Michalovce – Žilina 0:3 (kon.) | Senica – Trenčín 3:1 (kon.) | Pohronie – Slovan Bratislava 1:3 (kon.)
konec
FK Senica
3:1 (0:1)
AS Trenčín
Sobota 20.07.2019, 19:00Niké liga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Příjemný podvečer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu ze slovenské ligy. Společně se podíváme na duel mezi Senicou a Trenčínem. Výkop je stanoven na 19 hodin.
     
    Tento víkend startuje prvním kolem nejvyšší slovenská soutěž. Trenčín je považován za adepty na postup do evropských pohárů. V přípravě jeho výsledky budily spíše rozpaky. V posledním utkání však dokázal Trenčín přehrát 2:1 silný AEK Athény. Naopak Senica zažila o něco lepší přípravu, ve které porazila třeba Slovácko nebo Prostějov.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Senica: Taborda – Otrísal, Dias (C), Košút, Klapan – Yenne, El Moudane – Cvek, Baumgartner, Castaňeda – Sulley.
    Náhradníci: Vorel – Didiba, Totka, Eneji, Ramirez.

    AS Trenčín: Šemrinec – Ligeon, Skovajsa, Šulek, Laczkó – Zubairu, Koolwijk, Roguljić – Bukari, Depetris (C), Corryn.
    Náhradníci: Chudý – Slávik, Ubbink, Kadák, Keston, Kleščík, Lamine..
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí Senica obstarala výkop do prvního poločasu dnešního souboje.
     
    2
    Castaňeda se dral do pokutového území soupeře, nicméně po obhození obránce se k míči dostal brankář Šemrinec.
     
    3
    S dalším centrem přispěchal na druhé straně krajní obránce Ligeon. Jeho prudká pobídka nebezpečí nepřinesla.
     
    5
    Trenčín kombinuje na polovině hrací plochy a nechce soupeři půjčit míč. Vypadá to, že Senica bude bránit v pevném bloku hodně hluboko.
     
    6
    Hostující celek vybojoval vhazování v blízkosti pokutového území. Ligeon hledal spoluhráče, ale ten se v souboji dopustil faulu.
     
    7
    Senica se vzápětí vydala vpřed s pokusem o bleskovou odpověď. Centrovaný míč z levé strany však skončil na noze prvního obránce.
     
    8
    Ligeon si dal pozor na prudkou přihrávku na jednoho ze soupeřů a zkušeně pustil míč do zámezí. Trenčín bude znovu vhazovat.
     
    9
    Nákop na rychlonohého Zubaira se Trenčínu nevyplatil. Přihrávka totiž byla příliš prudká a míč proskákal do zámezí.
     
    10
    Castaňeda si navedl míč na hranici pokutového území, odkud zakončil pravačkou, ale jeho pokus proskákal mimo branku!
    10. Castaňedova možnost
     
    11
    Klapan dostal přihrávku na pravou stranu a snažil se zrychlit rozehrávku domácí Senici. Jeho pobídka za obranu však byla příliš dlouhá.
     
    12
    Další zakončení na straně Senici! Klapan zkusil štěstí technickou střelou zpoza pokutového území, ale jeho pokus minul branku.
     
    13
    Trenčín zahrával rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na přední tyč, kde zasáhla pozorná obrana domácího mužstva.
     
    14
    Bukari se prosmýkl do pokutového území, kde si obhodil obránce, ale jeho prudkou přihrávku na malé vápno odkopl obránce do bezpečí.
     
    15
    Domácí se obrátili na sudího s avizací ruky Laczka. Rozhodčí však inkriminovaný moment dobře viděl a nechal hru plynout.
     
    16
    Erik Otrísal chtěl urychlit rozehrávku domácího celku, ale rozhodčí jej přerušil a vrátil o několik metrů dozadu. Zatím je to hodně rozhárané.
     
    17
    Federico Taborda se musel zapojit do rozehrávky domácího mužstva. Jeho nákop přiletěl na polovinu Trenčína, jenže tam uspěli hosté.
     
    18
    Sulley se v souboji na polovině Trenčína dopustil nedovoleného zákroku a připravil domácí celek o míč. Rozehrávat bude Trenčín.
     
    19
    Ante Roguljić se pokusil o zakončení zpoza pokutového území. Jeho přízemní střelu však zablokoval obětavý obránce.
     
    20
    Martin Šulek zůstává po jednom ze soubojů ležet na trávníku a drží se za levý kotník. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat ve hře.
     
    21
    Senica už je opět u míče a tlačí se na polovinu soupeře. Fotbalisté v červených dresech jsou hodně aktivní, ale obrana Trenčína hraje blízko u sebe.
     
    22
    Osman Bukari v souboji na levé straně odehrál míč do zámezí. Fotbalisté Trenčína zatím hrají jednoduchý fotbal a nechtějí si komplikovat život.
     
    23
    Mihovil Klapan ostrým skluzem fauloval soupeře v blízkosti velkého vápna a dostává žlutou kartu.
     
    24
    Hosté navíc zahrávali přímý kop. Ante Roguljić vsadil na technickou střelu levou nohou, ale brankář Taborda míč vytěsnil nad břevno!
     
    25
    Abdul Zubairu vybojoval míč v souboji na polovině hřiště. Důrazný středopolař poté otočil hru na levou stranu, ale Trenčín o míč rychle přišel.
     
    26
    Denis Baumgartner operoval s míčem na levé straně hrací plochy, jenže jeho centr trefil hrudník prvního obránce v bílém dresu Trenčína.
     
    26
    Trenčín zahrával další rohový kop. Na povedený centr si naskočil Ligeon, ale jeho pokus tečoval obránce na další roh.
     
    27
    Erik Otrísal si skvěle splnil své defenzivní povinnosti. Krajní obránce Senice si pokryl náběh jednoho ze soupeřů a nechal míč proletět do autu.
     
    28
    Rozhodčí nyní přerušil hru a dal hráčům přestávku na občerstvení.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina hry! Domácí Senica je zatím o něco aktivnější, ale nemůže se dostat do vyložených možností.
     
    31
    Trenčín zahrával další rohový kop. Centrovaný míč přiletěl znovu na přední tyč, jenže nikdo v bílém dresu tentokrát nezakončil.
     
    32
    Denis Baumgartner poslal nadýchaný centr na značku pokutového kopu. Jeho pobídka přiletěla do míst, kde číhal obránce Lukáš Skovajsa.
     
    33
    Nyní už se Senica dočkala zakončení. Tomáš Košút si naskočil na zajímavý centr z pravé strany, ale hlavou trkl míč mimo tři tyče.
     
    34
    Senica zahrávala další roh. Centrovaný míč se tentokrát stáčel přímo do branky, nicméně pozorný Šemrinec schoval míč do rukavic.
     
    35
    Osman Bukari procedil přihrávku do pokutového území, kde se k míči dostal Milan Corryn, ale brankář Senice byl u míče o něco dříve.
     
    36
    Senica kombinuje na vlastní polovině. Domácí fotbalisté se snaží uklidnit hru, ale zatím se musí vypořádat s vysokým presinkem soupeře.
     
    37
    Denis Baumgartner taktickým faulem přerušil rodící se akci Trenčína. Sudí souboj viděl a odpískal přímý kop pro Trenčín.
     
    38
    Střídání v týmu AS Trenčín: ze hřiště odchází Martin Šulek, přichází Peter Kleščík.
     
    39
    Osman Bukari dostal přihrávku na pravou stranu, jenže si nedokázal obhodit svého strážce a přišel o míč. Vhazovat tak bude Senica.
     
    40
    Ruben Ligeon operoval s míčem na pravé straně hrací plochy, jenže jeho spoluhráči mu moc nepomohli. Sofian El Moudane tak získal míč pro domácí.
     
    41
    Ryan Koolwijk si nepotykal se zpracováním míče na polovině soupeře. Balón mu pod nohou utekl do zámezí. Vhazovat tak bude Senica.
     
    42
    Federico Taborda se musel zapojit do rozehrávky domácího celku. V závěru prvního poločasu se hraje hodně opatrně.
     
    43
    David Depetris si skvělým náběhem řekl o přihrávku za obranu soupeře, jenže obránce Roberto Dias míč odehrál hlavou do bezpečí.
     
    44
    Tentokrát už se David Depetris dostal do zakončení. Útočník Trenčína zkoušel střílet patičkou, ale prodloužil míč jen do rukavic brankáře.
     
    45
    Zadáci hostujícího celku v závěru prvního poločasu kombinují na vlastní polovině a nikomu nepůjčují míč. Nikdo z fotbalistů v červeném rozehrávku Trenčína neatakuje.
     
    45
    Trenčín právě vstřelil branku!
    Hostující celek se v závěru prvního poločasu dostává do vedení! Na centrovaný míč z pravé strany si naběhl DAVID DEPETRIS a pohotovou střelou uklidil míč k zadní tyči!
    45. David DEPETRIS - 0:1
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce mohou být spokojenější hosté! Domácí Senica sice hrála mnohem aktivněji, ale nedostávala se do zakončení. V samotném závěru poločasu tak přišel trest, když se prosadil David Depetris! Do kabin se proto odchází za stavu 0:1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Senica: ze hřiště odchází Denis Baumgartner, přichází Peter Moses Eneji.
     
    47
    Lovro Cvek obral o míč statického Koolwijka. Domácí fotbalista poté rozjel akci po levém křídle, ale tam nebyl nikdo v červeném.
     
    48
    Senica zahrávala přímý kop ze zajímavé pozice. Jeho rozehrávky se ujal Sadam Sulley, ale tvrdou střelou trefil jen pětičlennou zeď.
     
    49
    Tomáš Košút se pustil do souboje v pokutovém území, ale jeho snaha byla zbytečná. Ještě předtím byl totiž máván ofsajd.
     
    50
    Trenčín zahrával rohový kop. Koolwijk zkusil míč zakroutit přímo do sítě, ale pozorný brankář jej na poslední chvíli vyboxoval do bezpečí.
     
    51
    Denis Baumgartner rozjel rychlý protiútok domácího celku, jenže jeho centr zblokoval obránce Trenčína. Bude z toho rohový kop.
     
    52
    Tomáš Košút se po rohovém kopu dostal do zakončení, ale jeho slabá hlavička skončila v rukavicích pozorného brankáře.
     
    53
    Ryan Koolwijk si na polovině soupeře skvěle pokryl míč tělem a dotírající soupeř jej nedovoleným zákrokem zastavil.
     
    54
    David Depetris mohl přidat druhou branku! Útočník hostujícího celku pálil v pokutovém území, ale jeho ránu zastavila horní tyč!
     
    55
    Trenčín je po změně stran znovu o něco aktivnějším týmem. Hostující celek se tlačí na polovinu soupeře a většinu času hraje s míčem na kopačkách.
     
    56
    Další zakončení do břevna! Osman Bukari se otočil v pokutovém území a levačkou poslal míč do břevna!
     
    57
    Sofian El Moudane napřáhl ke střele zpoza hranice pokutového území. Jeho rána byla hodně prudká a navíc skákala. Brankář však nemusel zasahovat.
     
    58
    Depetris poslal zajímavou přihrávku do pokutového území, jenže jeho pobídka byla příliš prudká a Tomáš Košút balón odehrál do bezpečí.
     
    59
    Ruben Ligeon si pohlídal nepřesnou rozehrávku soupeře a nechal míč propadnout do zámezí. Vhazovat tak bude hostující Trenčín.
     
    60
    Je za námi hodina hry a zatím sledujeme opatrný duel. Trenčín si bez problémů drží své vedení a nepouští hráče Senice do zakončení.
     
    61
    Sadam Sulley si došel pro míč na polovinu hrací plochy, jenže neudržel míč pro domácí celek. Naštěstí pro něj se jeden z hráčů Trenčína dopustil faulu.
     
    62
    Sadam Sulley tentokrát patičkou posunul míč mezi obránce soupeře, nicméně nikdo v červeném dresu na jeho pobídku nezareagoval.
     
    63
    Do rozehrávky Trenčína se musel zapojit brankář Šemrinec. Jeho rozehrávka skončila na pravé straně, kde hosté balón ztratili.
     
    64
    Osman Bukari si nádhernou kličkou obhodil soupeře, který jej ostrým skluzem poslal k zemi.
     
    65
    Hra je přerušena! Zraněný fotbalista ještě leží na trávníku a musí být ošetřen.
     
    66
    Žlutou kartu dostává Erik Otrísal (FK Senica).
     
    67
    Osman Bukari dostal krásnou přihrávku na pravou stranu, zbavil se Otrísala, ale jeho přízemní centr nebyl pro obranu Senice problémem.
     
    68
    Lukáš Skovajsa odcentroval zajímavým obloučkem na malé vápno. Domácí brankář však vyrazil ven z branky a ukryl míč do rukavic.
     
    69
    Senica dala gól! Je vyrovnáno! Domácí celek se dočkal a trenérovi skvěle vyšlo poločasové střídání! Na přetažený centr z levé strany si v pokutovém území naběhl osamocený PETER MOSES ENEJI, který utaženou placírkou rozvlnil síť!
    69. Peter Moses Eneji - 1:1
     
    71
    Osman Bukari po dalším souboji zůstává ležet na trávníku. Hostující fotbalista toho v dnešním souboji schytal opravdu hodně.
     
    72
    Trenčín zahrával přímý kop na polovině soupeře. Rogulič zkusil zakončení z úctyhodné vzdálenosti, ale domácí brankář s jeho pokusem neměl problém.
     
    73
    Depetris si navedl míč na hranici pokutového území a pokusil se o skrytou přihrávku. Na jeho pobídku však nedosáhl nikdo v bílém dresu.
     
    74
    I ve druhém poločase odpískal rozhodčí krátkou přestávku na napití.
     
    75
    Střídání v týmu AS Trenčín: ze hřiště odchází Ante Roguljić, přichází Ubbink.
     
    76
    Abdul Zubairu prodloužil míč z vlastní poloviny na polovinu soupeře. Domácí Senica v posledních minutách zlepšila svůj výkon.
     
    77
    Sadam Sulley se dral za pobídkou do pokutového území, jenže Lukáš Skovajsa jej tělem odstavil od míče a odehrál míč do bezpečí.
     
    78
    Lukáš Skovajsa si na polovině domácího mužstva pomohl nedovoleným zákrokem. Rozehrávat bude domácí Senica.
     
    79
    Lukáš Skovajsa se na vlastní polovině dostal pod tlak a raději odkopl míč do bezpečí. Hráči v červeném jsou aktivní a chtějí rozhodnout o své výhře.
     
    80
    Peter Moses Eneji si skvěle pomohl krásnou kličkou na vlastní polovině, nicméně nikdo ze spoluhráčů se mu neuvolnil do prostoru.
     
    81
    David Depetris se dral za dalším zajímavým centrem z levé strany. Urostlý útočník na míč sice dosáhl, ale špičkou kopačky jej nedopravil do sítě.
     
    82
    Senica dala gól! Neskutečné! Senica otáčí vývoj dnešního utkání! PETER MOSES ENEJI si přehodil míč na levačku, vypálil přízemní střelou a Peter Kleščík si míč srazil do sítě!
    82. Peter Moses Eneji - 2:1
     
    83
    Žlutou kartu dostává Peter Moses Eneji (FK Senica).
     
    84
    Trenčín se ihned vydal dopředu se snahou o rychlou odpověď. Za zajímavým centrem se dral Depetris, ale na míč těsně nedosáhl.
     
    86
    Peter Moses Eneji se znovu dostal do zakončení, ale jeho rána placírkou skončila na noze prvního obránce.
     
    87
    Střídání v týmu FK Senica: ze hřiště odchází Lovro Cvek, přichází Joss Didiba.
     
    88
    Ryan Koolwijk zahrával přímý kop Trenčína na polovině soupeře. Jeho nákop přiletěl na hranici velkého vápna, kde zasáhla obrana.
     
    89
    Tenton Yenne byl faulován v pokutovém území a vybojoval pro Senicu pokutový kop!
     
    90
    Senica dala gól! Senice definitivně rozhoduje o svém vítězství! FRANK CASTAŇEDA sice otřel svou penaltu o tyč, ale jeho pokus skončil v síti!
    90. Frank CASTAŇEDA - 3:1
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává David Depetris (AS Trenčín).
     
    90+3
    Senica už nikam nespěchá. Domácí nyní otáleli s rozehrávkou přímého kopu na vlastní polovině. Pro domácí celek by to byl parádní start ligového ročníku.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Senica zvládla úvodní duel ligového ročníku a poráží Trenčín 3:1! Domácí celek přitom od závěru první půle prohrával, když se prosadil Depetris. Ve druhé půli však nastoupil Peter Moses Eneji, který vsítil dvě branky a otočil vývoj dnešního souboje. V samotném závěru ještě kopala Senica pokutový kop, který s přehledem proměnil Frank Castaňeda.
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 7:7. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 10:21.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (20:54:08)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 69. Eneji, 82. Eneji, 90. Castaňeda (pen.) – 45. Depetris

    Karty:   23. Klapan (SEN), 66. Otrísal (SEN), 83. Eneji (SEN) – 90+2. Depetris (TRE)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 7:7. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 10:21.
    FK Senica: Taborda – Otrísal, Dias (C), Košút, Klapan – Yenne, El Moudane – Cvek (87. Didiba), Baumgartner (46. Eneji), Castaňeda – Sulley.
    Náhradníci: Vorel – Didiba, Totka, Eneji, Ramirez.

    AS Trenčín: Šemrinec – Ligeon, Laczkó, Šulek (38. Kleščík), Skovajsa – Zubairu, Koolwijk, Roguljić (75. Ubbink) – Bukari, Depetris (C), Corryn.
    Náhradníci: Chudý – Slávik, Ubbink, Kadák, Keston, Kleščík, Lamine.
    thejrc.org