Velká Británie – Kanada West 0:7 (kon.) | Kanada East – Slovensko 4:2 (kon.) | Česko U16 – Velká Británie 11:1 (kon.)
Kanada West – Česko U15 9:0 (kon.) | Slovensko – Česko U16 4:1 (kon.)
konec
Česko U16
11:1 (3:0, 5:0, 3:1)
Velká Británie
Pátek 28.06.2019, 15:00 • Zimní Stadion Česká Třebová • Světový pohár - junioři U16
     
    To je z mé strany vše, děkuji Vám za pozornost a přeji hezký zbytek dne. Ještě bych vás srdečně pozval na další zápas Světového poháru, který se odehraje od 19:00. Přenos bude psát kolega Johan Čáp. (16:52:31)
     
    Nejlepším hráčem Velké Británie byl zvolený střelec jediné branky Alister Bae. Za český tým byl zvolený Václav Kovařík.
     
    Je konec. Hektický zápas s dvanácti gólovu přestřelkou je u konce. První třetina patřila Česku, ovšem to třetiny všechny. Druhá třetina byla velmi hektická co se týče faulů, jelikož dva hráči si odpykali trest do konce utkání. Třetí třetina se pouze dohrávala, ovšem Britové se dočkali první branky na turnaji, kterou vstřelil Alister Rae.
     
    Konec zápasu.
     
    44:16
    Poslední minuta třetí třetiny je před námi, zápas je již rozhodnutý, od samého začátku. Uvidíme zda se ještě Česku podaří vstřelit dvanáctý gól, nebo už skóre zůstane nedotčené.
    43:22 KUBICA - 11:1
     
    43:22
    Tým Česko U16 právě vstřelil branku! Tak zřejmě jsem to zakřikl! Česko se po delším snažení vstřelit branku, konečně dočkalo. Rakovský našel dobrou přihrávkou RADKA KUBICU, a ten ještě lepší střelou zápestím umístil míček k tyči.
     
    43:00
    Utkání se již dohrává. I přesto, že se Češi drží na polovině Britů, tak nestřílí. Hráči si pouze nahrávají a pokud již vystřelí, jde vše vedle.
     
    41:47
    McGrellis si připisuje další zákrok. Od modré čáry ve velké rychlosti vypálil Kryštof Svoboda, jeho rána ale skončila pouze na betonu brankáře.
     
    40:41
    Britové se zdají být po první brance na turnaji velmi povzbuzení a nabuzení. Střelec první branky, Alister Rae, se opět ukázal jako rychlý hráč. Po pravé straně se dostal až za branku česká, jenže následná přihrávka už podle plánu nebyla.
     
    39:21
    Český tým ztratil ve středovém pásmu, díky tomu se Mitch Jewitt dostal po pravé straně do pásma českého. V patách mu byl rychlík Kubica, díky kterému se mu nepodařilo úspěšně vystřelit.
     
    38:09
    Po téměř dvou minutách se na hřišti něco dělo. Češi se stále drželi v útočném pásmu, jenže k zakončení se žádný hráč nedostal. O pár sekund později však přišla tvrdá rána Tomáše Lhoty, ale další branku na svůj triko si nepřipsal.
     
    36:31
    Britové v útočném pásmu! Jamie Wilson nahodil míček dopředu, který si po delším bojování převzal Hadden Bolstrdige, jeho následný pokus o střelu však na poslední chvíli zblokoval jeden z obránců.
     
    35:07
    Třetí třetina pokračuje, tři minuty po sobě a rovnou tři branky, z toho jedna do sítě Česka. I po první brance hostujícího týmu, se Češi drží v útočeném pásmu, kde stále a znovu kombinují.
    33:32 RAE - 10:1
     
    33:32
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Britové se dočkali! Je tu jejich první branka na turnaji. Po buly si míček převzal ALISTER RAE, který po levé straně proběhl až před brankáře, kterého skvěle prostřelil do horního rohu. Bez Asistence.
    33:14 VOHRALÍK - 10:0
     
    33:14
    Tým Česko U16 právě vstřelil branku! Přesně po jedné minutě je tu desátý gól! Britové utkání doslova vypustili, ve třetí třetině už nechávají domácí hrát. Po kombinaci českého týmu se o střelu z prava pokusil VÁCLAV VOHRALÍK.
    32:14 RAKOVSKÝ - 9:0

    Gerard Filip

    Branky a nahrávky: 3. Kovařík, 7. Lhota (Rakovský), 13. Hnyk (Hroch, Taufer), 18. Jizba, 21. Dostál (Šťastný), 24. Hroch (Dostál, Mikl), 26. Kovařík (Hnyk, Jizba), 27. Dostál (Rakovský), 33. Hnyk (Hálek), 34. Vohralík (Mikl, Dostál), 44. Kubica (Rakovský) – 34. Rae


    Česko U16: Šťovíček (Skalický) – Hnyk, Bečka, Hálek, Šťasný, Kovařík, Lhota, Kubica, Molnár, Dostál, Hroch, Novotný – Vohralík, Chovanec, Rakovský, Maule, Taufer, Mikl, JIzba, Svoboda
    Velká Británie: McGrellis (Rae) – Jackson (C), Anderson, Waters, Edge, Howie, Woodcock, Rudkin – Cox, Bolstridge, Rae, Harrison, Wilson, Holicka, Jewitt, Bonewell, Caims, Dennis, Boume, Blavo

    Rozhodčí: Jiří Volkán, Adam Antonín
    thejrc.org