Česko U16 – Česko U15 8:1 (kon.) | Slovensko – Kanada West 2:3 (kon.) | Velká Británie – Kanada East 0:13 (kon.)
Česko U15 – Slovensko 1:8 (kon.) | Kanada East – Česko U16 4:2 (kon.)
konec
Kanada East
4:2 (1:1, 2:0, 1:1)
Česko U16
Čtvrtek 27.06.2019, 21:00 • Zimní stadion, Česká Třebová (kapacita: 1200 míst) • Světový pohár - junioři U16
     
    Český výběr sice ještě ve třetí třetině žhavil naděje na zdramatizování celého duelu, jenomže ani kontaktní trefa Bečky neměla na konečné bodové rozdělení vliv. Kanaďané zvládli závěrečný tlak a ubránili svůj náskok, čímž se dokázali postarat o vysoce ceněné vítězství, které ještě pořádně zahraje s konečným pořadím. Češi jsou totiž rázem se ztrátou tří bodů ještě odsouzeni k velkému boji o možný postup do finále, který si Jiří Christ před turnajem vysnil. Ode mě je to pro dnešek z České Třebové vše, přeji hezký zbytek dne. (23:22:07)
     
    Nejlepší hráči utkání: Matteo Gennaro (Kanada East) – Antonín Křemeňák (Česko U16)
     
    Konec zápasu.
    44:28 GREENE - 4:2
     
    44:28
    Tým Kanada East právě vstřelil branku!
    A je zjevně rozhodnuto. Kanadští útočníci využili české ztráty v útočném pásmu, konkrétně po Deanově černé práci se dostal míček až k naběhlému RYANU GREENEOVI, který už pouze dorazil míček do opuštěné klece. Asistence: Zachary Dean.
     
    43:32
    Český tým nakonec nebude nakonec pokračovat v tlaku, neboť Pavel Chovanec (CZE) obdržel dvouminutový trest za faul v útočném pásmo. Sudí jej klasifikovali jako sekání.
     
    42:53
    Kanada si vybírá oddechový čas!
    42:53 BEČKA - 3:2
     
    42:53
    Tým Česko U16 právě vstřelil branku!
    Euforie startuje na maximum! JAN BEČKA se zvládl otočit v předbrankovém prostoru a po dobře sehraném kombinačním uvolnění se taktéž dostal ke střelbě. Jeho rána příklepem nakonec proletěla pod lapačkou Gennara. Asistence: Tomáš Lhota.
     
    42:00
    Timeout českého týmu! Kouč Jiří Christ stahuje brankáře Křemeňáka a riskuje s power-play!
     
    42:00
    Češi dostanou další prostor při přesilovce, neboť Nolan Cleary (CAE) nedokázal zahrát u mantinelu podle pravidel. Domácí výběr se viditelně bude snažit zmobilizovat poslední síly.
     
    40:12
    Johsnton se dostal do dalšího brejku a jen těsně netrefil míček v předbrankovém prostoru, nakonec se dostal totiž mimo střelecký úhel. Křemeňák si může pořádně oddechnout.
     
    38:54
    Phillips se dostal díky české minele do rychlého protiútoku, Křemeňák ovšem předvedl ukázkový zákrok tělem. Jeho výjezd zmenšil střelecký úhel a pomohl domácím v těžké chvíli. Teď to bylo o fous.
     
    37:32
    U kanadské branky zvonilo břevno! Češi jsou stále blíže a blíže vytoužené branky, i tentokrát ale bez kýženého úspěchu.
     
    36:51
    Hra čtyř proti čtyřem končí, oba vyloučení hráči se vrací zpátky na hrací plochu.
     
    35:34
    Češi se snaží o snadnou rozehrávku, nicméně ta tentokrát ne a ne vyjít. Hlavně ofenzivní jistoty Čechů stále mlčí, kouč Christ se ale snaží na střídačce dost hlasitě předat aktuální postřehy. Český výkon se sice zvedá, nicméně stále neplní ofenzivní úkoly.
     
    34:51
    Tentokrát už rozhodčí ale sahají k vylučování. Matyáš Jizba (CZE) a Mitchell Smilsky (CAE) obdrželi dvouminutový trest po vzájemné strkanici, oba jej obdrželi za hrubost.
     
    34:42
    Po návratu Chamberse se na hrací ploše strhla relativně početná strkanice. Rozhodčí měli pořádnou porci práce, nakonec však celou situaci řeší dohodou a vylučovat se nebude.
     
    33:31
    Český celek se zatím nedokáže popasovat s těsnou obranou soupeře. I tentokrát, podobně jako ve druhé třetině, nezvládá zvýšit střelecký tlak na Gennara. Ten je stále prakticky bez práce.
     
    32:33
    Domácí tým dostává možnost další přesilovky. Za sekání v obranném pásmu dostal menší trest Lee Chambers (CAE).
     
    31:30
    Český nápor začíná Kanaďany pořádně zaměstnávat. Zámořská defenzíva ale tentokrát nemusí stahovat své články až na slot, domácí výběr totiž přišel o míček.
     
    30:50
    Český tlak pokračuje, míček tentokrát skončil na horní síťce. Hra se tak na krátký časový okamžik musí přerušit.
     
    30:24
    Rakovský se zjevil v předbrankovém prostoru a pokusil se dostat se okamžitě ke střelbě, míček se však svezl po brankové konstrukci a spadl na hrazení. Češi nyní nebyli daleko kontaktní trefě.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá perioda nabídla stagnaci českého výkonu, který nestačil reagovat na kanadskou aktivitu v ofenzivním pásmu. Zámořský výběr se dostal do vedení díky trestnému střílení a posléze již kontroloval průběh periody. Pokračujeme v cca 22:04.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
    29:13 GREENE - 3:1
     
    29:13
    Tým Kanada East právě vstřelil branku!
    Kanaďané navyšují svůj náskok! Rozhozená česká defenzíva se nestačila dostatečně hbitě zkonsolidovat, což pomohlo RYANU GREENOVI, jemuž se nabídlo po krásném přenesení hry trefit míček přesně mezi Křemeňákovu výstroj. Asistence: Dylan Hudon.
     
    28:30
    Greene se znovu ukázal dost nečekaně na ose hřiště a tvrdým golfákem otestoval pozornost Křemeňáka. Míček ale skončil pouze u betonu českého muže v masce, domácí budou rozehrávat.
     
    27:53
    Český tým musí překonat další komplikaci Jakub Molnár (CZE) se provinil ve středním pásmu zásahem míčku vysokou holí, kterou ohrozil zdraví soupeře. Rozhodčí mu tak okamžitě udělují menší trest.
     
    26:55
    Gillespie se hned na několikrát pokusil o nastřelení míčku na českou klec, ale jeho tlak byl nakonec marný. Domácí defenzíva jej stačila dostat ze střelecké pozice.
     
    25:29
    Zachary Dean (CAE) se nedokázal ovládnout pod vlivem emocí a rozhodčí mu udělují desetiminutový osobní trest. Pro kanadského kapitána, lídra celého celku, je to velice nepříjemná komplikace.
     
    24:14
    Česká možnost na vyrovnání je ta tam, neboť už i Trucotte se dostal zpět do hry. Kanadská sestava prozatím předvádí perfektní výkony v obranné fázi, neutralizace českých střelců zatím je takřka dokonalá.
     
    23:39
    Smith je hřišti, Kanaďané už jsou znovu ve čtyřech.
     
    23:01
    Hnyk se pořádně opřel do míčku na modré čáře a hned se postaral o velkou tutovku! Gennaro totiž úplně přesně neviděl, odkud balónek přiletí. Nakonec však stačil dělovku vyrazit mimo tři tyče.
     
    22:14
    Češi půjdou hned do dvojnásobné početní výhody. Cole Turcotte (CAE) se provinil podle sudích podrážení, zámořský výběr i přes nevoli proti verdiktu bude muset jít do tří mužů.
     
    21:39
    Česká sestava dostává další možnost přesilové hry. Oliver Smith (CAE) obdržel trest za sekání v obranné třetině, zámořský výběr byl dlouho dobu pod tlakem.
     
    20:22
    Phillips s Shepardem dost dlouho zaměstnávali českou defenzívu, jenomže kanadská útočná eskadra nezvládla svou šanci zakončit do samotného konce. Střelba byla nakonec hned nadvakrát zblokována.
     
    19:27
    Dean využil volnějšího prostoru a poslal míček přímo na Greena, Křemeňák se ale i tentokrát dostal rychle k tyčce a zastavil kanadský pokus. Češi jsou nyní pod relativně velkým tlakem.
     
    18:30
    Greene se dostal velmi rychle do střelecké pozice při přechodu středního pásma, jeho rána z kruhů nicméně Křemeňáka nijak nevystrašila. Český brankář míček vyrazil betonem přímo do rohu.
    17:57 HUDSON - 2:1
     
    17:57
    Tým Kanada East právě vstřelil branku!
    Kanada otáčí vývoj utkání! DYLAN HUDSON si počínal při trestné střílení naprosto bez skrupulí a bez většího naznačování se vydal přímo na Křemeňáka. Jeho rána pak zamířila ze střední vzdálenosti přímo do šibenice.
     
    17:57
    Vyloučení v týmu Česko U16 (Matyáš Svoboda – Trestné střílení, podražení).
     
    17:46
    Jizba s Dostálem se prodrali na hranici brankoviště k zajímavé skrumáži, jenže pod tlakem dvou bránících hráčů se nestačili dostat ke střele. Vše poté vyřešil už brankář Gennaro.
     
    16:23
    Rakovský se dostával díky svému fyzickému fondu velmi rychle do ofenzivní šance, nicméně nakonec mu zkřížil cestu soupeř. Kanaďané se mohou v zadních řadách znovu srovnat.
     
    15:31
    Taufer měl obrovskou šanci! Český útočník se dostal na pravé straně dost nečekaně k odraženému míčku, jenomže spadl mu na špatnou stranu hokejky. Místo dorážky nakonec před poloprázdnou bránou nestřílel. Velká škoda.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina přinesla velice dynamický a divácky atraktivní hokejbal. Český výběr se dokázal dostat hned v první minutě do vedení, jenomže Kanada potvrdila své kvality a stačila srovnat. Pekelně vyrovnaný duel pokračuje v cca 21:28.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    14:33
    Dean se pokoušel dlouho najít střeleckou pozici, ale náběh směrem na střed nebyl ideální. Česká obrana se stačila velmi rychle stáhnout a zabránit soupeři ve formování.
     
    13:54
    Kanaďané jsou znovu kompletní, dlouhé české snažení nakonec končí neúspěchem.
     
    12:50
    Ostřelovaná kanadské branky je zatím stále neúspěšná. Palba na Gennara totiž v této chvíli je často nepřesná, zámořský tým ale na druhé straně předvádí špičkovou defenzivní práci ve slotu.
     
    11:54
    Český výběr dostává možnost přesilovky. Wyatt Johnston (CAE) se totiž dopustil ve středním pásmu signifikantního podražení. Jiří Christ nyní na hrací plochu nasazuje Novotného formaci.
     
    10:28
    Intenzivní snaha kanadského forčekingu o zisk míčku byla v této chvíli neúspěšná, domácí tým se totiž stačil zkonsolidovat. Hálek bude rozehrávat zpoza své branky.
     
    09:36
    Tvrdý souboj u časoměřičského boxu zaměstnával hned několik hráčů, nakonec jako vítězní vyšli od mantinelu Kanaďané.
     
    08:04
    Češi už jsou v plném počtu, Kanada svou druhou přesilovku nakonec využit nedokázala. Molnár už je zpět na hřišti.
     
    07:28
    Hra se již lehce uklidnila, na hřišti už nejsou k vidění ofenzivní dostihy. Zejména český tým se snaží svou rozehrávku uklidnit a pracovat postupně od zadních řad. Kanada je však výrazně nastartovaná.
    06:30 GREENE - 1:1
     
    06:30
    Tým Kanada East právě vstřelil branku!
    Vyrovnání! Česká trojice nevydržela dlouhý pres soupeře a zámořský výběr své převahy bezezbytku využil. RYAN GREENE se prodral k odraženému míči na pravém kruhu a parádní ránou do šibenice nedal Křemeňákovi šanci. Českotřebovskou halu zaplavuje euforie. Bez asistence.
     
    06:04
    Češi půjdou v této chvíli do tří mužů. Jakub Molnár (CZE) u mantinelu až příliš přitvrdil, sudí jej vykazují kvůli vražení na hrazení.
     
    05:44
    Greene s Johsntonem se rvali před českou brankou o skákající míček, ale Matyáš Mikel (CZE) je odstavil od balónku mimo rámec pravidel. Podle sudích je přidržel.
     
    04:51
    Další minuta velkých šancí! Hroch se nejprve v předbrankovém prostoru málem stal dvojnásobným střelcem díky náhodnému odrazu od mantinelu, na druhé straně pak Dean v brejku pouze přestřelil. I Křemeňák měl pořádnou dávku štěstěny.
     
    03:03
    Kanadský bek Leo Chambers (CAE) se nestačil postavit Hálkovi podle pravidel, sudí jej tak logicky posílají na trestnou. Šlo o dost viditelně porušení pravidel.
     
    03:00
    Taufer se po opuštění trestné lavice dostal do obrovské tutovky! Jeho výběh ale stačil zastavit vyběhlý brankář Gennaro odpálil mimo útočnou třetinu.
     
    02:26
    Češi sice nadále pokračují v oslabení, jenomže na hřišti se rozdíly v počtu mužů zatím smazávají. Kanada zatím nedokáže najít herní rytmus, chybí jí i lepší kombinační myšlení.
    01:00 HROCH - 0:1
     
    01:00
    Tým Česko U16 právě vstřelil branku!
    A je tu české vedení! MAREK HROCH se vřítil do kanadského obranného pásma a po rychlém přechodu na osu hřiště se dostal k naznačení a krásnému zakončení k tyči. Gennaro se nestačil proti rána přesunout dostatečně rychle. Bez asistence.
     
    00:46
    Češi půjdou poprvé do oslabení. Po zastavení útoku Gillespieho se musí poroučet na trestnou lavici Matěj Taufer (CZE). Kanaďané cítí šanci.
     
    00:25
    Český výběr se snaží dostat okamžitě od startu k tlaku, zatím se mu však nepodařilo dostat k delší kombinaci. Kanaďané mají velmi pevnou obranu a prakticky zatím nekupí chyby.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky se již vrací na střídačku po předzápsovém rozstřílení, čtvrteční šlágr startuje již za pár okamžiků!
     
    Úvodní sestavy:

    Kanada East: Gennaro (Schoeftner) – Poitras, Smilsky, Chambers, Lindsay (A), Kennedy, Cleary, Leithamn, Alexopoulos –Dean (C), Shepard, Johnston, Snedden, Gillespie, Pavis, Greene, Hudon (A), Smith, Phillips, Turcotte, Crane

    Česko U16: Křemeňák (Šťovíček, Skalický) – Hálek (C), Jizba, Hnyk, Kovařík, Molnár, Maule, Svoboda, Mikl – Bečka (A), Hroch, Novotný, Štastný, Zika, Kubica, Lhota (A), Vohralík, Taufer, Dostál, Rakovský, Chovanec

    Rozhodčí: Antonín Adam (SUI), Petr Ryboň (CZE).
     
    Česko U16
    Český výběr se pod vedením Jiřího Christa se pokusí na Světovém poháru navázat na loňské třetí místo, které ovšem bylo v domácím prostředí relativní zklamání. Letošní výběr by však měl mít transformován z české patnáctky, která loni relativně překvapila sedmým místem na stejné akci mezi staršími soupeři. Právě domácí tým by měl patřit mezi favority turnaje, podle predikcí by se měl o zlato poprat s jedním z kanadských výběrů. Česká reprezentace se díky kvalitní mládežnickému programu jen potvrzuje svoji špičkovou kvalitu mezi hokejbalovou smetánkou, a právě turnaj v České Třebové by nemělo být výjimkou.

    Šestnáctka navíc potvrdila svou kvalitu už v prvním zápase na turnaji, když zdolala českou U15 jasně 8:1. Hattrickem se na výsledku podílel svítkovský Lukáš Novotný, který tvoří sehrané duo s boleslavským Tomášem Lhotou. Dalším lídrem je i kapitán Miroslav Hálek. V brance zatím dostali takřka stejnou minutáž Jiří Šťovíček a Marek Skalický.
     
    Kanada East
    Kanadský výběr je letos pro zatraktivnění a zkvalitnění mládežnického hokejbalu rozdělen na výběr Východu a Západu. Oba dva by měly zdatně konkurovat ostatním soupeřům, možnosti Kanady se pak dají velmi hezky charakterizovat faktem, že prakticky hráči javorových listů tímto rozdělením neztratili na síle. V kategorii juniorů do 16 let jde totiž o posledního šampiona MS v roce 2016, v Přerově a Zlíně navíc taktéž zvítězila, konkrétně Kanada West. East bral na Hané páté místo.

    Zámořský výběr odstartoval turnaj ve velkém stylu a jen potvrdil, že jeho cílem je jen a jen medaile. Britskou reprezentaci totiž zdolal jasně poměrem 13:0. Hattrick a asistenci si připsal talentovaný Zachary Dean, čtyři asistence Ryan Gillespie. V brance si nulu připsal Kyle Schoeftner.
     
    Hezké čtvrteční večer, znovu po roce se na české půdě uskuteční největší přehlídka hokejbalových talentů z celého světa. Světový pohár juniorů se tentokrát uskuteční primárně České Třebové, včetně kategorie chlapců U16. Druhé zápasy dne čekají ve večerních hodinách i týmy Kanada East a Česka U16. Utkání startuje ve 21:00!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 7. Greene, 18. Hudson (TS), 30. Greene (Hudon), 45. Greene (Dean) – 1. Hroch, 43. Bečka (Lhota)


    Kanada East: Gennaro (Schoeftner) – Poitras, Smilsky, Chambers, Lindsay (A), Kennedy, Cleary, Leithamn, Alexopoulos –Dean (C), Shepard, Johnston, Snedden, Gillespie, Pavis, Greene, Hudon (A), Smith, Phillips, Turcotte, Crane
    Česko U16: Křemeňák (Šťovíček, Skalický) – Hálek (C), Jizba, Hnyk, Kovařík, Molnár, Maule, Svoboda, Mikl – Bečka (A), Hroch, Novotný, Štastný, Zika, Kubica, Lhota (A), Vohralík, Taufer, Dostál, Rakovský, Chovanec

    Rozhodčí: Antonín Adam (SUI), Petr Ryboň (CZE)
    thejrc.org