Česko – Finsko 8:2 (kon.)
konec
Česko
8:2 (4:2, 4:0)
Finsko
Úterý 09.07.2019, 15:45 • CEM Mar Bella, Barcelona • World Roller Games (ženy)
Partner:
     
    Hotovo. Češky poměrně snadno zvládly otočit duel proti Finsku a zápas končí výsledkem 8:2. Do čtvrtfinále tak půjdou z první příčky, což znamená, že narazí na Japonsko. (16:52:30)
     
    Konec zápasu.
     
    39:53
    Česko právě vstřelilo branku!
    Mlýnková a Mrázová, tahle souhra funguje dokonale. Obě si společně vyměnily kotouč a NATÁLIE MLÝNKOVÁ pak mohla přejít rovnou do zakončení před Aholaovou, které už pro ni nebylo ani nějak složité a stačilo zvednout puk. Asistence: Kateřina Mrázová.
     
    39:16
    Mlýnková mohla hledat Čajanovou, jenže chtěla zasouvat na zadní tyč. A to jí nevyšlo.
     
    38:54
    Česko právě vstřelilo branku!
    Do hry naskočila čerstvá NATÁLIE MLÝNKOVÁ, která si na levé straně najela za obranu na pas od Erbenové a akci dotáhla bekhendovým blafákem k sedmé trefě českého týmu. Asistence: Magdaléna Erbenová.
     
    38:02
    Tapaniová natáhla z pravého kruhu a její rána ěmal dobrou razanci. Postrádala ale přesnost, a tak Škodová jen kontrolovala, že nemíří na její svatyni.
     
    37:08
    Kaltounková viděla Jůzkovou a taky ji okamžitě adresovala přihrávku. Ke gólu to ale nevedlo.
     
    36:49
    Mrázová byla atakována dvěma prothráčkami, ale zkušeně si podržela kotouč a míří střídat.
     
    36:04
    Přečíslení dva na jednoho se tentokrát Mlýnkové s Mrázovou vyřešit nepovedlo. Finská hráčka jim vypíchla kotouč.
     
    35:28
    Jančová najížděla před branku na střílenou přihrávku, kterou možná stihla i tečovat. Aholaová jí ale dorážet nepovolila, když okamžitě kotouč zakryla lapačkou.
     
    35:04
    Natálie Mlýnková si našla poskakující kotouč a rovnou jej poslala na finskou branku. Tentokrát ji ale přestřelila.
     
    34:38
    Hezkou akcí se prezentovala Tuominenová, která si kotouč prohodila pod bruslemi a šla rovnou před českou branku. Škodová byla připravena a neměla potíže ani s dalšími dorážkami.
     
    33:55
    Eliška Veselá měla na kotouč na holi u pravé tyče a chtěla k ní také mířit. Aholaová si s ní poradila a překazila i dorážku Veselé.
     
    33:41
    Kotouč se nalepil na finskou branku. Sudí raději hru přerušuje.
     
    32:55
    Příležitost ke snížení měla na druhé straně také Marisa Klemolaová, která se dostala před Škodovou. Nejprve mířila mezi betony a pak i dorážela, jenže čská brankářka zatím v tomto utkání neinkasovala.
     
    32:43
    A zase Mlýnková. Tentokrát postupovala v akci dva na dva s Mrázovou, která ji dokázala naservírovala kotouč. Aholaová se musela roztáhnout přes celé brankoviště, aby další český útok zastavila.
     
    31:27
    Ihned mohla přijít další branka, když Jančová vysunula Mlýnkovou, která byla sama před Aholaovou. Ta tentokrát odolala české střelkyni.
     
    31:17
    Česko právě vstřelilo branku!
    KATEŘINA MRÁZOVÁ před brankou využila zaváhání soupeřek, které si v obraně nerozuměly. Česká kapitánka se nejrychlejo zorientovala, vybojovala puk a zvyšuje na rozdíl čtyř branek!
     
    30:49
    Flachsová vystihla finskoi rozehrávku a ihned hledala Mazancovou, která čekala před brankou. Hattrick ale zatím zkompletovat nedokázala, když její bekhendové zakončení zastavila Aholaová.
     
    29:57
    Annina Rajahuhtaová nevymýšlela a rovnou přešla do střely, která prosvištěla kolem české branky. Dopředu tak vyrazily Češky a do branky se tlačila Pipková. Před ní musela kotouč zakrýt lapačkou Aholaová.
     
    28:42
    Nepříjemně zahrozily na druhé straně také Finky, jenže Škodová si počínala dobře a našla kotouč pod svým tělem.
     
    28:26
    Sára Čajanová si vybruslila až před Aholaovou a cpala jí kotouč mezi betony. Finská brankářka zvládla i tuto situaci.
     
    27:50
    Mazancová mířila vpřed a na pravém kruhu se rozhodla střílet bekhendem na přední tyč, kde prostor dobře utěsnila Aholaová. Poté to zkusila Mazancová znovu, tentokrát z levé strany, ale i napodruhé vyzněl souboj lépe pro finskou gólmanku.
     
    26:17
    Česko právě vstřelilo branku!
    Z nenadání Češky skórují popáté. Aholaová byla možná trošku překvapená, ale ADÉLA JŮZKOVÁ ji dokázala propálit. Asistence: Kristýna Kaltounková.
     
    25:31
    Marisa Klemolaová otestovala Škodovou, která v poklidu lapila. Následně už lepší pokus vyslala Tuominenová, ale i proti této střele česká brankářka spolehlivě zasahuje.
     
    24:37
    Mrázová si kotouč mění s Jančovou a vůbec nikam nespěchají. Finky totiž stojí na vlastní polovině a vyloženě čekají, až se Češky budou tlačit do šance, aby mohly vyrazit do protiakce.
     
    23:50
    Třetí česká čtverka dobře operuje na finské polovině. Do střely pak přešla Pipková, jenže pokus postrádal razanci.
     
    21:50
    Ukázat se musela i Blanka Škodová, která vystřídala Kláru Peslarovou a její lapačka byla přesvědčivá.
     
    21:15
    Napodruhé už se Mlýnkové střela povedla, jenže končí na rameni čerstvé brankářky Aholaové. Následně kotouč skákal v brankovišti, ale doputoval do bezpečí.
     
    21:00
    Mlýnková se ke střela neprotlačila. Dlouhý pas pak chtěla vyslat na druhou stranu Miisa Klemolaová, jenže ani to nevyšlo.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    První polovina utkání je pryč a zatím sledujeme velmi zajimavý zápas. Češky sice šly už po pár vteřinách do vedení, jenže Finky se nenechaly zahanbit a během třiceti vteřin dokázaly stav otočit. Poté se český tým dlouho snažil o srovnání či otočení skóre, což se povedlo až ve druhé polovině první části a stav je nyní 4:2.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    19:25
    Rajahuhtaová dostala přihrávku mezi kruhu a bez rozmýšlení ihned pálila. Peslarová tentokrát zasahovat nemusela, když šel kotouč vedle její branky.
     
    19:01
    Kaltounková neměla komu, a tak rovnou šla do střely. Koivistoová nebyla zrovna nejjistější, když chtěla zasáhnout lapačkou, ale nakonec jen vyrazila maskou.
     
    18:02
    Parviainenová vybojovala puk na polovině, ale než dokázala nabrat rychlost, dostihla ji česká hráčka, která jí v šanci zamezila.
     
    17:27
    Střelu Mrázové ze středu finská brankářka Koivistoová dobře viděla a vytáhla proti ní lapačku.
     
    16:50
    Čajanová dobře viděla , že je před brankou Mlýnková, které nabídla kotouč. Koivistoová se stihla přesunout.
     
    16:43
    Na kotouč si po chvíli sáhla i Peslarová. Střelu z pravého kruhu ukryla ve své výstroji.
     
    16:05
    Česko právě vstřelilo branku!
    A znovu je veseleji. Pipková zatáhla kotouč do brankoviště a Koivistoová zůstala jen ležet v brankovišti. K volnému kotouči se doslova natlačila TEREZA MAZANCOVÁ a dotlačila jej do finské branky. Asistence: Kateřina Pipková.
     
    14:54
    Česko právě vstřelilo branku!
    Skóre se znovu obrací ve prospěch českých barev. Mlýnková měla slušnou pozici ke střele a už to vypadalo, že ji zahodila, když do nevýhodné pozice poslala kotouč KATEŘINĚ MRÁZOVĚ, jenže ta i z velkého úhlu dokázala najít skulinu mezi tyčí a Koivistoovou. Asistence: Natálie Mlýnková.
     
    14:05
    Na finské polovině nadále operuje český tým. Soupeřky znovu rozestavěly obranný blok.
     
    13:09
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ovšem napodruhé už TEREZA MAZANCOVÁ propálila vše, co jí stálo v cestě! Napřáhla z poměrně velké dálky a po odraze od tyče kotouč končí za Koivistoovou. Asistence: Magdaléna Erbenová.
     
    12:52
    Tvrdí projektil vyslala Tereza Mazancová, jenže Mari Koivistoová i teď zasahuje.
     
    12:10
    Přes clonící soupeřku zkoušela štěstí Kaltounková. Přízemní střelu Koivistoová na poslední chvíli viděla a vyrazila ji.
     
    10:57
    Finsku se daří přecházet do opravdu nebezpečných protiakcí, a tak musí být Peslarová stále pozorná. Jednu z nich teď zakončovala Miisa Klemolaová, jenže česká brankářka dokázala vystrčit beton.
     
    10:22
    Český tým se usadil před finskou brankou a Koivistoová měla spoustu práce. Svůj tým ale zatím drží nad vodou. Finsku nyní pomůže oddechový čas.
     
    09:52
    Teď to Češky roztočily na soupeřově polovině a Mrázová dostala pas od Mlýnkové před branku. Koivistoová ale chytá a zvládla i další zakončení Jančové.
     
    08:35
    Kateřina Pipková obkroužila útočné pásmo, ale do zakončení už přes tři soupeřky neprošla. Na druhé straně mohla pádit vpřed Tapaniová, jenže ta si kotouč nedokázala zpracovat.
     
    08:03
    Kateřina Flachsová střílela z vrcholu kruhu, jenže Mari Koivistoová byla připravena a na střelu navíc velmi dobře viděla.
     
    06:11
    A také na druhé straně došlo k přečíslení! Miisa Klemolaová hledala Marisu Klemolaovou, která z blízkosti trefila beton Peslarové. K dorážce se už Finky nedostaly.
     
    06:00
    V oslabení šly do přečíslení Mrázová s Mlýnkovou, která pak i zakončovala, jenže Koivistoová opět chytá!
     
    05:20
    Češky se v oslabení dostali na soupeřovu polovinu a ušetřili nějaký čas. Finky ale rychle chtějí zakládat útok.
     
    04:21
    Vyloučení v týmu Česko (Kateřina Kaltounková – 2 min., podrážení).
     
    03:53
    Mrázová našla Mlýnkovou za finskou obranou a česká střelkyně už byla před Koivistoovou! Finská brankářka proti přízemní střele zasáhla betonem a příležitost ke srovnání likviduje.
     
    03:24
    Ze středu hřiště natáhla ke střele Jančová. Koivistová zasáhla vyrážečkou
     
    02:45
    Finsko právě vstřelilo branku!
    To je studená sprcha! MARISA KLEMOLAOVÁ dostala puk do prostoru na útočné polovině, namířila si to přímo do branku a někudy propasovala puk za Peslarovou, do které pak navíc narazila a česká gólmanka teď zůstala mírně otřesena. Asistence: Miisa Klemoalová.
     
    02:16
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Brzy přišla odpověď ze strany soupeřek. ANNINA RAJAHUHTAOVÁ střílela bekhendem z pravého kruhu, což zřejmě Peslarová nečekala a kotouč zapadl do horní části její branky. Bez asistence.
     
    00:52
    A naprosto podobná situace, jenže teď se vyznamenala finská brankářka Koivistoová, která nadvakrát zlikvidovala další českou gólovou příležitost.
     
    00:18
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to je úvod jako hrom! Češky po vyhraném vhazováním založily útočnou akci, na pravé straně zatáhla kotouč Mrázová, která ještě posunula před branku na SÁRU ČAJANOVOU, jenž ve snadné pozici jen zasunula u tyče finské branky. Asistence: Kateřina Mrázová.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Škodová, Peslarová – Erbenová, Flachsová, Jančová, Kovářová, Mazancová, Pipková – Jůzková, Kaltounková, Mlýnková, Mrázová, Čajanová, Vopravilová, Veselá.

    Finsko: Aholaová, Koivistoová – Udehová, Tuomanenová, Klemolaová Ma., Vaattovaaraová, Karppinenová, Heikuriová, Rajahuhtaová, Tuominenová, Klemolaová Mi., Ahvensalmiová, Parviainenová, Tapaniová.

    Rozhodčí: Andersonová, Rivasová.
     
    České reprezentantky zatím na World Roller Games válí a nepolevují. Odehrály zatím tři utkání a nastřílely dohromady 53 branek! Postupně zvítězily nad Velkou Británií, Austrálií a taky Čínou. Teď je ale čeká mnohem těžší soupeř. O první místo ve skupině B se totiž střetnou s Finskem, které je zatím rovněž neporaženo. Utkání je zároveň reprízou loňského čtvrtfinále MS, kde Češky zvládly soupeřky přehrát výsledkem 6:2. A pokud by zvládly s Finskem zvítězit i tentokrát, ve čtvrtfinále by se utkaly s Japonskem, a to ve čtvrtek od 12:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
    Branky a nahrávky: 1. Čajanová (Mrázová), 14. Mazancová (Erbenová), 15. Mrázová (Mlýnková), 17. Mazancová (Pipková), 27. Jůzková (Kaltounková), 32. Mrázová, 39. Mlýnková (Erbenová), 40. Mlýnková (Mrázová) – 3. Rajahuhtaová, 3. Ma. Klemolaová (Mi. Klemolaová)


    Česko: Peslarová (21. Škodová) – Erbenová, Flachsová, Jančová, Kovářová, Mazancová, Pipková – Jůzková, Kaltounková, Mlýnková, Mrázová, Čajanová, Vopravilová, Veselá.
    Finsko: Koivistoová (21. Aholaová) – Udehová, Tuomanenová, Klemolaová Ma., Vaattovaaraová, Karppinenová, Heikuriová, Rajahuhtaová, Tuominenová, Klemolaová Mi., Ahvensalmiová, Parviainenová, Tapaniová.

    Rozhodčí: Andersonová, Rivasová
    thejrc.org