Samara – CSKA Moskva 2:0 (kon.) | Zenit – Tambov 2:1 (kon.) | Groznyj – FK Krasnodar 1:0 (kon.)
konec
FK Zenit Petrohrad
2:1 (0:0)
FC Tambov
Neděle 14.07.2019, 18:00 • Petrovskij, Petrohrad • Ruská Premier Liga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Zenit potvrdil roli favorita a nováčka těsně porazil, se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního večera. (19:59:03)
     
    Kdo by před utkáním čekal, že Zenit bude hrát v závěru ustrašeně! Domácí celek těžký duel zvládl a může se radovat z prvních třech bodů. Petrohrad urval vítězství na začátku druhého poločas, kdy zaznamenal dvě slepené branky, o které se postarali Alexandr Jerochin a Arťom Dzjuba. Ovšem nováčkovi se podařilo snížit, jelikož se parádní individuální akcí prezentoval Benito. Tambov se za premiéru nemusí stydět, jelikož hodně potrápil favorita na titul.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Nováčkovi už moc času nezbývá a navíc se nachází hodně daleko od branky. O průnik se na levé straně pokusil Benito, který byl míče ale zbaven.
     
    90+1
    K postranní lajně přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hrát ještě tři minuty. Zenit v nastavení drží míč a nechce o něj přijít.
     
    90
    Běží poslední minuta normální hrací doby, hostujícímu celku už moc času nezbývá. Hráči v červených dresech vyslali centr do vápna, ale balon byl znovu odvrácen.
     
    89
    V závěru zápasu si balon zprava navedl na střed Douglas Santos, jenž následně mířil do pravého spodního rohu branky. Jenže Giorgi Šelija byl připravený a míč chytil.
     
    87
    Zenit opět odcentroval z levé strany a míč mířil za obranu, kam si nabíhal také Arťom Dzjuba. Domácímu útočníkovi chybělo pár centimetrů k tomu, aby míč zasáhl. Takhle balon doputoval do moci brankáře.
     
    86
    Utkání se blíží ke svému konci a vypadá to, že Petrohrad se v úvodním kole protrápí k vítězství. Domácí hráči jsou stále u balonu, ale k vidění je jen přihrávka zpátky na brankáře.
     
    84
    Soslan Takazov se snad potřetí chytá za kotník, asi nebude úplně v pořádku. Přesto hostující celek pokračuje v kombinaci a přesouvá se na útočnou polovinu. Zleva přišel centr, na který nedoskočil Chyzyr Appajev.
     
    83
    Zenit hraje trochu ustrašeně, člověk by čekal, že se více požene za třetí brankou. Ovšem není tomu tak, i když se hráči v modrých dresech nacházejí na útočné polovině.
     
    82
    Na pravé straně se rozeběhl Chyzyr Appajev, který odcentroval před domácího kapitána. Ovšem v šestnáctce se nenacházel nikdo v červeném, a tak v klidu zasáhl Andrej Luňov.
     
    80
    Wílmar Barrios (FK Zenit Petrohrad) a Chyzyr Appajev (FC Tambov) dostávají žlutou kartu. Oba hráči se do sebe zaklesli ve středovém kruhu a strkanice pokračovala.
     
    79
    Hráči v modrých jsou znovu u balonu, ale nikam moc nespěchají. Zenit kombinuje dobrou minutu kolem půlící čáry, že by hrál favorit na hubené vedení?
     
    78
    Tambov kombinoval na vlastní polovině a pod tlakem se ocitl Soslan Takazov. Hostující hráč se pokusil zrychlit hru, ale Branislav Ivanović byl znovu na správném místě.
     
    77
    Už to vypadalo, že Igor Smolnikov pronikne do pokutového území, ovšem tělem se do něj opřel Michail Kosťukov. Míč doputoval do zámezí a bude se jen kopat od branky.
     
    75
    Fanoušci v modrém se dál baví zápasem, který v posledních minutách dostal pořádné koření. Hostujícímu celku se podařilo snížit a bude chtít i vyrovnat. Ovšem Tambov to bude mít ohromně těžké.
     
    74
    Střídání v týmu FC Tambov: ze hřiště odchází Ivan Markelov, přichází Vladislav Kulik.
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Jurij Žirkov, přichází Wílmar Barrios.
     
    73
    Zenit je znovu u balonu a kombinuje, tentokrát na vlastní polovině. Chyzyr Appajev vytáhl napadání hodně vysoko, ale přitom fauloval Branislava Ivanoviće.

    Michal Luxa

    Branky: 46. Jerochin (Žirkov), 48. Dzjuba (Driussi) – 71. Benito

    Karty:   60. Rakyckyj (PET), 80. Barrios (PET) – 80. Appajev (TAM)


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 3:3. Rohy: 2:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 18:14.
    FK Zenit Petrohrad: Luňov – Smolnikov, Ivanović (C), Rakyckyj, Santos – Jerochin (65. Suťormin), Ozdojev, Žirkov (74. Barrios) – Azmún, Dzjuba, Driussi.
    Náhradníci: M. Keržakov, Rybikov – Barrios, Djorděvić, Mak, Mammana, Noboa, Rigoni, Terentěv, Suťormin.

    FC Tambov: Šelija – Takazov, Ade, Osipenko, Tetrašvili – Markelov (74. Kulik), Karasjov, Ciupercă, Kilin (56. Benito) – Mamtov (C) (53. Kosťukov), Appajev.
    Náhradníci: Sugrobov – Černyšov, Klenkin, Kosťukov, Kulik, Benito, Rybin, Usman.

    Rozhodčí: Jeskov – Mosjakin, Bolotěnkov
    thejrc.org