Partizani Tirana – Karabach 0:0 (kon.) | BATE – Piast Gliwice 1:1 (kon.) | Šeriff Tiraspol – Saburtalo 0:3 (kon.)
Ferencváros – Ludogorec 2:1 (kon.) | Slovan Bratislava – Sutjeska 1:1 (kon.) | Dundalk – Riga FC 0:0 (kon.)
Linfield – Rosenborg 0:2 (kon.) | Valur – Maribor 0:3 (kon.)
konec
Dundalk FC
0:0 (0:0)
Riga FC
Středa 10.07.2019, 20:45 • Oriel Park, Dundalk (Irsko) • Liga mistrů (předkola) • 1. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    Já se pro dnešní večer s vámi loučím, přeji dobrou noc a u dalších online přenosů se na vás těším. Na počtenou! (22:49:34)
     
    Statistiky celého utkání:

    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 1:1. Střely mimo: 7:6. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:15.
     
    V Dundalku je dobojováno. K vidění byl velmi atraktivní souboj plný řady střeleckých pokusů, z nichž ovšem žádný nebyl dotažen do úspěšného, tedy gólového konce. O to dramatičtější tak bude odveta příští středu v Lotyšsku, kde budou oba týmy bojovat o to, kdo se utká v druhém předkole LM s vítězem duelu mezi Partizanem Bělehrad a Karabachem, kde také díky bezbrankovému stavu po prvním utkání není rozhodnuto, či kdo spadne do druhého předkola Evropské ligy a utká se s poraženým ze série běloruského Bate Borisovu a polského Piastu Gliwice. Ani tento zápas není rozhodnut, z Běloruska oba týmy odjíždějí za vyrovnaného stavu 1:1.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    K jeho exekuci se postavil Deniss Ragels, který ovšem jen velmi těsně minul branku.
     
    90+2
    Z hranice velkého vápna mohou Lotyši zahrozit přímým kopem!
     
    90+1
    V nich graduje tlak na obou stranách. Zrovna tak ale roste i výkon obran, který tím pádem drží bezbrankový stav.
     
    90+1
    Hlavní sudí nastavuje dvě minuty!
     
    89
    Svou akci se pokusil dokončit Joel Bopesu. Daniel Kelly ho ale předskočil a míč mu dokázal převzít. Přesto se stále Riga drží na soupeřově polovině.
     
    88
    Domácí tým navyšuje svůj tlak před brankou Robertse Ozolse, proti čemuž stojí důrazná obrana lotyšského celku.
     
    88
    Přímý kop po Šarićově faulu lapil Ozols do svých rukavic.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Tomislav Šarić (Riga FC).
     
    86
    Slibná akce Denisse Rakelse! Útočník Rigy si dokázal obehrát hned dva protihráče v domácích barvách. Nakonec však zvolil příliš vysokou střelu, kterou míč nejenže přeletěl branku, ale i ochrannou síť nad ní.
     
    84
    Na druhé straně to zkusil Deniss Rakels. Nováček na hřišti ale zahořel, když si stahoval míč na prostředek. V té chvíli se zmocnil míče Dundalk, jehož útočící hráč záhy poslal hru na opačný konec hřiště.
    84.
     
    84
    Velmi důrazná křižná střela od Michaela Duffyho! Roberts Ozols po ní skákal k pravé tyči, nakonec ani na míč nedosáhl, neboť ten letěl vedle ní.
     
    83
    Tomu se říká velká šance pro Dundalk. Mají výhodu rohového kopu.
     
    82
    Riga to zkouší před soupeřovou brankou. Hra je ovšem díky častým odkopům míče do outu rozkouskována.
     
    79
    Střídání v týmu Dundalk FC: ze hřiště odchází Jamie McGrath, přichází Daniel Kelly.
     
    79
    Před brankou Ozolse vyslal z hranice vápna velmi nadějný centr Sean Hoare. Ten mu ovšem v klíčovém momentu skluzem obránce Rigy vypíchl a poslal daleko od vápna.
     
    79
    Střídání v týmu Riga FC: ze hřiště odchází Roger, přichází Deniss Rakels.
     
    77
    Domácí s přibývajícím časem tlačí svého soupeře čím dám tím více. Obrana Rigy ale zatím dělá první poslední, aby dokázala míč udržet před velkým vápnem a nutno říci, že tato činnost jim velmi vychází.
    75.
     
    75
    Velmi slibný brejk v podání Joela Bopesua! Útočník Rigy dostal povedenou křižnou přihrávku ze středního pásma a s míčem si to šinul napříč velkým vápnem. V klíčovém momentu ale poslal míč jen těsně vedle levé tyče.
     
    75
    Clearyho dlouhý centr poslal míč na hlavu soupeře ve středu pole, kde se rozhořel další tuhý boj o míč.
     
    74
    Do šance se nakonec hosté i dostali. Gary Rogers ale ani nyní neměl moc práce, naopak jeho spoluhráči záhy zahájili vlastní kombinační akci.
     
    73
    Tam se nakonec také dostali. Už ovšem nedrželi míč, který se dostal do sevření Lotyšů. Pro Rižské to ale znamená velmi tvrdý boj, který musí svést při pokusu o průnik dále.
     
    72
    Domácí fotbalisty to ale neodrazilo a stále se drží u míče s vidinou budoucího přesunu na branku soupeře.
     
    71
    Dundalk to zkouší středem pole. Do řady rychlých průniků se dostal Patrick McEleney. Vždy ale narazil na připravenou obranu Rigy, která mu pohotově míč vypíchla.
     
    70
    Po křídle se pokusil zahrozit Bopesu. Tentokrát mu ale klička nevyšla a v souboji s Seanem Gannonem hráč Rigy přišel o míč. Domácí tak znovu rozehrávají mezi obránci.
     
    69
    Nakonec ale z této akce Ozols opět vykopává.
     
    68
    Po delší době se k míči dostali i domácí fotbalisté, kteří zahájili svou vlastní rozehrávku od branky, díky které záhy dokázali posunout hru do středu pole a ještě dál.
     
    66
    Daleký centr Jarvise nedokázal Patrick Hoban před brankou přesně převzít a odhlavičkovat na branku. Míč si to tak zamířil mimo hřiště a Ozols znovu vykopával.
     
    65
    Sean Gannon dokázal odstavit od míče Joela Bopesua, který se řítil do jisté šance. Zcela jej sebrat soupeři ale nedokázal, neboť krátkou chvilku na to zahájil další akci Tomislav Šarić.
     
    64
    Dundalk znovu rozehrává od vlastní obrany. Na úrovni středového kruhu ale odevzdal míč soupeři.
    62.
     
    62
    A Roberts Ozols měl chvilku na to velmi namále! Z velmi malé vzdálenosti na něj vyslal přízemní střelu Jamie McGrath. Gólman hostí navíc neměl zpočátku míč pod kontrolou, ten mu při jeho vyražení kolenem odskočil o kousek dál, než by zřejmě Ozols očekával. Nakonec ale stejně dokázal po něm skočit a celou akci zastavit.
     
    61
    Nadějný průnik McEleneyho po levém křídle. Zrovna tak slibně vypadal i jeho centr do vápna. K tomu si ovšem doběhl jako první gólman Ozols, který si také pro míč vyskočil.
     
    60
    Domácí roztáhli hru až k vlastnímu gólmanovi, kterého zapojili do pozemní rozehrávky.
     
    59
    Křižný nákop do pásma vyslal Tomislav Šarić. Ve své akci si ale počínal velmi důrazně, čímž míč přeletěl plánovaného adresáta a skončil až u hráče Dundalku, který stál o něco málo dále.
     
    58
    Střídání v týmu Dundalk FC: ze hřiště odchází John Moutney, přichází Robbie Benson.
     
    57
    Následný odkop Ozolse ale přeci jen dostal k míči domácí fotbalisty.
     
    56
    Odkop Robertse Ozolse dal vzniknout dalšímu boji o míč na úrovni středového kruhu, Tím šťastnějším byli momentálně domácí, kteří zahájili svůj protiútok. Jamie McGrath se ale ocitl v ofsajdu, což jejich akci ukončilo.
     
    54
    Po chybě v rozehrávce Dundalku se k výběhu proti soupeřově brance dostal Joel Bopesu. Sám však toho proti násobné obranné přesile příliš nesvedl, čímž celá akce vzala za své.
     
    52
    Ozolsův odkop nejlépe převzal Dean Jarvis, čímž se Dundalk po delší době dostal k míči. Po chvilkové souhře před vlastním gólmanem se právě Jarvis vydal na útočnou výpravu po levém křídle. Cestu mu ovšem zkřížil Višnakovs.
     
    51
    Z přetahované o míč ve středu pole vyšli vítězně hosté. Hráči Rigy se ale s míčem vrátili k Ozolsovi, kde zahájili další rozehrávku.
     
    50
    Záhy se ale do předbrankového prostoru dostali domácí. Pro Robertse Ozolse to ale neznamená přílišné navýšení práce. Maximálně tak musí odkopávat míč od vlastní branky.
     
    49
    Riga pokračuje ve své útočné aktivitě, byť momentálně kombinací u vlastní branky, ze které vyčkává na vhodný moment pro přesun před branku.
     
    47
    Tvrdý zákrok Romana Debelka na Seana Gannona. Za to si ukrajinský útočník ve službách Rigy vysloužil žlutou kartu.
     
    46
    Střídání v týmu Dundalk FC: ze hřiště odchází Chris Shields, přichází Andy Boyle.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Statistiky po prvním poločasu:
    Střely na branku: 0:1
    Střely celkem: 4:2
    Rohové kopy: 2:1
    Ofsajdy: 1:0
     
    Máme za sebou první půli tohoto dosti vypjatého utkání. Oba týmy přistoupily k utkání doposud velmi aktivně, ovšem žádný z nich zatím nedokázal vstřelit branku. Blíže k tomu měli hned ve dvou případech domácí, leč hosté byli přeci jen o něco málo aktivnější.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    45+5
    Z této situace ale Ozols vykopává a dává tak vzniknout tuhému boji o míč ve středu hřiště.
     
    45+4
    Domácí to zkouší znovu od středu hřiště.
     
    45+3
    Na úrovni velkého vápna ale domácí přišli o míč, čímž se do svého útoku dostala Riga. Rogerův centr ale odevzdal míč zpět do spárů Dundalku.
     
    45+3
    Oba hráči jsou na svých nohou. Hra tak může pokračovat rozehrávkou Dundalku od vlastní branky.
     
    45+1
    Hlavní sudí nastavuje dvě minuty.
     
    45
    Hůře je ale na tom Chris Shields, který se s Clearym srazil při zpracování míče. Jeho museli přímo na hřišti ošetřovat zdravotníci. Nakonec ale dokázal odejít po svých.
     
    44
    Nepříliš práce měl Ozols po McEleneyho nákopu. Rižský gólman pouze vykopl míč daleko od své banky, kde o něj svedl tuhý boj, který odnesl Daniel Cleary krvavým šrámem na čele.
     
    43
    Útočný tlak Dundalku ale pokračuje další slibnou šancí v podání Patricka Hobana.
     
    41
    Tohle byla velká šance v podání Dundalku! Centr zprava skluzem přesně na branku posunul Patrick Hoban. V posledním momentu mu ovšem Herdi Prenga taktéž skluzem zkřížil cestu a zabránil tak inkasování gólu.
     
    40
    Z následného odkopu gólmana Dundalku se drží na koni domácí, kteří zahájili velmi nadějný protiútok. Ofenziva na branku Ozolse navíc nezná svého konce.
     
    39
    Hlavičkový souboj ve středu pole vyšel o něco lépe hostujícím hráčům, kterým se povedl přesun do vápna. Už ale nedokázali přesně vypálit na branku, míč navíc letěl po zemi dosti daleko od pravé tyče Rogersovy svatyně.
     
    38
    Zaútočit se snaží hosté. Na Bopesua u levé postranní čáry ale dokázal vyzrát John Moutney.
     
    36
    Ve stejné výšce byli hned dva hráči obou barev, kteří nejlépe odhadli dráhu letu míče. Jako na potvoru si to ovšem míč zamířil přesně mezi ně a dopadl tak bez jakéhokoliv kontaktu k zemi.
     
    36
    Rohový kop pro domácí.
     
    35
    Jako pokračování akce zvolili dlouhý nákop před vápno soupeře. Tam ale nestál nikdo v barvách Rigy, nýbrž pouze Sean Hoare. Ten tak po delší době otevřel cestu svého týmu k míči a také k útoku na branku Ozolse.
     
    34
    Po malé chvilce opět Rižští rozehrávají od vlastní branky.
     
    33
    V této činnosti byli nakonec domácí úspěšní. Dokonce přesunuli hru na opačný konec hřiště, byť tedy za cenu ztráty míče.
     
    32
    Centr přes malé vápno nedostihl Joel Bopesu ve chvíli, kdy by zřejmě potřeboval. Míč tak přeletěl hřiště a dal domácím šanci osvobodit se z lotyšského sevření.
     
    31
    Dlouhou střelu na Rogerse vyslal Olegs Laizans. Domácí gólman si ale na ní v posledním momentu dokázal konečky prstů sáhnout, čímž se Riga dostala k prvnímu rohovému kopu v dnešním utkání.
     
    30
    Dlouhé přihrávky mezi středním pásmem a gólmanem zvolili hráči Dundalku jako vlastní cestu pro uvolnění prostoru pro zaútočení.
     
    28
    Nedovolený zákrok McEleneyho dostal k míči lotyšské fotbalisty. Ti se pokouší o útok, který ale vždy brzy bere za své. Naposledy se o to postaral Chris Shields, který ukázkovými nůžkami srazil Rogera k zemi.
     
    27
    Z přihrávkové tlačenice před velkým vápnem ale nic nevytěžili, naopak Riga se dostala do rychlého brejku, který musel hasit až Gary Rogers.
     
    26
    Čímž ovšem Dundalk znovu rozehrává a přibližuje se k brance Ozolse.
     
    25
    Irové se opět přiblížili k brance hostí. Ze vzájemného hlavičkového souboje ale vyšli jako poražení a Riga dokázala přesunout těžiště hry mimo vlastní polovinu hřiště.
     
    24
    Přímý kop proti brance Ozolse z hranice pod středovým kruhem rozehrála nakrátko dvojice Shields – McEleney.
     
    22
    Žlutou kartu dostává Joel Bopesu (Riga FC).
     
    21
    Slibnou akci Rigy měl Tomislav Šarić, který se pokusil dotečovat míč na branku domácích po exekuci přímého kopu. Zvolil ovšem příliš vysoký odkop, tudíž i tentokrát skončil míč mimo hřiště.
     
    18
    Slibně vypadající centr Joela Bopesu nakonec branku Garyho Rogerse příliš neohrozil. Útočící hráč Rigy křižmo poslal míč napříč malým vápnem, aby našel své vyústění mimo hřiště za vzdálenější tyčí.
     
    17
    Hosté dostali míč mimo ohrožení vlastní branky. Po vysokém nákopu, ještě o něco posunutém hlavičkou, se ovšem k míči dostal Sean Hoare, který neváhal ani nejmenší moment a vrátil hru před Ozolse.
     
    16
    Dlouhými passy mezi oběma postrannými čarami hřiště se pokouší Dundalk založit další akci. Jejím pokračováním ale skončil míč mimo hřiště a následně u kopaček Robetse Ozolse.
     
    14
    Závan akce Rigy v malém vápně neměl dlouhého trvání. Roman Debelko se s míčem pootočil a následně se ho pokusil po zemi posunout na střed, kam si sbíhal Roger. Přitom ale mírně zavrávoral a nedokázal míč poslat tak přesně, jak by si zřejmě přál.
     
    13
    Odkop Ozolse a následný nedovolený zákrok Jarrise měl možnost přiblížit Rigu přímo před branku. Při exekuci volného přímého kopu ale nakonec Tomislav Šarić zvolil nahrávku za sebe.
     
    12
    Dundalk otálí s rozehrávkou od vlastní branky. Nakonec se po křídle dostal až do vzdálenějšího rohu, leč tam při centru na branku narazil na vysokého obránce Rigy, který akci domácích zblokoval.
     
    11
    Rozehrávku od vlastní branky křižným nákopem do středu hřiště zahájil Sean Hoare.
     
    10
    Neustálými outovými vhazováními se Dundalk přibližuje stále více k brance Rigy. Proti té ale zatím nedokázal vytvořit nějakou větší akci, kterou by Robertse Ozolse ohrozil.
     
    9
    Lotyši ovšem dokázali svůj předbrankový prostor trpělivě ubránit, načež to domácí zkouší po pravém křídle.
     
    8
    Útok proti vlastní brance zklidnil ještě před velkým vápnem Chris Shields. Mohlo tak dojít k obratu, při kterém Dundalk přenesl hru na opačný konec hřiště.
     
    7
    Pozvolnou rozehrávku od vlastní branky rozehrává Daniel Cleary.
     
    6
    Ofsajd odmávali slovenští sudí po výběhu Patricka McEleneyho do vápna. Z následného odkopu Ozolse zahrozili hosté, celá jejich akce ale skončila v rukavicích Garyho Rogerse.
     
    4
    Tak to byla velká šance od Michaela Duffyho! Útočník domácích vyslal vyšší křižnou střelu přesně na branku. Ke štěstí Ozolse letěl míč příliš vysoko a horní tyč branky přeletěl. Domácí ale útočí dále.
     
    3
    Lotyši se přibližují k brance Rogerse. S akcí si ale dokázala poradit obrana Dundalku, která po chvíli nebezpečí zcela odvrátila.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Dundalk FC: Rogers – Gannon, Hoare, Cleary, Jarvis – McGrath, McEleney, Shields, Moutney – Hoban (C), Duffy.
    Náhradníci: McCarey – Gartland, G. Kelly, Massey, Benson, D. Kelly, Boyle

    Riga FC: Ozols – Pētersons, Černomordijs, Prenga, Rugins – Višnakovs, Šarić, Laizāns – Bopesu, Debelko, Roger
    Náhradníci: Uvarenko – Gabovs, Fjodorovs, Biliński, Ibrahim, Stuglis, Rakels.

    Rozhodčí: Peter Kráľovic – Milan Štrbo, Miroslav Benko – Martin Dohál (všichni SVK).
     
    To pro Rigu se bude čekat o premiérovou účast v Lize mistrů, minulý ročník se poprvé představil v Evropské lize. I tam ale skončil již v prvním předkole, kdy nestačil na CSKA Sofii z Bulharska. Byť v domácím zápase bojovali až do posledního dechu a o postup do druhého předkola přišli Lotyši až v penaltách.
     
    Irský Dundalk je již tradičním účastníkem evropských pohárů. Většinou však končí již v předkolech, ať už Ligy mistrů či Evropské ligy. Zřejmě největšího úspěchu poslední doby zažil Dundalk v sezóně 2016/2017, kdy se dostal až do základní skupiny EL. V té se mu dařilo zejména v jejím počátku, v prvním zápase remizoval na hřišti Alkmaaru, následně dokonce porazil Maccabi Tel Aviv. Další body již ale nenasbíral a nakonec se čtyřmi body zůstal na posledním místě.
     
    U obou týmů se dá říct, že jejich sezóna je zhruba někde v polovině. Oba týmy se také drží na prvním místě tabulek svých soutěží. Zatímco Irové se drží s náskokem osmi bodů nad druhými Shamrock Rovers, tak tým z hlavního města Lotyšska má náskok nad druhou Rigas Futbola škola poloviční.
     
    Zdravím vás u 1. předkola fotbalové Ligy mistrů. Irský mistr Dundalk FC přivítá na svém stadionu Oriel Park lotyšského mistra Riga FC. Přeji příjemné počtení.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Vít Trubička

    Branky:

    Karty:   22. Bopesu (RIG), 47. Debelko (RIG), 87. Šarić (RIG)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 1:1. Střely mimo: 7:6. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:15.
    Dundalk FC: Rogers – Gannon, Hoare, Cleary, Jarvis – McGrath (79. D. Kelly), McEleney, Shields (46. Boyle), Moutney (58. Benson) – Hoban (C), Duffy.
    Náhradníci: McCarey – Gartland, G. Kelly, Massey, Benson, D. Kelly, Boyle

    Riga FC: Ozols – Pētersons, Černomordijs, Prenga, Rugins – Višnakovs, Šarić, Laizāns – Bopesu, Debelko, Roger (79. Rakels)
    Náhradníci: Uvarenko – Gabovs, Fjodorovs, Biliński, Ibrahim, Stuglis, Rakels.

    Rozhodčí: Peter Kráľovic – Milan Štrbo, Miroslav Benko – Martin Dohál (všichni SVK)
    Středa 17.07.2019
    Riga FC - Dundalk 0:0

    Karty:   7. Prenga (RIG), 33. Sarič (RIG), 66. Laizans (RIG) – 55. Shields (DAK), 89. Kelly (DAK)   111. Prenga (RIG)


    Penaltový rozstřel:

    1. série:
    1:0   Debelko (RIG)
    1:1   Hoban (DAK)
    2. série:
    2:1   Sarič (RIG)
    2:2   Murray (DAK)
    3. série:
    3:2   Gabovs (RIG)
    3:3   Jarvis (DAK)
    4. série:
    3:3   Brisola (RIG)
    3:3   Massey (DAK)
    5. série:
    3:3   Panic (RIG)
    3:3   Kelly (DAK)
    6. série:
    4:3   Rakels (RIG)
    4:4   McGrath (DAK)
    7. série:
    4:4   Petersons (RIG)
    4:5   Hoare (DAK)

    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 6:6. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 8:3. Fauly: 19:16.
    thejrc.org