Portland – Dallas 1:0 (kon.)
konec
Portland Timbers
1:0 (1:0)
FC Dallas
Pondělí 01.07.2019, 05:10 • Providence Park • Americká MLS
Předzápasové kurzy
     
    Máme za sebou utkání americké MLS, v němž Portland na domácím hřišti udolal nejtěsnějším možným rozdílem Dallas. O jedinou branku zápasu se postaral Brian Fernandez, jenž v 42. minutě po přihrávce Blanca napálil balón z první nekompromisně pod břevno. Ve druhé půli se jasně aktivnější Dallas snažil o vyrovnání, v největší šanci ale Barrios v mírném záklonu netrefil branku. Tato výhra posouvá Portland ze samého dna na devátou příčku konference, Dallas zůstává na místě čtvrtém.

    To je ode mě pro dnešek vše. Přeju vám úspěšný vstup do nového týdne a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (07:07:26)
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Zřejmě poslední šanci na vyrovnání měl Dallas po rohovém kopu, Hollingshead ve velké příležitosti minul branku. I tak by ale případná branka neplatila, neboť se nacházel v ofsajdové pozici.
     
    90+4
    Jenže rozehrávku hostí vystihl Chara, jenž okamžitě založil kontr na druhou stranu. Na jeho konci byl Blanco, s tvrdou střelou na střed brány si však gólman poradil.
     
    90+3
    Bressan s velkými problémy, ale nakonec dokázal udržet míč na hrací ploše, Dallas může pokračovat v honbě za vyrovnáním.
     
    90+2
    Po nepřesném zakončení z dálky Balnca bude Gonzalez odkopávat od branky.
     
    90+1
    Po dlouhém nákopu se do vzduchu zavěsil Fernandez. Jeho snaha ale přišla vniveč, zastavil ho zdvižený praporek čárového rozhodčího.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
     
    89
    Centr hostujícího hráče z levé strany letěl příliš dlouho, čehož využil k vyběhnutí a získání míče do své moci Clark.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Jorge Moreira (Portland Timbers).
     
    88
    Diego Valeri se hnal do šance po levém křídle, jeho zakončení na zadní tyč přizdvihl nad bránu obránce Ziegler.
     
    87
    Střídání v týmu Portland Timbers: ze hřiště odchází Cristhian Paredes, přichází Andres Flores.
     
    86
    V hlavičkovém souboji se Pomykal sice prosadil, jenže jeho zakončení vůbec nemířilo na branku, přesto si pro něj Clark vyskočil.
     
    85
    Hráči Portlandu vystihli úmysl Dallasu a ve trojici se vydali do rychlého brejku. Místo snahy o navýšení skóre ale pošetřili cenné vteřinky.
     
    84
    Pěkně ztočený centr Blanca nikdo netečoval, avšak Gonzalez se změnou směru počítal. Míč se následně zatočil jen těsně vedle jeho pravé tyče.
     
    83
    Z levé strany vystřelil Barris. Jeho zakončení ovšem postrádalo přesnost i razanci, Clark si připisuje do statistik jednoduchý zákrok.
     
    82
    Po výkopu někam na polovinu hřiště se Loria nesmyslně snažil hrát akrobaticky. Místo balónu ale trefil pouze hlavu protihráče.
     
    81
    Po centru z pravé strany došlo v pokutovém území domácích k nezaaviněné srážce mezi Ferreirou a Cascantem. Bude se odkopávat od branky.

    Milan Huppert

    Branky: 42. Fernandez (Blanco)

    Karty:   88. Moreira (POTS) – 32. Badji (DLL), 50. Pomykal (DLL)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 8:6. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 15:7.
    Portland Timbers: Clark – Moreira, Mabiala, Cascante, Villafana (79. Valentin) – Chara, Paredes (87. Flores) – Blanco, Valeri, Ebobisse (68. Loria) – Fernandez
    Náhradníci: Attinella – Conechny, Dielna, Flores, Loria, Valentin, Zambrano

    FC Dallas: Gonzalez – Bressan, Hedges, Ziegler, Hollingshead – Servania (78. Pepi), Cerrillo (56. Acosta) – Barrios, Pomykal, Badji (70. Mosquera) – Ferreira
    Náhradníci: Maurer – Acosta, Hayes, Mosquera, Reynolds, Ricardo, Roberts

    Rozhodčí: Chapman – Boria, Hanson
    thejrc.org