Velká Británie – Kanada West 0:7 (kon.) | Kanada East – Slovensko 4:2 (kon.) | Česko U16 – Velká Británie 11:1 (kon.)
Kanada West – Česko U15 9:0 (kon.) | Slovensko – Česko U16 4:1 (kon.)
konec
Česko U16
11:1 (3:0, 5:0, 3:1)
Velká Británie
Pátek 28.06.2019, 15:00 • Zimní Stadion Česká Třebová • Světový pohár - junioři U16
     
    To je z mé strany vše, děkuji Vám za pozornost a přeji hezký zbytek dne. Ještě bych vás srdečně pozval na další zápas Světového poháru, který se odehraje od 19:00. Přenos bude psát kolega Johan Čáp. (16:52:31)
     
    Nejlepším hráčem Velké Británie byl zvolený střelec jediné branky Alister Bae. Za český tým byl zvolený Václav Kovařík.
     
    Je konec. Hektický zápas s dvanácti gólovu přestřelkou je u konce. První třetina patřila Česku, ovšem to třetiny všechny. Druhá třetina byla velmi hektická co se týče faulů, jelikož dva hráči si odpykali trest do konce utkání. Třetí třetina se pouze dohrávala, ovšem Britové se dočkali první branky na turnaji, kterou vstřelil Alister Rae.
     
    Konec zápasu.
     
    44:16
    Poslední minuta třetí třetiny je před námi, zápas je již rozhodnutý, od samého začátku. Uvidíme zda se ještě Česku podaří vstřelit dvanáctý gól, nebo už skóre zůstane nedotčené.
    43:22 KUBICA - 11:1
     
    43:22
    Tým Česko U16 právě vstřelil branku! Tak zřejmě jsem to zakřikl! Česko se po delším snažení vstřelit branku, konečně dočkalo. Rakovský našel dobrou přihrávkou RADKA KUBICU, a ten ještě lepší střelou zápestím umístil míček k tyči.
     
    43:00
    Utkání se již dohrává. I přesto, že se Češi drží na polovině Britů, tak nestřílí. Hráči si pouze nahrávají a pokud již vystřelí, jde vše vedle.
     
    41:47
    McGrellis si připisuje další zákrok. Od modré čáry ve velké rychlosti vypálil Kryštof Svoboda, jeho rána ale skončila pouze na betonu brankáře.
     
    40:41
    Britové se zdají být po první brance na turnaji velmi povzbuzení a nabuzení. Střelec první branky, Alister Rae, se opět ukázal jako rychlý hráč. Po pravé straně se dostal až za branku česká, jenže následná přihrávka už podle plánu nebyla.
     
    39:21
    Český tým ztratil ve středovém pásmu, díky tomu se Mitch Jewitt dostal po pravé straně do pásma českého. V patách mu byl rychlík Kubica, díky kterému se mu nepodařilo úspěšně vystřelit.
     
    38:09
    Po téměř dvou minutách se na hřišti něco dělo. Češi se stále drželi v útočném pásmu, jenže k zakončení se žádný hráč nedostal. O pár sekund později však přišla tvrdá rána Tomáše Lhoty, ale další branku na svůj triko si nepřipsal.
     
    36:31
    Britové v útočném pásmu! Jamie Wilson nahodil míček dopředu, který si po delším bojování převzal Hadden Bolstrdige, jeho následný pokus o střelu však na poslední chvíli zblokoval jeden z obránců.
     
    35:07
    Třetí třetina pokračuje, tři minuty po sobě a rovnou tři branky, z toho jedna do sítě Česka. I po první brance hostujícího týmu, se Češi drží v útočeném pásmu, kde stále a znovu kombinují.
    33:32 RAE - 10:1
     
    33:32
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Britové se dočkali! Je tu jejich první branka na turnaji. Po buly si míček převzal ALISTER RAE, který po levé straně proběhl až před brankáře, kterého skvěle prostřelil do horního rohu. Bez Asistence.
    33:14 VOHRALÍK - 10:0
     
    33:14
    Tým Česko U16 právě vstřelil branku! Přesně po jedné minutě je tu desátý gól! Britové utkání doslova vypustili, ve třetí třetině už nechávají domácí hrát. Po kombinaci českého týmu se o střelu z prava pokusil VÁCLAV VOHRALÍK.
    32:14 RAKOVSKÝ - 9:0
     
    32:14
    Tým Česko U16 právě vstřelil branku! Gól! Devátá branka je na světě. Hálek držel míček v dobré střelecké pozici, na poslední chvíli si však vše rozmyslel a v mezi kruží na něj čekal ŠIMON HNYK.
     
    32:00
    Přesilovka českého týmu stále pokračuje a to ještě jednu minutu. Britové dlouhých 5 minut odolávají tlaku Česka, ti se bohužel nemohou přesně trefit.
     
    31:03
    Češi se rovnou po úvodním hvizdu přemístili na polovinu hostů, kde následně kombinovali. Do střely se poté opřel Rakovský, jeho rána mířila vedle.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    Hektická druhá třetina je u konce. Pět branek a mnoho faulů, to se událo ve druhé části. Trenér Britů, žádal o klidnější hru, místo toho jsou jeho svěřenci snad ještě horší jak v první třetině. Fauly do obličeje jsou v tomto sportu opravdu nevhodné. Jak dopadne třetí třetina, to se dozvíme za pár minut.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    29:34
    Češi se stále drží v útočném pásmu a chtějí vstřelit co nejvíce branek. Kolik jich nakonec výběr dá, to se dozvíme v následujících minutách, popřípadně ve třetí třetině.
     
    29:05
    Toto se jen tak nevidí! Druhá třetina je doslova plná faulů a to ze strany hostů! Dva hráči Británie do utkání již nenastoupí, pro Česko je tu přesilová hra deset minut!
     
    28:40
    Vyloučení v týmu Velká Británie (Anderson – 5 min., vysoká hůl + Osobní trest do konce utkání, vysoká hůl). Trest odpyká Dennis.
     
    28:34
    Vyloučení v týmu Velká Británie (Harrison – 5 min., sekání + Osobní trest do konce utkání, sekání). Trest odpyká Wilson.
     
    27:23
    McGrellis byl ihned prověřen. Od modré čáry to zkusil tvrdou střelou z nápřahu Matyáš Mikl, jeho pokus ale skončil pouze na betonu.
     
    26:40
    Britové opět střídají! Dominic Rae se v brance neudržel ani jednu celou třetinu a mezi tři tyče tak znovu zavítá McGrellis.
     
    26:23
    Střídání v týmu Velká Británie: ze hřiště odchází Rae, přichází McGrellis.
    26:11 DOSTÁL - 8:0
     
    26:11
    Tým Česko U16 právě vstřelil branku! To byla rychlovka! Česko v rozmezí ani jedné minuty vstřelilo dvě branky. Nyní je to RADIM DOSTÁL!
    25:20 KOVAŘÍK - 7:0
     
    25:20
    Tým Česko U16 právě vstřelil branku! Česko využívá přesilovou hru! Šimon Hnyk posunul míček na modrou čáru, kde byl připravený na střelu z první VÁCLAV KOVAŘÍK. Jeho následná rána opravdu zapadla do branky!
     
    25:00
    To se dějí věci! Po šesté brance, se bristký celek neudržel a dokonce přišel i trest na deset minut, který si odpykává Ryan Waters. Uvidíme zda český tým přesilovku 4 na 3 využije.
     
    24:42
    Vyloučení v týmu Velká Británie (Anderson – 2 min., vysoká hůl).
     
    23:53
    Vyloučení v týmu Česko U16 (Chovanec – 2 min., podražení).
     
    23:06
    Vyloučení v týmu Velká Británie (Waters – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Velká Británie (Rudkin – 2 min., sekání).
    23:04 HROCH - 6:0
     
    23:04
    Tým Česko U16 právě vstřelil branku! Je tu další branka v síti Britů. MAREK HROCH dostal výbornou přihrávku na modrou čáru, odkud to zkusil střelou z nápřahu a ta překvapivě skončila za zády brankáře.
     
    22:30
    Po překvapení hostů, se zápas vrátil do starých kolejí a v útočném pásmu se drží český výběr.
     
    21:45
    Jakub Molnár vyslal na brankáře Rae, velmi štiplavou střelu, s tou si ale výtečně poradil. Vzápětí na to, se dostali dopředu Britové, kteří se dočkali první střely v této třetině. Mitch Jewitt objel bránu a pokoušel se dostat míček do brány, v blízkosti tyčky. Tu měl ale pokrytou Šťovíček.
    20:41 DOSTÁL - 5:0
     
    20:41
    Tým Česko U16 právě vstřelil branku! Opravdu jsme se dočkali! Adam Šťasný byl zády k bráně, ovšem i přesto dokázal přihrát na RADIMA DOSTÁLA, který se prosadil z bezprostřední blízkosti.
     
    20:04
    Stejně jako minutu a půl zpátky. Situace se nemění, Češi jsou stále vepředu a snaží se vsítit pátou branku do sítě Britů, uvidíme zda se jim to v následujících minutách podaří.
     
    18:33
    Britové se ještě ve druhé třetině nedostali ke střele a v utkání se stále brání. Hnyk společně s Lhotou kombinovali v útočném pásmu, zakončení či nějaká pěkná akce nepřišla.
    17:47 JIZBA - 4:0
     
    17:47
    Tým Česko U16 právě vstřelil branku! Po skvělých zákrocích Dominica Rae, však přichází gól. Celou situaci na sebe vzal MATYÁŠ JIZBA, který se dostal přes dva obránce a následně i prostřelil brankáře. Bez Asistence.
     
    17:10
    Střely neustupují. Pavel Chovanec zpoza branky přihrál volnému Šťastnému, který to bez přemýšlení zkusil z první, jeho rána ale zavítala do Raeovi masky.
     
    16:41
    A znovu Dominic Rae! Češi se opět podívali do útočného pásma, kde přišlo i pár zakončení. Nejdříve se z mezu križí o gól pokoušel Marek Hroch, Rae jeho ránu pouze vyrazil. Dorážku Dostála však též chytil.
     
    16:01
    Čerstvý brankář Dominic Rae, musel ihned zasahovat, náporu českého týmu. Do rány z pravé strany se pokusil Matěj Taufer, ovšem jeho pokus vyrazil brankář.
     
    15:05
    Střídání v týmu Velká Británie: ze hřiště odchází McGrellis, přichází Rae.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    Trenér Britů si byl stěžovat za rozhodčími, zda by se hrálo více s klidem, jelikož hráči obou týmů jdou do sebe velice surově a klidně by mohlo přijít, nějaké velké zranění. Uvidíme zda se to ve druhé třetině zmírní.
     
    První třetina je za námi, k vidění byly tři branky. Britové ráno překvapili Kanadu, když s nimi hráli po dvou třetinách 1:0. Nyní je na hráčích z ostrovů znát únava a český tým toho skvěle využívá. Pokud to takto půjde nadále, dočkáme se klidně devítí gólů.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    14:05
    Poslední minuta první třetiny je před námi. Vepředu se stále drží český výběr. Šimon Hnyk si chtěl vstřelit ihned druhou branku, jenže do střely se mu rázem postavili dva obránci Britů a bylo po akci.
    12:48 HNYK - 3:0
     
    12:48
    Tým Česko U16 právě vstřelil branku! Po trestu se Česi dostali dopředu a ihned dávají branku. Marek Hroch skvěle objel branku a před brankou našel výbornou přihrávkou ŠIMONA HNYKA, který prostřelil brankáře mezi nohy.
     
    11:07
    První tresty vypřšely, stále ale trval trest českého týmu. Přesilovka 5 na 4, hostům poměrně vyhovovala. Luke Rudkin obdržel míček na modré čáře, odkud se rozhodl o tvrdou ránu z nápřahu, jeho pokus ale branku vůbec netrefil.
     
    10:01
    Češi se budou muset bránit. Pro Británii je tu přesilová hra 4 na 3. Britové si přihrávali, ovšem do jedné z přihrávek skvěle vstoupil Jan Bečka a plánovanou akci hostů zastavil.
     
    09:36
    Vyloučení v týmu Česko U16 (Lhota – 2 min., krosček).
     
    08:47
    Není to dlouho, co jsme viděli hru 4 na 4, teď si ji opět zopakujeme. Česku se podařilo vstřelit gól, tak uvidíme zda se to podaří znovu.
     
    08:32
    Vyloučení v týmu Česko U16 (Vohralík – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Velká Británie (Waters – 2 min., hrubost).
     
    07:28
    I přesto, že výběr do šestnácti let vede již o dvě branky, tak tlak neustupuje, to právě naopak, tlak Česka sílí.Britové ale odolávají, jako ráno proti Kanadě.
    06:04 LHOTA - 2:0
     
    06:04
    Tým Česko U16 právě vstřelil branku! Po úniku hostů, se hráči nestihli vrátit do obrany. Jakub Rakovský tentokrát ukázal své rychlé nohy a z pravé strany dokázal v mezi kruží najít volného TOMÁŠE LHOTU, který se skvěle prosadil.
     
    05:36
    Stuart Jackson vybojoval míček na středu hřiště, poté se dokonce prorval kolem obrany Česka, ale branku netrefil.
     
    05:05
    K vidění teď bude hra 4 na 4 a to českému kádru velmi prospívá, uvidíme zda se dočkáme druhé branky v síti Británie, nebo tomu bude naopak.
     
    04:44
    Vyloučení v týmu Česko U16 (Hálek – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Velká Británie (Harrison – 2 min., hrubost).
     
    04:04
    Do konce přesilové hry zbývalo patnáct sekund, jenže dlouhá přihrávka z hokejky Hálka byla přiliš rychlá a nabíhající Rakovský ji nezastihl. Přesilová hra tedy končí díky zakázanému uvolnění.
     
    03:20
    Češi vyvíjejí velký tlak na bránu hostů. Lhota posunul míček na volného Dostála, který se poté pokusil o střelu z nápřahu, ta však těsně míjela svatini McGrellise. O pár setin později bylo k vidění ještě jedno zakončení, to bylo ale též nepřesné.
     
    03:00
    Vyloučení v týmu Velká Británie (Anderson – 2 min., sekání).
    02:40 KOVAŘÍK - 1:0
     
    02:40
    Tým Česko U16 právě vstřelil branku! Je tu první branka! Po střele Dostála, přišel ohromný zmatek před britskou brankou. O střelu se snažil Kubica, Lhota, ale do odkrsté sítě se nakonec trefil VÁCLAV KOVAŘÍK. Bez asistence.
     
    02:24
    Vhazování vyhrál český tým a ihned z toho bylo zakončení. Od modré čáry to zkoušel zápěstím Radim Dostál, brankář měl ale připravenou vyrážečku.
     
    01:32
    Češi se drželi na polovině Británie, po delších kombinací však přišla přihrávka rukou, tudíž následuje vhazování ve středovém pásmu.
     
    00:59
    I český tým se dostal do prvního zakončení. Kolem střídaček prolétl Vít Vohralík, který následně hledal na druhé straně Molnára, ovšem i zde byl brankář připravený na střelu.
     
    00:04
    Úvodní buly patřilo britskému týmu, který ihned nahodil do útočeného pásma. Po levé straně se táhl s míčkem na hokejce Anderson, Šťovíček byl ale připraven.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko U16: Šťovíček (Skalický) – Hnyk, Bečka, Hálek, Šťasný, Kovařík, Lhota, Kubica, Molnár, Dostál, Hroch, Novotný – Vohralík, Chovanec, Rakovský, Maule, Taufer, Mikl, JIzba, Svoboda

    Velká Británie: McGrellis (Rae) – Jackson (C), Anderson, Waters, Edge, Howie, Woodcock, Rudkin – Cox, Bolstridge, Rae, Harrison, Wilson, Holicka, Jewitt, Bonewell, Caims, Dennis, Boume, Blavo

    Rozhodčí: Jiří Volkán, Adam Antonín.
     
    Velká Británie bude outsider, jak v tomto zápase, tak v tomto turnaji. Británie má za sebou pouze jedno utkání, zatímco všechny ostatní kluby dva. První zápas pro Británii nedopadl vůbec dobře. Hráče čekal velmi silný výběr Kanady East a utkání skončilo 13:0! Britové se celý zápas bránili, na bránu Kanady vystřelili pouze sedmkrát. Kanada měla střelecký den, protože brankář musel čelit až 49 střelám. Jak zápas dopadne, to se dozvíme v 15:00
     
    Česko U16 bude velký favorit, už podle toho, jak se šestnácti letý tým prezentoval v prvním dni. První utkání odehráli proti patnácti letému výběru a v zápase zcela dominovali a vyhráli vysoko 8:1. V utkání si také připsal Hattrick Lukáš Novotný, díky němu právě tým vyhrál 8:1.

    Druhý zápas čekal hráče silný výběr Kanady West. Česko se dostalo jako první do vedení, poté ale přišel obrat na 2:1 a to díky samostatnému nájezdu. Kanada však odskočila i o dvě branky, takový stav trval až do posledních tří minut třetí třetiny, kdy přišlo nečekané snížení na 3:2. Poté ale následovalo smolné vyloučení a to rozhodlo zápas, jelikož se poté Kanada prosadila do prázdné branky.
     
    Dobrý den všem fanouškům a fanynkám hokejbalu! Dnes je na programu druhý den Světového poháru v hokejbale a my se podíváme na utkání Česko U16 – Velká Británie. Český celek bude jasný favorit, kolik však utkání přesně skončí, to se dozvíme v průběhu zápasu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Gerard Filip

    Branky a nahrávky: 3. Kovařík, 7. Lhota (Rakovský), 13. Hnyk (Hroch, Taufer), 18. Jizba, 21. Dostál (Šťastný), 24. Hroch (Dostál, Mikl), 26. Kovařík (Hnyk, Jizba), 27. Dostál (Rakovský), 33. Hnyk (Hálek), 34. Vohralík (Mikl, Dostál), 44. Kubica (Rakovský) – 34. Rae


    Česko U16: Šťovíček (Skalický) – Hnyk, Bečka, Hálek, Šťasný, Kovařík, Lhota, Kubica, Molnár, Dostál, Hroch, Novotný – Vohralík, Chovanec, Rakovský, Maule, Taufer, Mikl, JIzba, Svoboda
    Velká Británie: McGrellis (Rae) – Jackson (C), Anderson, Waters, Edge, Howie, Woodcock, Rudkin – Cox, Bolstridge, Rae, Harrison, Wilson, Holicka, Jewitt, Bonewell, Caims, Dennis, Boume, Blavo

    Rozhodčí: Jiří Volkán, Adam Antonín
    thejrc.org