Česko – USA 5:2 (kon.)
konec
Česko
5:2 (1:0, 4:2)
USA
Čtvrtek 04.07.2019, 16:00 • CEM Mar Bella, Barcelona • World Roller Games (junioři) • Finále
Partner:
     
    Je hotovo! Český tým je po dvou letech znovu na výsluní juniorského inline hokeje. V utkání s USA předvedli Češi vynikající kolektivní výkon, který podpořila dobře nastavená taktika. Američané, jako loňský obhájce, se tak musí sklonit před svým přemožitelem. (17:12:41)
     
    Konec zápasu.
     
    39:32
    A drží jej navíc vynikající Postava. Češi kráčejí ke zlatu!
     
    39:06
    Američané i nadále hrají v pěti, ale Češi jsou dobře rozestavení. Tým USA nemá jak kombinovat.
     
    38:35
    Česko právě vstřelilo branku!
    Riskantní hru s pěti bruslaři využil MARTIN RYŠAVÝ, který z vlastní poloviny trefil odkrytou klec.
     
    38:20
    Američané hrají bez brankáře!
     
    37:41
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Hotovo ale zatím není. Michal Postava se nestačil přesunout a propálil jej CODY CURTIS VADENBOER. Asistence: Derek Joseph Le.
     
    36:44
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je to blízko! DOMINIK LUŽA prokázal instinkt kanonýra a střelou z kruhu našel prostor v postoji brankáře Yanoa.
     
    36:22
    Jogielovi se otevřel prostor mezi kruhy, ale do střely mu ihned skočil Altrichter.
     
    35:37
    Gallaher nastřeloval kotouč z dálky, aby někdo z jeho spoluhráčů sáhnul do puku a tečoval jej. To se ale nestalo a končí v náruči českého brankáře.
     
    35:07
    Štěpán Turek se snažil zamést poskakující kotouč za dezorientovaného Yanoa, jenže do brankoviště doklouzal jeden z Američanů, který branku odvezl téměř k mantinelu.
     
    34:38
    Guzman předvedl efektivní otočku a naservíroval kotouč na hůl Panisy. Postava proti střelci vystoupil a dobře zakročil.
     
    32:52
    Altrichter kroužil s kotoučem na americké půlce, ale neviděl volného spoluhráče. Hru obrací zpět na polovinu, kde stojí Postava.
     
    32:13
    Ryšavý sice upadnul na polovině, ale ihned jej zastoupil Indrák a zabezpečil volný prostor. Češi mohou následně střídat.
     
    31:31
    Oddechový čas pro Česko.
     
    31:31
    Česko právě vstřelilo branku!
    Jenže co se nepovedlo Američanům, vyšlo českému týmu! STANISLAV SVOZIL střílel z pravého kruhu a Yano možná čekal přihrávku, která ale nepřišla a Svozil jej propálil střelou do horní poloviny. Asistence: Jan Mlčák.
     
    31:16
    Po první vstřelené brance Američané ožili a měli dvě tutovky! Češi měli nyní obrovské štěstí.
     
    30:22
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané se poprvé prosadili a snižují české vedení. JONATHAN JOSEPH PANISA trefil nejprve v úniku tyč, ale poté kotouč nějakým způsobem doskákal až za brankovou čáru. Asistence: Jaden Andrew Guzman.
     
    30:05
    Na druhé straně zahrozil Stanislav Svozil. Yano si proti střelci vybruslil a Svozil nedokázal najít volný prostor v jeho postoji.
     
    29:43
    Guzman už se na to pravděpodobně nemohl dívat, a tak vysoko napřáhl ke střele. Ta ale k české brance vůbec neprošla.
     
    28:15
    Bozanich přes Suhradu neprošel, Američané ale nadále útočí.
     
    27:41
    Prostor mezi kruhy se otevřel Petru Haškovi, který chtěl okamžitě pálit. Yano byl hluboko v brance a měl by složitou situaci, kterou za něj vyřešil Mahoney, jenž střelu zblokoval.
     
    27:31
    Jindra zavřel prostor u mantinelu a nepustil útočícího Američana vpřed. Do útoku tak vyrazili Češi a Yano si nebyl jistý, kde má kotouč. Před Altrichterem jej ale na poslední chvíli ukryl pod rukavicí.
     
    26:16
    Česko v plném počtu.
     
    25:36
    Zkusil to taky Yada a jeho střela byla jedovatá. Postava na poslední chvíli sklapnul betony.
     
    25:27
    Obětavý zákrok českého obránce srazil kotouč vysoko nad a přerušuje se. Češi mohou do hry poslat čerstvé síly.
     
    25:02
    Vadenboncoeur natáhl ke střele z kruhu, ale neuspěl. Následně dostal dobrý pas na druhou stranu Panisa, proti kterému se natáhl Postava.
     
    24:16
    Češi dlouho drželi kotouč a poté si usmysleli, že půjdou střídat. To jim ale nevyšlo podle pravidel a sudí je trestá. Dvě minuty odpyká Jakub Altrichter.
     
    22:52
    Fantasticky Postava! Najížděl na něj Vadenboncoeur, který naznačil a vylepšil si pozici. Jenže český brankář se roztáhl po celém brankovišti a i tuto akci USA zlikvidoval!
     
    22:11
    Prostor se otevřel Jakubu Altrichterovi, který se svou rychlostí dostal až před americkou branku. Yano ale jeho střelu ukryl pod výstrojí.
     
    21:21
    Jonathan Joseph Panisa to nadále zkouší. Z pravé strany ale trefil Postavu do ramene.
     
    21:05
    Česko právě vstřelilo branku!
    Co se nepovedlo Američanům v první minutě, to vyšlo Čechům! Na pravý kruh dostal pas MARTIN RYŠAVÝ a střelou do horní poloviny propálil Yanoa, který už na puk nedokázal dosáhnout.
     
    20:35
    Z nenápadné rány bylo málem srovnáno. Jonathan Joseph Panisa totiž poslal kotouč na českou branku a zazvonila tyč! Následně si znovu sebral kotouč a naservíroval jej mezi kruhy, Postava byl mimo výseč a českého gólmana zachránil obětavý blok spoluhráče.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    Dvacet minut finálového klání uběhlo a těsně o jednu branku vede český tým. Češi sice mají o malinko více ze hry a vypracovali si i několik šancí, ale americký brankář Yano mimo inkasovanou branku ze 2. minuty zatím chytá spolehlivě. To lze říci i o Postavovi, jenž hájí české brankoviště, a tak je stav po poločase 1:0.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    19:42
    Guzman vybojoval kotouč na české polovině a v závěru první poloviny byl v ideálních místech, odkud mohl srovnat. Obránci Česka se ale rychle zmobilizovali a Guzmanova střela neprošla před Postavu.
     
    18:32
    Jakub Altrichter neměl komu, a tak to vzal na sebe. Jeho akce zpoza vlastní branky končí na výstroji amerického brankáře, který střelu pohodlně likviduje.
     
    17:26
    Panisa opět otestoval Postavu, ale ani tentokrát neuspěl. Jeho rána z pravého kruhu končí na výstroji českého brankáře.
     
    16:10
    Daniel Indrák převedl parádní akci a ještě na vlastní polovině přelstil Američany, aby se dostal rovnou do akce dva na jednoho. Tam naservíroval puk Mlčákovi, který ihned pálil. Yano se rychle roztáhl a včas zasáhl.
     
    15:45
    Luža zklidnil hru a drží kotouč za vlastní brankou. Jeho spoluhráči rychle střídají.
     
    14:50
    Postava se musí i nadále činit. Tentokrát vykopl nepříjemnou přízemní střelu, která směřovala k tyči.
     
    13:51
    Nyní přišla na řadu největší příležitost amerického týmu. Panisa z blízkosti trefil spojnici a následně se kotouč válel někde na brankovišti, než se Postava zorientoval a zakryl jej, aby přerušil hru.
     
    13:17
    Altrichter naznačil, že půjde na střed, ale posouval na pravou stranu, kde byl na střelu připravený Adamec. Yano vůbec nevěděl, jak zasáhl a poskakující kotouč odklidil do bezpečí jeho spoluhráč.
     
    11:04
    Ryšavý nabral rychlost, ale věděl, že nemá kudy zakončovat, a tak zkusil obkroužit branku a poslat kotouč zpět. Ten jen prosvištěl brankovištěm a žádný z Čechů jej nedokázal došťouchnout za Yanoa.
     
    10:36
    Šikovnost českých hráčů trápí hráče USA. Ladislav Svozil se proháčkoval až před branku, ale v rozhodující chvíli mu kotouč vyseknul americký obránce.
     
    09:50
    Na okamžik se otevřel prostor pro Jiřího Suhradu, který prchnul do úniku. Proti brankáři USA se pokusil zakončovat střelou, ale Yano dokázal šanci zlikvidovat, když mu kotouč zůstal ležet někde pod betonem.
     
    09:33
    Dominik Luža si doslova pohrál s trojicí Američanů, které na polovině obelstil riskantní kličkou.
     
    08:19
    Gengarella z pravého kruhu vystrašil Postavu, kterému kotouč vypadl pod vyrážečku. Rychle se ale zorientoval a zakryl jej před dotírajícím soupeřem.
     
    07:40
    Až nyní si Yano může oddechnout. Mlčák se tlačil do jeho brankoviště, ale zakončit se mu z velké blízky nepovedlo ideálně a americký brankář přerušuje hru.
     
    07:17
    Po šikovném nahození Ladislava Svozila zazvonila tyč americké branky!
     
    07:03
    Daniel Indrák dostal nabito na pravou stranu a nebezpečně vypálil. Brankář Yano si svým zákrokem nebyl vůbec jistý a kotouč mu poskakoval pod betony. Češi ihned najeli před branku a dotlačili pravděpodobně kotouč do branky, ale sudí rozpažil a gól neplatí.
     
    06:03
    Vyloučení v týmu USA (Ethan Robert Chipping – 2 min, sekání).
     
    05:53
    Bozanich se snažil plácnout do kotouče u tyče, ale netrefil jej. Po americkém faulu na útočné polovině navíc sudí zvedá pravici a signalizuje trest.
     
    05:05
    Luža čeká s kotoučem za vlastní brankou. Češi chtějí rozehrát najistotu a nepřijít o kotouč.
     
    04:26
    Češi vyrazili ve třech do útoku, jenže chyběla lepší finální přihrávka. Yano by na zakončení totiž pravděpodobně nedosáhl.
     
    03:08
    Nebezpečně a chytře nahazoval před branku Andrej Adamec. Americký brankář kotouč vykopnul betonem.
     
    02:17
    Guzman jistě bude trápit české hráče svou šikovností a rychlostí. Právě on se pokusil srovnat, ale do střely mu padla jedna z holí českých hráčů a Postava jen kontroloval kotouč, který šel nad jeho branku.
     
    01:01
    Česko právě vstřelilo branku!
    To je úvod! Po minutě hry jde český tým do vedení, když si před branku sjel PETR HAŠEK, který usměrnil přihrávku Luži do americké branky. Asistence: Dominik Luža.
     
    00:19
    Panisa to zkusil a prověřit Postavu. Neuspěl.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Pojďme na to! Národní hymny dozněly, nyní už se vše schyluje k samotnému začátku finálového duelu.
     
    Skončilo finále kategorie juniorek, které předcházelo bitvě Česka s USA o 1. místo. Nyní už tak na hrací plochu najeli hráči těchto týmů. Češi budou hrát v bílé sadě dresů, Američané v tmavě modré.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Postava, Šarman – Turek, Hašek, Altrichter, Adamec, Jindra, Svozil, Indrák – Čech, Štíbr, Suhrada, Luža, Hrazdira, Mlčák, Ryšavý.

    USA: Yano, Te Pas – Vadenboncoeur, Dale, Guzman, Gangarella, Panisa, Bozanich, Chipping, Le, Mahoney, Lorenz, Gallaher, Yada, Dunne, Jogiel.

    Rozhodčí: Friberg, Pfeffer.
     
    Soupeřem ve finále bude tým USA. Američané jednou zaváhali ve skupině a podlehli Kolumbii. K postupu do čtvrtfinále z druhého místa jim to ale stačilo. V něm narazili na Namibii, kterou zvládli přehrát výsledkem 8:4. Semifinále ale bylo hodně těsné. USA sice vedli už 5:1, ale domácí Španělé se nevzdávali a dokázali srovnat. O postupujícím a soupeři českého týmu tak rozhodovalo až prodloužení, kde se nakonec radovali Američané, kteří duel nakonec zvládli výsledkem 6:5.
     
    Velký den českých juniorů! Na World Roller Games 2019 je čeká boj o zlato. Po základní skupině, kde neztratili ani bod postoupili do čtvrtfinále a vyřadili Francii. V semifinále si pak podruhé na turnaji poradili s Kanadou. V posledním zápase na šampionátu je čeká tým USA.

    Výsledky na WRG 2019:
    Česko – Německo 13:0
    Česko – Austrálie 11:1
    Česko – Kanada 4:3
    ČF: Francie – Česko 1:3
    SF: Kanada – Česko 1:7
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    David Šimon

    Branky a nahrávky: 2. Hašek (Luža), 22. Ryšavý, 32. Svozil (Mlčák), 37. Luža, 39. Ryšavý – 31. Panisa (Guzman), 38. Vadenboncoeur (Le)


    Česko: Postava (Šarman) – Turek, Hašek, Altrichter, Adamec, Jindra, Svozil, Indrák – Čech, Štíbr, Suhrada, Luža, Hrazdira, Mlčák, Ryšavý.
    USA: Yano, Te Pas – Vadenboncoeur, Dale, Guzman, Gangarella, Panisa, Bozanich, Chipping, Le, Mahoney, Lorenz, Gallaher, Yada, Dunne, Jogiel

    Rozhodčí: Friberg, Pfeffer
    thejrc.org