Česko U15 – Velká Británie 5:1 (kon.) | Kanada East – Kanada West 2:3 (kon.) | Velká Británie – Slovensko 0:11 (kon.)
Kanada West – Česko U16 11:4 (kon.) | Česko U15 – Kanada East 2:9 (kon.)
konec
Česko U15
5:1 (2:0, 2:0, 1:1)
Velká Británie
Sobota 29.06.2019, 08:00 • Zimní Stadion Česká Třebová • Světový pohár - junioři U16
     
    To je z mé strany vše, děkuji Vám za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (09:41:34)
     
    Hráčem utkání z týmu Velké Británie, si odnáší hráč s číslem 11. Hadden Bolstridge. Hráč utkání z českého výběru se stává Tadeáš Ehrlich.
     
    Je konec. Český výběr do patnácti let vítězí 5:1 a je jisté, že hráči nebudou poslední. Zápas byl od začátku v jejich rukou, i přesto, že padlo pouze 5 gólů. Brankáři byli na obou strannách velmi dobří, díky tomu je také malé skóre.
     
    Konec zápasu.
     
    44:11
    Keprt musel zasahovat. Přesilová hra Britů, se odehráva spíše u modré čáry, odkud na podruhé vypálil Wilson. Jak jsem již zmiňoval. Keprt stihl zaklapnout betony a míček mu mezi nohy neprolétl.
     
    43:33
    Vyloučení v týmu Česko U15 (Král – 2 min., vražení na hrazení).
     
    42:31
    Kombinace dnes mladému výběru velmi jdou. Nyní to opět potvrdil Dan Král společně s Nistorem, kteří na poslední chvíli našli Jakuba Myškovské, který na bránu vyslal velmi dobrou ránu z nápřahu, ta však skončila pouze na brankáři.
     
    41:25
    Do konce zápasu zbývají poslední čtyři minuty. O vítězi je již rozhodnuto. Uvidíme zda se ještě českému týmu povede vstřelit branka.
     
    40:00
    Vyloučení v týmu Velká Británie (Rae – 10 minut osobní trest, nesportovní chování).
     
    39:40
    Alister Rae dostal dobrou přihrávku přes celé hřiště. Rae se poté dostal do úniku 1 na 1. Při bekhendu mu nevyšla na poslední chvíli střela a druhý gól Britům unikl mezi prsty.
     
    39:00
    Toto byla škoda! Martin Petráš našel geniálně v mezu kruží osamoceného Davida Slezáka, tomu však míček prolétl pouze kolem hokejky a rázem bylo po dobré akci.
     
    38:20
    Vyloučení v týmu Velká Británie (Anderson – 2 min., hrubost).
     
    38:20
    Oddechový čas pro domácí.
    37:18 NISTOR - 5:1
     
    37:18
    Tým CZE U15 právě vstřelil branku! Český tým využívá další přesilovou hru. Krejčí posunul míček na pravou stranu, odkud následně vystřelil kapitán DAVID NISTOR a jeho rána byla opravdu exkluzivní. McGrellis neměl šanci.
     
    36:58
    Vyloučení v týmu Velká Británie (Waters – 2 min., sekání).
     
    36:49
    Domácí v plném počtu.
     
    36:31
    Zpoza modré lajny vypálil štiplavou a nečekanou střelu Ethan Edge, jeho rána z dálky vša skončila pouze v Keprtově výstroji.
     
    35:30
    Přesilová hra již Britům nevychází. Česká obrana se pokaždé skvěle osvobodí a vypadá to, že to byla jediná branka britského celku.
     
    34:23
    Přesilová hra stále trvá. Britové mohou vstřelit i druhou branku, obrana však skvěle odolová a to hlavně Keprt v brance!
    33:40 BOLSTRIDGE - 4:1
     
    33:40
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Přesilová hra pět minut Britům pomohla a je tu branka! o teprve druhou branku za celý tým, se po skvělé souhře postaral HADDEN BOLSTRIDGE a na chvilku se stal hrdinou týmu.
     
    32:19
    Neumaier po ztrátě míčku naprosto zbytečně zfauloval jednoho z britských hráčů, rozhodčí ho automaticky poslal do sprch. Trest si za něj odpyká Nicolas De Fin.
     
    32:05
    Vyloučení v týmu Česko U15 (Neumaier – Osobní trest do konce utkání, sekání + 5 min., sekání). Trest odpyká De Fin.
     
    32:00
    Michal Neumaier získal míček na středu hřiště, následně se pokoušel projít kolem dvou obránců, ti mu ale vystavili stopku.
     
    31:45
    Hosté v plném počtu.
     
    31:00
    Buly poprvé vyhrálo Česko a rovnou z toho byla šance. Od modré čáry to předloktím zkusil Bolek, jeho pokus ale McGrellis vychytal.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina je u konce. I v této třetině byly k vidění dvě branky do sítě Britů a i agresivita hostů ustála. Domácí hrají senzačně, pokud se již nic nestane, tak tento zápas dovedou do vítězného konce.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    29:07
    Poslední minuta druhé třetiny, pro Česko je tu ještě přesilová hra, uvidíme zda se před sirénou dočkáme gólu, nebo si to hráči nechají na třetí třetinu.
     
    28:56
    Vyloučení v týmu Velká Británie (Wilson – 2 min., sekání).
     
    27:48
    V první třetině si Keprt poměrně zachytal. V té druhé už moc ne. Britové se nedostali do mnoha šancí, všechny pokusy spíše létají vedle brány.
     
    26:55
    Hra je opravdu rychlá, oba celky jsou nahoře a dole. Nyní se z mezi kruží pokusil o střelu Ehrlich, jenže v brance mu vystavil stopku McGrellis.
     
    25:45
    Po čtvrté brance se do útoku začali tlačit i Britové. Po levé straně běžel sám Dennis, na druhé straně mu ale sbíhal Bolstrdige. Mladý Dennis však nezvedl hlavu a jeho přihrávka na slepo, šla pouze na hokejku Korfa.
    24:25 PETRÁŠ - 4:0
     
    24:25
    Tým CZE U15 právě vstřelil branku! A je tu čtvrtá branka! českému týmu ty kombinace dnes velmi jdou a nyní to akorát potvrdil Neumaier společně s Mendelem. Na jejich pas si poté seběhl MARTIN PETRÁŠ, který s přehledem skóroval.
     
    23:16
    Český celek si v poslední minutě vytvořil nespočet šancí. Nejdříve to zkoušel Mendel, vzápětí na to Král, ani jeden však brankáře neprostřelil. Do třetice to pak z poměrně velké blízkosti zkusil De Fin, jenže ani jeho stahovačka ke gólu nepomohla.
     
    21:24
    Moc času neubylo a Češi měli opět šanci! Od modré nahazoval Dufek, jeho nához se dostal až na branku, míček dokonce trefil tyč. Do dorážky se nikdo nedostal.
    20:53 MENDEL - 3:0
     
    20:53
    Tým CZE U15 právě vstřelil branku! Tak toto bylo skvělé! Anderson špatně vystřelil zpoza modré čáry, v tu chvíli skončil ONDŘEJI MENDELOVI trest, ten dostal výtečnou přihrávku a v situaci 1 na 1 uspěl.
     
    20:00
    I přesto, že je Česko v oslabení, tak jsou hráči více v útoku jak Británie. McGrellis je ovšem v druhé části skvělý a hráči neví jak ho prostřelit.
     
    19:44
    Vyloučení v týmu Česko U15 (Mendel – 2 min., sekání).
     
    18:41
    Kombinace pokračovaly. Popek mohl střílet, ten se ale rozhodl pro opětovnou přihrávku na Černého, jeho rána ale skončila pouze na Grellisově výstroji. Vzápětí na, to se dopředu dostal i Alister Rae, ovšem míček se mu zamotal mezi nohy a bylo po akci.
     
    16:37
    Pro Česko je tu další přesilová hra, uvidíme zda jim do třetice vyjde. Český celek se drží v útočném pásmu, všem pokusům však odolová McGrellis.
     
    15:47
    Vyloučení v týmu Velká Británie (Rae – 2 min., podražení).
     
    15:05
    Úvodní buly třetiny opět patřilo britskému týmu. Následně se vhazovalo na levé straně, buly též vyhráli Britové a do střely z nápřahu se opřel Jamie Wilson, tu ale vyrazil Keprt.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina je u konce. Český tým hrál v úvodu poměrně špatně, Britové se tlačili více dopředu, poté ale přišly přesilovky, které Češi využily. V průběhu hry nastala i menší potyčka, rozhodčí musel dávat vzájemné tresty.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    14:35
    Britové jsou též v plném počtu a rovnou se tlačili dopředu. Blavo poslal po mantinelu Coxe, tomu ale míček od hokejky pouze odlétl.
     
    14:00
    Domácí v plném počtu.
     
    13:20
    V posledních minutách nastaly menší komplikace, ovšem vše je vyřešené a hra pokračuje. Do útočného pásma se přesunuli Britové, Trim Blavo hledal na levé straně Jewitta, přihrávku mu ale zblokoval Petráš.
     
    12:26
    Vyloučení v týmu Velká Británie (Waters – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Česko U15 (Wróbel – 2 min., hrubost).
     
    12:26
    Britové sice mají přesilovou hru, ovšem u Keprtové branky nastala poměrně velká potyčka mezi Wróbelem a Watersem, rozhodčí jde udělovat tresty.
     
    11:51
    Vyloučení v týmu Česko U15 (Král – 2 min., nedovolené bránění).
    11:09 SLEZÁK - 2:0
     
    11:09
    Tým CZE U15 právě vstřelil branku! Český tým využívá i druhou přesilovku!! Šmíd si hrál s míčkem na levé straně, poté však senzačně našel DAVIDA SLEZÁKA, a ten už si poradil.
     
    10:14
    Vyloučení v týmu Velká Británie (Rae – 2 min., vražení na hrazení).
     
    09:58
    U Britské branky nastalo vhazování, které český tým vyhrál. Míček poté putoval na modrou čáru, kde byl již připravený Adam Bolek. Jeho pokus nakonec do brank nezavítál, páč byl zblokovaný obráncem.
     
    08:56
    Český tým bude pod velkým tlakem. Britové poměrně dobře kombinují, hráči se budou muset ubránit. No pozor! Od modré čáry vypálil z nápřahu dělovku Anderson, tu ale vychytal opět Keprt!
     
    08:20
    Vyloučení v týmu Česko U15 (Randis – 2 min., vysoká hůl).
     
    08:14
    Keprt! Jakub Wróbel ztratil ve středovém pásmu a míček si převzal rychlý Alister Rae. Rae se dostal až před brankáře, jenže v brance Česka stojí Keprt a ten ho senzačně vychytal.
     
    07:02
    Po úvodní brance je na Britech znát nervozita a hráči začínají poměrně dost faulovat, nebo dělat naschvály, uvidíme jak to bude v průběhu dále.
    06:15 MYŠKOVSKÝ - 1:0
     
    06:15
    Tým CZE U15 právě vstřelil branku! Blesková využítá přesilová hra! Hráči kombinovali u modré čáry, odtamtud to poté zkusil pomocí nápřahu JAKUB MYŠKOVSKÝ a míček propadl za záda Grellise.
     
    06:07
    Vyloučení v týmu Velká Británie (Rae – 2 min., vysoká hůl).
     
    06:01
    Alister Rae, je postrach obrany Česka, jelikož je to jediný Britský střelec na turnaji. Rae bojoval na levé straně, přitom ho atakovali dva obránci, i přesto dokázal vystřelit, Keprt byl však u tyče připravený.
     
    05:17
    Pět minut za námi a musím říct, že sledujeme velmi vyrovnané utkání. Pokud se nic nestane, utkání by mohlo skončit malým výsledkem.
     
    04:25
    Skvělá kombinace Česka měla i své zakončení. Myškovský senzačně našel úplně volného Korfa, ten se poté dostal před brankáře, ten mu však zavřel všechny škvíry a doslova ho nešlo prostřelit!
     
    03:18
    Z velké dálky se o nahození pokusil Adam Bolek, míček však došel až na brankáře, který ho pouze vyrazil. Na dorážku dobíhal rychlý Černý, jenže obránci byli blíže.
     
    02:33
    Český tým toho zatím moc nepředvedl. Jakub Wróbel ztratil v útočném pásmu a Britové se díky tomu dostali do protiútoku. Od modré následně pálil Luke Rudkin, Keprt byl připraven!
     
    01:34
    Ještě že to neskončilo gólem! Dylan Holicka prošel kolem dvou obránců Česka a z pravé strany dokázal zakončit, jeho nebezpečnou střelu však vychytal Keprt!
     
    00:17
    Úvodní buly bylo vhozeno, dopředu se ihned dostali Britové. Po levé straně se skvěle dostal Alister Rae v mezu kruží však našel Jacksona, branka ale nepadla.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko U15: Keprt (Kuryviál) – De Fin, Král, Krejčí, Popek, Dufek, Bolek, Randis, Neumaier, Korf, Ehrlich – Mendel, Nistor (C), Slezák, Wróbel, Černý, Petráš, Bláha, Šmíd, Myškovský, Malý

    Velká Británie: McGrellis (Rae) -Jackson (C), Anderson, Waters, Edge, Howie, Woodcock, Rudkin – Cox, Bolstridge, Rae, Harrison, Wilson, Holicka, Jewitt, Bonewell, Caims, Dennis, Boune, Blavo

    Rozhodčí: Martina Zedníková, Jevgenij Danylec.
     
    Velká Británie bude v tomto zápase outsider. Předposlední zápas skupin bude velmi napínavý, jelikož se proti sobě postaví dva týmy bez výhry. Británii se podařilo vstřelit první branku na turnaji a to právě proti českému týmu do šestnácti let. Utkání sice skončilo 11:1 pro Česko, ovšem jedinou trefu Britů přidal Alister Rae, který byl následně zvolen hráčem utkání. Jak na Brity dolehne brzký čas zápasu, to uvidíme chvilku po úvodním hvizdu.
     
    Česko U15 bude chtít tento zápas vyhrát, už jen kvůli tomu, že všechny předešlé zápasy prohráli. Dnes je čeká výběr Británie, tedy nejslabší tým na turnaji. Svěřenci Martina Ebla, budou chtít dát do zápasu vše. Utkání se odehraje už v 8 ráno, tudíž na hráčích bude znát zřejmě unáva, jak se s tím ale poperou, to se dozvíme po osmé hodině.
     
    Dobrý den všem fanouškům a fanynkám hokejbalu! Dnes jsou na programu poslední zápasy skupin a my se podíváme na zápas Česko U15 – Velká Británie. Český tým bude muset vyhrát, tudíž budou favorité.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 08:00.

    Gerard Filip

    Branky a nahrávky: 7. Myškovský (Bláha, Randis), 12. Slezák (Šmíd), 21. Mendel (Randis), 25. Petráš (Mendel, Neumaier), 38. Nistor (Krejčí) – 34. Bolstridge (Anderson)


    Česko U15: Keprt (Kuryviál) – De Fin, Král, Krejčí, Popek, Dufek, Bolek, Randis, Neumaier, Korf, Ehrlich – Mendel, Nistor (C), Slezák, Wróbel, Černý, Petráš, Bláha, Šmíd, Myškovský, Malý
    Velká Británie: McGrellis (Rae) -Jackson (C), Anderson, Waters, Edge, Howie, Woodcock, Rudkin – Cox, Bolstridge, Rae, Harrison, Wilson, Holicka, Jewitt, Bonewell, Caims, Dennis, Boune, Blavo

    Rozhodčí: Martina Zedníková, Jevgenij Danylec
    thejrc.org