Mali – Pobř. slonoviny 0:1 (kon.) | Ghana – Tunisko 1:1 (4:5 po pen.)
konec
Mali
0:1 (0:0)
Pobřeží slonoviny
Pondělí 08.07.2019, 18:00 • New Suez Stadiu, Suez • Africký pohár národů • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 11:2. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 25:28. (19:54:29)
     
    Pobřeží slonoviny postupuje na africkém šampionátu do čtvrtfinále! V duelu proti Mali rozhodla jediná branka Wilfrieda Zahy!

    První pětačtyřicetiminutovka příliš fotbalové krásy nepřinesla. Jedinou slibnější možnost měl Abdoulay Diaby, ke kterému propadl míč po rozehrávce rohového kopu. Těsně před kapitánem Mali předvedl obrovskou chybu brankář Sylvian Gbohouo, kterému propadl míč mezi rukama. Diaby však už nedokázal usměrnit míč do prázdné sítě.

    Po změně stran se tempo přece jen mírně zvýšilo. Moussa Djenepo byl v nadějné pozici, ale místo střely zvolil mizernou přihrávku. Následně mohl otevřít skóre na druhé straně Jonathan Kodjia, ale ani on se do branky netrefil. Rozhodnout tak musel až čtvrthodinu před koncem druhé půle Wilfried Zaha, který pokračoval v akci po prodlouženém balonu a prostřelil Diarru.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Sylvain Gbohouo musel ještě zasahovat. Z úhlu prověřil hostujícího gólmana Moussa Marega. Gbohouo ale míč bezpečně vyrazil mimo vápno.
     
    90+2
    Mali mělo k dispozici další roh. Z nebezpečné pozice ale nedokázal míč umístit hlavou do branky Marega. Akce ještě pokračovala a na další roh odvracel nebezpečí Kanon.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Gbohouo je zpět na nohou a ihned rozehrával od své branky. Následně fauloval ve středu pole i Hamari Traoré a odnesl to střídající Maxwel Cornet.
     
    89
    Adama Traoré měl na pravé straně spoustu prostoru, ale přes Kanona se do vápna neprosadil. Mali rozehrávalo další roh, ale tentokrát se provinil faulem Wagué.
     
    88
    Mali rozehrávalo rohový kop. V šestnáctce se sice dostal k hlavičce Kalifa Coulibaly, ale při tom zcela zboural hostujícího gólmana.
     
    87
    Sylvian Gbohouo se dokázal lehce sklouznout pro nakopnutý balon. Následně dlouhým pasem hledal bývalého sparťana Wilfrieda Bonyho, který ale míč nezpracoval.
     
    86
    Střídání v týmu Pobřeží slonoviny: ze hřiště odchází Jonathan Kodjia, přichází Wilfried Bony.
     
    85
    Kessié se po souboji s Maregou sesunul k zemi. Útočník Pobřeží slonoviny se ale rychle zvedl z trávníku a závěr druhého poločasu může pokračovat.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Útočná snaha Mali se sice zvýšila, ale nyní zcela zbytečně fauloval Samassékou.
     
    82
    Po rozehrávce rohového kopu se tlačil k hlavičce Adama Traoré, ale jeho pokus mezi tři tyče nezamířil. Od své branky bude pokračovat Gbohouo.
     
    81
    Střídání v týmu Mali: ze hřiště odchází Lassana Coulibaly, přichází Kalifa Coulibaly.
     
    80
    Cornet udržel míč ještě na útočné polovině hřiště. S Kessiém si ale už příliš nerozuměl a nepřesná přihrávka skončila jen daleko za postranní lajnou.
     
    79
    Pobřeží slonoviny pomýšlí na druhou branku. Zaha tentokrát pálil zpoza šestnáctky, ale našel jen dobře postaveného obránce před sebou.
     
    78
    Mali najednou spěchá s rozehrávkou. Marega přihrával pod sebe na nabíhajícího Traorého, ale ten už byl pokrytý bránícím Kanonem.
    76. Wilfried ZAHA - 0:1

    Vít Schück

    Branky: 76. Zaha

    Karty:   37. L. Coulibaly (MLI) – 63. Bagayoko (CIV)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 11:2. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 25:28.
    Mali: D. Diarra – H. Traoré, Y. Koné, Fofana, Wagué – Haidara (64. Adama Traoré II), L. Coulibaly (81. K. Coulibaly), Samassékou – Djenepo, Diaby (C) (55. Adama Traoré I), Marega.
    Náhradníci: Kéïta, Mounkoro – K. Coulibaly, Doucouré, Doumbia, Haidara, S. Koïta, Kouyaté, Sacko, Adama Traoré I, Adama Traoré II.

    Pobřeží slonoviny: Gbohouo – Bagayoko, Coulibaly, Kanon, I. Traoré – Gbamin, Serey Dié (C) – Kessié, Pépé (69. Cornet), Zaha – Kodjia (86. Bony).
    Náhradníci: B. Sangaré, Eliezer – Angban, Assalé, Aurier, Bony, Comara, Cornet, Doumbia, Gradel, I. Sangaré, Seri.
    bahis siteleri