Velká Británie – Česko 0:11 (kon.)
konec
Velká Británie
0:11 (0:3, 0:8)
Česko
Sobota 06.07.2019, 21:45 • CEM Horta, Barcelona • World Roller Games (ženy)
Partner:
     
    V úvodním vystoupení na šampionátu poprvé české hráčky předvedly svou sílu. Schytala to Velká Británie, která jedenáctkrát inkasovala, k čemuž nutno podotknout, že její brankářka Daviesová zastavila několik dalších gólových akcí.

    Již zítra ráno se Češky představí podruhé, soupeřem bude tentokrát reprezentace Austrálie. Začátek utkání je naplánován na 9:30. (22:58:03)
     
    Konec zápasu.
     
    39:27
    Jenže tomu nebylo daleko, aby dvanáctá branka visela v české brance. Daviesová ale proti Mlýnkové zasáhla vskutku dobře a tvrdá střela Mrázové rozezvučela pouze mantinel za brankou.
     
    38:55
    České soupeřky drží kotouč na vlastní polovině a dělají maximum, aby neinkasovaly podvanácté.
     
    37:40
    Česko právě vstřelilo branku!
    Na jedné straně hrozily Britky, ale jejich finální fáze ještě potřebuje vylepšení, a tak si za jejich obranu najela ADÉLA JŮZKOVÁ, která pas od Kovářové tečí usměrnila za Daviesovou. Asistence: Karolína Kovářová.
     
    36:40
    Česko právě vstřelilo branku!
    DESET! Poslední minuty týmu Velké Británie nevychází a pravděpodobně za to může počet sil, když české soupeřky dnes hrají již druhé utkání. Desátá branka padla po tradiční ose, když ji zakončila KATEŘINA MRÁZOVÁ. Asitence: Natálie Mlýnková.
     
    36:08
    Česko právě vstřelilo branku!
    Pohledná byla i další česká akce. Před branku si najela TEREZA MAZANCOVÁ, jenž tečovala přesnou přihrávku od levého mantinelu, kterou vyprodukovala Magdaléna Erbenová.
     
    35:13
    Česko právě vstřelilo branku!
    Gólem ale končí další akce. KRISTÝNA KALTOUNKOVÁ z vrcholu kruhu vystřeila přes clonící protihráčku a Daviesová zřejmě neviděla ideálně, a tak jí kotouč propadl mezi betony. Asistence: Karolína Kovářová.
     
    34:36
    Ani teď se Čajanové nepovedlo skórovat. Před brankou ji dobře viděla s přehledem hrající Mrázová, jenže Daviesová byla hodně blízko české útočnici, která ji neprostřelila.
     
    33:25
    Mrázová otočkou obehrála soupeřku u vlastní branky, posunula na Mlýnkovou, jenž ještě vylepšila pozici pasem na Čajanovou, která zasouvala za Daviesovou. Ta se ale roztáhla na brankové čáře a i další přes dorážku Mrázové dokázala odolat.
     
    32:06
    Erbenová si vyměnila přihrávku s Jůzkovou a směřovala do branky. Pas od spoluhráčka stačila zasáhnout, ale gólová tato akce nebude.
     
    30:32
    Kristýna Kaltounková stála za brankou Velké Británie a chtěla překvapit Daviesovou, když jí kotouč zasouvala pod betony. Nechybělo mnoho a byla z toho osmá branka.
     
    30:11
    Oddechový čas pro Velkou Británii.
     
    30:11
    Česko právě vstřelilo branku!
    A znovu. Tentokrát před branku Velké Británie sjížděla KATEŘINA MRÁZOVÁ, která si s Mlýnkovou vyměnila role a než se Daviesová v brance zorientovala, loví z ní další kotouč. Parádní střídání elitní české formace. Asistence: Natálie Mlýnková.
     
    29:28
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to se povedlo! Čajanová zpoza branky posunula na Mrázovou k mantinelu, která oakmžitě hledala NATÁLII MLÝNKOVOU, jenž sjížděla do brankoviště. Milimetrově přesná kombinace končí šestou brankou českého týmu. Asistence: Kateřina Mrázová.
     
    28:36
    Grace Barbettová zůstala osamocena za českou obranou a z blízkosti české brankářky zakončovala k tyči. Peslarová na poslední chvíli zasáhla betonem.
     
    27:54
    Česko právě vstřelilo branku!
    Teď už to vyšlo. KATEŘINA MRÁZOVÁ dostala nabito na pravý kruh a tvrdým projektilem bez rozmýšlení propálila brankářku Velké Británie. Asistence: Michaela Jančová.
     
    27:21
    Kateřina Mrázová naznačila, že bude ještě nahrávat, ale poté překvapivě vypálila. Daviesová měla štěstí, když střelu zastavila horní tyč.
     
    26:59
    Před druhou českou přesilovkou znovu přichází na řadu oddechový čas.

    David Šimon

    Branky a nahrávky: 7. Mlýnková (Mrázová), 16. Čajanová (Mlýnková), 17. Kaltounková, 25. Mlýnková (Mrázová), 28. Mrázová (Jančová), 30. Mlýnková (Mrázová), 31. Mrázová (Mlýnková), 36. Kaltounková (Kovářová), 37. Mazancová (Erbenová), 37. Mrázová (Mlýnková), 38. Jůzková (Kovářová)


    Velká Británie: Daviesová (Cattellová) – Gordnová, Rathboneová, Barbettová, Hillsová, Jonesová, Gravestocková, Kirkhamová, Callaghanová, Taylorová, Petrosinoová, Harrisová, Walkerová.
    Česko: Škodová (21. Peslarová) – Erbenová, Flachsová, Jančová, Kovářová, Mazancová, Pipková – Jůzková, Kaltounková, Mlýnková, Mrázová, Čajanová, Vopravilová, Veselá.

    Rozhodčí: Tarková, Andersonová
    thejrc.org