Tisková konference FK Mladá Boleslav (kon.) | Tisková konference SK Dynamo České Budějovice (kon.)
Tisková konference FC Fastav Zlín (kon.) | Tisková konference AC Sparta Praha (kon.)
Tisková konference SK Sigma Olomouc (kon.)
konec
Tisková konference SK Dynamo České Budějovice

Středa 10.07.2019, 13:00 • Press centrum, fotbalový stadion Střelecký ostrov, České Budějovice • Tiskové konference
     
    Tisková konference je u konce. Původně plánované focení se odložilo na zítřek. Děkujeme za pozornost a pěkný zbytek dne. (13:31:14)
     
    Otázka: Jak je na tom tým zdravotně před startem?
    David Horejš: "V generálce se zranil Ivan Schranz a vypadá to, že do neděle připraven nebude. Filip Havelka již naplno trénuje, ten by měl být připraven."
     
    Otázka: Po sezoně skončila juniorka, B-tým bude hrát divizi. Jak plánujete spolupráci áčka s béčkem?
    Martin Vozábal: "B-tým bude dál trénovat Jaromír Plocek a jeho příprava začíná ve čtvrtek. Béčko bude hrát divizi a jak si bude stát, to uvidíme. Jsme blízko hranic a hráči nám utíkají do Rakouska. To je zkrátka fakt. Domácí zápasy bude béčko hrát v sobotu v 10:15 na kříž proti dorostu. I z áčka budeme B-tým doplňovat."
     
    Otázka: Jaké jsou cíle klubu do nové sezony?
    Martin Vozábal: "Chci, abychom si ligy v Budějovicích vážili. Přeji si, aby nechali na hřišti srdce. Na co to bude stačit, to uvidíme. Pokud necháme na hřišti všechno, mohlo by to stačit i třeba na desítku."
     
    Otázka: Kolik je prodaných permanentek na novou sezonu?
    Martin Vozábal: "Je prodaných okolo 1500 permanentek, což je za poslední roky nejvyšší číslo. Fanoušci nejvíce podpoří klub, když si koupí permanentku. A díky tomu si můžeme koupit jednoho či dva hráče, o kterých uvažujeme. Už nechceme "kamarádské létající permanentky".
     
    Otázka: V minulé sezoně byla jedním z klíčových faktorů dobrá parta v kabině. Několik změn v kádru v létě proběhlo. Jak noví hráči zapadli do týmu?
    David Horejš: "Nových hráčů tolik není, jádro týmu zůstalo pospolu. Sparťané přišli do týmu, kde mají několik spoluhráčů. Vybíráme hráče i charakterově, aby do týmu zapadli. Novými hráči jsou vlastně jen Čolič a Schranz."
     
    Otázka: Dynamo má v úvodu sezony atraktivní, ale těžký los. Doma Spartu, Slavii, Plzeň i Jablonec. Jste s losem spokojeni?
    David Horejš: "Nečeká nás nic jednoduchého. Uvidíme, jak na tom jsme. Máme výhodu, že na tyto soupeře bude stadion plný. Neprodáme kůži lacino."
     
    Otázka: Jak se postup podepsal na zájmu sponzorů?
    Martin Vozábal: "V Budějovicích liga delší dobu nebyla, takže i zvýšený zájem partnerů registrujeme. Rozpočet se zvýšil řádově o deset milionů. Hlavním partnerem je Wedos, přidali se k nám Samson, Oig Power a stabilními a silnými partnery jsou město České Budějovice a Jihočeský kraj.
     
    Otázka: Jak jste spokojeni s letní přípravou?
    David Horejš: "Až samotná sezona ukáže, jak na tom doopravdy jsme. V některých zápasech jsme si vedli velice dobře a můžeme být poměrně spokojeni. Ale příprava byla krátká, vyzkoušeli jsme některé hráče. Věřím, že jsme dobře připraveni."
     
    Otázka: V obraně bude hrát Jiří Kladrubský na levé straně obrany?
    David Horejš: "Je to jedna z alternativ. Zkoušeli jsme to kvůli tomu, že jsme v týmu neměli Matěje Helešice. Ten se nyní vrátil. Navíc přišel Čolič, který je pravý bek. Uvidíme, jak se rozhodneme pro sestavu na neděli."
    Jiří Kladrubský: "Mně nevadí žádný post. Pokud budu hrát, odvedu na hřišti maximum. Ať vlevo, či vpravo."
     
    Otázka: Jak jste spokojeni s doplněním kádru
    David Horejš: "Věděli jsme, že musíme tým po postupu doplnit a posílit. Ještě bychom chtěli přivést jednoho hráče do ofenzivy, protože s Ayongem jsme se na podmínkách nedohodli. Jinak ale věřím, že hráči, kteří přišli, budou posilami. Nicméně je pravda, že v útoku máme nejmenší konkurenci, jiné posty máme zdvojené."
     
    Otázka: V seznamu hráčů chybí Tomáš Sivok. S týmem už tedy není?
    Martin Vozábal: "S týmem nadále trénuje, nadále se čeká na jeho rozhodnutí. Pokud bych měl říci dnes, tak v neděli nenastoupí. Ale ještě zbývají dva dny. Nicméně pevně věříme, že v klubu zůstane. Ať už v neděli bude hrát, nebo ne."
     
    PR a Media manažer klubu Aleš Strouha zahájil tiskovou konferenci, představil hosty a pozdravil novináře, kterým dal rovnou prostor pro otázky.
     
    Už se čeká pouze na generálního manažera Martina Vozábala a poté začneme.
     
    Novináři už se pomalu scházejí, do začátku tiskové konference zbývá okolo deseti minut.
     
    Změny v kádru Dynama během letní pauzy:

    Příchody:
    Benjamin Čolič (Karviná, přestup), Filip Havelka (Sparta, hostování), Jiří Kulhánek (Sparta, hostování), Zinedin Mustedanagič (Sparta, hostování), Lukáš Provod (Plzeň, hostování), Ivan Schranz (Limassol, přestup), Maksym Talovierov (dorost, přeřazení).

    Odchody:
    Adrián Čermák (Zlaté Moravce, přestup), Daniel Fišl (ukončení smlouvy), Daniel Mareček (Sparta, konec hostování), Peter Grajciar (konec smlouvy), Roman Wermke (Sokolov, hostování).
     
    Kádr Dynama pro podzimní část sezony 2019/20:

    Brankáři:
    Zdeněk Křížek, Matěj Luksch, Jindřich Staněk.
    Obránci: Benjamin Čolič, Lukáš Havel, Matěj Helešic, Jiří Kladrubský, Pavel Novák, Michal Řezáč, Maksym Talovierov.
    Záložníci: Patrik Brandner, Patrik Čavoš, Filip Havelka, Petr Javorek, Jiří Kulhánek, Ladislav Martan, Matej Mršič, Zinedin Mustedanagič, Lukáš Provod, Martin Šplíchal.
    Útočníci: David Ledecký, Ivan Schranz, Ivo Táborský.
    Realizační tým: hlavní trenér: David Horejš, asistenti trenéra: Jiří Kohout a Jiří Lerch, trenér brankářů: Pavel Průša, kustod: Radomil Procházka ml., masér: Jakub Vogl, lékaři: Martin Scheichl, Martin Held a Karel Šustr.
     
    Jihočeši mohou být s letním přípravným obdobím spokojeni. Výsledkově i herně se jim dařilo, nejvýraznější úspěch je skalp mistrovské Slavie. Podařilo se udržet klíčové hráče jako Ledeckého či Staňka. Mužstvo se doplnilo o Čoliče, Schranze, Mustedanagiče či Kulhánka. S týmem navíc trénuje Tomáš Sivok, který by byl výraznou posilou. Stále ale váhá, jakým směrem se bude jeho kariéra ubírat dál.
     
    Dynamo v přípravě:

    Dynamo – Beroun 7:0
    Dynamo – Příbram 1:2
    Dynamo – Vlašim 3:1
    Slavia – Dynamo 0:2
    Dynamo – Amstetten (AT) 2:2
    Dynamo – Žižkov 3:0
     
    Vítejte při sledování tiskové konference SK Dynamo České Budějovice před startem nov sezony FORTUNA:LIGY. Tisková konference proběhne ve středu 10. července od 13:00 v Press centru na Fotbalovém stadionu Střelecký ostrov. Tiskové konference se zúčastní generální manažer Martin Vozábal, hlavní trenér A-týmu David Horejš a kapitán A-týmu Jiří Kladrubský. Spojkou mezi zástupci klubu a novináři bude PR a Media manažer Aleš Strouha.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.

    Pavel Kortus ml.

    ocianews.com