Česko U16 – Česko U15 8:1 (kon.) | Slovensko – Kanada West 2:3 (kon.) | Velká Británie – Kanada East 0:13 (kon.)
Česko U15 – Slovensko 1:8 (kon.) | Kanada East – Česko U16 4:2 (kon.)
konec
Kanada East
4:2 (1:1, 2:0, 1:1)
Česko U16
Čtvrtek 27.06.2019, 21:00 • Zimní stadion, Česká Třebová (kapacita: 1200 míst) • Světový pohár - junioři U16
     
    Český výběr sice ještě ve třetí třetině žhavil naděje na zdramatizování celého duelu, jenomže ani kontaktní trefa Bečky neměla na konečné bodové rozdělení vliv. Kanaďané zvládli závěrečný tlak a ubránili svůj náskok, čímž se dokázali postarat o vysoce ceněné vítězství, které ještě pořádně zahraje s konečným pořadím. Češi jsou totiž rázem se ztrátou tří bodů ještě odsouzeni k velkému boji o možný postup do finále, který si Jiří Christ před turnajem vysnil. Ode mě je to pro dnešek z České Třebové vše, přeji hezký zbytek dne. (23:22:07)
     
    Nejlepší hráči utkání: Matteo Gennaro (Kanada East) – Antonín Křemeňák (Česko U16)
     
    Konec zápasu.
    44:28 GREENE - 4:2
     
    44:28
    Tým Kanada East právě vstřelil branku!
    A je zjevně rozhodnuto. Kanadští útočníci využili české ztráty v útočném pásmu, konkrétně po Deanově černé práci se dostal míček až k naběhlému RYANU GREENEOVI, který už pouze dorazil míček do opuštěné klece. Asistence: Zachary Dean.
     
    43:32
    Český tým nakonec nebude nakonec pokračovat v tlaku, neboť Pavel Chovanec (CZE) obdržel dvouminutový trest za faul v útočném pásmo. Sudí jej klasifikovali jako sekání.
     
    42:53
    Kanada si vybírá oddechový čas!
    42:53 BEČKA - 3:2
     
    42:53
    Tým Česko U16 právě vstřelil branku!
    Euforie startuje na maximum! JAN BEČKA se zvládl otočit v předbrankovém prostoru a po dobře sehraném kombinačním uvolnění se taktéž dostal ke střelbě. Jeho rána příklepem nakonec proletěla pod lapačkou Gennara. Asistence: Tomáš Lhota.
     
    42:00
    Timeout českého týmu! Kouč Jiří Christ stahuje brankáře Křemeňáka a riskuje s power-play!
     
    42:00
    Češi dostanou další prostor při přesilovce, neboť Nolan Cleary (CAE) nedokázal zahrát u mantinelu podle pravidel. Domácí výběr se viditelně bude snažit zmobilizovat poslední síly.
     
    40:12
    Johsnton se dostal do dalšího brejku a jen těsně netrefil míček v předbrankovém prostoru, nakonec se dostal totiž mimo střelecký úhel. Křemeňák si může pořádně oddechnout.
     
    38:54
    Phillips se dostal díky české minele do rychlého protiútoku, Křemeňák ovšem předvedl ukázkový zákrok tělem. Jeho výjezd zmenšil střelecký úhel a pomohl domácím v těžké chvíli. Teď to bylo o fous.
     
    37:32
    U kanadské branky zvonilo břevno! Češi jsou stále blíže a blíže vytoužené branky, i tentokrát ale bez kýženého úspěchu.
     
    36:51
    Hra čtyř proti čtyřem končí, oba vyloučení hráči se vrací zpátky na hrací plochu.
     
    35:34
    Češi se snaží o snadnou rozehrávku, nicméně ta tentokrát ne a ne vyjít. Hlavně ofenzivní jistoty Čechů stále mlčí, kouč Christ se ale snaží na střídačce dost hlasitě předat aktuální postřehy. Český výkon se sice zvedá, nicméně stále neplní ofenzivní úkoly.
     
    34:51
    Tentokrát už rozhodčí ale sahají k vylučování. Matyáš Jizba (CZE) a Mitchell Smilsky (CAE) obdrželi dvouminutový trest po vzájemné strkanici, oba jej obdrželi za hrubost.
     
    34:42
    Po návratu Chamberse se na hrací ploše strhla relativně početná strkanice. Rozhodčí měli pořádnou porci práce, nakonec však celou situaci řeší dohodou a vylučovat se nebude.
     
    33:31
    Český celek se zatím nedokáže popasovat s těsnou obranou soupeře. I tentokrát, podobně jako ve druhé třetině, nezvládá zvýšit střelecký tlak na Gennara. Ten je stále prakticky bez práce.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 7. Greene, 18. Hudson (TS), 30. Greene (Hudon), 45. Greene (Dean) – 1. Hroch, 43. Bečka (Lhota)


    Kanada East: Gennaro (Schoeftner) – Poitras, Smilsky, Chambers, Lindsay (A), Kennedy, Cleary, Leithamn, Alexopoulos –Dean (C), Shepard, Johnston, Snedden, Gillespie, Pavis, Greene, Hudon (A), Smith, Phillips, Turcotte, Crane
    Česko U16: Křemeňák (Šťovíček, Skalický) – Hálek (C), Jizba, Hnyk, Kovařík, Molnár, Maule, Svoboda, Mikl – Bečka (A), Hroch, Novotný, Štastný, Zika, Kubica, Lhota (A), Vohralík, Taufer, Dostál, Rakovský, Chovanec

    Rozhodčí: Antonín Adam (SUI), Petr Ryboň (CZE)
    thejrc.org