Jihoafr. republika – Maroko 0:1 (kon.) | Namibie – Pobř. slonoviny 1:4 (kon.) | Keňa – Senegal 0:3 (kon.)
Tanzanie – Alžírsko 0:3 (kon.)
konec
Tanzanie
0:3 (0:3)
Alžírsko
Pondělí 01.07.2019, 21:00 • As Salam Stadium, Káhira • Africký pohár národů • Skupina C
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:52:28)
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 4:9. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 6:4. Fauly: 8:25.
     
    Je konec! Alžírsko potvrdilo roli favorita a poráží Tanzanii vysoko 3:0. Vše podstatné se však odehrálo v poslední desetiminutovce první půle. Úvodní branku vsítil aktivní Islám Slímání! O pět minut později přidal další zásah Adam Únás a stejný hráč v nastavení pečetil poločasové skóre. Po změně stran se už nic podstatného nestalo. Alžírsko nadále kontrolovalo hru a nepouštělo soupeře do šancí.
     
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Abdillahie Yussuf se tlačil do dalšího zakončení, nicméně tentokrát z dobré pozice pro změnu branku přestřelil.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Slímání dostal přihrávku na hranici pokutového území, ale hvězda Alžírska si nepohlídala své postavení a zjevila se v ofsajdu.
     
    89
    John Raphael Bocco se v pokutovém území dostal k přetaženému centru, jenže z ostrého úhlu si už neseřídil mířidla a trefil boční síť.
     
    88
    Dnešní duel se už pouze dohrává. Fotbalisté Alžírska s přehledem kráčí za vítězstvím ve skupině a postupem do osmifinále Poháru afrických národů 2019.
     
    87
    Do rozehrávky Alžírska se musel znovu zapojit také brankář. Jeho následný nákop na levou stranu byl dlouhý a skončil v autu.
     
    86
    Střídání v týmu Tanzanie: ze hřiště odchází Feisal Salum, přichází John Raphael Bocco.
     
    85
    Mbwana Samatta z levé strany pokutového území odcentroval na malé vápno, nicméně nikdo v modrém dresu Tanzanie na jeho pobídku nedosáhl.
     
    83
    Metacha Mnata zůstává po předchozím zákroku ležet na trávníku a drží se za hrudník. Uvidíme, zda bude nadále pokračovat.
     
    82
    Také Mahríz se nyní dostal do zakončení. Fotbalista Manchesteru City musel zakončovat z těžké pozice a po odskoku vůbec netrefil branku.
     
    81
    Slímání dostal přihrávku do blízkosti velkého vápna, přehodil si míč na pravačku, ale jeho rána proskákala kolem vzdálenější tyče.
     
    80
    Střídání v týmu Alžírsko: ze hřiště odchází Mahdí Abíd, přichází Bagdád Búnidžáh.
     
    79
    V souběžně hraném duelu vede Senegal 2:0 nad Keňou.
     
    78
    Rafíq Halíš zastavil rodící se akci soupeře a dostává žlutou kartu.
     
    77
    Rijád Mahríz prošel po pravém křídle na hranici pokutového území, nicméně jeho centr na značku pokutového kopu nebyl zrovna přesný.
     
    76
    Tanzanie zahrávala přímý kop z dobré pozice. Yussuf však netrefil míč zrovna optimálně a jeho rána prolétla vysoko nad břevnem.
     
    75
    Střídání v týmu Alžírsko: ze hřiště odchází Adam Únás, přichází Rijád Mahríz.
     
    74
    Žlutou kartu dostává Hišám Búdawí (Alžírsko).
     
    73
    Hra je znovu přerušena! Na trávníku zůstává ležet brankář Alžírska, který potřebuje ošetření. Zkušený brankář však bude schopen pokračovat.
     
    71
    Islám Slímání se nádhernou kličkou na hranici pokutového území zbavil obránce a jeho rána prolétla nad břevnem branky Tanzanie.
     
    70
    Muhammad Fáris se z hranice pokutového území položil do odraženého míče, nicméně jeho pokus prosvištěl vysoko nad břevnem.
     
    69
    Tanzanie zahrávala další rohový kop. Nadýchaný centr se snesl na značku pokutového kopu, jenže tam nebyl nikdo v modrém dresu.
     
    68
    Mohammed Hussein dostal přihrávku na levou stranu, nicméně jeho přihrávka na hranici pokutového území byla příliš prudká.
     
    67
    Muhammad Fáris dostal přihrávku na levou stranu, dostal se do pokutového území, jenže jeho ránu vyrazil brankář soupeře na rohový kop.
     
    66
    Alžírsko zahrávalo rohový kop. Prudký centr proskákal pokutovým územím, jenže nikdo v bílém dresu jej nezasáhl.
     
    65
    Muhammad Fáris pokračuje ve skvělém výkonu. Fotbalista Alžírska se skvěle vrátil na vlastní polovinu a skluzem zastavil prudkou přihrávku.
     
    64
    Fotbalisté Tanzanie se nyní vydali napadat rozehrávku svého soupeře, jenže nikdo v modrém dresu se zatím nemůže dostat k míči.
     
    63
    Mahdí Zifán si v hlavičkovém souboji s Yussufem pomohl nedovoleným zákrokem, když svého soupeře trefil loktem.
     
    62
    Hišám Búdawí si naběhl na krásnou přihrávku na pravé křídlo, nicméně v souboji se Salumem ztratil balanc a poroučel se k zemi.
     
    61
    Muhammad Fáris se dral do pokutového území, kde neustál souboj s obráncem Tanzanie. Sudí souboj dobře viděl a rozhodl se nechat pokračovat ve hře.
     
    60
    Je za námi hodina hry. Alžírsko si stále drží své tříbrankové vedení. Nikdo v modrém dresu Tanzanie rozehrávku soupeře neatakuje.
     
    59
    Střídání v týmu Alžírsko: ze hřiště odchází Ismaël Binnásir, přichází Adlin Quidjúra.
     
    58
    Adam Únás zahrával následný rohový kop Alžírska. Jeho prudký centr propadl na zadní tyč, odkud střílel Muhammad Fáris, jenže ten přestřelil.
     
    57
    Alžírsko zahrávalo další přímý kop ze zajímavé pozice. Andy Delort poslal střílený centr na malé vápno, kde se do zakončení nedostal nikdo v bílém.
     
    56
    Islám Slímání svedl souboj u rohového praporku. Hassan Ramadan jej atakoval zezadu a nedovoleným zákrokem poslal Slímáního k zemi.
     
    55
    Andy Delort se zpoza hranice pokutového území opřel do padajícího míče. Osamocený hráč Alžírska střílel nártem, ale vůbec netrefil branku.
     
    54
    Slímání se hnal za prudkým centrem z levé strany, nicméně vracející se obránce před ním zasáhl včasným skluzem a odkopl míč do autu.
     
    53
    Střídání v týmu Tanzanie: ze hřiště odchází David Issa Mwantika, přichází Aggrey Morris.
     
    52
    Hra je znovu přerušena! Jeden z fotbalistů Tanzanie totiž po jednom ze soubojů na hranici pokutového území zůstává ležet na trávníku.
     
    51
    V souběžně hraném utkání hraje Senegal s Keňou bez branek.
     
    50
    Islám Slímání hecuje své spoluhráče, aby i po změně stran pokračovali v aktivním pojetí hry. Také Tanzanie se snaží hrát na plný plyn.
     
    49
    Hra je přerušena! Abdillahie Yussuf totiž ostře fauloval a dostává žlutou kartu.
     
    48
    Abdillahie Yussuf se na hranici pokutového území natahoval po centru z levé strany, nicméně v pádu netrefil míč ideálně a vůbec nezakončil.
     
    47
    Muhammad Fáris poslal prudkou přihrávku na levé křídlo, nicméně tam nebyl nikdo v dresu Alžírska. Míč propadl do zámezí a vhazovat bude Tanzanie.
     
    46
    Střídání v týmu Tanzanie: ze hřiště odchází Faridi Mussa, přichází Abdillahie Yussuf.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce mohou být spokojenější fotbalisté Alžírska, kteří vedou vysoko 3:0! Vše podstatné se však odehrálo v poslední desetiminutovce první půle. Úvodní branku vsítil aktivní Islám Slímání! O pět minut později přidal další zásah Adam Únás a stejný hráč v nastavení pečetil poločasové skóre.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
    45+1. Adam ÚNÁS - 0:3
     
    45+1
    Alžírsko právě vstřelilo branku!
    Ještě jedna branka před přestávkou! ADAM ÚNÁS se dostal do samostatného úniku, podíval se, kde je brankář a bez problémů uklidil míč do sítě!
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45
    Tanzanie se v závěru prvního poločasu přeci jen snaží hrát ofenzivně. Alžírská obrana však působí pevným dojmem a nedává soupeři prostor.
     
    44
    Simon Msuwa si řekl o přihrávku mezi obránce soupeře, jenže si nepohlídal své postavení a nechal se lapit do ofsajdu.
     
    43
    Slímání poslal prudkou přihrávku do pokutového území, nicméně tam nebyl nikdo v bílém dresu Alžírska.
     
    42
    Alžírsko v závěru prvního poločasu zcela kontroluje dění na trávníku. Fotbalisté v bílém svému soupeři prakticky nepůjčují míč.
    40. Adam ÚNÁS - 0:2
     
    40
    Alžírsko právě vstřelilo branku!
    Alžírsko přidává druhou branku během několika málo minut a výrazně se přibližuje k vítězství! ADAM ÚNÁS dostal pěknou přihrávku do pokutového území, prohlédl si svou pozici a přesnou střelou navýšil vedení své země!
     
    39
    Muhammad Fáris zatím podává skvělý výkon. Fotbalista Alžírska si skvěle pokryl náběh aktivního soupeře a nenechal jej odcentrovat.
     
    38
    Hassan Ramadan dostal přihrávku na pravou stranu, skvěle si míč zpracoval a poslal přihrávku na hranici šestnáctky. Obrana Alžírska však zasáhla.
     
    37
    Alžírsko je po vstřelení úvodní branky dnešního souboje při chuti! Adam Únás zkoušel zakončení z ostrého úhlu, ale vůbec netrefil branku.
    35. Islám SLÍMÁNÍ - 0:1
     
    35
    Alžírsko právě vstřelilo branku!
    Alžírsko se zaslouženě dostává do vedení! ISLÁM SLÍMÁNÍ si naběhl na krásnou přihrávku mezi obránce Tanzanie, ustál následný souboj a pohotovou střelou otevřel skóre!
     
    34
    Erasto Nyoni se musel zapojit do defenzivní činnosti svého týmu. Záložník Tanzanie obral o míč Slimaniho a ještě konstruktivně rozehrál.
     
    33
    Ismaël Binnásir se vydal vpřed po pravém křídle a jeden z fotbalistů Tanzanie jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi. Rozehrávat bude Alžírsko.
     
    32
    Mahdí Zifán se skvělým náběhem uvolnil spoluhráči do dobré pozice, nicméně fotbalisté v bílém zaváhali a nenašli jej přesnou přihrávkou.
     
    31
    Mbwana Samatta si znovu nepohlídal své postavení a nechal se lapit do ofsajdové pasti. Rozehrávat tak znovu bude Alžírsko.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního utkání. Zatím sledujeme hodně zajímavou bitvu. Favorizované Alžírsko je sice aktivní, ale Tanzanie skvěle brání.
     
    29
    Stopeři favorizovaného celku opět kombinují na vlastní polovině. Fotbalisté Alžírska předvádějí pěknou kombinaci, ale směrem dopředu jim to vázne.
     
    28
    Slimani dostal dobrou přihrávku na pravou stranu, jenže obloučkem do pokutového území neoslovil nikoho v bílém dresu Alžírska.
     
    27
    Mbwana Samatta byl tentokrát pozdě u přihrávky na levé křídlo. Míč nabral na kluzkém trávníku skluz a dopotácel se do zámezí.
     
    26
    Samatta se hnal středem hrací plochy do pokutového území, nicméně důrazný obránce Alžírska mu vystavil stopku a získal míč pro sebe.
     
    25
    Další ofsajdové postavení na straně Alžírska! Obrana Tanzanie zatím zvládá dnešní duel skvěle a nepouští soupeře do šancí.
     
    24
    Mahdí Jean Táhrát byl pozdě v souboji s útočníkem Tanzanie na polovině Alžírska. Fotbalista v bílém dresu si tak musel pomoci nedovoleným zákrokem.
     
    23
    Adam Únás si naběhl na přihrávku mezi obránce Tanzanie. Radost mu však pokazil zdvižený praporek asistenta rozhodčího, který odmával ofsajd.
     
    22
    Tanzanie zahrávala přímý kop v blízkosti pokutového území soupeře. Jeho rozehrávky se ujal Erasto Nyoni, ale jeho rána trefila pozornou zeď.
     
    21
    Mahdí Jean Táhrát se pokusil urychlit rozehrávku nákopem na pravou stranu, jenže jeho spoluhráč nemohl prudkou přihrávku dohnat na hrací ploše.
     
    20
    Muhammad Fáris si pro změnu skvěle splnil své defenzivní povinnosti. Důrazný zadák Alžírska vypíchl soupeři míč mimo hrací plochu.
     
    19
    Rafíq Halíš se pustil do souboje se Samattou. Fotbalista Tanzanie zvládl výskok o něco lépe, dostal se k míči a ještě se nechal faulovat.
     
    18
    Muhammad Fáris dostal přihrávku na levou stranu, kde měl kolem sebe moře volného prostoru, jenže svůj průnik zakončil jen zpětnou přihrávkou.
     
    17
    Ismaël Binnásir se zpoza hranice pokutového území opřel do odraženého míče, jenže jeho střela mířila do míst, kde stál brankář, jež míč vyrazil.
     
    16
    Nyoni poslal oblouček za obranu soupeře, nicméně zadáci Alžírska stáli blízko u sebe a nenechali míč propadnout k někomu v modrm dresu.
     
    15
    Ally Mtoni si nechtěl přidělávat problémy při rozehrávce a jednoduše nakopl míč daleko na polovinu Alžírska. Favorit tak může podniknout další útok.
     
    14
    Andy Delort na poslední chvíli udržel míč na hrací ploše a pohotově odcentroval do prostoru, kam spěchal Slimani. Druhý jmenovaný z ostrého úhlu nezakončil.
     
    13
    Obrana Tanzanie přestála nástup Alžírska do dnešního souboje. Fotbalisté v modrých dresech hrají blízko u sebe a nedávají soupeři prostor.
     
    12
    Hišám Búdawí u pomezní čáry ostrým skluzem zajel do jednoho ze soupeřů a může být rád, že za svůj zákrok nevyfasoval žlutou kartu.
     
    11
    Ismaël Binnásir prošel po pravém křídle na hranici pokutového území a pokusil se odcentrovat před branku. Jeho pobídku zastavil hned první zadák.
     
    10
    Islám Slímání se hnal za další průnikovou přihrávkou do pokutového území, jenže tentokrát byla pobídka moc prudká a prolétla do zámezí.
     
    9
    Ismaël Binnásir ustál souboj u pomezní čáry. Důrazný soupeř jej ostrým zákrokem poslal mimo hrací plochu. Vhazovat bude Tanzanie.
     
    8
    Slimani se aktivním pohybem dostal až před branku soupeře, jenže si předkopl míč příliš daleko před sebe a obránce David Issa Mwantika stačil balón odkopnout.
     
    7
    Zadáci Alžírska nyní uklidňují hru postupnou kombinací v zadních řadách. Nikdo z hráčů v modrých dresech rozehrávku velkého favorita neatakuje.
     
    6
    Hassan Ramadan poslal zajímavou přihrávku za obranu soupeře, jenže nikdo v modrém dresu Tanzanie na jeho pobídku nedosáhl. Míč proskákal do autu.
     
    5
    Alžírsko hned v úvodu dnešního souboje převzalo aktivitu a fotbalisté v bílých dresech se tlačí do útoku. Obrana Tanzanie má před sebou těžký duel.
     
    4
    Také Alžírsko nyní podniklo nebezpečný výpad vedený po pravém křídle. Do zakončení se nakonec dostal Hišám Búdawí, ale jeho rána nabrala opačnou faleš.
     
    3
    Tanzanie následně zahrávala přímý kop. Prudký centr přiletěl na malé vápno, nicméně nikdo v modrém dresu se neprobil k hlavičce.
     
    2
    Rafíq Halíš si v souboji u pomezní čáry na vlastní polovině pomohl nedovoleným zákrokem. Fotbalista Alžírska poslal k zemi Nyoniho.
     
    1
    Tanzanie obstarala výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Fotbalisté v modrých dresech se ihned vydali vpřed, ale první rozehrávka byla nepřesná.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě před úvodním výkopem zazní hymny obou zemí.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Tanzanie bude hrát v modrém, zatímco Alžírsko oblékne bílé dresy.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Tanzanie: Mnata – Ramadan, Mwantika, Mtoni, Hussein – Msuva, Yahya, Salum, Nyoni – Samatta, Mussa.
    Náhradníci: Kalambo, Manula – Mandawa, Michael, Phillipo, Yondan, Domayo, Mao, Zayd, Bocco, Ulimwengu, Yussuf.

    Alžírsko: Mbúlhí – Zifán, Táhrát, Halíš, Fáris – Binnásir, Abíd, Búdawí, Únás – Slímání, Delort.
    Náhradníci: Úkíddžá, Dúcha – Binlamrí, Atál, Binsibajní, Mándí, Bráhímí, Fígúlí, Quidjúra, Búnidžáh, Bilajlí, Mahríz.

    Rozhodčí: Rakotojaona – Mahamadou, Andrianantenaina.
     
    Při pohledu na tabulku skupiny C, kde najdeme Alžírsko na prvním místě s jasným postupem do vyřazovacích bojů. Hostující celek ještě na šampionátu ještě neprohrál, a tak má na vedoucí pozici tříbodový náskok. Ovšem Senegal a Keňa nastoupí proti sobě, a tak skončí Alžírsko maximálně na druhé příčce. Turnaj po skupině skončí pro Tanzanii, která se krčí na poslední příčce, když oba zápasy prohrála. Domácí mužstvo už nemá šanci ani postoupit ze třetího místa.

    Oba celky se v historii utkaly pětkrát, ovšem Tanzanie nikdy nezvítězila. První tři zápasy skončily remízou, jenže se odehráli od roku 2010 do roku 2015. Poslední dvě střetnutí ovládlo Alžírsko, které si vždy otevřelo střelnici, poslední souboj se odehrál v březnu 2018.

    2018 Alžírsko – Tanzanie 4:1 (přátelské utkání)
    2015 Alžírsko – Tanzanie 7:0 (kvalifikace MS)
    2015 Tanzanie – Alžírsko 2:2 (kvalifikace MS)
    2011 Tanzanie – Alžírsko 1:1 (Pohár afrických národů)
    2010 Alžírsko – Tanzanie 1:1 (Pohár afrických národů)
     
    Vítám vás u posledního kola skupinové fáze, kdy se rozhodne o postupujícím ze skupiny C. V našem střetnutí budeme sledovat Tanzanii a Alžírsko, které bude plnit roli obrovského favorita.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 35. Slímání, 40. Únás, 45+1. Únás

    Karty:   49. Yussuf (TNZ) – 74. Búdawí (ALG), 78. Halíš (ALG)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 4:9. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 6:4. Fauly: 8:25.
    Tanzanie: Mnata – Ramadan, Mwantika (53. Morris), Mtoni, Hussein – Msuva, Yahya, Salum (86. Bocco), Nyoni – Samatta, Mussa (46. Yussuf).
    Náhradníci: Kalambo, Manula – Mandawa, Michael, Phillipo, Yondan, Domayo, Mao, Zayd, Bocco, Ulimwengu, Yussuf, Morris.

    Alžírsko: Mbúlhí – Zifán, Táhrát, Halíš, Fáris – Binnásir (59. Quidjúra), Abíd (80. Búnidžáh), Búdawí, Únás (75. Mahríz) – Slímání, Delort.
    Náhradníci: Úkíddžá, Dúcha – Binlamrí, Atál, Binsibajní, Mándí, Bráhímí, Fígúlí, Quidjúra, Búnidžáh, Bilajlí, Mahríz.

    Rozhodčí: Rakotojaona – Mahamadou, Andrianantenaina
    bahis siteleri