Česko U16 – Česko U15 8:1 (kon.) | Slovensko – Kanada West 2:3 (kon.) | Velká Británie – Kanada East 0:13 (kon.)
Česko U15 – Slovensko 1:8 (kon.) | Kanada East – Česko U16 4:2 (kon.)
konec
Česko U15
1:8 (0:1, 1:4, 0:3)
Slovensko
Čtvrtek 27.06.2019, 19:00 • Zimní Stadion Česká Třebová • Světový pohár - junioři U16
     
    To je z mé strany vše, děkuji Vám za pozornost a u dalších zápasů ze světového poháru na viděnou. (20:33:09)
     
    Hráčem utkání z týmu Česka byl zvolen hráč s číslem 19. Nicolas De Fin. Hráčem utkání ze slovenského týmu byl zvolený Andrej Siakel, který si ze zápasu odnesl pět bodů.
     
    Je konec. Český tým nakonec prohrává i svůj druhý zápas a opět v poměru 8:1. Druhá třetina vypadala velmi dobře, jelikož bylo srovnáno, to se však během dvou minut změnilo a skóre bylo už o tři góly. Slovenský celek již do konce zápasu dominoval a zápas zcela zaslouženě vyhráli.
     
    Konec zápasu.
     
    44:40
    Vyloučení v týmu Česko U15 (Neumaier – 2 min., sekání).
     
    44:02
    Obrana nechala proběhnout zcela osamoceného Ivana Korbína, který se po pravé straně dostal až do zakončení, jeho rána z nápřahu, však v brance neskončila, pokus mu totiž vychytal brankář.
     
    42:48
    Menší potyčka s Alexem Severem a českým Nicolasem De Finem, situaci museli uklidňovat oba dva rozhodčí.
     
    42:20
    Hosté v plném počtu.
     
    41:42
    Českému týmu se nedaří udržet kotouč na polovině Slovenska a jejich přesilovky jsou zcela stejné, jako v ranním zápase proti výběru do šestnácti let.
     
    40:14
    Vyloučení v týmu Slovensko (Šoka – 2 min., podražení).
     
    39:02
    Po dlouhé době zavítali do útoku i Češi a málem z toho byl i gól. Jakub Wróbel, dokonce až nadvakrát zkoušel prostřelit čerstvého Borovského, jenže ten se od tyčky ani nehnul a zabránil tak snížení.
     
    38:01
    Ihned po návratu Slezáka do hry, to byli opět Slováci, kteří se rvali do zakončení, ovšem v brance znovu zasahoval Kuryviár, nebýt jeho, už by to klidně desítka byla!
     
    37:43
    Domácí v plném počtu.
     
    36:08
    Český tým se bude muset bránit, jelikož je tu přesilová hra pro Slovensko. Hosté kombinovali na polovině Česka a zakončení nechybělo. Pavlák našel Mešára a ten z první střílel, Kuryviár mu však ukázal, jak to umí s lapačkou.
     
    35:44
    Vyloučení v týmu Česko U15 (Slezák – 2 min., sekání).
     
    34:54
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Český tým se již moc nesnaží, ve třetí třetině se zatím brání, toho však Slovensko využívá. Danielčák si poradil s jedním obráncem a následně přihrál na hokejku LUBOMÍRA KUPČA, který z mezi kruží prostřelil brankáře.
     
    34:20
    Lukáš Šoka se pokoušel dostat po levé straně do útočného pásma, ovšem již u střídaček ho výborně odstavil tělem Jakub Wróbel. Česko se poté snažilo a tlačilo dopředu, na obranu ale nevyzráli.
     
    33:16
    Slovensko střídalo brankáře, z branky odstoupil Hrubovský, místo něj se mezi tři tyče postavil Borovský, uvidíme jak mu to půjde.
     
    32:10
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Toto už zavání debaklem. Siakel a Sever jsou dnes výborná dvojka a pokáždé, když jsou tyto dva hráči na hřišti, padne gól. Nyní ti to va hráči našli volného IVANA THOMKU a ten se postaral o sedmou branku Slovenska.
     
    32:00
    Střídání v týmu Slovensko: ze hřiště odchází Hrubovský, přichází Borovský.
     
    31:45
    Hlavní kouč nevypadá zrovna nejšťastněji, ovšem moc se nedivím. Slovensko opět pokračuje v presu obrana bude muset odolat.
    30:17 MEŠÁR - 1:6
     
    30:17
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Ani minuta třetí třetiny a Slovensko se opět raduje. První skvělá lajna opět rozebrala českou obranu. FILIP MEŠÁR našel v blízkosti branky mezírku mezi betony a brankář již neměl šanci na reakci.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina je u konce a myslím si, že takový stav nikdo neočekával. Českému týmu se podařilo vyrovnat, ovšem za minutu to bylo znovu 2:1 a poté již padaly góly jen do branky Česka. Jak dopadne třetí třetina, to se dozvíme za pár minut.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
    29:43 KORBÍNI - 1:5
     
    29:43
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    A opravdu tu máme ještě gól! Sedmnáct sekund před druhou sirénou do české sítě spadla velmi lehká, ovšem dobře tečovaná střela. Vojtašák dobře nahodil, míček poté tečoval IVAN KORBÍNI a o gól bylo postaráno.
     
    28:46
    Do konce druhé třetiny zbývá poslední minuta, uvidíme zda se ještě nějakému týmu podaří vstřelit branka.
     
    27:36
    Domácí se snažili vyhodit míček ze svého pásma, to jim ale nechtěl dovolit neuvěřitelně rychlý a dravý Erik Šamaj, který dokázal sebrat míček rovnou dvěma obráncům, do zakončení se však nedostal.
     
    26:25
    Kuryviár musel zasahovat! Tlak Slováků nemá konce a nyní to dokázala trojka Mešár, Sever a Siakel. Všichni tři skvěle kombinovali, poté ale přišla přihrávka na volného Hodála, a ten bez přemýšlění pálil. Jeho pokus však chytil již zmiňovaný Kuryviál.
     
    25:23
    Ještě pár minut zpět to bylo 1:1, nyní je to už 1:4. Český tým se pokaždé dostane na polovinu Slovenska, tam ale vydrží necelých třicet sekund, poté jsou v útočném pásmu Slováci.
    24:45 SIAKEL - 1:4
     
    24:45
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slovensko využívá přesilovou hru!! Hráči si excelentně přihrávali, že si to o branku přímo žádalo a to ANDREJ SIAKEL vyslyšel a nádhernou střelou z nápřahu od modré čáry propálil všechny pavučiny v bráně.
     
    24:00
    Vyloučení v týmu Česko U15 (Král – 2 min., sekání).
     
    23:11
    Teď mohli být domácí rádi! Filip Mešár nebezpečně zakončoval, jeho pokus mu ale vychytal Kuryvirá, do následné dorážky se opřel Tim Danielčák, ale ani on brankáře nepřostřelil.
     
    21:34
    Pro Čechy to vypadalo velmi dobře, jenže po jedné chybě se zřejmě celý taktický plán překazil a hráči budou muset začít od znova. Po dvou rychlých gólech jsou ale Slováci na koni a Čechy silně tlačí do obrany.
    20:16 SVITANA - 1:3
     
    20:16
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Tak to už začíná být problém! Slovenský tým skóruje již podruhé ani né za minutu a opět u toho byla dvojka Siakel a Alex Sever. Gól nakonec po dobré přihrávce vsítil KRISTIÁN SVITANA.
    19:55 SIAKEL - 1:2
     
    19:55
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Není to dlouho, co se českému týmu podařilo vyrovnat, nyní musí opět od znovu. Ondřej Popek ztratil míček u modré čáry, díky tomu se Siakel společně s Alexem Severem pokusil o únik a gól nakonec zakončil ANDREJ SIAKEL.
    18:40 De FIN - 1:1
     
    18:40
    Tým CZE U15 právě vstřelil branku! A pozor, máme tu vyrovnání!! Slezák si hrál s míčkem na levé straně, poté však našel naběhlého NICOLASE DE FINA, a ten skvělou tečí vyrovnal toto utkání.
     
    17:23
    Český tým do patnácti let, má rádo druhé třetiny, jelikož v prvním ranním zápase v ní neinkasovali branku a navíc byli lepší na hřišti, nyní tomu tak opět napovídali. Vojtěch Šmíd se pokusil o objetí branky, jenže na tyčce byl již připravený Hrubovský.
     
    16:04
    Za malou chvilku tu byl pokus i českého celku. Domácí kombinovali u modré čáry a odtamtud i zakončoval Tomáš Krejčí, jeho rána z nápřahu však skončila pouze v Hrubovského lapačce.
     
    15:05
    Druhá třetina začala, úvodní buly tentokrát patřilo českému týmu. Česko se vepředu moc dlouho neohřálo, páč se do protiútoku ihned rvali hosté a bylo z toho i zakončení. Alex Sever se probojoval po pravé straně, jeho pumelici však Kuryviál vyrazil betonem.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina je u konce. K vidění byla pouze jedna branka a to do sítě českého týmu. Domácí hráči si v úvodu nepohlídali Alexe Severa a branka tak byla na světě. Poté jsme sledovali vyrovnanou třetinu, všechny střely ale čaply brankáři.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    14:50
    V samotném závěru první třetiny, ještě zahrozili naši bratři ze Slovenska a málem z toho byla branka. Čuchran vyhledal v mezi kruží Thomka, a ten pohotovou ránoi zakončil. V brance však byl připravený ještě lepší Kuryviál.
     
    13:14
    Gól jsme bohužel z přesilovky neviděli. Nistor si přihrával tam a zpátky s Korfem, ovšem následná přihrávka na druhou stranu, kde byl připravený Slezák, nebyla zrovna nejlépe zahraná.
     
    12:06
    Česko má znovu přesilovou hru a hráči také útočili na polovině Slovenska. Žádná střela dlouho nepřišla, za malou chvilku to ale od modré zkusil Dan Král, jenže jeho rána skončila pouze na stojícím obránci.
     
    11:15
    Vyloučení v týmu Slovensko (Mešár – 2 min., podražení).
     
    11:03
    Česko začíná více útočit. Slezák si teď dobře rozuměl s Danem Králem a oba tak mohli směřovat na bránu Slovenska. Dan Král poté bežel sám, ovšem zezadu ho stihl doběhnout Kupčo.
     
    10:00
    Po delším držení míčku na polovině Česka, se domácí kádr posunul do útočného pásma. Pokus Šmída nebo Lukáše Černého neprošel na brankáře. Do třetice to od modré zkusil Jakub Myškovský, ale míček skončil jen na obránci.
     
    08:41
    Slovensko stále vyvjí tlak a hráči chtějí vstřelit druhou branku. Rychlé kombinace na polovině Česka však obránci hlídali a žádného hráče v bílém do zakončení nepustili. Vzápětí na to, se Češi dostali dopředu a Hrubovský musel zasahovat, proti střele Korfa si ale poradil.
     
    07:43
    Desátá střela Slovenského týmu! Alex Sever ukázal, jak rychlé nohy má a s přehledem prošel kolem dvou českých obránců, jeho následné zakončení z mezi kruží však chytil Kuryviál.
     
    06:12
    Málem tu byl gól v oslabení! Lukáš Pajer poslal do útočného pásma Samuela Hrivnáka, který se poté pokusil o nečekanou a výbornou střelu. Brankáři míček prošel výstrojí, ovšem na brankové čáře celou situaci zachránil Popek!
     
    05:30
    Pro Čechy je tu šance vstřelit branku, jelikož je tu přesilová hra 4 na 3, dokáže ji výběr do patnácti let využít ?
     
    05:03
    Vyloučení v týmu Slovensko (Siakel – 2 min., napadení).
     
    04:45
    Vyloučení v týmu Česko U15 (Bláha – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu Slovensko (Pavlák – 2 min., vražení na hrazení).
     
    04:32
    Český tým toho zatím moc neukázal. Výběr do patnácti let se spíše brání, ovšem nyní nastal faul na polovině Česka a uvidíme hru 4 na 4.
     
    03:20
    Slovenský výběr měl vhazování u české branky. Buly vyhrál právě Slovenský tým a vzápětí na to, přišla nečekaná rána zpoza vápna. Za bránou přihrával Pavlák, jeho přihrávka došla na hokejku Mešára, ale Kuryviál ukázal svoji lapačku!
     
    02:26
    Český tým se musel znovu bránit. Slováci opět navštívili obranné pásmo Česka, kde přišlo pár kombinací, střelu Čuchrana ale senzačně zblokoval Mendel.
    01:42 SEVER - 0:1
     
    01:42
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Tak to je škoda! Český tým se nestačil vrátit do obrany. Siakel nejdříve zakončoval, jeho střelu ale Kuryviál vyrazil, na dorážku ALEXE SEVERA už nedošáhl.
     
    01:22
    Na polovinu Slovenska se dostal i Český tým, žádnou akci zde však nikdo z hráčů v červeném nevytvořil.
     
    00:05
    Utkání bylo zahájeno. Úvodní buly vyhrál Slovenský tým, který se ihned tlačil dopředu a rovnou přišlo i zakončení na českého brankáře. Od modré čáry pálil Samuel Hodál, jeho pokus ale skončil pouze na betonu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou týmů jsou již připraveni na hřišti, utkání za malinký okamžik začne.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko U15: Kuryviál (Keprt) – De Fin, Král, Krejčí, Popek, Dufek, Bolek, Randis, Neumaier, Korf, Ehrlich, Mendel – Nistor (C), Slezák, Wróbel, Černý, Petráš, Bláha, Šmíd, Myškovský, Malý

    Slovensko: Hrubovský (Ďuriš) – Mešár, Pajer, Šarluška, Hodál, Svitana, Bender, Vojtašák – Hrivnák, Korbini, Danielčák, Slakel, Čuchran, Kupčo, Thomka, Šoka, Burdíček, Pavlák, Sever, Mešár, Kuchta, Šarnaj

    Rozhodčí: Jiří Volkán, Matej Pleško.
     
    Slovensko bude velký favorit, jak v tomto zápase, tak i v celém turnaji. Ještě před tímto zápasem je čeká velmi silná Kanada West, se kterou minulý rok padli ve finále 3:1. Ve 13:00 jim porážku mohou oplatit a to v nejhorší moment, při cestě do vyřazovacích bojů. Druhý zápas sehrají s Českým výběrem do patnácti let, ve kterém budou velcí favorité, jelikož je minulý ročník ve Zlíně porazili 5:2.
     
    Česko U15 čeká první zápas favorizovaný český výběr U16. V prvním utkání jsou považovaní za outsidery a situace se nemění ani v zápase druhém. Slovenský výběr se totiž minulý ročník dostal až do finále, tam však poté padli Kanadě West 3:1. U15 se se Slovenským výběrem utkala a to ve skupině. Český tým utkání nezvládl a v utkání prohráli 5:2. Letos se Slovenský tým bude snažit o obhajobu, český patnáctiletý tým jim cestu ale může překazit.
     
    Dobrý den všem fanouškům a fanynkám hokejbalu! Dnes se podíváme na druhé zápasy Česka U15 a Slovenska. Oba celky již za sebou budou mít první zápasy a to v ranních hodinách, uvidíme jak se jim bude dařit a v jaké formě nastoupí do tohoto duelu. Úvodní hvizd je plánován na 19:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    Gerard Filip

    Branky a nahrávky: 19. Fin (Slezák) – 2. Sever (Siakel), 20. Siakel (Sever), 21. Svitana (Siakel, Sever), 25. Siakel (Mešár), 30. Korbíni (Kupčo, Vojtašák), 31. Mešár (Kupčo, Danielčák), 33. Thomka (Siakel, Sever), 35. Kupčo (Danielčák)


    Česko U15: Kuryviál (Keprt) – De Fin, Král, Krejčí, Popek, Dufek, Bolek, Randis, Neumaier, Korf, Ehrlich, Mendel – Nistor (C), Slezák, Wróbel, Černý, Petráš, Bláha, Šmíd, Myškovský, Malý
    Slovensko: Hrubovský (Borovský) – Mešár, Pajer, Šarluška, Hodál, Svitana, Bender, Vojtašák – Hrivnák, Korbini, Danielčák, Slakel, Čuchran, Kupčo, Thomka, Šoka, Burdíček, Pavlák, Sever, Mešár, Kuchta, Šarnaj

    Rozhodčí: Jiří Volkán, Matej Pleško
    thejrc.org