Jihoafr. republika – Maroko 0:1 (kon.) | Namibie – Pobř. slonoviny 1:4 (kon.) | Keňa – Senegal 0:3 (kon.)
Tanzanie – Alžírsko 0:3 (kon.)
konec
Jihoafrická republika
0:1 (0:0)
Maroko
Pondělí 01.07.2019, 18:00 • Al Salam Stadium (Káhira) • Africký pohár národů • Skupina D
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 0:3. Střely mimo: 2:6. Rohy: 3:0. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 21:12. (19:51:55)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Maroka, které svého soupeře porazilo poměrem 1:0. I druhý poločas nepatřil k těm nejatraktivnějším, sledovali jsme totiž vyrovnanou podívanou, která se především odehrávala ve středu hrací plochy. I přesto bylo o něco aktivnější Maroko, které to většinu času zkoušelo prostřednictvím centrů, přičemž se jeden z nich přeci jenom ujal. Jediná branka tohoto zápasu přišla v poslední minutě řádné hrací doby, postarla se o ní Busufa.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    U postranní čáry to nakonec zvládl Serero, který ihned zkoušel u pokutového území najít své spoluhráče, včas ale vystoupil pozorný Hakimí.
     
    90+1
    Jihoafrická republika to bude mít v závěru utkání hodně složité, prohrává totiž o jednu branku, přičemž do konce zápasu nezbývá moc času.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
    90. Mubárak BUSUFA - 0:1
     
    90
    Maroko právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jenom tady máme úvodní branku tohoto zápasu! Maročané totiž zahrávali standardní situaci z levé strany, přičemž se v pokutovém území nejlépe zorientoval marocký kapitán MUBÁRAK BUSUFA, jenž nártem zamířil přesně pod břevno.
     
    89
    Střídání v týmu Maroko: ze hřiště odchází Hakím Zijach, přichází Fajsal Fadr.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Na světelné tabuli stále svítí dvě nuly, změní to ještě nastavený čas?
     
    88
    Maročané raději přenášeli hru na pravou stranu, kde se nacházel Dirar. Po jeho přihrávce jsme sledovali přenesení hry, které dokázal vystihnout Hlatshwayo.
     
    87
    Zijach to vůbec poprvé v dnešním utkání zkoušel přímo na bránu, jeho zakončení z přímého kopu zastavila až zeď. Další rána nebyla přesná.
     
    83
    Dalekonosný pas měl směřovat na Amrabata, který si ho ale nedokázal zpracovat. Budeme sledovat odkop od branky, o který se postará brankář Williams.
     
    82
    O provedení autového vhazování se postaral Hakimí, který nakonec zkoušel najít Bilhandu, jenž udržel míč. Maroko se tak dostává na druhou stranu.
     
    81
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Stále to nevypadá, že bychom se měli dočkat první trefy, avšak ještě zbývá několik minutek.
     
    80
    Střídání v týmu Jihoafrická republika: ze hřiště odchází Bongani Zungu, přichází Hlompho Kekana.
     
    79
    Dirar se vůbec poprvé po svém příchodu na hrací plochu dostal k míči, avšak svým centrem našel nohu soupeře. Mokotjo i tak neudržel balón na kopačce.
     
    78
    Nasjrí si seběhl hluboko k půlící čáře, kde ještě zachraňoval míč na hrací ploše. To se povedlo, následně Maroko raději uklidnilo hru v blízkosti středového kruhu.
     
    77
    Jihoafrická republika rozehrávala z vlastní poloviny, přičemž si o přihrávku řekl osamocený Mkhize, jehož centr pouze proletěl kompletně celou šestnáctkou.

    David Suchý

    Branky: 90. Busufa

    Karty:   18. Zwane (JAR), 31. Zungu (JAR)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 0:3. Střely mimo: 2:6. Rohy: 3:0. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 21:12.
    Jihoafrická republika: Williams – Mkhize, Hlanti, Mkhwanazi, Hlatshwayo (C) – Mokotjo – Serero, Tau, Zungu (80. Kekana) – Mothiba (73. Veldwijk), Zwane (76. Vilakazi).
    Náhradníci: Bvuma, Keet – Cardoso, Maela, Mphahlele, Furman, Kekana, Mabunda, Vilakazi, Lorch, Maboe, Veldwijk.

    Maroko: Munír – Mazraoui (75. Dirár), Hakimí, Saïss, M. da Costa – Busufa (C), El Ahmádí (54. Aït Binnásir) – Zijach (89. Fadr), Bilhanda, N. Amrabat – Nasjrí.
    Náhradníci: Bunú, Tadnautí – Abdulhamíd, Bádí, Benatia, Aït Binnásir, Boufal, Bourabia, Fadr, Butaíb, Idrissi, Dirár.

    Rozhodčí: Ndala – Kabene, Amaldine
    thejrc.org