Jihoafr. republika – Maroko 0:1 (kon.) | Namibie – Pobř. slonoviny 1:4 (kon.) | Keňa – Senegal 0:3 (kon.)
Tanzanie – Alžírsko 0:3 (kon.)
konec
Namibie
1:4 (0:1)
Pobřeží slonoviny
Pondělí 01.07.2019, 18:00 • 30 June Stadium (Káhira) • Africký pohár národů • Skupina D
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Pobřeží slonoviny uvidíme ve vyřazovacích bojích, se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek dne, u dalších sportovních zápasů. (19:55:23)
     
    Je to jasné, Pobřeží slonoviny postupuje do další fáze šampionátu z druhé pozice ve skupině D, naopak pro Namibii turnaj končí. Ovšem dnes domácí mužstvo se rozhodně stydět nemusí, jelikož soupeře na turnaji potrápilo. Ovšem v posledním duelu vyrobilo několik zbytečných ztrát, která Pobřeží slonoviny potrestalo. Hostující celek se tak může začít soustředit na rozhodující souboje.
    90+3. Situace po konečném hvizdu
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Utkání doputovalo do poslední minuty nastavení a docela bych přál Namibii, aby vsítila ještě jeden gól, protože k němu opět neměla daleko. Zleva centroval Hotto Kavendji, ovšem Benson Shilongo na balon těsně nedosáhl.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hrát ještě tři minuty nad rámec normální hrací doby. Ovšem o osudu zápasu je rozhodnuto.
    89. Maxwel CORNET - 1:4
     
    89
    Pobřeží slonoviny právě vstřelilo branku!
    Tak to už je krutý výsledek pro Namibii! Petrus Shitembi se ve středovém kruhu otočil do Francka Kessiéa, který okamžitě upaloval na branku. Již zmíněný hráč na dvakrát přihrál na MAXWELA CORNETA, jehož pokus zamířil přesně ke vzdálenější tyči.
     
    88
    Individuální akcí se snažil o průnik podél postranní lajny Maxwel Cornet . Jenže měl proti sobě hned tři soupeře, a tak o balon rychle přišel.
     
    87
    Namibie se ještě snaží vzepřít nepříznivému osudu. Ovšem ani přihrávka, ani centr z levé strany na obranu soupeře nevyzrál. Hra se tak otáčí před branku hráčů v modrých dresech.
     
    84
    Střídání v týmu Pobřeží slonoviny: ze hřiště odchází Wilfried Bony, přichází Jonathan Kodjia.
    84. Wilfried ZAHA - 1:3
     
    84
    Pobřeží slonoviny právě vstřelilo branku!
    Troufám si říct, že je hotovo! Franck Kessié pronikal do šestnáctky středem, ale přihrál ještě do strany, kde se nacházel WILFRIED ZAHA. Ten udělal kličku na střed a poté překonal hostujícího brankáře k bližší tyči.
     
    82
    Střídání v týmu Namibie: ze hřiště odchází Peter Shalulile, přichází Benson Shilongo.
    82. Wilfried Bony (CIV)
     
    82
    Pobřeží slonoviny je stále na balonu a dá se říct, že kontroluje hru v posledních minutách. Mezi obránce si naběhl Wilfried Bony, který z ideální pozice poslal balon těsně vedle levé tyče. Hostující útočník okamžitě schoval hlavu do dlaní, na znamení zmaru.
     
    81
    Utkání vbíhá do poslední dvacetiminutovky, to je také čas, který zbývá hráčů v modrém na vyrovnání. Ovšem aktuálně se hraje na polovině domácího celku.
     
    80
    Střídání v týmu Pobřeží slonoviny: ze hřiště odchází Jean-Philippe Gbamin, přichází Ibrahim Sangaré.
     
    79
    Přímý kop byl již rozehrán, ovšem trestuhodně. Balon z nadějné pozice zamířil vysoko nad branku Namibie.
     
    77
    Žlutou kartu dostává Hotto Kavendji (Namibie), který za pokutovým územím, podrazil zezadu pronikajícího Zahu.
     
    77
    Těsně za hranicí šestnáctky byl faulován Wilfried Zaha, který vybojoval faul přesně na středu hrací plochy. Tohle je obrovská šance pro Pobřeží slonoviny na změnu stavu!
     
    76
    Z pravé strany přiletěl do šestnáctky další centr, který hlavičkoval Peter Shalulile. Ovšem jeho pokus byl nepřesný, a tak se znovu bude jen kopat od hostující brány.
     
    74
    Namibie bude ještě moci získat bod, ale pojďme se také podívat na výsledek druhého souběžného zápasu. Jihoafrická republika hraje s Marokem bez branek, a tak je Pobřeží slonoviny na druhé příčce.
     
    73
    Střídání v týmu Namibie: ze hřiště odchází Joslin Kamatuka, přichází Isaskar Gurirab.
    71. Joslin KAMATUKA - 1:2
     
    71
    Namibie právě vstřelila branku!
    Obrovská hrubka hostujícího brankáře, jehož odkop zamířil na JOSLINA KAMATUKU, který následně prošel přes tři soupeře. Autora gólu neodstavil od míče Ismaël Traoré, a tak domácí hráč mohl podél gólmana korigovat stav zápasu.
     
    70
    Namibie se sice dostává k centrům, ale už ne k zakončením. Další pas z pravé strany byl nepřesný a zamířil nad branku. Bude to další odkop od branky Pobřeží slonoviny.
     
    69
    Tentokrát domácí celek vyslala centr z pravé strany. Míč mířil na Jeana-Philippea Gbamina, který ho se štěstím dostal do bezpečného místa.
     
    68
    Střídání v týmu Pobřeží slonoviny: ze hřiště odchází Max-Alain Gradel, přichází Maxwel Cornet.
     
    67
    Pobřeží slonoviny drží balon, když kombinuje na vlastní polovině hrací plochy. Ovšem hráči v bílých dresech nemají kam spěchat.
     
    65
    Z dálky se do míče opřel Petrus Shitembi, jehož zakončení mířilo nad branku. Sylvain Gbohouo vyletěl z branky jako čertík z krabičky a hodně se zlobí na své spoluhráče v poli.
     
    64
    Hráči v modrých dresech vyslali centr z levé strany. Před branku si nabíhal Peter Shalulile, který nedovoleně atakoval brankáře Pobřeží slonoviny.
    63. Wilfried Zaha (CIV)
     
    63
    Wilfried Bony se nacházel na středu velkého vápna a mohl střílet. Ovšem přihrál ještě do strany, kde si nabíhal Wilfried Zaha. Jeho střela mířila po zemi přímo na brankáře.
     
    62
    Během střídání usedl na zelený pažit Larry Horaeb, a tak mu hlavní rozhodčí volá lékařskou pomoc. Zdá se, že se o nic vážného jednat nebude.
     
    61
    Střídání v týmu Namibie: ze hřiště odchází Marcel Papama, přichází Willy Stephanus.
     
    60
    Pobřeží slonoviny se snažilo o další akci, ovšem na pravé straně neuspělo. Hráči v bílých dresech se tak musejí rychle vracet do obranného bloku.
    58. Serey DIÉ - 0:2
     
    58
    Pobřeží slonoviny právě vstřelilo branku!
    Tak to je smolný moment pro Namibii! Z velké dálky se do míče opřel SEREY DIÉ, jehož pokus mířil doprostřed branky. Ovšem pokus hlavou k levé tyči usměrnil Ryan Nyambe, jenž nedal vlastnímu brankáři možnost zakročit.
     
    57
    U postranní čáry se rozeběhl Larry Horaeb, který se ale celkem snadno skácel k zemi. Hlavní rozhodčí správně viděl, že se o faul nejednalo a ukázal, že se bude kopat od brány.
     
    56
    Petrus Shitembi na pravé straně dlouho motal Zahu. Důležité bylo, že domácí hráč balon udržel a kombinace jeho celku dál pokračuje. Namibie pak vyslala centr do vápna, ale ten byl znovu odvrácen.
     
    55
    O zakončení z přímého kopu se pokusil Hotto Kavendji, jehož zakončení letělo vysoko nad branku. Škoda, domácí celek mohl jistě vyprodukovat mnohem více.
     
    54
    Těsně za šestnáctkou byl faulován Petrus Shitembi, jehož poslal k zemi Jean-Philippe Gbamin. Namibie bude rozehrávat standardní situaci z pravé strany velkého vápna.
     
    53
    Namibie přešla přes půlící čáru a o průnikovou přihrávku se pokusil Hotto Kavendji. Jenže jeho snažení zastavil bránící hráč, ovšem Pobřeží slonoviny míč jen odevzdalo.
     
    52
    Trochu kostrbatě se hostující mužstvo dostalo k šestnáctce. Přesto se o zakončení pokusil Wilfried Bony, jehož pokus byl ale slabý a hodně nepřesný.
     
    50
    Jean-Philippe Gbamin zamířil za postranní čáru po svých a následně se rychle vrátil do hry. Na tahu je Pobřeží slonoviny, jenomže Wilfried Zaha poslal míč zády k brance jen nad.
     
    49
    Do vzdušného souboje šli Joslin Kamatuka a Jean-Philippe Gbamin. Hráč hostujícího celku zůstal ležet na trávníku, a tak se hra přerušuje. Na zelený pažit vbíhá lékařský tým.
     
    48
    Roh byl zahrán na krátko, ale poté přišel centr, který mířil na zadní tyč. Ovšem Hotto Kavendji vracel balon pod sebe, jenomže do míst, kde neměl připraveného spoluhráče.
     
    48
    Ještě pro připomenutí, Namibie nastoupila k dnešnímu střetnutí v modré sadě, naopak Pobřeží slonoviny obléklo bílou variantu dresů. Vraťme se na trávník, kde Joslin Kamatuka vybojoval roh.
     
    47
    Pokud se podíváme na zelený pažit zjistíme, že ani jeden z trenérů do sestavy nesáhl, a tak pokračujeme v základních sestavách.
     
    46
    Hlavní rozhodčí dal pokyn k zahájení druhého poločasu, Wilfried Bony byl prvním hráčem, jenž se dotkl balonu. Ovšem nákop na pravou stranu sebral ze vzduchu Riaan Hanamub.
     
    46
    Začal druhý poločas.
    Statistiky prvního poločasu
     
    Do zápasu vstoupila obě mužstva hodně opatrně a dlouho jsme si na šance museli počkat. Více odvážné začala být Namibie, ovšem Peter Shalulile zahodil gólovky, a tak se osmělil soupeř. Nejprve svého kolegu z druhé strany dvakrát napodobil Wilfried Bony. Jenže o chvíli později převážil misky vah na stranu Pobřeží slonoviny Max-Alain Gradel, jenž je zatím jediný zapsán mezi střelci utkání.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první červenou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se bude hrát šedesát vteřin nad rámec normální hrací doby.
     
    45
    Centr od rohového praporku poslala do hry Max-Alain Gradel, který míč kroutil na malé vápno, kde si naskakoval jeho spoluhráč. Ovšem míč jako první trefil Hotto Kavendji a měl se rozehrávat další roh. Jenže rozhodčí ukazují na odkop od brány.
     
    44
    Úvodní poločas se chýlí ke konci a první pětačtyřicetiminutovka nebyla vůbec špatná. V samotném závěru bude Pobřeží slonoviny rozehrávat další rohový kop, tentokrát z levé strany.
     
    42
    Namibie je znovu na balonu, ale tentokrát se kombinačně nedostala ani za půlící čáru. Domácí celek by potřeboval vyrovnat, ale soupeř hraje do obrany výborně.
     
    41
    Tentokrát do pokutového území vnikl Wilfried Zaha, který si žádá pokutový kop. Ovšem hlavní rozhodčí byl blízko a ukazuje, že se má pokračovat ve hře.
    39. Max-Alain GRADEL - 0:1
     
    39
    Pobřeží slonoviny právě vstřelilo branku!
    Pobřeží slonoviny se raduje z vedení, i když po hraniční situaci! Balon za obranu dostal MAX-ALAIN GRADEL, jenž si naběhl na pravou stranu šestnáctky. Jeho pokus proletěl nad brankářem za brankovou čáru.
     
    38
    Wilfried Bony si naběhl na pravou stranu, odkud se snažil dostat do vápna. Ovšem to se mu nepovedlo, a tak bude Pobřeží slonoviny rozehrávat rohový kop.
     
    37
    Místo centru přišlo zakončení z velké dálky, ovšem celou situaci si pohlídal Lloyd Kazapua. Zakončení totiž mířilo nad branku, a tak znovu uvidíme jen odkop.
     
    36
    Na útočné polovině odehrál míč Serey Dié, který byl následně dohrán. Můžeme očekávat centr hostujícího celku, který bude chtít zasadit soupeři první ránu.
    34. Wilfried Bony (CIV)
     
    34
    Lloyd Kazapua se vydal z branky a balon mu ve vzduchu vypadal. K míči se za šestnáctkou dostal Wilfried Bony, který nejprve trefil brankáře zblízka a poté i prostor, kam se gólman vracel.
     
    33
    Domácí mužstvo rozehrávalo standardní situaci z levé strany, ovšem centr do šestnáctky zakončení nepřenesl. Naopak bylo to Pobřeží slonoviny, které mohlo jít do akce.
     
    32
    Hostující Wilfried Kanon vytáhl další nedovolený zákrok a okamžitě si jej zavolal hlavní rozhodčí, který hráči důrazně domlouvá. Příště už to bude za žlutý kartónek.
     
    31
    Petrus Shitembi dlouho vedl balon a soupeři se k němu nemohli dostat. Za hranici pravidel až zasáhl Wilfried Zaha, jenže Namibie poté balon soupeři vrátila.
     
    30
    Hráči v modrých dresech opět kombinují a aktuálně hledají cestu na soupeřovu polovinu. Ovšem přihrávka směrem dopředu byla nepřesná, a tak ji Ismaël Traoré zastavil.
    28. Wilfried Bony (CIV)
     
    28
    Pobřeží slonoviny je zatím hodně za očekáváním. Zpoza vápna se z jedné do míče opřel Wilfried Bony, jemuž pokus vůbec nesedl. Hostující útočník dal střele opačnou rotaci, škoda.
     
    26
    Už se znovu hraje. Hráči v modrých dresech vyslali centr do vápna z pravé strany. Jenže v dobré pozici na něj nedoskočil Peter Shalulile.
     
    25
    Hra se přerušuje, protože na zeleném pažitu zůstal ležet trefený hráč. Joslin Kamatuka byl zasažen do břicha a potřebuje lékařskou pomoc.
    24. Peter Shalulile (NAM)
     
    24
    Neskutečné, co domácí borci zahodili! Wilfried Kanon se snažil odkopnout balon, ale trefil Joslina Kamatuku. Balon se odrazil za obranu, kam si naběhl Hotto Kavendji. Ten chtěl rychle zakončil, ale místo střely z toho byl přihrávka na druhou tyč. Peter Shalulile zahodil jasnou tutovku, když trefil soupeře nebo brankáře před brankou.
     
    23
    Hráči v modrých dresech působí trochu lépe, nežli jejich soupeři. Namibie se znovu nachází u balonu, ovšem zatím kombinuje jen na vlastní polovině hrací plochy.
     
    21
    Za pasem od obránců si naběhl Max-Alain Gradel, jehož pokus z pravé části šestnáctky byl nepřesný. Hostující hráč netrefil prostor zadní tyče, a tak se bude jen odkopávat od brány.
    20. Peter Shalulile (NAM)
     
    20
    Na levou stranu pokutového území vnikl Petrus Shitembi, který poslal nadýchaný centr na zadní tyč, kde se nacházel Peter Shalulile. Jeho hlavička mířila do protipohybu brankáře, ale také vedle brány.
     
    19
    Centr od rohového praporku zamířil na malé vápno, odkud byl odvrácen. Namibie se k míči vrátila a zkusila to z druhé strany, jenže celou akci přečetl Sylvain Gbohouo.
     
    18
    Výborným pohybem si kolmou přihrávku řekl Larry Horaeb, jenž okamžitě chtěl vracet míč pod sebe, ovšem trefil soupeře. Domácí celek bude rozehrávat roh z pravé strany.
     
    17
    U postranní čáry se rozeběhl Mamadou Bagayoko, který si ak řekl o balon. Ovšem pas byl příliš dlouhý, a tak míč opustil hrací plochu. Namibie bude vhazovat.
     
    16
    Sledujeme další kombinační snažení domácího celku, který se dlouhou dobu nacházel na vlastní polovině. Ovšem rychle se prokombinoval a o zrychlení hry se pokusil Hotto Kavendji. Jenže míč zamířil k brankáři, jenž celou akci přečetl.
     
    15
    Na levé straně se rozeběhl Denzil Hoaseb, jehož centr byl odvrácen. Ovšem zpoza šestnáctky se napřáhl Marcel Papama, jehož pokus byl hodně nepřesný.
     
    14
    Čtrnáct minut hry je minulostí a my stále čekáme na ohrožení branky. Zatím se spíše jedná o taktickou podívanou, která diváky ze sedadel nezvedne.
     
    12
    Po rozehrání standardní situace přišel centr z levé strany, který zamířil na zadní tyč. Situaci se snažil zavřít Ryan Nyambe, jenž na míč ale nedosáhl.
     
    11
    Z levé strany převzal přihrávku v šestnáctce Wilfried Bony, jenž se nacházel zády k brance, a tak se musel otočit. Během změny směru mu balon ukopl jeden z bránících hráčů.
     
    10
    Zatím se hraje od vápna k vápnu a ani jeden z týmů se nedokáže udržet na balonu dlouho. Do další akce se hnal jeden z hostů, který si míč ukopl, a tak se bude rozehrát od branky.
     
    8
    Hostující mužstvo kombinovalo na levé straně, ale po nepřesnosti o balon přišlo. Ovšem ani Namibie balon dlouho neudržela, a tak se do vápna hnal Wilfried Zaha, který po souboji upadl.
     
    7
    Namibie vymyslela pas do vápna, za kterým běžel Joslin Kamatuka. Ovšem důrazný Ismaël Traoré soupeře přetlačil a hlavičkou přiťukl balon brankáři.
     
    6
    Zatím sledujeme hodně opatrný zápas, ve kterém je hodně nepřesností. Hráči v bílých dresech jsou opět v kombinaci, jenže následně na pravé straně si naběhl do ofsajdu Max-Alain Gradel.
     
    5
    Dalšího faulu se u půlící čáry dopustil domácí Peter Shalulile, a tak Pobřeží slonoviny bude moci předvést další tažení proti soupeřově brance. Ovšem snaha skončila u pravé postranní čáry.
     
    4
    K hlavičce se dostal ještě Peter Shalulile, jehož pokus šel spíše do vzduchu. Bude se tak odkopávat od branky, kterou dnes hájí Sylvain Gbohouo.
     
    3
    Na útočné polovině se balonu chtěl zmocnit Wilfried Bony, který se dopustil faulu. Hra se tak otočila a k vidění byl centr z pravé strany, který zastavila hostující obrana.
     
    2
    Do dnešního zápasu vstoupila Namibie v modrých dresech, naopak Pobřeží slonoviny se obléklo do bílého. Vraťme se na zelený pažit, kde kombinuje domácí celek. Ovšem o pas se pokusil Petrus Shitembi, jehož snažení bylo nepřesné.
     
    1
    Hlavní rozhodčí pan Waweru z Keni zahájil dnešní střetnutí, jako první se balonu chopil ex-sparťanský Wilfried Bony. Ovšem snažení hostujícího mužstva bylo rychle zastaveno.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Namibie: Kazapua – Horaeb, Hanamub, Hoaseb, Nyambe – Shitembi, Kavendji, Papama, Ketjijere (C) – Shalulile, Kamatuka.
    Náhradníci: Mbaeva, Mbazuvara – Fredericks, Gebhardt, Gurirab, Hambira, Kamberipa, Keimuine, Iimbondi, Shilongo, Starke.

    Pobřeží slonoviny: Gbohouo – Bagayoko, Coulibaly, Kanon, I. Traoré – Kessié, Serey Dié (C) – Gradel, Zaha, Gbamin – Bony.
    Náhradníci: B. Sangaré, Eliezer – Angban, Assalé, Aurier, Comara, Cornet, Doumbia, Kodjia, Pépé, I. Sangaré, Seri.

    Rozhodčí: Waweru – Cheruiyot, Phatsoane.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Situace ve skupině D před třetími duely

    1. Maroko 6 bodů
    2. Pobřeží Slonoviny 3 body
    3. Jihoafrická republika 3 body
    4. Namibie 0 bodů
     
    Pobřeží Slonoviny dnes v utkání proti outsiderovi skupiny bude hájit postupovou pozici. Sloni totiž ve dvou duelech nasbírali jen tři body, jelikož porazili JAR, jenže prohráli se silným Marokem. Namibie však ve dvou duelech nevsítila ani branku.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Afrického poháru národů mezi Namibií a Pobřežím Slonoviny. Výkop je stanoven na 18 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Michal Luxa

    Branky: 71. Kamatuka – 39. Gradel, 58. Serey Dié, 84. Zaha, 89. Cornet

    Karty:   77. Kavendji (NAM)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 7:6. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 18:18.
    Namibie: Kazapua – Horaeb, Hanamub, Hoaseb, Nyambe – Shitembi, Kavendji, Papama (61. Stephanus), Ketjijere (C) – Shalulile (82. Shilongo), Kamatuka (73. Gurirab).
    Náhradníci: Mbaeva, Mbazuvara – Fredericks, Gebhardt, Gurirab, Hambira, Kamberipa, Keimuine, Iimbondi, Shilongo, Starke, Stephanus.

    Pobřeží slonoviny: Gbohouo – Bagayoko, Coulibaly, Kanon, I. Traoré – Kessié, Serey Dié (C) – Gradel (68. Cornet), Zaha, Gbamin (80. I. Sangaré) – Bony (84. Kodjia).
    Náhradníci: B. Sangaré, Eliezer – Angban, Assalé, Aurier, Comara, Cornet, Doumbia, Kodjia, Pépé, I. Sangaré, Seri.

    Rozhodčí: Waweru – Cheruiyot, Phatsoane
    thejrc.org