Velká Británie – Kanada West 0:7 (kon.) | Kanada East – Slovensko 4:2 (kon.) | Česko U16 – Velká Británie 11:1 (kon.)
Kanada West – Česko U15 9:0 (kon.) | Slovensko – Česko U16 4:1 (kon.)
konec
Kanada West
9:0 (2:0, 5:0, 2:0)
Česko U15
Pátek 28.06.2019, 19:00 • Zimní stadion, Česká Třebová (kapacita: 1200 míst) • Světový pohár - junioři U16
     
    Česká patnáctka nakonec nezvládla kanadskou hru pokrýt ani ve třetí třetině, kdy jí zámořský výběr nastřílel další dva branky. Navíc se jí nepodařilo vstřelit ani jednu branku. Kanadský výběr kontroloval takřka celý zápas a až na pár zaváhání v obranné fázi předvedl výkon hodný aspiranta na zlato. I díky tomu se tak dostává do čela tabulky. Ode mě je ti pro dnešek vše, přeji hezký zbytek večera. (20:52:08)
     
    Nejlepší hráči utkání: Dawson Pasternak (Kanada West) – Ondřej Mendel (Česko U15)
     
    Konec zápasu.
     
    44:35
    A na hřiště míří už i Goodbranson, česká sestava svou početní výhodu ani tentokrát nevyužila. Do konce už zbývá necelá půlminuta.
     
    43:59
    Pasternak i Nistor jsou zpátky na hrací ploše, pokračuje česká přesilovka pěti proti čtyřem.
     
    42:35
    Rozhodčí sahají k dalšímu vyloučení, když míří na trestnou lavici Nate Goodbranson (CAW). Podle sudích zahrál nebezpečně vysokou holí, Češi tak mají další možnost na protržení ofenzivního trápení.
     
    41:59
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Česko U15 (Nistor – 2 min., nesportovní chování).
    Vyloučení v týmu Kanada West (Fontaine – 2 min., nesportovní chování + 10 minut osobní trest, nesportovní chování). Trest odpyká Pasternak.
     
    41:38
    Pasternak se vrací zpátky na hřiště, Kanada zvládla přesilovku s elegancí a bez fyzického vyčerpání. Prakticky tempo určovala právě její výběr.
     
    40:48
    Českému celku přesilová hra moc nevychází, Kanaďané drží míček a šetří potřebný čas. Zámořský výběr je v této chvíli takticky opravdu na výši.
     
    39:38
    Českou patnáctku čeká další přesilová hra, Dawson Pasternak (CAW) obdržel za svůj tvrdý zákrok v obranné třetině menší trest. Podle sudích se provinil nedovoleným bráněním.
     
    38:36
    Valerio se pořádně opřel do míčku, nicméně De Fin mu do trajektorie střely stačil skočit. Odvážný čin českého útočníka přeci jen bude oceněn, česká defenzíva se zvládla osvobodit.
     
    37:55
    Král se řítil do protiútoku, jenomže nekonvenční zpracování mu nakonec stejně nepomohlo. Rychlý Bal mu sebral míček a celou situaci uklidňuje, domácí výběr se musí vracet rychle zpět.
     
    36:37
    Svarich se řítil do obrovitánské tutovky, nicméně rychlý brejk nakonec fantasticky zneškodnil Nistor, který zvládl ustát individuální únik kanadského forvarda. Míček vyrazil ramenem mimo tři tyče.
    35:53 FONTAINE - 9:0
     
    35:53
    Tým Kanada West právě vstřelil branku!
    Kanada pokračuje v ukázce vlastní síly. BEN FONTAINE se dostal ne levé straně ke střelbě z velké dálky a celkem překvapivě jeho pokus nakonec proskočil za záda Nistora, kterému nevyšel zákrok. Tohle byl pro něj velmi smolný moment. Bez asistence.
    34:19 PASTERNAK - 8:0
     
    34:19
    Tým Kanada West právě vstřelil branku!
    A je tu další zásah! DAWSON PASTERNAK se prodral na levém kruhu ke střelbě v době, kdy se česká obrana soustředila na druhou stranu útočné třetiny. Nistor ani domácí beci se nestačili přesunout, míček vletěl do odkryté části brány. Asistence: Connor Roulette.
     
    33:51
    Pasternak málem přidával svou dnešní čtvrtou branku, nicméně ideální přihrávka mu nakonec překvapivě nesedla. Míček mu uskočil, jeho příklep tak jen bez většího ohrožení proletěl mimo českou bránu.
     
    32:21
    Popek na poslední chvíli udržel české naděje, když zastavil zřejmě jinak gólovou nahrávku na Bala. Míček stačil udržet před hokejkou kanadského forvarda a dokonce uklidnit celou nepřehlednou situaci.
     
    31:12
    Nistor se postaral o velice pohledný zákrok v okamžiku, kdy mu padal do brankoviště míček z horní síťky. Svarich totiž nabídnuté šance nevyužil, mířil jen do připraveného betonu.
     
    30:12
    Česká minipřesilovka je minulostí, Fontaine se vrací zpátky na hrací plochu. Kanada se už začíná znovu zkonsolidovávat, tuzemská patnáctka se tak musí vracet až do vlastní obranné třetiny.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhé třetině už se kanadský výběr ujmul vývoje utkání a přidal dalších pět branek. Nadějný český start tak zřejmě nakonec nijak nepřispěje k překvapení, neboť hráči javorového listu si už výsledek hlídají. Pokračujeme v cca 20:07.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    29:46
    Dlouhý, dlouhý nápor Čechů na kanadskou branku. Avšak ani tentokrát se mladíci z reprezentace do 15 let nedočkali vytoužené branky. Plowman si připsal hned dvakrát skvělý zákrok lapačkou, napodruhé už hru přerušuje.
     
    28:12
    Kanadu čeká další z mnoha oslabení, tentokrát byl vyloučen Ben Fontaine (CAW), jenž se přes vlastní nevoli s verdiktem sudích měl dopustit nedovolené hry tělem.
     
    27:40
    Kanada je stále jasně dominantním celkem, který řídí všechny úkony v útočném pásmu. Ani tentokrát se nepovedlo domácím klidně rozehrát, naopak zámořský celek měl hned dvě další pohledné akce, které jen tak tak neskončily brankou.
    26:51 ROULETTE - 7:0
     
    26:51
    Tým Kanada West právě vstřelil branku!
    Excelentní individuální akce. Po české minele posledního hráče kombinační řady se dostal do samostatného úniku CONNOR ROULETTE, který svůj brejk proměnil naprosto dokonale. Jednoduché naznačení a blafák do bekhendu, míček vletěl přímo do šibenice. Bez asistence.
     
    26:01
    Bláha si neporozuměl s Malým, což vyústilo v další ofsajdovou situaci. Oba celky nyní střídají, Češi však postupně v útočném pásmu ztrácejí drajv. Skóre je v hlavách domácích až asi příliš silný psychický blok.
     
    25:12
    Svarich se dokázal postavit na mezikruží do ideální střelecké pozice, jenomže jeho bombu stačil zbrzdit De Fin. Míček tak skončil v ochranné síti, hra bude pokračovat vhazováním v českém obranném pásmu.
    24:09 WALDIE - 6:0
     
    24:09
    Tým Kanada West právě vstřelil branku!
    Další proměněná přesilovka. Po dlouhém obléhání české brány se nakonec opřel do míčku Fontaine od modré čáry a jeho dělovku jen tak tak zvládl zbrzdit Nistor. Následná chladnokrevná dorážka EVANA WALDIEHO ovšem už do sítě proskákala. Asistence: Ben Fontaine.
     
    23:13
    Český národní tým čeká další oslabení. Za sekání v obranné třetině je aktuálně vylučován Adam Bolek (CZ5).
    22:49 PASTERNAK - 5:0
     
    22:49
    Tým Kanada West právě vstřelil branku!
    Kanada pokračuje v kanonádě! Connor Roulette se totiž zvládl dostat do rychlého brejku, když stačil přesprintovat i české beky. Jeho ránu ještě Nistor s velkým vypětím sil zastavil, dorážka DAWSONA PASTERNAKA už ale byla gólová. Míček trefil prostor u levé tyčky. Asistence: Connor Roulette, Rory Neill.
     
    22:37
    Český výběr se nestačil dostat do zakončení, neboť sudí mu pískají ofsajd. Svěřenci trenéra Edla se tak vrací zpátky do středního pásma. Kanada už zjevně hraje dost uvolněn.
     
    21:52
    Korf se dostal do parádního úniku, jenomže těsně před samotnou střelbou mu zkřížil hokejku vracející se kanadský bek. Plowman tak tentokrát nemusel ani zasahovat, míček doskákal na zadní mantinel.
     
    20:27
    Sarich je zpátky na hrací ploše, Kanada je kompletní. Oslabení zvládla naprosto bez úhony.
     
    19:33
    Dlouhou dobu se pokoušela česká sestava vyhodit míček, jenomže Kanada byla při kombinaci velmi pozorná. Až nyní tak De Fin dostal balónek mimo nebezpečnou zónu.
     
    18:27
    Kanadu čeká oslabení. Mason Svarich (CAW) se dopustil v obranném pásmu dost signifikantního sekání, sudí mu tak právě za tento prohřešek udělují menší trest.
    17:23 PASTERNAK - 4:0
     
    17:23
    Tým Kanada West právě vstřelil branku!
    Další kanadská trefa! Po rychlém brejku zůstal před brankou českého týmu úplně osamocený DAWSON PASTERNAK, kterému se podařilo krásnou technickou parádičkou oklamat i Nistora. Ten byl proti němu nakonec bezmocný. Asistence: Connor Roulette, Rory Neill.
     
    17:11
    Český tým si vybírá oddechový čas!
     
    17:11
    Českou eskadru čeká další oslabení, Jakub Myškovský (CZ5) si půjde odsedět menší trest za vražení na hrazení, kterého se dopustil v rohu hřiště.
    16:37 WEIHS - 3:0
     
    16:37
    Tým Kanada West právě vstřelil branku!
    A je tu další kanadský úder! Po rychlém brejku se zjevil na ose hřiště OWE WEIHS, jemuž se podařilo parádně trefit pas letící ze strany. Nistor už nestačil betony sklapnout, balónek tak skončil přímo za jeho zády. Asistence: Nate Goobranson.
     
    16:15
    Oba celky nyní půjdou do čtyř mužů. Tomáš Krejčí (CZ5) a Ben Fontaine (CAW) jsou vyloučeni po vzájemné strkanici za držení.
     
    15:32
    Kanaďané pokračují ve svém ofenzivním koncertu, Louie s Hoekstrou nicméně nakonec nezvládli udržet kotouč na modré čáře. Pořádně jim tak zatopil unikající Šmíd, ale jeho brejk velmi brzy skončil.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina dlouho přinášel velmi vyrovnaný hokejbal plný ofenzivních šancí. Dlouho se v něm snažil kanadský výběr o obléhání české brány, nicméně snaha to byla velmi dlouhou dobu marná. Nakonec však udeřila Kanada West v samotném závěru, nyní už je v dvoubrankovém trháku.
     
    15:00
    První třetina skončila.
    14:23 PASTERNAK - 2:0
     
    14:23
    Tým Kanada West právě vstřelil branku!
    Přesilovka je v blesku využita! DAWSON PASTERNAK se objevil přesně v místě, kam už český bek nestačil doběhnout. Parádní golfák po krásné nahrávce pak uštědřil českému výběru další ránu, zaplul totiž přímo do šibenice. Asistence: Brett Hyland.
     
    14:11
    Češi půjdou do čtyř, neboť sudí si všimli špatného střídání. Trest za hráčskou lavici odsedí Nikolas Randis (CZ5). Kanaďané budou mít na konci periody velkou psychickou výhodu.
    13:02 NEILL - 1:0
     
    13:02
    Tým Kanada West právě vstřelil branku!
    Zámořský výběr přerušil střelecké trápení. Po dlouhém obléhání české klece se postaral o propuknutí velké euforie RORY NEILL, který se zjevil v předbrankovém prostoru a silou vůle doklepal míček do odkryté části branky. Nistor už tentokrát nestačil svůj beton přesunout v dostetečném předstihu. Asistence: Robert McGowan.
     
    12:17
    Teasdale se pořádně opřel do míčku, nicméně vlastní dělovku mu srazily výstroje Čechů do ochranné sítě. Kanada West se v zakončení ale trápí, chybí jí hlavně kousek štěstí.
     
    11:14
    Češi se i tentokrát museli postarat o zakázané uvolnění. Kanada je opravdu v ofenzivních řadách velice kompaktně sehraná a prakticky nenechává domácí tým vydechnout. Hraje se hodně na hranu možností i fyzických sil.
     
    10:55
    Slezáková dělovka byla sražena do ochranné sítě, Kanada pokračuje ve svém enormním presu.
     
    10:07
    Svarich natřikrát pořádně prověřil Nistora, nicméně ten stále prokazuje fantastickou formu. Další extrémně těžké zákroky, jednou i maskou, znemožnily kanadskému kanonýrovi v zakončení. Kanada zůstane po přerušení hry natlačena v útočném pásmu.
     
    09:10
    Teasdale si připsal velkou gólovku! Jeho dělovka od modré čáry nicméně proletěla těsně nad horní tyčkou, Nistor nemusel zasahovat. Oba týmy jsou v této chvíli kompletní.
     
    08:06
    Obrovská tutovka českého výběru! Bláhův brejk však nakonec končí ránou mimo tři tyče, Plowman se tentokrát pořádně zapotil. Přeci jen ale zakončovat nemusel.
     
    07:10
    Po vzájemné strkanici před Nistorovým brankovištěm se bude vylučovat na obou stranách, neboť Adam Bolek (CZ5) a Ben Fontaine (CAW) jdou na trestnou lavici. Oba obdrží tresty za hrubost.
     
    06:45
    Hancock se pokusil vystřeli od modré čáry, posléze i Ball. Jenomže Nistor zatím předvádí velmi soustředěný výkon, po jeho perfektním zákroku se bude vhazovat v útočném pásmu.
     
    05:34
    Český výběr si plní v zadních řadách zatím vše podle představ, velmi tvrdou hrou Kanady není zaskočen. Ba naopak se zkouší v tomto ohledu hráčům ze zámoří vyrovnat. Krejčí může rozehrávat od zadních řad.
     
    04:24
    Tvrdě sražený Bal na hrací ploše se relativně rozčiloval, protože schytal drsný hit. Podle sudích bylo ale vše podle pravidel, míček se tak dostává do obranného pásma soupeře. Český výběr může vystřídat.
     
    03:23
    Bal byl jen milimetry od vstřelení úvodní branky! Jeho dorážka z hranice brankoviště nicméně nakonec zvláštní trajektorií vypadla ze skrumáže mimo síť. Nistor si musel pořádně, ale pořádně oddechnout.
     
    02:23
    Domácí výběr prozatím předvádí velmi zodpovědný výkon a sebevědomě se snaží dostat Kanadu do úzkých. Svarich s Weihsem ale předvedli frontální nástup, Nistor zasahuje v brankovišti na poslední chvíli.
     
    01:33
    Hancockova rána měla gólové parametry, Nistor předvádí špičkový zákrok!
     
    01:13
    Český výběr vyhazuje míček na zakázané uvolnění, tentokrát byl tlak kanadských listů opravdu drtivý. Obrana U15 hraje aktuálně hodně na hraně rizika.
     
    00:22
    Pasternak se snažil hned od začátku o rychlý nástup do utkání, když vybízel spoluhráče krosem před brankou. Jenomže nabídka to nebyla přesná, Kanaďané přesto pokračují v tlaku.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky už míří z kabin na hrací plochu, startujeme za malou chvíli.
     
    Úvodní sestavy:

    Kanada West: Willcott (Plowman) – Neill, Teasdale, Louie, McGowan, Hancock, Ball, Westhaver, Valerio – Roulette (C), Pasternak (A), Hoekstra, Fontaine, Svarich, Waldie (A), Hyland, Sandboe, Bal, Pooni, Goodbrandson, Weihs

    Česko U15: Nistor (Keprt) – De Fin (A), Král, Krejčí, Popek, Dufek, Bolek, Randis, Neumaier, Korf, Ehrlich – Mendel, Nistor (C), Slezák, Wróbel, Černý, Petráš, Bláha, Šmíd, Myškovský, Malý

    Rozhodčí: Matej Pleško (CZE), Patrik Gondora (SVK).
     
    Česko U15
    V kategorii výběrů do 16 let se znovu po roce objevila i česká reprezentační U15, která v minulém ročníku Světového poháru předváděla velmi sympatické výkony. V Přerově se často dokázala vyrovnat i starším soupeřům a dokazovala, jak silný ročník 2003 český hokejbal má. Letos se již pod vedením nového kouče Michala Edla dostane na Světový pohár skupinka hráčů ročníku 2004. V konkurenci kanadských týmů, Slováků a starších českých kolegů by však zřejmě neměla hrát výraznější roli. Věkový handicap je v tomto věku znát na hřišti hned dvojnásob.

    A to se potvrdilo i v úvodní den turnaje. Patnáctka nejprve padla poměrem 1:8 s českou U16, následně stejným skóre prohrála i se Slováky, kteří se však celou jednu třetinu s českými mladíky dost trápili. V brance se zatím objevili Jan Kuryviál (82,61% úspěšnost zákroků) a Tomáš Keprt (75,76 %), brankově se prosadili Nikolas De Fin a Vojtěch Šmíd.
     
    Kanada West
    Kanadský výběr je letos pro zatraktivnění a zkvalitnění mládežnického hokejbalu rozdělen na výběr Východu a Západu. Oba dva by měly zdatně konkurovat ostatním soupeřům, možnosti Kanady se pak dají velmi hezky charakterizovat faktem, že prakticky hráči javorových listů tímto rozdělením neztratili na síle. V kategorii juniorů do 16 let jde totiž o posledního šampiona MS v roce 2016, v Přerově a Zlíně navíc taktéž zvítězila a to přímo výběr Kanady West, který porazil ve finále Slováky.

    Kanaďané do turnaje v České Třebové vstoupili na výbornou, když zvládli porazit Slováky poměrem 3.2, když rozhodující branku vstřelili v průběhu poslední minuty zápasu. Tento test ukázal, že i letos by měli mít hráči javorových listů velkou sílu. Během dopoledne navíc i přes menší trápení na startu utkání porazili Brity jasně 7:0.
     
    Hezký páteční večer, hokejbalový Světový pohár juniorů se dostává do své klíčové fáze v rámci základních skupin. Jeden z večerních šlágrů čeká na výběr Kanada West, který se utká s reprezentací Česka U15. Utkání startuje v 19:00!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 14. Neill (McGowan), 15. Pasternak (Hyland), 17. Weihs (Goodbranson), 18. Pasternak (Roulette, Neill), 23. Pasternak (Roulette, Neill), 25. Waldie (Fontaine), 27. Roulette, 35. Pasternak (Roulette), 36. Fontaine


    Kanada West: Plowman (Wilcott) – Neill, Teasdale, Louie, McGowan, Hancock, Ball, Westhaver, Valerio – Roulette (C), Pasternak (A), Hoekstra, Fontaine, Svarich, Waldie (A), Hyland, Sandboe, Bal, Pooni, Goodbrandson, Weihs
    Česko U15: Nistor (Keprt) – De Fin (A), Král, Krejčí, Popek, Dufek, Bolek, Randis, Neumaier, Korf, Ehrlich – Mendel, Nistor (C), Slezák, Wróbel, Černý, Petráš, Bláha, Šmíd, Myškovský, Malý

    Rozhodčí: Matej Pleško (CZE), Patrik Gondora (SVK)
    thejrc.org