Columbus – Seattle 1:2 (kon.) | Cincinnati – Houston 3:2 (kon.) | Montreal – Minnesota 2:3 (kon.)
Kansas City – Chicago Fire 1:0 (kon.) | Los Angeles FC – Vancouver 6:1 (kon.) | San Jose – Real Salt Lake 1:0 (kon.)
Atlanta United – New York RB 3:3 (kon.) | Philadelphia – Orlando City 2:2 (kon.)
konec
Montreal Impact
2:3 (2:2)
Minnesota United FC
Neděle 07.07.2019, 01:40 • Olympijský stadion v Montrealu • Americká MLS
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Minnesota otočila vývoj zápasu na svou stranu, se s vámi loučím a přeji vám dobrou noc. (03:40:45)
     
    Sledovali jsme reklamu na fotbal, kterou vyhrála šťastnější Minnesota! Po první poločase se šlo do kabin za nerozhodného stavu, ovšem po návratu opět padla rychlá branka, o kterou se postaral Mason Toye. Jeho gól byl nakonec rozhodujícím. Ovšem poté se americké mužstvo zatáhlo a začalo hubené vedení bránit. Montreal si tak vypracoval řadu příležitostí, ale italského brankáře již nepokořil.

    Mezi náhradníky hostujícího mužstva se nacházel také Slovák Ján Greguš, který se do utkání nedostal.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Kanadské mužstvo ještě rozehrávalo rohový kop, na který přiběhl do šestnáctky brankář Bush. K hlavičce se z velké dálky dostal opět Sagna, ovšem italský gólman znovu zasáhl, protože balon šel přímo na něj.
     
    90+4
    V samotném závěru zápasu se zakončením prezentoval Browne, jehož pokus letěl jen těsně nad branku. Tohle byla krásná akce! Po výkopu se Montreal vrátil k míči a Sagna krotil zprava míč na zadní tyč. Ovšem Mannone zachránil situaci.
     
    90+3
    Kanadský tým po souboji rozehrával standardní situaci, centr mířil do zadní části pokutového území, kde se nacházel Sagna. Jeho pokus o přiťuknutí před branku, si pohlídala obrana.
     
    90+2
    Na zeleném pažitu se odehrál souboj, jehož účastníky byli Urruti a Dotson. Oba hráči zůstávají otřeseni na trávníku, a tak přibíhají lékařské týmy.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hrát ještě tři minuty. Ve stejnou chvíli Montreal volný kop rozehrál, ale pro centr si vyběhl Mannone.
     
    90
    Podél levé postranní čáry se rozeběhl Shome, kterého soupeř zastavil. Následně se Minnesota ale dopustila faulu, a tak kanadské mužstvo bude rozehrávat volný kop.
     
    89
    V závěru normální hrací doby rozehrával Montreal ještě jeden rohový kop, který mířil na hranici malého vápna. V tomto prostoru výborně zapracoval Kallman, jenž razantní hlavičkou odvrátil nepříjemnosti.
     
    88
    Dál pokračuje kombinační snažení domácího celku, který se pokusil o průnik po levé straně. Jenže Minnesota opět obstála, ale míč jen vrátila soupeři.
     
    87
    Čas už se kanadskému mužstvo rychle krátí! Montreal je znovu v kombinaci na útočné polovině, ovšem bílá obrana ve druhém poločase hraje na jedničku.
     
    85
    Hostující celek znovu zalezl před vlastní šestnáctku a dál odolává tlaku soupeře. Montreal dál hledá cestu do vápna, ovšem Urrutiho zastavili bránící soupeři.
    84. Molino (MNN)
     
    84
    Minnesota mohla rozhodnout, ovšem Molino šancí pohrdl! Zakončující hráč si těsně za šestnáctkou vyměnil balon s Ibarrou a poté zakončoval. Jenže Molino z pokutového puntíku zamířil těsně vedle pravé tyče.
     
    82
    Střídání v týmu Montreal Impact: ze hřiště odchází Toye, přichází Rodriguez.
     
    81
    Na druhé straně zakončil z hranice pokutového území Schüller, jehož pokus šel těsně vedle branky Montrealu. Je zde přerušená hra, ale ke komunikaci s videorozhodčím očividně nedochází.
     
    81
    No, tak v přerušené hře se jistě znovu bude sledovat video! Za obranu mířil Urruti, který po ataku soupeře upadl. Domácí hráč se drží za kotník a uvidíme, co z toho bude.
     
    80
    Celou akci zastavil až Sagna, ovšem jeho spoluhráči mají dál problém se vykombinovat na polovinu soupeř. Po chvíli se Montrealu přesun přes půlící čáru povedl.

    Michal Luxa

    Branky: 1. Jackson-Hamel, (Diallo), 13. Camacho (Taider) – 9. Toye (Molino), 45+2. Finlay (pen.), 47. Toye (Molino)

    Karty:   45+1. Bush (MTR)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 4:3. Rohy: 11:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 6:15.
    Montreal Impact: Bush – Cabrera, Diallo (57. Browne), Camacho – Sagna, Piette, Shome, Raitala – Choiniere (61. Novillo), Jackson-Hamel (77. Urruti), Taider.
    Náhradníci: Diop – Brault-Guillard, Browne, Kinumbe, Krolicki, Novillo, Urruti.

    Minnesota United FC: Mannone – Miller, Kallman, Boxall, Gasper – Olum, Schüller – Finlay (70. Ibarra), Martin (70. Dotson), Molino – Toye (82. Rodriguez).
    Náhradníci: Dayne – Dotson, Greguš, Ibarra, Manley, Omsberg, Rodriguez.

    Rozhodčí: Kelly – Badea, Facchini
    thejrc.org