Itálie – Česko 1:3 (kon.)
konec
Itálie
1:3 (0:1, 1:2)
Česko
Pátek 12.07.2019, 19:10 • CEM Mar Bella, Barcelona • World Roller Games (ženy) • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec. Je hotovo. Češky jsou znovu ve finále! V dramatické bitvě s Italkami měly pevné nervy a nakonec udolaly vynikající brankářku Biondiovou, která je trápila až do samotného konce zápasu. Ve druhé části se Itálii povedlo srovnat, ale kapitánka Mrázová to vzala na sebe a vrátila svůj tým do vedení, které už Češky udržely a navíc ještě zvýšily gólem do prázdné branky. O zlato budou česká děvčata bojovat proti USA. (20:21:08)
     
    Konec zápasu.
     
    39:32
    Česko právě vstřelilo branku!
    Teď už je to hodně blízko. Do prázdné branky se totiž trefila KAROLÍNA KOVÁŘOVÁ, které kotouč nabídla Kateřina Mrázová.
     
    39:25
    Nebezpečně skákal kotouč před českou brankou, ale Bisiová jej nedokázala usměrnit na Škodovou.
     
    39:15
    Až teď jde Biondiová ze své branky a Itálie vrhá všechny síly do útoku.
     
    39:01
    Zbývá ještě téměř celá minuta. Itálie si bere oddechový čas a spřádá poslední plány.
     
    38:27
    Češky zatím nenechávají soupeřkám prostor, aby mohly přejí do hry bez brankáře. Zaútočit dokázala Mlýnková, která nebezpečnou střelou prověřila Biondiovou.
     
    38:00
    Běží poslední dvě minuty a kotouč drží hráčky českého týmu.
     
    36:45
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ale teď už to tam prošlo! Česká čtveřice se vytrvale držela na italské polovině, až právě KATEŘINA MRÁZOVÁ napřáhla a tentokrát už kotouč visí v italské síti.
     
    35:49
    Mrázová znovu tvrdě vypálila, jenže tyto střely končí u italské brankářky.
     
    34:58
    A zase Rebecca Roccellaová. Během tohoto střídání stihla několikrát zaměstnat českou čtveřici a především Škodovou. Nebezpečný italský výpad z levé strany tentokrát zakončovala sama a její střela měla téměř gólové parametry. Česká gólmanka ji vytlačila ramenem na horní tyč!
     
    34:27
    Rebecca Roccellaová chtěla řešit přečíslení přihrávkou před branku, jenže tam byly české hráčky, které akci překazily.
     
    34:16
    Kovářová kotouč přisunula do rohu ke Kaltounkové, která se ihned uvolnila a šla do zakončení. Biondiová zase ucpala prostor u své tyče.
     
    33:06
    Mrázová dostala výbornou a dlouho přihrávku na útočnou polovinu od Jančové, jenže se střelou otálela, a tak jí do kotouče sáhla bránící Italka.
     
    32:08
    Kovářová střílela z kruhu a mířila pod horní tyč, kde Biondiová nechává nejvíce místa. Ani tudy to ale neprošlo.
     
    30:46
    Arianna Bisiová uprchla české obraně a sama si to namířila ke Škodové. Únik řešila střelou nad vyrážečku brankářky, jenže ta obrouvskou šanci Italek zlikvidovala!
     
    28:49
    Tvrdě a bez rozpaků se do střely opřela kapitánka Kateřina Mrázová. Biondiová zase vyráží.
     
    28:05
    Mlýnková servírovala kotouč před Itálie, kam najížděla Čajanová. Pěkná akce ale končí znovu na výstroji italské brankářky.
     
    27:02
    Itálie právě vstřelila branku!
    To je škoda. Češky mohly jít do dvougólového vedení, nakonec ale inkasují. GUILIA CIPRIANOVÁ nevědala, co s kotoučem, a tak jej prostě poslala na branku, kudy propadl až za Škodovou. Asistence: Sara Guazziová.
     
    25:49
    Bisiová se natahovala po dorážce, jenže Škodová byla roztažená v brankovišti. Češky vydolovaly kotouč a do brejku vtrhla Mlýnková, která šla do bekhekndového blafáku, na který Biondiová nedosáhla, jenže pomohla jí tyč!
     
    25:16
    Vyloučení v týmu Česko (Kristýna Kaltounková – 2 min., napadení).
     
    23:58
    Mlýnková dostala dobrou přihrávku skrz pásmo a z levého kruhu se přibližovala k brance. Biondiová však lape nadále velmi spolehlivě!
     
    22:51
    Horko bylo i před Biondiovou, jenže Pipková na ni vyzrát nedokázala a přihrávka před brankoviště pak nenašla adresátku v českém drese.
     
    22:23
    Dvě velmi nebezpečné akce před českou brankou. Rebecca Roccellaová před Škodovou nejprve nedokázala zakončit, ale došla znovu k volnému puku, který ramenem Blanka Škodová vytěsnila!
     
    21:43
    Kovářová přesunula hru na pravou stranu, kde se pokusila o střelu Vopravilová. Přes clonící hráčku ale kotouč k brance nedostala. Stejně si pak počínala i Kaltounková.
     
    20:40
    Rebecca Roccellaová jako první provětrala čerstvou Blanku Škodovou, která nastoupila do druhé poloviny na místo Kláry Peslarové. Česká brankářka byla připravená.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    Dvacet minut hry je pryč a Češky vedou těsně 1:0. Zápas to pro ně není vůbec jednoduchý, protože Italky poctivě brání a brankářka Biondiová zatím zlikvidovala téměř vše, co jí přišlo pod ruce. Nestačila jen na dorážku Jančové ve 13. minutě. Uvidíme, co nám nabídne druhá polovina semifinálového duelu.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    19:24
    Už to vypadalo, že Mrázová obkrouží branku, ale dokázala ještě vrátit kotouč na přední tyč, kde stála přípravená Mlýnková. Biondiová tuto možnost pravděpodobně čekala, a tak zůstala u bližší tyče a zakončení Mlýnkové zastavila.
     
    18:56
    Jůzková s Erbenovou nepřevedly vůbec špatné založení útoku a Jůzková šla z prostoru mezi kruhy do střely. Biondiová ale nadále spolehlivě drží svůj tým.
     
    17:21
    Flachsová se po přihrávce Vopravilové protlačila až před Biondiovou, která zůstala nalepena u své tyče.
     
    16:30
    Vopravilová s Kaltounkovou zatopily italské brankářce, která na poslední chvíli poskakující kotouč lovila do své lapačky.
     
    15:16
    Mlýnková milimetrově přesnou přihrávkou hledala Čajanovou, která mířila před italskou branku. Nechybělo mnoho a Biondiová by byla proti zakončení krátká.
     
    14:06
    Pipková viděla, že se před branku cpe Martincová a poslala jí kotouč na hůl. Italská brankářka si věděla rady po teči české hráčky.
     
    13:04
    Italky se ihned pokouší něco udělat s nepříznivým výsledkem. První vlaštovkou byla střela, kterou z levé strany vyslala Rebecca Roccellaová. Peslarová ji zvládla vytěsnit.
     
    12:48
    Česko právě vstřelilo branku!
    V signalizované výhodě české hráčky tak dlouho držely kotouč, až jej dotlačily do branky. Mrázová chtěla střílet, ale před ní byla hromada těl italských hráček, a tak posunula k tyči na Mlýnkovou, která také neměla moc prostoru. Přihrávka se nějakým způsobem vykutálela až u druhé tyče, kde stála připravená MICHAELA JANČOVÁ, která jej zametla za Biondiovou! Asistence: Natálie Mlýnková.
     
    12:02
    Nebezpečná střela Jančové donutila Biondiovou zakleknout a ihned u tyče a dorážky byla Mlýnková. Italská brankářka s vypětím všech sil vyrazila i druhý pokus.
     
    11:01
    Biondiová si nebyla vůbec jistá, když na středu nabrala rychlost Mlýnková a přešla rovnou do střely, která byla tečována italskou hráčkou. Biondiová kotouč uschovala pod svým betonem.
     
    10:37
    Pipková nezpracovala přihrávku, a tak se kotouče ujala Kovářová, která si jako poslední hráč ještě dovolila stahovačku. Na střelecký pokus ale už neměla moc času ani prostoru, a tak sražený puk končí mimo hrací plochu.
     
    09:46
    Kaltounková se šikovnou otočkou zbavila soupeřky a mířila rovnou na italskou branku. Biondiová neviděla mnoho, ale kotouč si našla.
     
    08:51
    Novelliová naskočila z trestné lavice a ihned sebrala kotouč, se kterým si to namířila na českou polovinu. Peslarová si její střelu pohlídala.
     
    08:29
    A zase kombinace mezi Jančovou a Mrázovou. Znovu pálila česká kapitánka, jenže Biondiová v úvodu chytá výborně.
     
    08:18
    Italky houževnatě brání před svou brankou, a tak nebylo moc prostoru na kombinaci. Ke střele se dostala až znovu Mrázová, která trefila Biondiovou do masky.
     
    07:29
    Jančová posunula na pravou Mrázové, která šla ihned do střely. Rychle proti ní ale vystoupila Ciprianová, která ji srazila vedle italské branky.
     
    06:45
    Vyloučení v týmu Itálie (Veronica Novelli – 2 min., hrubost).
     
    06:25
    Pipková měla prostor u pravé tyče, ale neměla komu rozehrát kotouč.
     
    05:10
    Dominika Vopravilová chtěla mířit na vzdálenější tyč. Její střela měla dobrou myšlenku, jenže přes blokující Italky neprošla k Biondiové.
     
    03:48
    Mrázová šla do stahovačky, která jí nevyšla podle představ, ale přisunula kotouč Mlýnkové, jenž byla přímo před italskou brankou. Biondiová šla do rozkleku a z velké blízkosti neměla Mlýnková prostor na lepší zakončení.
     
    02:58
    Pipková obkroužila útočné pásmo, předala Mrázové a míří střídat. Do hry už skáče čerstvá čtveřice českých hráček.
     
    02:13
    Dobrá střela Jůzkové a následně dorážka Mazancové. Češky jdou do toho aktivně.
     
    01:47
    Tartaglioneová se zkoušela prosadit z levé strany, jenže také neuspěla.
     
    00:45
    Rebecca Roccellaová jako první vyzkoušela štěstí, ale přes bránící Češky kotouč k brance nedostala. Na druhé straně se podobně vedlo Mrázové.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Itálie: Biondiová, Pompaninová – Faravelliová, De Roccoová, Tartaglioneová, Ercolaniová, Speranzaová, Bisiová, Roccellaová S., Roccellaová R., Di Giovanniová, Guazziová, Ciprianoová, Piccininiová, Stockerová, Novelliová.

    Česko: Škodová, Peslarová – Erbenová, Flachsová, Jančová, Kovářová, Mazancová, Pipková – Jůzková, Kaltounková, Mlýnková, Mrázová, Čajanová, Vopravilová, Veselá.

    Rozhodčí: Andersonová, Calerová.
     
    České reprezentantky doslova prosvištěly základní skupinou s drtivým skóre 61:3! Přispěly k tomu zejména vysoká vítězství nad Velkou Británií (11:0), Austrálií (24:1), Čínou (18:0). V posledním duelu se Češky o první místo utkaly s Finskem a i proti tomuto soupeři byly produktivní, když zvítězily (8:2), což je nejvyšší výhra nad tímto soupeřem.

    Ve čtvrtfinále byly soupeřkami českých děvčat Japonky. A i tento zápas skončil pohodlnou výhrou, když tradičně úřadovala první úderná čtveřice (8:0).

    Na řadu tedy přicházejí boje o medaile. K finále ale zbývá ještě jeden krok, a ten je třeba udělat v semifinále proti Itálii.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    David Šimon

    Branky a nahrávky: 28. Ciprianová (Guazziová) – 13. Jančová (Mlýnková), 37. Mrázová, 40. Kovářová (Mrázová)


    Itálie: Biondiová (Pompaninová) – Faravelliová, De Roccoová, Tartaglioneová, Ercolaniová, Speranzaová, Bisiová, Roccellaová S., Roccellaová R., Di Giovanniová, Guazziová, Ciprianoová, Piccininiová, Stockerová, Novelliová.
    Česko: Peslarová (21. Škodová) – Erbenová, Flachsová, Jančová, Kovářová, Mazancová, Pipková – Jůzková, Kaltounková, Mlýnková, Mrázová, Čajanová, Vopravilová, Veselá.

    Rozhodčí: Andersonová, Calerová
    thejrc.org