayová (A), Smithová – Turnbullová, Rudkinová, Boardmanová, Forrestová, Croslandová-Evansová, Roanová (A), Murdochová, Hallová

    Česko: Staňková (Jiráčková) – Radová, Kalousková, Baráková, Červíková, Seroiszková, Štepková, Legdanová, Ullmanová, Landová – Svobodová, Kaltounková (C), Procházková, Ištoková, Škorpíková (A), Kábrtová, Rudová, Měchurová, Halbrštátová, Petrášková, Kotlíková, Lagová

    Rozhodčí: Kristýna Butašová, Martina Zedníková (obě CZE).
     
    Oba celky už mají po své předzápasovém rozstřílení, startujeme za malinký okamžik.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:25
    České hráčky se od samotného začátku snaží o velmi rychlá nástup, nicméně britská defenzíva v čele s Boardmanovou zatím domácímu presu dostačila ustát. Ostrovanky jsou viditelně dost motivované.
     
    01:17
    Halbrštátová s Kaltounkovou se natřikrát pokusily nastřelit po samostatném úniku míček směrem na britskou branku, ale Jacksonová si v brance připsala několik excelentních zákroků. Češky se zatím nedokázaly prosadit.
     
    02:25
    Svobodová měla hned dvě další tutovky! Nadvakrát se pokoušela dostat v brejku do dobré střelecké pozice, nicméně napoprvé pálila vedle, druhou ránu pak lapila Jacksonová. Češky stále střelecky mlčí.
     
    03:00
    Jacksonová je znovu hrdinkou Britek!! Její zákrok na brankovišti přerušil český závar, svěřenkyně kouče Davídka znovu jen smutně opouštějí útočné pásmo.
     
    03:53
    Červíková si připsala další tutovku pořádajícího celku! Jacksonová ale předvedla velmi kvalitní zákrok.
     
    04:16
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak přeci je prolomeno české gólové mlčení! Domácí hráčky až překvapivě dlouho čekaly, nicméně PATRICIE ŠKORPÍKOVÁ urvala dost volného prostoru a parádní ranou pod břevno dostala český výběr do vytouženého vedení. Jacksonová tentokrát kapitulovala. Bez asistence.
    ŠKORPÍKOVÁ - 0:1
     
    04:33
    Česko právě vstřelilo branku!
    A další česká trefa! Jacksonová se tentokrát nestačila přesunout a ranou z mrtvého úhlu ji překvapila KRISTÝNA KALTOUNKOVÁ. Její rána nakonec proletěla přímo k levé tyči, Britky jsou rázem dost zaskočeny. Asistence: Patricie Škorpíková.
    KALTOUNKOVÁ - 0:2
     
    05:23
    Britky se v těchto chvílích velice nadějně pokoušejí držet český výběr v kleštích, jenomže české dívky zatím velmi dobře plní taktické pokyny. Hráčky z Ostrovů tak musí vrátit míček až do středního pásma.
     
    06:12
    Tvrdý hit Ullmanové u mantinelu nakonec nepřerušil českou akci, Britky se ale stačily zkonsolidovat. Tato akce nakonec byla s velkým štěstím ubráněna.
     
    08:35
    Česko právě vstřelilo branku!
    A další česká trefa! Domácí výběr zvládl přetavit další brejk do rychlé branky, když se KRISTÝNA KALTOUNKOVÁ příliš nerozmýšlela a napálila míček přímo do šibenice. Jacksonová pouze promáchla lapačkou. Asistence: Kristýna Štěpková.
    KALTOUNKOVÁ - 0:3
     
    09:40
    Tlak po ose Kaltounková-Procházková znovu přinesl obrovské varování pro britskou obranu, která byla viditelně dost rozhozená špatným střídáním. Jacksonová ale ránu z kruhů viděla, míček tak skončil v její výstroji.
     
    10:24
    Jonesová velmi srdnatě bojovala u mantinelu a dostala míček až do útočné třetiny, nicméně Kábrtová byla tentokrát neochvějně na svém místě. Její pokrytí soupeřky bylo příkladné a bez porušení pravidel.
     
    11:44
    Hallové se podařilo přelobovat českou defenzívu, avšak tato taktická varianta nakonec nevedla k lepší útočné pozici. Česká defenzíva byla znovu naprosto bezchybná.
     
    12:49
    Smithová nedokázala najít žádnou ze svých spoluhráček, neboť si s kolegyněmi z útoku zjevně neporozuměla. Dlouhý volej tak končí pouze pískáním icingu.
     
    13:42
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češky vedou už o čtyři branky! Zástupkyně svitavské hokejbalové školy TEREZA RADOVÁ se dokázala objevit přesně na ose, kde se k ní náhodou odrazil poskakující míček. Její golfák Jacksonová nestačila brzdit, balónek spadl přímo do šibenice. Bez asistence.
    RADOVÁ - 0:4
     
    14:43
    Češky budou hrát na konci první třetiny ještě přesilovku, Bethanie Jacobsová (GBR) obdržela dvouminutový trest za nedovolenu hru tělem. Britky čekají asi hodně krušné chvilky.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    První třetině přinesla ze začátku dost nervózní český start, Británie ale na druhé straně předváděla velmi odvážný hokejbal. Postupně se však podle očekávání domácí výběr rozstřílel, prozatím stačil vstřelit čtyři branky. Pokračujeme v cca 9:28.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:32
    Jonesová se dostala do rychlého protiútoku a jen tak tak se netrefila mezi tři tyče. Staňková si v tomto případě nebyla vůbec jistá, míček jen o kousek proletěl vedle tyče.
     
    16:43
    Kalousková se zjevila na pravé straně a okamžitě vypálila, ve stejném okamžiku se na hřiště vrací taktéž Jacobsová. Míček tentokrát skončil mimo bránu.
     
    16:56
    Česko právě vstřelilo branku!
    A je tu pátá branka Češek. Jacksonová sice nejrpve předvedla neuvěřitelný zákrok na brankové čáře, jenomže dorážka KAROLÍNY PROCHÁZKOVÉ nakonec proskákala přes bezmocnou britskou hrdinku. Asistence: Martina Landová, Tereza Ištoková.
    16:56 PROCHÁZKOVÁ - 0:5
     
    17:23
    Jemná teč sice Britkám nabídla rychlý protiútok, nakonec se však místo šance koná jen pískání dalšího icingu Ostrovanek.
     
    19:31
    Měchurové se ještě povedlo změnit směr padajícího míčku, nicméně velmi rychlý brejk větší vzrušení nepřinesl. Balónek nakonec proskákal pouze do rohu, Britky budou po delší době rozehrávat.
     
    20:17
    Británie si vybírá oddechový čas! Brankařka Charlotte Jacksonová má viditelně nějaké zdravotní problémy, zřejmě ji zchvátilo velké horko v českotřebovské hale. Okamžitě k ní běží zdravotnice.
     
    20:44
    Česko právě vstřelilo branku!
    Britky nyní znovu kapitulovaly. Tedy spíše brankářka Jacksonová, která viditelně chytá s velkými obtížemi. KRISTÝNĚ KALTOUNKOVÉ tentokrát stačilo jen vyjet na kruhy a vystřelit přízemní ránu. Britská golmanka ani nezareagovala. Asistence: Karolína Procházková, Kristýně Legdanová.
    20:44 KALTOUNKOVÁ - 0:6
     
    21:20
    Česko právě vstřelilo branku!
    A další česká trefa! Vyčerpaná Jacksonová se znovu jen bezmocně ohlédla za ránou z velké dálky, která bez potíží doplachtila za její záda, když se TEREZA IŠTOKOVÁ dostala k palbě z modré čáry. Asistence: Vanesa Halbrštátová.
    21:20 IŠTOKOVÁ - 0:7
     
    21:20
    Jacksonové je zjevně znovu velmi špatně, i proto se vysvléká z dresu a opouští hrací plochu. Do branky bude muset jít hráčka z pole!
     
    21:20
    Jacksonová opravu musí střídat, místo ní jde do branky Kirsten Roanová!
     
    22:49
    Britkám se tentokrát nepovedlo rozehrát s klidem, rozhodčí tak pískají další icing. Češky se vrátí do útočného pásma.
     
    23:52
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češky pokračují v dominanci! I tentokrát se po rychlém přechodu modré čáry dostala ke střelbě KRISTÝNA KALTOUNKOVÁ, které se podařilo bez potíží přehodit ležící Roanovou. Ta se natahovala po míčku marně. Asistence: Patricie Škorpíková
    23:52 KALTOUNKOVÁ - 0:8
     
    25:11
    Česko právě vstřelilo branku!
    Další minuta, další česká radost. NIKOLA SVOBODOVÁ se tentokrát rozhodla o střelbu z větší vzdálenosti, což Roanovou dokonale rozhodilo. Míček jí proskákal mezi betony. Asistence: Vanesa Halbrštátová.
    25:11 SVOBODOVÁ - 0:9
     
    26:25
    Procházková se dokázala dostat do velice rychlého brejku, jenomže v blesku taktéž o míček přišla. Hallová se tak mohla dostat taktéž k zajímavě šanci, nakonec ovšem zvolila poklidnější variantu, a sice rozehrávku do zadních řad.
     
    27:39
    Češky se pokoušely dostat ke střelbě, ale poziční taktika Britek tentokrát relativně bez komplikací dokázala na domácí tým platit. Český tým se do střelby nijak razantně netlačí.
     
    28:32
    Jonesová urvala dostatečný prostor v útočné třetině, nicméně její postup nebyl nakonec prospěšný pro britskou ofenzivní řadu. Její finálová přihrávka totiž proletěla pouze do prostoru, kde byly jen české bekyně.
     
    29:52
    Česko právě vstřelilo branku!
    Desátá trefa domácích! Český výběr zvládl tentokrát bez potíží přehrát bezmocnou defenzivní řadu Britek a dostat míček přímo na VANESU HALBRŠTÁTOVOU, která se postarala o parádní golfák. Míček zaletěl přesně do šibenice. Asistence: Aneta Kábrtová.
    29:52 HALBRŠTÁTOVÁ - 0:10
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina přinesla další obrovskou českou dominanci, neboť Británie i vinou zdravotních komplikací brankářky Jacksonové musely poslat do klece hráčku z pole. Třetí třetina tak bude hlavně o morálu Ostrovanek, pokračujeme v cca 10:10.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:52
    Český výběr se pokoušel probojovat znovu do gólové pozice, jenomže Roanová se dokázala proti Radové postavit čelem Parádním zákrokem se postarala o pořádný potlesk do britských fanoušků.
     
    31:52
    Ištoková pálila z velké dálky, avšak svou ránu nezvládla nasměrovat mezi tři tyče. Míček proskákal nakonec pouze do rohu, Češky nicméně pokračují ve velkém presu.
     
    32:28
    Česko právě vstřelilo branku!
    Britky tlak soupeřek vydržely tentokrát necelé dva a půl minuty. NIKOLA SVOBODOVÁ totiž zvládla bez velkých potíží poslat míček přesně do šibenice, Roanová se za touto bombou jen ohlédla. Asistence: Radka Kalousková.
    32:28 SVOBODOVÁ - 0:11
     
    33:55
    Croslandová-Evansová nedokázala dostat míček k Danielové, což vyústilo v další icing. Britky se musí vracet zpět do obranného pásma, ani tentokrát nezapisují alespoň symbolický úspěch.
     
    34:06
    Česko právě vstřelilo branku!
    Další český tlak, další branka. Prakticky stoprocentní úspěšnost z ofenzivních přečíslení se svěřenkyním kouče Davídka vyplácí ve dvanáctou branku. Tentokrát se parádní technickým pokusem ukázala zaplněnému hledišti KAROLÍNA MĚCHUROVÁ. Asistence: Tereza Ištoková, Ivana Petrášková.
    34:06 MĚCHUROVÁ - 0:12
     
    35:43
    Británie je neustále pod silným náporem, demotivace na jejich straně dost klesá. Sympaticky se sice snaží prosadit se proti často vyšším soupeřkám, ale zatím jejich snaha moc úspěchů nepřináší.
     
    37:17
    Česko právě vstřelilo branku!
    Roanové se málem podařilo zadržet další českou tutovku, jenomže ekvilibristické počínání jí nakonec k ničemu nepomohlo. Do brankoviště se totiž vřítila KAROLÍNA BARÁKOVÁ a chladnokrevnou dorážkou rozvířila další českou radost. Asistence: Klára Seroiszková, Vanesa Habrštálová.
    37:17 BARÁKOVÁ - 0:13
     
    38:23
    Češky se mohutně pokoušejí o další a další zářezy, což Britkám k další motivaci moc nepomáhá. Štěpková tentokrát navíc málem skórovala i z velkého úhlu od mantinelu, Ronová ale ukazuje i nadále parádní zákroky.
     
    39:11
    A znovu Roanová! Krásný blok na brankové čáře tentokrát jistojistě zabránil jasné gólové šanci. Češky se oprávněné drží za hlavu.
     
    40:51
    Británie dostane k dispozici první přesilovku v zápase. Na trestnou lavici totiž bude muset zamířit Kristýně Legdanová (CZE), která se provinila nedovolenou hrou tělem.
     
    41:23
    Britkám se sice daří držet míček na svých hokejkách, jenomže více šancí si přeci jen nepřipisují. Velkou obtíží je pro jen přechod přes střední pásmo, které bezchybně brání česká barikáda.
     
    42:51
    Legdanová se vrací zpátky na hrací plochu, britská přesilovka tak proměněna tentokrát nebyla. Češky si soupeře bez potíží pohlídaly.
     
    43:34
    Měchurová se pokusila na ose dostat k dorážení, jenomže míček jí v poslední chvíli odskočil. Británie se musí v této chvíli znovu ale bránit, balónek se jí na své hole dostat nepodařilo.
     
    44:07
    Češky si na konci zápasu ještě přeci jen připíšou druhou přesilovku v úvodním duelu. Za sekání musí na trestnou lavici zamířit Emily Murrayová (GBR).
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráčky utkání: Lydia Walshová (Velká Británie) – Nikola Svobodová (Česko)
     
    První duel na Světovém poháru juniorů v České Třebové se stal naprosto jasnou záležitostí. Británie se držela proto českým favoritkám jen pár úvodních minut první třetiny, nicméně posléze se svěřenkyně trenéra Martina Davídka dostaly do tempa a bez potíží přidávaly jednu branku za druhou. Kristýna Kaltounková si z 13 branek připsala dokonce čtyři trefy, výsledek ale zásadě ovlivnilo vynucené střídání brankářky Jacksonové, místo níž šla do kelce hráčka z pole. Ode mě je to pro tuto chvíli vše, přeji hezký zbytek dne. (10:38:30)

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 5. Škorpíková, 5. Kaltounková (Škorpíková), 9. Kaltounková (Štěpková), 14. Radová, 17. Procházková (Landová, Ištoková), 21. Kaltounková (Procházková, Štěpková), 22. Ištoková (Halbrštátová), 24. Kaltounková (Škorpíková), 26. Svobodová (Halbrštátová), 30. Halbrštátová (Kábrtová), 33. Svobodová (Kalousková), 35. Měchurová (Ištoková, Petrášková), 38. Baráková (Seroiszková, Habrštálová)


    Velká Británie: Jacksonová (22. Roanová) – Heathová, Raeová (C), Walshová, Jonesová, Rudkinová, Danielová, Ashtonová, Jacobsová, Murrayová (A), Smithová – Turnbullová, Rudkinová, Boardmanová, Forrestová, Croslandová-Evansová, Roanová (A), Murdochová, Hallová
    Česko: Staňková (Jiráčková) – Radová, Kalousková, Baráková, Červíková, Seroiszková, Štepková, Legdanová, Ullmanová, Landová – Svobodová, Kaltounková (C), Procházková, Ištoková, Škorpíková (A), Kábrtová, Rudová, Měchurová, Halbrštátová, Petrášková, Kotlíková, Lagová

    Rozhodčí: Kristýna Butašová, Martina Zedníková (obě CZE)
    bahis siteleri