Jihoafr. republika – Maroko 0:1 (kon.) | Namibie – Pobř. slonoviny 1:4 (kon.) | Keňa – Senegal 0:3 (kon.)
Tanzanie – Alžírsko 0:3 (kon.)
konec
Namibie
1:4 (0:1)
Pobřeží slonoviny
Pondělí 01.07.2019, 18:00 • 30 June Stadium (Káhira) • Africký pohár národů • Skupina D
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Pobřeží slonoviny uvidíme ve vyřazovacích bojích, se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek dne, u dalších sportovních zápasů. (19:55:23)
     
    Je to jasné, Pobřeží slonoviny postupuje do další fáze šampionátu z druhé pozice ve skupině D, naopak pro Namibii turnaj končí. Ovšem dnes domácí mužstvo se rozhodně stydět nemusí, jelikož soupeře na turnaji potrápilo. Ovšem v posledním duelu vyrobilo několik zbytečných ztrát, která Pobřeží slonoviny potrestalo. Hostující celek se tak může začít soustředit na rozhodující souboje.
    90+3. Situace po konečném hvizdu
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Utkání doputovalo do poslední minuty nastavení a docela bych přál Namibii, aby vsítila ještě jeden gól, protože k němu opět neměla daleko. Zleva centroval Hotto Kavendji, ovšem Benson Shilongo na balon těsně nedosáhl.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hrát ještě tři minuty nad rámec normální hrací doby. Ovšem o osudu zápasu je rozhodnuto.
    89. Maxwel CORNET - 1:4
     
    89
    Pobřeží slonoviny právě vstřelilo branku!
    Tak to už je krutý výsledek pro Namibii! Petrus Shitembi se ve středovém kruhu otočil do Francka Kessiéa, který okamžitě upaloval na branku. Již zmíněný hráč na dvakrát přihrál na MAXWELA CORNETA, jehož pokus zamířil přesně ke vzdálenější tyči.
     
    88
    Individuální akcí se snažil o průnik podél postranní lajny Maxwel Cornet . Jenže měl proti sobě hned tři soupeře, a tak o balon rychle přišel.
     
    87
    Namibie se ještě snaží vzepřít nepříznivému osudu. Ovšem ani přihrávka, ani centr z levé strany na obranu soupeře nevyzrál. Hra se tak otáčí před branku hráčů v modrých dresech.
     
    84
    Střídání v týmu Pobřeží slonoviny: ze hřiště odchází Wilfried Bony, přichází Jonathan Kodjia.
    84. Wilfried ZAHA - 1:3
     
    84
    Pobřeží slonoviny právě vstřelilo branku!
    Troufám si říct, že je hotovo! Franck Kessié pronikal do šestnáctky středem, ale přihrál ještě do strany, kde se nacházel WILFRIED ZAHA. Ten udělal kličku na střed a poté překonal hostujícího brankáře k bližší tyči.
     
    82
    Střídání v týmu Namibie: ze hřiště odchází Peter Shalulile, přichází Benson Shilongo.
    82. Wilfried Bony (CIV)
     
    82
    Pobřeží slonoviny je stále na balonu a dá se říct, že kontroluje hru v posledních minutách. Mezi obránce si naběhl Wilfried Bony, který z ideální pozice poslal balon těsně vedle levé tyče. Hostující útočník okamžitě schoval hlavu do dlaní, na znamení zmaru.
     
    81
    Utkání vbíhá do poslední dvacetiminutovky, to je také čas, který zbývá hráčů v modrém na vyrovnání. Ovšem aktuálně se hraje na polovině domácího celku.
     
    80
    Střídání v týmu Pobřeží slonoviny: ze hřiště odchází Jean-Philippe Gbamin, přichází Ibrahim Sangaré.
     
    79
    Přímý kop byl již rozehrán, ovšem trestuhodně. Balon z nadějné pozice zamířil vysoko nad branku Namibie.

    Michal Luxa

    Branky: 71. Kamatuka – 39. Gradel, 58. Serey Dié, 84. Zaha, 89. Cornet

    Karty:   77. Kavendji (NAM)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 7:6. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 18:18.
    Namibie: Kazapua – Horaeb, Hanamub, Hoaseb, Nyambe – Shitembi, Kavendji, Papama (61. Stephanus), Ketjijere (C) – Shalulile (82. Shilongo), Kamatuka (73. Gurirab).
    Náhradníci: Mbaeva, Mbazuvara – Fredericks, Gebhardt, Gurirab, Hambira, Kamberipa, Keimuine, Iimbondi, Shilongo, Starke, Stephanus.

    Pobřeží slonoviny: Gbohouo – Bagayoko, Coulibaly, Kanon, I. Traoré – Kessié, Serey Dié (C) – Gradel (68. Cornet), Zaha, Gbamin (80. I. Sangaré) – Bony (84. Kodjia).
    Náhradníci: B. Sangaré, Eliezer – Angban, Assalé, Aurier, Comara, Cornet, Doumbia, Kodjia, Pépé, I. Sangaré, Seri.

    Rozhodčí: Waweru – Cheruiyot, Phatsoane
    thejrc.org