Tisková konference FK Mladá Boleslav (kon.) | Tisková konference SK Dynamo České Budějovice (kon.)
Tisková konference FC Fastav Zlín (kon.) | Tisková konference AC Sparta Praha (kon.)
Tisková konference SK Sigma Olomouc (kon.)
konec
Tisková konference SK Dynamo České Budějovice

Středa 10.07.2019, 13:00 • Press centrum, fotbalový stadion Střelecký ostrov, České Budějovice • Tiskové konference
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.
     
    Vítejte při sledování tiskové konference SK Dynamo České Budějovice před startem nov sezony FORTUNA:LIGY. Tisková konference proběhne ve středu 10. července od 13:00 v Press centru na Fotbalovém stadionu Střelecký ostrov. Tiskové konference se zúčastní generální manažer Martin Vozábal, hlavní trenér A-týmu David Horejš a kapitán A-týmu Jiří Kladrubský. Spojkou mezi zástupci klubu a novináři bude PR a Media manažer Aleš Strouha.
     
    Dynamo v přípravě:

    Dynamo – Beroun 7:0
    Dynamo – Příbram 1:2
    Dynamo – Vlašim 3:1
    Slavia – Dynamo 0:2
    Dynamo – Amstetten (AT) 2:2
    Dynamo – Žižkov 3:0
     
    Jihočeši mohou být s letním přípravným obdobím spokojeni. Výsledkově i herně se jim dařilo, nejvýraznější úspěch je skalp mistrovské Slavie. Podařilo se udržet klíčové hráče jako Ledeckého či Staňka. Mužstvo se doplnilo o Čoliče, Schranze, Mustedanagiče či Kulhánka. S týmem navíc trénuje Tomáš Sivok, který by byl výraznou posilou. Stále ale váhá, jakým směrem se bude jeho kariéra ubírat dál.
     
    Kádr Dynama pro podzimní část sezony 2019/20:

    Brankáři:
    Zdeněk Křížek, Matěj Luksch, Jindřich Staněk.
    Obránci: Benjamin Čolič, Lukáš Havel, Matěj Helešic, Jiří Kladrubský, Pavel Novák, Michal Řezáč, Maksym Talovierov.
    Záložníci: Patrik Brandner, Patrik Čavoš, Filip Havelka, Petr Javorek, Jiří Kulhánek, Ladislav Martan, Matej Mršič, Zinedin Mustedanagič, Lukáš Provod, Martin Šplíchal.
    Útočníci: David Ledecký, Ivan Schranz, Ivo Táborský.
    Realizační tým: hlavní trenér: David Horejš, asistenti trenéra: Jiří Kohout a Jiří Lerch, trenér brankářů: Pavel Průša, kustod: Radomil Procházka ml., masér: Jakub Vogl, lékaři: Martin Scheichl, Martin Held a Karel Šustr.
     
    Změny v kádru Dynama během letní pauzy:

    Příchody:
    Benjamin Čolič (Karviná, přestup), Filip Havelka (Sparta, hostování), Jiří Kulhánek (Sparta, hostování), Zinedin Mustedanagič (Sparta, hostování), Lukáš Provod (Plzeň, hostování), Ivan Schranz (Limassol, přestup), Maksym Talovierov (dorost, přeřazení).

    Odchody:
    Adrián Čermák (Zlaté Moravce, přestup), Daniel Fišl (ukončení smlouvy), Daniel Mareček (Sparta, konec hostování), Peter Grajciar (konec smlouvy), Roman Wermke (Sokolov, hostování).
     
    Novináři už se pomalu scházejí, do začátku tiskové konference zbývá okolo deseti minut.
     
    Už se čeká pouze na generálního manažera Martina Vozábala a poté začneme.
     
    PR a Media manažer klubu Aleš Strouha zahájil tiskovou konferenci, představil hosty a pozdravil novináře, kterým dal rovnou prostor pro otázky.
     
    Otázka: V seznamu hráčů chybí Tomáš Sivok. S týmem už tedy není?
    Martin Vozábal: "S týmem nadále trénuje, nadále se čeká na jeho rozhodnutí. Pokud bych měl říci dnes, tak v neděli nenastoupí. Ale ještě zbývají dva dny. Nicméně pevně věříme, že v klubu zůstane. Ať už v neděli bude hrát, nebo ne."
     
    Otázka: Jak jste spokojeni s doplněním kádru
    David Horejš: "Věděli jsme, že musíme tým po postupu doplnit a posílit. Ještě bychom chtěli přivést jednoho hráče do ofenzivy, protože s Ayongem jsme se na podmínkách nedohodli. Jinak ale věřím, že hráči, kteří přišli, budou posilami. Nicméně je pravda, že v útoku máme nejmenší konkurenci, jiné posty máme zdvojené."
     
    Otázka: V obraně bude hrát Jiří Kladrubský na levé straně obrany?
    David Horejš: "Je to jedna z alternativ. Zkoušeli jsme to kvůli tomu, že jsme v týmu neměli Matěje Helešice. Ten se nyní vrátil. Navíc přišel Čolič, který je pravý bek. Uvidíme, jak se rozhodneme pro sestavu na neděli."
    Jiří Kladrubský: "Mně nevadí žádný post. Pokud budu hrát, odvedu na hřišti maximum. Ať vlevo, či vpravo."
     
    Otázka: Jak jste spokojeni s letní přípravou?
    David Horejš: "Až samotná sezona ukáže, jak na tom doopravdy jsme. V některých zápasech jsme si vedli velice dobře a můžeme být poměrně spokojeni. Ale příprava byla krátká, vyzkoušeli jsme některé hráče. Věřím, že jsme dobře připraveni."
     
    Otázka: Jak se postup podepsal na zájmu sponzorů?
    Martin Vozábal: "V Budějovicích liga delší dobu nebyla, takže i zvýšený zájem partnerů registrujeme. Rozpočet se zvýšil řádově o deset milionů. Hlavním partnerem je Wedos, přidali se k nám Samson, Oig Power a stabilními a silnými partnery jsou město České Budějovice a Jihočeský kraj.
     
    Otázka: Dynamo má v úvodu sezony atraktivní, ale těžký los. Doma Spartu, Slavii, Plzeň i Jablonec. Jste s losem spokojeni?
    David Horejš: "Nečeká nás nic jednoduchého. Uvidíme, jak na tom jsme. Máme výhodu, že na tyto soupeře bude stadion plný. Neprodáme kůži lacino."
     
    Otázka: V minulé sezoně byla jedním z klíčových faktorů dobrá parta v kabině. Několik změn v kádru v létě proběhlo. Jak noví hráči zapadli do týmu?
    David Horejš: "Nových hráčů tolik není, jádro týmu zůstalo pospolu. Sparťané přišli do týmu, kde mají několik spoluhráčů. Vybíráme hráče i charakterově, aby do týmu zapadli. Novými hráči jsou vlastně jen Čolič a Schranz."
     
    Otázka: Kolik je prodaných permanentek na novou sezonu?
    Martin Vozábal: "Je prodaných okolo 1500 permanentek, což je za poslední roky nejvyšší číslo. Fanoušci nejvíce podpoří klub, když si koupí permanentku. A díky tomu si můžeme koupit jednoho či dva hráče, o kterých uvažujeme. Už nechceme "kamarádské létající permanentky".
     
    Otázka: Jaké jsou cíle klubu do nové sezony?
    Martin Vozábal: "Chci, abychom si ligy v Budějovicích vážili. Přeji si, aby nechali na hřišti srdce. Na co to bude stačit, to uvidíme. Pokud necháme na hřišti všechno, mohlo by to stačit i třeba na desítku."
     
    Otázka: Po sezoně skončila juniorka, B-tým bude hrát divizi. Jak plánujete spolupráci áčka s béčkem?
    Martin Vozábal: "B-tým bude dál trénovat Jaromír Plocek a jeho příprava začíná ve čtvrtek. Béčko bude hrát divizi a jak si bude stát, to uvidíme. Jsme blízko hranic a hráči nám utíkají do Rakouska. To je zkrátka fakt. Domácí zápasy bude béčko hrát v sobotu v 10:15 na kříž proti dorostu. I z áčka budeme B-tým doplňovat."
     
    Otázka: Jak je na tom tým zdravotně před startem?
    David Horejš: "V generálce se zranil Ivan Schranz a vypadá to, že do neděle připraven nebude. Filip Havelka již naplno trénuje, ten by měl být připraven."
     
    Tisková konference je u konce. Původně plánované focení se odložilo na zítřek. Děkujeme za pozornost a pěkný zbytek dne. (13:31:14)

    Pavel Kortus ml.

    ocianews.com