Ostrava – Liberec 1:2 (kon.) | Příbram – Teplice 1:1 (kon.) | Plzeň – Olomouc 3:1 (kon.)
konec
FC Baník Ostrava
1:2 (1:0)
FC Slovan Liberec
Sobota 13.07.2019, 17:00 • Městský stadion, Ostrava-Vítkovice • FORTUNA:LIGA • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše. Přeji hezký večer a u dalších online přenosů na počtenou. (19:01:57)
     
    Je konec a v Ostravě bude po zápase panovat opravdu hořká pachuť. Přitom to byli domácí, kdo šel do velmi brzkého vedení. V 9 minutě se po Fillově akci prosadil Nemanja Kuzmanović. V první půli ještě stojí za zmínku gólovka Mary, kterou dokázal zlikvidovat obranným zákrokem Patrizio Stronati.

    V úvodu druhé půle nenaložil ideálně se svou šancí Smola a o pár minut později přišel trest. Po nepovedené standardce podnikli hosté rychlý kontr, při kterém chybnou malou domů poslal Fleišman do šance Jakuba Peška, jenž proti vyběhnutému Budinskému nezaváhal. V 73. minutě odpískal sudí Berka po zákroku na Tomáše Smolu přísnou penaltu, kterou ovšem Robert Hrubý zahodil. Míč totiž poslal prudkou ranou do břevna. Baník se poté snažil ještě získat vedení na svou stranu, ale místo toho ve čtvrté minutě nastavení přišel trest. Z poslední standardky posadil Nešický míč na hlavu Romana Potočného, jenž přesnou hlavičkou umlčel celý ostravský stadion a rozhodl o tom, že si Liberec odveze domů tři body za výhru 2:1.
     
    90+5
    Konec zápasu.
    90+4. Roman POTOČNÝ - 1:2
     
    90+4
    Liberec právě vstřelil branku!
    V samotném závěru přichází obrovský šok pro všechny Ostravany! Nešický posadil vynikající centr na přední tyči na hlavu ROMANA POTOČNÉHO, který balón výborně lízl a hrací předmět posléze zapadl přesně na zadní tyč brány bezmocného Budinského.
     
    90+3
    Tak ještě jedna šance pro hosty. Potočný byl na levé straně faulován a Slovan může ještě v závěru rozhodnout.
     
    90+3
    Fillo velmi dobře nepustil kontr Liberce za svá záda a pomalu se blíží konec duelu. Liberec ještě bude na útočné polovině vhazovat.
     
    90+2
    Za dlouhým nákopem posléze spěchal Smola, nicméně domácího forvardovi je pískán útočný faul. Nguyen následně s rozehrávkou nikterak nespěchá.
     
    90+1
    Fleišmanovi se ovšem rozehrávka nepovedla a hosté nakonec míč odvrátili na roh. Ani z něj ovšem domácí obránce nenašel svou nabídkou nikoho v bílém dresu.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 3 minuty nad rámec řádné hrací doby.
     
    90
    Jedna z posledních možností pro Ostravu. Na pravé straně byl faulován Reiter a Baník tak rozehraje zajímavou standardku.
     
    89
    Fleišman prudkou přihrávkou chtěl vysunout Baroše, ale ten byl hravě předstižen hostujícími hráči, kteří se zmocnili míče.
     
    88
    Po nepřesné ráně Potočného z hranice vápna podnikli protiakci domácí hráči. Ta ovšem skončila po nepřesném centru Dame Diopa z pravé strany.
     
    87
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Kamso Mara, přichází Aleš Nešický.
     
    87
    Další potrestaným hráčem je domácí kapitán Jiří Fleišman, jenž se provinil proti pravidlům zákrokem u postranní čáry.
     
    85
    Matěj Hybš ještě stihl míč na hrací ploše, ale poté již nedokázal přihrát přesně do prostoru před bránou, kde byli připraveni domácí hráči.
     
    84
    Petar Musa byl nyní chycen v ofsajdovém postavení a rozehrávka tak připadá na stranu ostravského celku.
     
    83
    Martin Fillo zřejmě inkasoval ve vzdušném souboji nějaký úder do hlavy a sudí Berka správně ihned přerušil hru. Nejedná se však o nic vážného, jelikož se domácí hráč po chvíli zvedá z trávníku.
     
    82
    Přímý kop si vzal na starost Jiří Fleišman, jenž ovšem svůj technický pokus poslal nad bránu Filipa Nguyena, který bude za malou chvíli odkopávat.
     
    81
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Robert Hrubý, přichází Milan Baroš.
     
    81
    Na zhruba osmadvaceti metrech byl faulován jeden z domácích a Baník tak má výhodu další standardní situace.
     
    81
    Dnešní utkání sleduje 7 542 diváků.
     
    80
    Baník se ovšem snaží zlomit duel ve svůj prospěch! Diop po centru zleva vracel míč ze zadní tyče do malého vápna, kde hostující zadáci ukradli Smolovi gól z hlavy včasnou obrannou hlavičkou.
     
    79
    Souboj Smolu s Kačarabou vyzněl nyní pro hostujícího hráče, který čistě poslal tělem k zemi domácího útočníka.
     
    77
    Petar Musa nyní přerušil útok Baníku u postranní lajny a sudí mu za jeho počínání uděluje žlutou kartu.
     
    76
    Robert Hrubý ovšem penaltu neproměnil. Ostravský záložník napálil míč pouze do břevna a skóre se tak nemění.
    75. Žlutá karta
     
    75
    Za následnou potyčku vidí ještě žlutou kartu Tomáš Smola a Roman Potočný. Navíc za protesty je žlutý kartónek udělen i hostujícímu trenéru Hoftychovi a trenéru brankářů Marku Čechovi.
    73. Smola se skácel po pochybném zákroku, sudí Berka píská přísnou penaltu!
     
    73
    Důležitý souboj svedl Diop s Reiterem u rohového praporku, kde pro Baník získali míč. Následoval centr Jánoše, jenž do vzduchu přizvedl Mikula. Na míč si vybíhal Nguyen, s nímž chtěl jít do souboje Smola. Ostravský útočník byl ale podražen a sudí Berka ukazuje na penaltový puntík.
     
    71
    Velká šance Liberce zůstala promarněna! Po dobré práci Mary na levé straně vápna měl míč na středu pokutového území Hrubý. Ten ovšem špatnou přihrávkou daroval míč Mikulovi, po němž pálil z pravé strany šestnáctky zřejmě Koscelník. Tomu ale střela nesedla, avšak na rohu malého vápna číhal Mara, který již nestačil lépe zakončit a balón nakonec skončil na boční síti.
     
    70
    Domácí se nyní hravě ubránili standarce hostujícího týmu, který ale poté pokračuje s míčem na svých kopačkách.
     
    68
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Daniel Holzer, přichází Denis Granečný.
     
    68
    Dame Diop následně obdržel přihrávku z levé strany, avšak na malém vápně se mu v tísni nepovedlo lépe zakončit. Nguyen tak neměl problém jeho slabý pokus ukrýt do rukavic.
    67. Penaltu reklamoval i Diop po šanci a souboji s Marou
     
    67
    Reiter šel posléze u lajny lidově řečeno do „šprajcu“, po kterém sudí neodpískal faul domácího hráče, nýbrž ukázal vhazování pro Baník.
     
    66
    Hrubý byl poté na polovině hřiště faulován a situaci rychle rozehrál. Tím připravil zajímavou možnost pro centr Holzerovi, jenž ovšem z levé strany vápna nenašel nikoho v bílém dresu před bránou Nguyena.
     
    65
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Jakub Pešek, přichází Petar Musa.
     
    65
    Holzerovi se ale rozehrávka hrubě nepovedla a míč přeletěl všechny zúčastněné v pokutovém území.
     
    64
    Přeci jen se domácím presink vyplatil. Hráči v bílém získali balón u půlící čáry a přešli do útoku. Na levé straně to posléze provedl výborně Fillo, který svou další chytrou kličkou vybojovali pro Ostravu zajímavou standardku.
     
    63
    Slovan navíc musí zakládat další kombinaci až od svého velkého vápna, ačkoliv se Ostravané snaží vysoko napadat.
     
    62
    Martin Fillo si sice splnil defenzivní povinnosti, avšak po jeho hlavičce ještě jemu a Reiterovi motali chvíli hlavu liberečtí hráči. Poté však byli vytlačeni od vápna Ostravy.
     
    61
    Žlutí se také na druhé straně. Adam Jánoš je prvním potrestaným hráčem Ostravy, když viděl karetní napomenutí za faul na vlastní polovině.
     
    61
    Na výborný centr Hrubého si už už nabíhal Smola, ale těsně před ním mu balón z hlavy uzmul výborně vyběhnuvší Nguyen.
     
    60
    Druhý žlutá trest vidí rovněž hosté. Tentokrát je to kapitán Radim Breite, jenž při protisměrné kličce podtrhnul nohy Martina Filla.
     
    58
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Nemanja Kuzmanović, přichází Dame Diop.
    57. Smola se dostal sám před Nguyena, ale vybíhal z ofsajdu
     
    57
    Tomáš Smola se už už řítil sám na Nguyena, ale nakonec jeho postup zastavuje praporek pomzeního sudího, který signalizuje ofsajd.
     
    56
    Viktor Budinský si nyní došel až na hranici vápna pro dlouhý nákop soupeře a míč tak ukryl do bezpečí do své náruče.
     
    55
    Reiter se posléze snažil prosadit podél pravé postranní lajny, nicméně jeho rychlé nohy mu v tuto chvíli nepomohli. Hráči Slovanu jej v poklidu odzbrojili.
    53. Jakub PEŠEK - 1:1
     
    53
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tak to je obrovská chyba domácích hráčů, po které máme srovnáno! Baník na útočné polovině zahrával standardní situaci u pokutového území, ale Liberec se dokázal ubránit a vyrazil do brejku. Ten měli domácí pod kontrolou, ale Fleišmanovu krátkou malou domů vystihl JAKUB PEŠEK, který udělal kličku váhajícímu Budinskému a poté již neměl problém trefit odkrytou bránu Ostravy, do které marně sprintoval ostravský kapitán.
     
    51
    První žlutá karta zápasu jde na vrub hostujícího Oscara. Ten se u střídaček nechal obejít Reiterem, kterého posléze stáhl k zemi a sudí Berka jej právem trestá žlutým napomenutím.
     
    51
    Tomu se navíc Slovan bez větších problémů ubránil a domácí hráče vytlačil zpět na jejich polovinu.
     
    50
    Nechybělo mnoho a mohlo to být 2:0! Kuzmanović výborně uvolnil Smolu, který si ve vápně ještě míč zasekl, ale poté mu jej na polsední chvíli v jasné šanci ustřelil jeden z hostů na roh.
     
    48
    Po rychlé, ale nepřesné kombinaci, Baník ztratil balón. Celou situaci u lajny výborně uhrál Oscar, jenž hrací předmět udržel pro sebe a poté se ještě nechal domácími hráči faulovat.
     
    47
    Reiter nezpracoval ve středu prudký pas od Stronatiho a Liberec mohl do brejku. V něm se div Mara nedostal do šance, kterou mu ale na poslední chvíli zmařil právě domácí stoper.
     
    46
    V úvodu to dlouhým nákopem do strany zkoušel Stronati, ale Liberec byl na tuto variantu připraven. Po chvíli ovšem hosté faulovali na půlce Smolu a hrát tak budou opět domácí.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:03.
     
    Je za námi úvodní půle zápasu, do které lépe vstoupili domácí. Ti se ihned v 9. minutě ujali vedení, když se po pěkné akci Filla prosadil přízemní ranou Nemanja Kuzmanović. Poté se úvodní aktivita trochu vytratila a fanoušci si museli počkat na další zajímavou akci až do 33. minuty. Kamso Mara ale nadvakrát stav utkání nesrovnal. Závěrečná pasáž první pětačtyřicetiminutovky žádné další nebezpečí ani z jedné strany nepřinesla, a tak si Ostrava odnáší do kabin jednobrankový náskok.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Postavení mimo hru je ovšem máváno i na druhé straně. Viníkem se stal domácí Rudolf Reiter.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje v první půli 1 minutu.
     
    45
    Ti si ale míče na útočné polovině dlouho neužiili, jelikož jim byl odmáván a odpískán další ofsajd.
     
    44
    Fillo se velmi dobře vrátil s Peškem po Holzerově ztrátě a byť se snažil celou situaci vyřešit chytře, tak budou hosté přeci jen vhazovat.
     
    43
    Jiří Fleišman posléze hledal ve velkém čtverci své kolegy, nicméně Mikula jeho nabídku stačil srazit do autu.
     
    42
    Prakticky ihned ale opět zažádal o vstup na hrací plochu a zjevně to s jeho bolístkou nebude tak vážné.
     
    42
    Hostující Mara musel být poté ošetřen, avšak trávník opouští po svých za velkého pískotu domácích tribun.
     
    41
    Kamso Mara místo střely volil ještě kličku a po zřejmě čistém zákroku zůstal ležet na trávníku. To zapříčinilo rychlý kontr Ostravy, který ale skončil na hranici pokutového území přihrávkou do obtížné pozice, při níž míč ztratil Robert Hrubý.
     
    39
    Slovan se poté dožadoval odpískání penalty, když Oscar lehce škobrtl o nohu domácího zadáka. Sudí Berka byl však blízko a pokutový kop nenařídil.
     
    38
    Rudolf Reiter předvedl na pravé straně, jak má rychlé nohy. Po bleskové přešlapovačce adresoval do vápna ostrý centr, ke kterému se ale domácí forvardi nedostali.
     
    37
    Tomáš Smola následně prodloužil dlouhý aut Fleišmana za sebe, ale pro vysoký míč si poté v pohodě došel Filip Nguyen.
     
    36
    Ostravský kapitán poté zkoušel zakombinovat nakrátko s Danielem Holzerem, avšak vše končí nepřesnou přihrávkou právě od bývalé liberecké opory.
     
    35
    Smola byl nyní pokrytý na půlce hřiště a navíc se nechal svým soupeřem faulovat. Rozehrávku si vezme na starost Jiří Fleišman.
     
    34
    Breite se nyní trochu zlobí na své spoluhráče, kteří z vlastní poloviny vyslali hodně nepřesný pas. Budinský si tak již chystá míč k odkopu.
    33. Stronati nadvakrát uhasil tutovky Mary
     
    33
    Nyní mohlo být srovnáno! Pomezní sudí pustil hraniční situaci, byť se část domácího publika dožadovala ofsajdu. Následně přišla zpětná přihrávka do gólovky pro Kamsa Maru. Jeho střelu ovšem obětavým zákrokem zlikvidoval Patrizio Stronati, který si poradil i s následnou dorážkou neúspěšného střelce z předchozího okamžiku.
     
    31
    Až nyní se Liberec dostal na dostřel Budinského, avšak Marův projektil z pětadvaceti metrů přeletěl ostravské zařízení o pořádný kus.
     
    30
    Ostravané nyní opět nechávají hosty kombinovat na jejich polovině a sami na svého soupeře čekají v okolí půlící čáry.
     
    29
    Velké štěstí nyní měli domácí, že si Matěj Hybš nenarazil přesně na hranici velkého čtverce. Místo zajímavé akce Slovanu tak Baník vyváží míč.
     
    28
    Baník další aktivním presinkem vytlačil kombinaci Liberce až na půlící čáru, odkud musí hosté zakládat další útočnou akci.
     
    27
    Martin Fillo se míst z dobré pozice rozhodl ještě kombinovat s Rudolfem Reiterem a až poté cpal míč do vápna. Jeho nabídku ovšem hostující obrana stihla zablokovat.
     
    26
    Holzer si chytře z první posunul míč ddo protipohybu Mikuly, který byl ale na tuto variantu připraven a poté spolu se svými spoluhráči zvládl obtížnou pozici při agresivním napadání Slezanů.
     
    25
    Hosté poté směřovali další dlouhý míč do vápna Baníku, nicméně tam se nechal Fillo faulovat a hlavní rozhodčí tak píská útočný faul i na druhé straně.
     
    24
    Centr Slovanu ale směřoval pouze na hlavu Patrizia Stronatiho, jenž si v této situaci poradil velmi dobře a s přehledem uklidl míč pryč z vlastního pokutového území.
     
    23
    Martin Fillo dobře zareagoval na sražený centr ze strany a raději míč uklidil na rohový kop. Veškeré dění se tak stěhuje před Budinského.
     
    22
    Nemanja Kuzmanovič se následně domával odpískání ruky na polovině Liberce, ale sudí Berka naopak píská útočný faul ostravského útočníka.
    21. Koscelník si pohrál s Fleišmanem, ale sám před Budinským střílel mizerně
     
    21
    Koscelník si ale zpracoval dlouhý nákop a rázem se ocitl v zájímavé šanci, byť v poměrně velkém úhlu. Poté ještě nejspíš hledal před prázdnou bránou někoho ze svých kolegů, ale v nebezpečném prostoru se žádný z nich nenacházel.
     
    20
    Baník se v posledních okamžicích možná trochu zatáhl a nechává soupeře kombinovat. Zatím si však hosté vyměňují přihrávky v dostatečné vzdálenosti od Budinského brány.
     
    19
    Daleko ze své brány musel nyní vyběhnout Filip Nguyen, který ovšem vše zvládl a míč před dotírajícím Smolou poslal až na polovinu Ostravy.
     
    18
    Tomáš Smola byl na půlce u míče rychleji než jeden z libereckých, který posléze domácího útočníka složil k zemi. Baník tak bude moci v poklidu rozehrávat.
     
    17
    Časovanou přihrávku vyslal Hrubý doprava na rozběhnutého Filla. Ten si ale se skákavým balónem neporadil a hrací předmět mu utekl za postranní lajnu.
     
    16
    Jakub Pešek nyní číhal na dlouhý nákop od svých kolegů, avšak pomezní sudí avizoval ofsajd hostujícího hráče.
     
    15
    Mikula teď pohotově předskočil Holzera a nenechal tak doputovat Fleišmanovu přihrávku na kopačky jeho spoluhráče. Baník ovšem zůstane u míč a bude vhazovat.
     
    14
    Breite poté nebezpečně cpal centr z rohu na přední tyč, kde ale s vypětím všech sil zasáhl Fleišman, který navíc zvládl míč dostat pryč z prostoru před Budinského bránou.
     
    13
    Krásné přenesení hry na pravou stranu posunul Mikula z první do vápna. Tam ovšem před hosty skvěle zasáhl Stronati, jenž odpálil míč do zámezí.
     
    11
    Hosté mohli reagovat v podstatě z protiakce, ale přesný centr z levé strany nedokázal jeden z libereckých ve středu pokutového území trefit.
    9. Nemanja KUZMANOVIĆ - 1:0
     
    9
    Baník právě vstřelil branku!
    Neuplynulo ani deset minut a Ostrava se již raduje z premiérové branky v novém ročníku! Obrovský podíl na gólu má Martin Fillo, který se chytrou kličkou zbavil na půlce svého strážce a poté jako nůž máslem prošel až k šestnáctce Slovanu, kde balón přihrál na střed na NEMANJU KUZMANOVIĆE, jenž přízemní ranou z první překonal Nguyena.
     
    8
    Ani z něj Ostravané branku Nguyena neohrozili. Balón sice propadl do nitra šestnáctky, ale hosté jej pohotově uklidili do bezpečí.
    7. Fillo padl ve vápně po souboji s Potočným, o penaltu nešlo
     
    7
    Domácí následně spěchali do rychlého brejku. Hrubý předal míč doprava do běhu Martinu Fillovi, který se po souboji ve vápně poroučel k zemi. Sudí Berka ovšem ukazuje na další roh pro domácí.
     
    6
    Následný centr Hrubého nebyl z kategorie povedených, avšak Baník i poté zůstal u míče. Ten posléze cpal do vápna Jiří Fleišman, ale hosté zvládli i jeho nabídku zastavit.
     
    5
    Na centr si nejvýše vyskočil Patrizo Stronati, jehož hlavička byla sražená na další roh.
    4. Holzer pěkně hledal Smolu, ten těsně promáchl
     
    4
    Holzer posléze využil zaváhání jednoho z hostů a servíroval do vápna z levé strany povedený centr. Na něj jen těsně nedosáhl Tomáš Smola a hosté následně odvrátili míč na rohový kop.
     
    3
    Dobrý návrat do obrany posléze předvedl Daniel Holzer, který navíc získal autové vhazování pro sv barvy. Domácí poté na chvíli přišli o míč, avšak po neúspěšném pasu za obranu balón doputoval až k Budinskému.
     
    2
    Ostrý, leč čistý a důležitý, skluz předvedl ve středu obranné půle Oscar, který tak zabránil zajímavé šanci, která se už už pro domácí rýsovala.
     
    1
    Karafiát byl v úvodní rozehrávce hostů dobře napadán Smolou, který libereckého stopera donutil k nepřesné přihrávce vpřed. Následuje aut Baníku.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Před samotným výkopem ještě budou oceněni hráči Baníku kategorie U-15, kteří se v loňské sezóně stali mistry České republiky.
     
    Ti právě přicházejí z útrob stadionu v závěsu za trojicí sudích a za malou chvíli jdeme na věc. Domácí odehrájí duel v tradičních bílých dresech, zatímco hosté nastoupí v modrých trikotech.
     
    Do začátku duelu zbývá něco málo přes pět minut a v Ostravě je vše připraveno k začátku nového ročníku FORTUNA:LIGY. Čeká se jen na příchod samotných hráčů.
     
    Základní sestava Liberce nečítá žádné výraznější překvapení. Po odchodech Jana Sýkory a Libora Kozáka musel trenér Slovanu řešit nové složení ofenzivních řad. Na hrot útoku se tak alespoň pro dnešek posunul Roman Potočný.
     
    Ostravský Baník se bude muset dnes obejít bez zraněného Jana Laštůvky a Lukáše Pazdery, které v základu nahradí Viktor Budinský a Martin Fillo. V sestavě není ani letní posila Milan Lalkovič a pouze na lavičce začne duel Milan Baroš či Dame Diop. Naopak v jedenáctce „vyvolených“ se nachází dvě nové tváře, a sice Rudolf Reiter a Tomáš Smola.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FC Baník Ostrava: Budinský – Fillo, Procházka, Stronati, Fleišman (C) – Reiter, Jánoš, R. Hrubý, Holzer – Kuzmanović, Smola.
    Náhradníci: Číž – Šindelář, Granečný, Diop, Jirásek, Baroš, de Azevedo.

    FC Slovan Liberec: Nguyen – Mikula, Karafiát, Kačaraba, Hybš – Breite (C), Oscar – Koscelník, Mara, Pešek – Potočný.
    Náhradníci: Knobloch – Chaluš, Beran, Nešický, Dordić, Musa, Pázler.

    Rozhodčí: Berka – Kubr, Vaňkát.
     
    Poslední tři vzájemná utkání

    14.5.2019 Baník – Liberec 0:1
    3.4.2019 Baník – Liberec 2:1 pp.
    16.2.2019 Baník – Liberec 2:1
     
    FC Slovan Liberec

    Liberec odehrál o jedno přípravné utkání méně než Baník, ale počínal si i tak úspěšněji. Přípravu sice otevřel remízou 1:1 s Varnsdorfem, ale poté si připsal dvě výhry v rámci soustředění v Rakousku. Nejprve porazil 3:1 rakouský Linz a posléze si poradil i s Apollonem Limassol po výsledku 2:1. Generálku na FORTUNA:LIGU ovšem také nezvládl, když těsně 1:0 podlehl Dynamu Moskva. Slovan navíc před novou sezónou vyměnil trenéra. Na lavičku Liberce nově usedne Pavel Hoftych.

    ZMĚNY V KÁDRU

    Odchody

    Libor Kozák – přestup AC Sparta Praha
    Daniel Köstl – konec hostování
    Jan Sýkora – konec hostování
    Filip Oršula – konec smlouvy
    Karel Knejzlík – hostování SFC Opava

    Příchody

    Petr Heppner – návrat z hostování
    Michal Beran – příchod z juniorky
    Jan Kuchta – hostování Slavia
     
    FC Baník Ostrava

    Ostrava během letní přípravy sehrála celkem pět přípravných utkání, ve kterých si ovšem připsala pouze jednu výhru. Hned v úvodu podlehla těsně 3:2 Slovanu Bratislava. Následovala remíza 1:1 s MOL Vidi a poté již zmíněné jediné vítězství 1:0 nad Samarou. Dalším nerozhodným výsledkem 1:1 s Osijekem se Baník naladil na generálku s Austrií Vídeň. Rakouský celek tento duel zvládl a na své konto si připsal výhru 2:1.

    ZMĚNY V KÁDRU

    Odchody

    Matěj Helešic – hostování České Budějovice
    František Chmiel – hostování Třinec
    Jakub Šašinka – hostování Karviná
    Lukáš Raab – hostování Vítkovice
    Dominik Martišiak – hostování Vítkovice

    Příchody

    Dyjan Carlos de Azevedo – návrat z hostování
    Tomáš Smola – přestup Opava
    Milan Lalkovič – přestup Olomouc
    Rudolf Reiter – přestup Bohemians 1905
    Josef Celba – návrat z hostování
    Lumír Číž – přestup Zlín
    Lukáš Raab – přestup Olomouc
    Dominik Martišiak – přestup Senica
     
    Vítáme vás u on-line přenosu z utkání prvního kola FORTUNA:KIGY mezi Baníkem Ostrava a Slovanem Liberec. Zápas začíná v 17:00.

    Radomír Fukala

    Branky: 9. Kuzmanović (Fillo) – 53. Pešek, 90+4. Potočný (Nešický)

    Karty:   61. Jánoš (OVA), 75. Smola (OVA), 87. Fleišman (OVA) – 51. Oscar (LIB), 60. Breite (LIB), 75. Potočný (LIB), 77. Musa (LIB)

    Neproměněná penalta: 76. R. Hrubý (OVA), mimo


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 1:5. Rohy: 5:3.
    FC Baník Ostrava: Budinský – Fillo, Procházka, Stronati, Fleišman (C) – Reiter, Jánoš, R. Hrubý (81. Baroš), Holzer (68. Granečný) – Kuzmanović (58. Diop), Smola.
    Náhradníci: Číž – Šindelář, Granečný, Diop, Jirásek, Baroš, de Azevedo.

    FC Slovan Liberec: Nguyen – Mikula, Karafiát, Kačaraba, Hybš – Breite (C), Oscar – Koscelník, Mara (87. Nešický), Pešek (65. Musa) – Potočný.
    Náhradníci: Knobloch – Chaluš, Beran, Nešický, Dordić, Musa, Pázler.

    Rozhodčí: Berka – Kubr, Vaňkát

    Diváci: 7 542
    thejrc.org