Česko U15 – Velká Británie 5:1 (kon.) | Kanada East – Kanada West 2:3 (kon.) | Velká Británie – Slovensko 0:11 (kon.)
Kanada West – Česko U16 11:4 (kon.) | Česko U15 – Kanada East 2:9 (kon.)
konec
Kanada East
2:3 (0:1, 1:0, 1:2)
Kanada West
Sobota 29.06.2019, 10:00 • Zimní stadion, Česká Třebová (kapacita: 1200 míst) • Světový pohár - junioři U16
     
    Kanada West nakonec dokázala díky brance z koncovky uhájit své vedení, když zejména po taktické stránce předváděla kompaktní výkon. Nicméně jinak neměla nad Eastm větší převahu, častokrát rozhodovalo i štěstí. West si díky třem bodům zajistil účast v nedělním finále, East by o něj přišel jen při velké shodě náhod. Ode mě je pro toto chvíli z České Třebové vše, přeji hezký zbytek dne. (11:40:06)
     
    Nejlepší hráči utkání: Aidan Shepard (Kanada East) – Cole Plowman (Kanada West)
     
    Konec zápasu.
     
    44:46
    Kanada West si vyžádala time out!
     
    44:24
    Kanada East zkouší power-play!
     
    40:21
    Cory Svarich (CAW) je nyní vyloučen za hákování, Kanada East tak dostává pořádnou šanci na vyrovnání skóre.
    37:41 ROULETTE - 2:3
     
    37:41
    Tým Kanada West právě vstřelil branku!
    A další obrat! CONNOR ROULETTE se dostal v předbrankovém prostoru k míčku, když přebral bekhendovou přihrávku ze strany, a krásnou ránou do šibenic nedal brankáři Gennaro sebemenší šanci. Bez asistence.
     
    37:23
    Vyloučení v týmu Kanada East (Johnston – 2 min., sekání).
    36:17 PASTERNAK - 2:2
     
    36:17
    Tým Kanada West právě vstřelil branku!
    A máme znovu vyrovnáno! DAWSON PASTERNAK se prodral na ose hřiště k dlouhému voleji z obrany a svou akci zakončil naprosto chladnokrevně. Rána nad rameno Gennara byla přesně cestou za veledůležitým vyrovnáním. Asistence. Tyler Teasdale.
    33:50 SHEPARD - 2:1
     
    33:50
    Tým Kanada East právě vstřelil branku!
    East obrací vývoj utkání! Krásnou individuální akci zakončil excelentní kličkou AIDAN SHEPARD, kterému vyšlo doslova všechno. Zrychlení, naznačení i načasování. Plowman nestačil prostor u tyče vykrýt. Třebovskou halu zaplavuj euforie. Bez asistence.
     
    30:52
    Kanada East dostává k dispozici další přesilovku. Coby Ball (CAW) je tentokrát vylučován za vysokou hůl.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina přinesla aktivitu Kanady East, který zvládl i vyrovnat. Nicméně West působí relativně klidným dojmem. I nadále tak můžeme čekat bezesporu zajímavou hokejbalovou bitvu.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    24:32
    Rozhodčí nyní udělují dost neobvyklý trest, Jeremy Hancock (CAW) je vykázán na trestnou lavici kvůli nedovolené výstroji, respektive nedopnutému pásku u helmy.
    15:45 GILLESPIE - 1:1
     
    15:45
    Tým Kanada East právě vstřelil branku!
    A máme vyrovnáno! Po rychlém protiútoku se dostal k dorážce v předbrankovém prostoru RYAN GILLESPIE, kterému se povedlo napasovat míček přesně pod padajícího Plowmana. Balónek proletěl mezi jeho betony. Asistence: Leo Chambers.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina přinesla dynamický hokejbal, prozatím se dostala do vedení Kanada East, nicméně sily jsou opravdu na hřišti prakticky vyrovnané. Od dalších třetin tak můžeme čekat ještě pořádnou sportovní bitvu.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    12:52
    Kanada East se dostane k další přesilové hře, Josh Hoekstra (CAW) dostal trest za hru vysokou hůl.
    BALL - 0:1
     
    11:36
    Tým Kanada West právě vstřelil branku!
    A je tu první trefa ve velkém kanadském derby! Po rychlém přečíslení se zjevil na ose hřiště COBY BALL, který napálil míček přímo pod horní tyč. Gennaro nestačil na jeho pohyb reagovat. Asistence: Brett Hyland, Connor Roulette.
     
    10:32
    Síly na hřišti se vyrovnají. Nate Goodbranson (CAW) byl vyloučen za hákování v obranné třetině.
     
    09:29
    Kanada West dostane další přesilovku, Ethan Lindsay (CAE) vyfasoval menší trest za hákování.
     
    03:05
    Na řadě je první přesilovka Kanady West, na trestnou lavici míří Ethan Lindsay (CAE), který si vysloužil trest za nedovolené bránění.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky už jsou na hrací ploše, startujeme za malou chvíli.
     
    Úvodní sestavy:

    Kanada East: Gennaro (Schoeftner) – Poitras, Smilsky, Chambers, Lindsay (A), Kennedy, Cleary, Leithman, Alexopoulos – Dean (C), Shepard, Johnston, Snedden, Gillespie, Pavis, Greene, Hudon (A), Smith, Phillips, Turcotte, Crane

    Kanada West: Plowman (Willcott) – Neill, Teasdale, Louie, McGowan, Hancock, Ball, Westhaver, Valerio, Roulette (C), Pasternak (A), Hoekstra, Fontaine, Svarich, Waldie (A), Hyland, Sandboe, Bal, Pooni, Goodbranson, Weihs

    Rozhodčí: Antonín Adam (SUI), Petr Ryboň (SUI).
     
    Kanada East
    Kanadský výběr je letos pro zatraktivnění a zkvalitnění mládežnického hokejbalu rozdělen na výběr Východu a Západu. Oba dva by měly zdatně konkurovat ostatním soupeřům, možnosti Kanady se pak dají velmi hezky charakterizovat faktem, že prakticky hráči javorových listů tímto rozdělením neztratili na síle. V kategorii juniorů do 16 let jde totiž o posledního šampiona MS v roce 2016, v Přerově a Zlíně navíc taktéž zvítězila, konkrétně Kanada West. East bral na Hané páté místo.

    Zámořský výběr odstartoval turnaj ve velkém stylu a jen potvrdil, že jeho cílem je jen a jen medaile. Britskou reprezentaci totiž zdolal jasně poměrem 13:0, českou šestnáctku pak 4:2 po velké bitvě. V pátek pak přidal další tři body díky vítězství nad Slovenskem taktéž po skóre 4:2. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Ryan Greene se třemi brankami a čtyřmi asistencemi. V bráně se střídají Matteo Gennaro a Cole Plowman.
     
    Kanada West
    Kanadský výběr je letos pro zatraktivnění a zkvalitnění mládežnického hokejbalu rozdělen na výběr Východu a Západu. Oba dva by měly zdatně konkurovat ostatním soupeřům, možnosti Kanady se pak dají velmi hezky charakterizovat faktem, že prakticky hráči javorových listů tímto rozdělením neztratili na síle. V kategorii juniorů do 16 let jde totiž o posledního šampiona MS v roce 2016, v Přerově a Zlíně navíc taktéž zvítězila a to přímo výběr Kanady West, který porazil ve finále Slováky.

    Kanaďané do turnaje v České Třebové vstoupili na výbornou, když zvládli porazit Slováky poměrem 3.2, když rozhodující branku vstřelili v průběhu poslední minuty zápasu. Tento test ukázal, že i letos by měli mít hráči javorových listů velkou sílu. Během pátečího dopoledne navíc i přes menší trápení na startu utkání porazili Brity jasně 7:0, posléze i českou patnáctku. Tu konkrétně 9:0, čímž stál mohou usilovat o první dvě příčky. Nejproduktivnějším hráčem turnaje i týmu Connor Roulette s bilancí 3+6, o kanadský bod méně pak další skvělý útočník Dawson Pasternak. V bráně pak nejvíce prostoru dostává Logan Wilcott, který má úspěšnost zákroků 93,75 %.
     
    Hezké sobotní dopoledne, program na juniorském Světovém poháru v hokejbalu se postupně chýlí do své finální fáze. Na řadě je třetí hrací den, v němž je na pořadu dne i pořádně žhavé derby kategorie U16 mezi Kanadou East a Kanadou West. Utkání startuje v 10:00!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:00.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 16. Gillespie (Chambers), 34. Shepard – 12. Ball (Hyland, Roulette), 37. Pasternak (Teasdale), 38. Roulette


    Kanada East: Gennaro (Schoeftner) – Poitras, Smilsky, Chambers, Lindsay (A), Kennedy, Cleary, Leithman, Alexopoulos – Dean (C), Shepard, Johnston, Snedden, Gillespie, Pavis, Greene, Hudon (A), Smith, Phillips, Turcotte, Crane
    Kanada West: Plowman (Willcott) – Neill, Teasdale, Louie, McGowan, Hancock, Ball, Westhaver, Valerio, Roulette (C), Pasternak (A), Hoekstra, Fontaine, Svarich, Waldie (A), Hyland, Sandboe, Bal, Pooni, Goodbranson, Weihs

    Rozhodčí: Antonín Adam (SUI), Petr Ryboň (SUI)
    thejrc.org