Česko – Kanada 3:2 (kon.)
konec
Česko
3:2 (2:2, 1:0)
Kanada
Pátek 12.07.2019, 20:40 • CEM Mar Bella, Barcelona • World Roller Games (muži) • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Stejně jako u ženského semifinále to bylo drama. Češi ve druhém poločase dotáhli obrat a radují se z postupu do finále! Hrdinou byl tradičně brankář Dominik Frodl, který zejména v závěru ukázal své kvality. O zlaté medaile si to Češi rozdají s USA! (21:56:57)
     
    Konec zápasu.
     
    39:59
    Hammond měl na lopatě ještě poslední šanci! V poslední vteřině se k němu vykutálel nastřelený kotouč a chtěl jej prodloužit do české branky. Frodl ale byl znovu na pravém místě a betonem zasáhl.
     
    39:39
    Strýček se obětavě položil do Woodsova pokusu. Tohle už vypadá dobře.
     
    39:21
    Závěr bude ještě krušný. Frodl hru přerušil po dalším z množství zásahů a na řadu přichází oddechový čas.
     
    39:12
    Fiala zkoušel trefit prázdnou branku z vlastní poloviny, ale nebyl přesný.
     
    39:04
    David Hammond měl na hokejce gólovou šanci, jenže český fantom Dominik Frodl byl proti! Frodl se roztáhl na brankovišti a kotouč stihl vyrazit.
     
    38:55
    Hartwell prchá na střídačku. Kanada hraje bez brankáře.
     
    38:00
    Kafka ušetřil několik vteřin, když prošel na kanadskou polovinu a neztratil kotouč, ač jej Kanaďané poctivě bránili. Poté hru otočil zpět a míří střídat.
     
    36:16
    Thomas Woods dokázal i přes dva české hráče přihrát Davidu Hammondovi, který byl až před Frodlem. Kotouč se nebezepčně odrazil do vzduchu a dopadl za českou branku, ač Frodl nevěděl, kde se nachází.
     
    35:53
    Hrát by měla aktivněji Kanada, ale poslední chvíle patří českému týmu. S dalším pokusem přišel Fiala a Hartwell opět zasahuje.
     
    35:28
    Kafkovi trvalo chvíli, než si u mantinelu zpracoval poskakující kotouč, poté ale už nabral směru kanadské branky a donutil Hartwella k zákroku.
     
    35:03
    Česko právě vstřelilo branku!
    Skóre se otáčí v českých prospěch! Může za to TOMÁŠ RUBEŠ, který střílel z vrcholu kruhů a trefil se přesně pod víko kanadské branky. Dobrou práci odvedl také Kuťák, který na sebe natáhl protihráče a udělal Rubešovi prostor. Asistence: Jakub Bernad.
     
    34:46
    James Issacs střílel a kotouč se mu vracel na dorážku. Frodl před ním dobře zapracoval.
     
    34:01
    Martin Fiala to zkusil v rychlosti bekhendem, ale přes blokující hráče kotouč před branku nedostal. Sebral si jej ale znovu a rovnou u tyče jej zkusil protlačit za Hartwella.
     
    33:25
    Jared Eng si šikovně pokryl kotouč pod bruslemi, což mu pomohlo, aby se dostal přímo ke střele. Ta ale na Frodla neprošla.
     
    32:06
    Woods střílí z každé pozice, jenže tentokrát jeho rána na českou branku neprošla. Velmi podobně dopadl Strýček na druhé straně.
     
    31:50
    Defenzíva českého týmu si na chvíli může oddechnout. Kotouč vyvezl Fiala a donutil Hartwella, aby jej před ním zakryl a přerušil hru.

    David Šimon

    Branky a nahrávky: 11. Loskot (Malý), 12. Cik (Bernad), 36. Rubeš (Bernad) – 3. Woods (Oosterveld), 3. Woods


    Česko: Frodl (Brabec) – Šebek, Strýček, Malý, Cik, Kuťák, Zbořil, Gremlica – Kafka, Bernad, Loskot, Chamrád, Rubeš, Fiala, Přibyl.
    Kanada: Hartwell (Teed) – Henderson, Issacs, Eng, Hammond, Furlong, Evans, Mendelsohn, Coughler, Oosterveld, Luscombe, Woods, Rhodes.

    Rozhodčí: Telesio, Basso
    thejrc.org