Česko U16 – Česko U15 8:1 (kon.) | Slovensko – Kanada West 2:3 (kon.) | Velká Británie – Kanada East 0:13 (kon.)
Česko U15 – Slovensko 1:8 (kon.) | Kanada East – Česko U16 4:2 (kon.)
konec
Česko U16
8:1 (4:0, 0:0, 4:1)
Česko U15
Čtvrtek 27.06.2019, 11:00 • Zimní Stadion Česká Třebová • Světový pohár - junioři U16
     
    To je z mé strany vše, děkuji Vám za pozornost a u dalších zápasu světového poháru na viděnou. (12:35:11)
     
    Hráčem utkání za tým U16 byl zvolen hráč s číslem 25. Matyáš Mikl. Za tým U15 cenu získal David Nistor.
     
    Je konec. Starší výběr naprosto zaslouženě vítězí a myslím si, že rozhodnuto bylo již po první skvělé třetině. Mladší výběr ale neodehrál špatný zápas, věk byl velmi znát a to zřejmě rozhodlo. V koncovce byly oba celky výborný, jenže brankáři domácích byli prostě skvělý.
     
    Konec zápasu.
     
    44:27
    Poslední minuta tohoto zápasu, hráči už pouze dohrávají, ale ještě jeden útok tu byl. Z levé strany přišla přesná přihrávka na stranu druhou, kde dorážel Hroch, Keprt ale ukázal svůj beton.
     
    43:24
    Utkání je již rozhodnuté, ovšem toho si starší výběr vůbec nevšímá a neustále vyvíjá tlak na branku hostů. Keprt teď musel čelit rovnou dvou střelám a to z hokejky Molnára a Taufera, obě se mu však chytit podařilo.
    41:57 HROCH - 8:1
     
    41:57
    To se s góly opět roztrhl pytel! Ani minuta neuběhla a Keprt vytahuje ze své branky další gól. Jizba se dnes poprvé objevil v nějaké velké šanci a rovnou je z toho gól. Jeho přihrávka na Šťastného byla klíčková, protože ten na druhé straně našel úplně volného MARKA HROCHA, ten již zakončoval do odkryté sítě.
    41:38 NOVOTNÝ - 7:1
     
    41:38
    A další gól v síti mladého výběru! Molnár společně s Dostálem, našli díky svým přihrávkám LUKÁŠE NOVOTNÉHO, který využil přesilovou hru!
     
    40:48
    Vyloučení v týmu Česko U15 (Nistor – 2 min. + 10 minut osobní trest, nesportovní chování). Trest odpyká Černý.
     
    39:45
    Dva bleskové góly a každý do jiné sítě, to jsme mohli vidět v předchozí minutě. Nyní se hra opět přesunula na polovinu hostů, kteří se musí bránit duu Rakovský, Vohralík.
    38:01 ŠMÍD - 6:1
     
    38:01
    Mladý výběr se přece jen dočkal!! Matyáš Malý založil rychlou akci na pravé straně, ten následně posunul na druhou stranu na Bláhu. A Bláha pálil od modré před bránu, kde dorážel VOJTĚCH ŠMÍD.
    37:25 NOVOTNÝ - 6:0
     
    37:25
    A šestý gól je na světě! Starší výběr dává gól ve vlastním oslabení a o gól se postaral LUKÁŠ NOVOTNÝ, který z poměrně velkého úhlu prostřelil brankáře Keprta. Bez Asistence.
     
    37:14
    Mladý Michal Neumaier běžel za míčkem, který byl vyhozený na jeho polovinu, za ním však běžel silný Radek Zíka, který ho tvrdě narazil na mantinel a vypadá to, že pro Neumaiera tento zápas skončil.
     
    36:57
    Vyloučení v týmu Česko U16 (Bečka – 2 min., sekání).
     
    36:55
    Hra bez vyloučení dlouho nevydržela, na trestnou lavici se jde posadilt Jan Bečka a pro mladší výběr je tu další velká šance na snížení, podaří se jim to ?
     
    35:45
    Hra 4 na 4 oběma týmům poměrně prospívá. Více prostoru dovoluje mladšímu výběru kombinovat na delší vzdálenost a zřejmě jim to vyhovuje, i přesto se do žádné velké šance nedostali. Vzápětí na to přišla ztráta vepředu a od modré střílel domácí Šťastný, Keprt byl lepší.
     
    34:50
    Vyloučení v týmu Česko U15 (Korf – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Česko U16 (Dostál – 2 min., hrubost).
     
    34:15
    Aktivita staršího výběr pokračuje i nadále. Mladší hráči již zřejmě přestali hrát úplně, jelikož se ve třetí třetině pouze brání. Nyní je tu ale vzájemný faul a uvidíme hru 4 na 4.
    33:01 LHOTA - 5:0
     
    33:01
    A máme tu pátý gól!! Domácí hráli v plném počtu a míček si dravě na svojí hokejku převzal Miroslav Hálek, ten se ale z následného úniku netrefil. Míček se odrazil od mantinelu a při dorážce byl na správném místě TOMÁŠ LHOTA.
     
    32:00
    Hostům dnes přesilovky prostě nejdou. Pátá přesilová hra a stále se opakuje to samé do kola. Starší výběr naprosto kontroluje veškeré přihrávky hostů a neustále se osvobozují.
    31:06 Vít Vohralík zcela unikl všem hráčům mladšího výběru
     
    31:06
    I přesto, že byl vyloučen hráč ze staršího výběru, vůbec jim to nebrání v útočení! Vít Vohralík zcela unikl všem hráčům mladšího výběru, jeho radost mu však překazil výtečným zákrokem brankář Keprta!
     
    30:41
    Vyloučení v týmu Česko U16 (Taufer – 2 min., vysoká hůl).
     
    30:05
    Střídání v týmu Česko U16: ze hřiště odchází Skalický, přichází Šťovíček.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina je u konce. Druhá část hry nám bohužel branku nepřinesla. I přesto, že první třetina přinesla rovnou čtyři góly, tak ve druhé se mladší výběr již o něco pokusil a ke gólům moc nechybělo. Po výtečných zákrocích Křemeňáka však přišli i na druhé straně a to ze strany Keprta. Druhou třetinu bych spíše pojmenoval, jako třetinu brankářů.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    29:16
    Poslední minuta druhé třetiny. Ještě před odchodem do kabin, se Marek Hroch zkoušel dostat do zakončení, jeho rychlý únik mu ale překazil ofsajd.
     
    28:21
    A bohužel. Mladý výběr si stejně jako dvě předešlé přesilovky nedokázali skoro přesně přihrát. Dopředu tak znovu mohou starší.
     
    27:15
    I přesto, že domácí vedou, tak jim chybí disciplína a čistá hra. Toto je již čtvrtá přesilová hra pro mladý výběr, uvidíme zda se jim už konečně podaří vstřelit branka, nebo se zas starší tým ubrání.
     
    26:20
    Vyloučení v týmu Česko U16 (Rakovský – 2 min., vysoká hůl).
    25:50 Velká šance staršího výběru
     
    25:50
    Další výborná akce stašího týmu, ovšem v brance úřadoval Keprt! Lukáš Novotný posunul míček na volného Lhotu, který se následně objevil v tutové šanci, jeho pokus ale ještě lépe vychytal již zmiňovaný Keprt.
     
    25:01
    Radek Zíka společně s Jakubem Rakovským ukázali všem, jak jsou skvěle sehraní. Právě oni dva si poradili zcela s tříčlenou obranou mladšího výběru, zakončení jsme ale od nich neviděli.
     
    24:22
    Radim Dostál byl tvrdě sražený na polovině mlašího výběru, při dopadu se držel za koleno a uvidíme zda v tomto zápase bude pokračovat nebo ne. Na střídačku ale došel bez pomoci lékařů.
    23:00 Miroslav Hálek našel na hranici brankoviště zcela volného Václava Kovaříka
     
    23:00
    Tak toto byla škoda!! Miroslav Hálek našel na hranici brankoviště zcela volného a zkušeného Václava Kovaříka, ten však z bezprostřední blízkosti nedal gól, jeho pokus mířil těsně vedle.
     
    22:19
    Hosté ani třetí přesilovou hru nevyužili a domácí tak hrají v plném počtu.
    21:15 Patnáctka byla blízko vstřelení prvního gólu
     
    21:15
    Mladý celek má opět přesilovou hru a do třetice už to vypadá lépe. Z mezi kruží střílel s přípravou Matýš Bláha, jeho pokus byl ale zbokovaný jedním z obránců. O několik sekund pozdějí, přišla další zakončení, ale vše pochytal Křemeňák.
     
    20:05
    Vyloučení v týmu Česko U16 (Kovařík – 2 min., hrubost).
     
    20:00
    Na malou chviličku se po dleší době podívali i hráči mladého výběru a udělali to skvěle. Mladý Matyáš Korf běžel dobře po levé straně, odkud chtěl následně přihrávat před branku u toho ho ale zfauloval Kovařík.
     
    18:46
    Hra vysokou holý ze strany staršího týmu, vhazovat se tedy bude v blízkosti modré čáry. Po buly se do útočného pásma opět přesunuli hráči U16, ti však místo střel kombinují a vyčkávají na dobrou pozici.
     
    17:42
    Mladý tým se po dlouhé době osvobodil a hráči jsou díky tomu v plném počtu. Po přesilové hře se dopředu opět podívali hráči v červeném, neboli U16. Radek Kubica střílel od modré čáry, hra ale byla přerušena, jelikož Kovařík stál v brankovišti.
     
    16:37
    Tlak staršího výběru je naprosto neúprosný, hosté teď měli jediné štěstí, že rána Lhoty, nebo Chovance skončila pouze na zadním mantinelu. Útok a tlak starších však stále pokračuje.
     
    15:56
    Vyloučení v týmu Česko U15 (Nistor – 2 min., držení protihráče).
     
    15:05
    Úvodní buly druhé třetiny zvítězili na svojí stranu U15 a ihned se dostali do útoku. Tadeáš Ehrlich našel výbornou přihrávkou Adama Bolka, a ten bez váhání střílel na dosud nudící se ho Křemeneňáka, ten si ale střelu lapačkou pohlídal.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina je u konce. Všichni očekávali velmi vyrovnanou hru, jenže už po třech minutách bylo znát, že si mladý výběr přijel po výprask. Domácím naprosto vše vycházelo a dali góla skoro z každé akce. Hosté měli dvě přesilové hry, ovšem ani jednu z nich nedokázali využít páč si sotva přesně přihrali.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    14:34
    Běží nám poslední minuta první třetiny a starší výběr byl znovu v útoku. Radim Dostál ukázal jak silné tělo má a po levé straně běžel až na polovinu U15, jeho dobrou a rychlou akci však překazil ofsajd.
     
    13:12
    Dominance staršího týmu pokračuje. Vít Vohralík společně s Václavem Kovaříkem naprosto rozebírají obranu U15. Pátou branku do sítě však ze dvou pokusů nepřidali.
    11:40 SVOBODA - 4:0
     
    11:40
    Moc času neubylo a máme tu další branku v síti mladého výběru! Výber do šestnácti let dnes hraje parádně. Vohralík si hrál s míčkem, poté ale dokázal najít v blízkosti brány KRYŠTOFA SVOBODU a ten se z první nemýlil.
    11:00 RAKOVSKÝ - 3:0
     
    11:00
    A přece jen je to 3:0!! Domáci hráli v plném počtu a znovu nastala stejná chyba jako u druhého gólu. Hráči si nepohlídali rychlého Adama Šťastného, který poté dokázal o mantinel přihrát JAKUBOVI RAKOVSKÉMU, a ten se štěstím vstřelil branku.
    10:37 Ve vlastním oslabení se do protiútoku dostal Marek Hroch
     
    10:37
    Málem tu byla třetí branka staršího výběru. Ve vlastním oslabení se do protiútoku dostal Marek Hroch, i přesto že u v cestě stáli dva obránci, tak i tak přes ně prošel, zastavit ho musel až zákrok Keprta.
     
    09:40
    Stejná situace, jako u první přesilové hry. Český tým do patnácti let si nedokáže přesně přihrávat a starší výběr se neustále osvobozuje.
     
    08:35
    Pro U15 je tu opět šance na gól. Tomáš Krejčí na modré čáře posunul míček na volného Dana Krále, a ten ihned z nápřahu pálil, jeho rána však skončila pouze vedle. Mladý výběr stále útočí a drží se v útočném pásmu.
     
    08:16
    Vyloučení v týmu Česko U16 (Kovařík – 2 min., krosček).
     
    07:32
    Adam Šťastný založil rychlý protiútok stařšího týmu a po pravé straně se dostal skoro až do zakončení, těsně u branky ho ale výtečně odstavil mladý Dufek.
     
    06:17
    Domácí jsou v plném počtu a ihned se tlačili dopředu. Vohralík získal míček na polovině hřiště a následně se s ním dostal až do mezi kruží, odkud to bezprostředně zkusil, jeho pokus však lapil Keprt.
     
    05:00
    Máme tu první vyloučení, pro U15 je tu velká šance na snížení, uvídíme zda se jim to povede. Hráči jsou momentálně natlačeni na polovině staršího výběru, tam se jim ale nedaří příliš dobře kombinovat. U16 se vždy lehce osvobodí.
     
    04:09
    Vyloučení v týmu Česko U16 (Šťastný – 2 min., nedovolené bránění).
    03:38 NOVOTNÝ - 2:0
     
    03:38
    A je to už o dvě branky! Keprt nejdříve zasahoval, jenže po buly na levé straně získal míček na hokejku zkušený LUKÁŠ NOVOTNÝ a stejně jako u první branky se nemýlil. Bez Asistence.
     
    02:26
    Mladší výběr chtěl ihned vyrovnat a hráči se táhli po pravé straně. Dan Král hledal svojí přihrávkou na modré čáře Popka, jenže tomu míček na hokejce nesedl nejlépe.
    00:48 TAUFER - 1:0
     
    00:48
    To je start! Neodbila ani první minuta zápasu a šestnáctiletý tým již vede 1:0. Lukáš Novotný perfektně našel na levé straně MATĚJE TAUFERA a ten výtečnou střelou z nápřahu rozvlnil síť.
     
    00:15
    Úvodní buly bylo vhozeno, první zápas do šestnácti let byl zahájen. Dopředu se ihned dostali hráči U16, kteří nyní bojují na polovině mladého týmu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráčům již skončilo předzápasové rozstřílení, utkaní za malou chvilku začne.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko U16: Skalický (Šťovíček) – Hálek (C), Jizba, Hnyk, Kovařík, Molnár, Maule, Svoboda, Mikl – Bečka, Hroch, Novotný, Šťastný, Zika, Kubica, Lhota, Vohralík, Taufer, Dostál, Rakovský, Chovanec

    Česko U15: Keprt (Kuryviál) – De Fin, Král, Krejčí, Popek, Dufek, Bolek, Randis, Neumaier, Korf, Ehrlich – Mendel, Nistor (C), Slezák, Wróbel, Černý, Petráš, Bláha, Šmíd, Myškovský, Malý

    Rozhodčí: Tomáš Zbořil, Antonín Adam (Oba CZE).
     
    Česko U15 bude v tomto zápase outsider, ale nemůžeme je ihned odepsat. Podle nominace do Třebové přijel též skvělý tým, obzvlášť hráči z Hostivaře. Minulý ročník se U15 moc nevydařil, jelikož tým skončil na sedmém místě, když ve finálním zápase porazili výběr Švýcarska 8:4. Jak jsem již zmiňoval, tyto kategorie se minulý rok nesetkali, tudíž se bude na co koukat.
     
    Česko U16 bude v tomto zápase favorit, to samé i favorit tohoto turnaje. Los seslal tyto dva české týmy rovnou proti sobě a fanoušky i samotné hráče čeká zajímavý duel. Minulý ročník byl pro U16 velmi úspěšný, páč v napínavém duelu o třetí příčku porazili USA Red 4:3. Minulý rok se tyto dvě kategorie neutkaly, tudíž nás čeká i samotná premiéra. Kapitán šestnáctiletého týmu Miroslav Hálek redakci pověděl, že je velmi silná nominace a tým je tak připraven na obhajobu.
     
    Dobrý den všem fanouškům a fanynkám hokejbalu! Dnes nám startuje druhý ročník Světového poháru, který se přesunul do České Třebové a Litomyšle. Česká U16 a U15 odehrají své první zápasy hned proti sobě, tudíž se určitě máme na co těšit. Úvodní hvizd je plánován na 11:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.

    Gerard Filip

    Branky a nahrávky: 1. Taufer (Novotný, Lhota), 4. Novotný, 11. Rakovský (Šťastný, Kubica), 12. Svoboda (Vohralík, Zíka), 34. Lhota (Hálek), 38. Novotný, 42. Novotný (Dostál, Molnár), 42. Hroch (Šťasný, Jizba) – 39. Šmíd (Bláha, Malý)


    Česko U16: Skalický (Šťovíček) – Hálek (C), Jizba, Hnyk, Kovařík, Molnár, Maule, Svoboda, Mikl – Bečka, Hroch, Novotný, Šťastný, Zika, Kubica, Lhota, Vohralík, Taufer, Dostál, Rakovský, Chovanec
    Česko U15: Keprt (Kuryviál) – De Fin, Král, Krejčí, Popek, Dufek, Bolek, Randis, Neumaier, Korf, Ehrlich – Mendel, Nistor (C), Slezák, Wróbel, Černý, Petráš, Bláha, Šmíd, Myškovský, Malý

    Rozhodčí: Tomáš Zbořil, Antonín Adam (Oba CZE)
    thejrc.org