L. Mikuláš – Ružomberok B 0:2 (kon.) | KFC Komárno – Šamorín 2:0 (kon.) | Dubnica – Bardejov 1:0 (kon.)
Poprad – Slovan Bratislava U21 1:0 (kon.) | Skalica – Púchov 1:0 (kon.)
konec
FK Poprad
1:0 (1:0)
ŠK Slovan Bratislava U21
sk Sobota 20.07.2019, 19:00 • NTC Poprad • MONACObet liga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Prajem vám príjemný večer a vítam vás pri sledovaní zápasu 1. kola 2. ligy v sezóne 2019/2020. Dnes večer je v NTC Poprad na programe stretnutie medzi domácim FK Poprad a ŠK Slovan Bratislava B. Zápas sa začína o 19:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    FK Poprad
    Popradčania sú určite spokojní s výkonmi v minulej sezóne a podobne budú chcieť vstúpiť aj do nového ročníka druhej najvyššej futbalovej súťaže. Poprad sa v sezóne 2018/19 umiestnil na druhej pozícii a zahral si dvojzápasovú baráž o postup do Fortuna ligy proti AS Trenčín. Podtatranci doma triumfovali nad Trenčanmi 2:0, vonku však úspešní neboli a podľahli súperovi 4:1. Trenčín sa teda v súťaži udržal. Poprad odohral počas letnej prípravy zápasy s rôznymi súpermi. Triumfoval nad Šarišskými Michaľanmi 2:3, remízoval s Michalovcami 1:1, zdolal Karvinú 0:1 a Lipany 2:7, podľahol Opave 2:0 a DVTK Miskolc 6:1 a na záver prípravy porazil Hiszpaniu AFE 1:0 a prehral so Stalom Mielec 2:0. V Poprade sa cez leto udialo viacero zmien, kľúčovou bolo ukončenie hráčskej kariéry Stanislava Šestáka, ktorý zavesil kopačky na klinec a v štruktúrach FK Poprad bude naďalej pôsobiť ako športový riaditeľ a viceprezident klubu. Uvidíme, kto nahradí najaktívnejšieho strelca z minulej sezóny v popradskom drese.

    ŠK Slovan Bratislava B
    Rezerva nášho aktuálneho majstra Fortuna ligy sa minulý rok v TIPOS tretej lige Bratislava umiestnila na prvom mieste so ziskom 80 bodov a suverénnym náskokom 16 bodov pred druhým FK Rača Bratislava. Béčko Slovana bude po boku MFK Ružomberok B a MŠK Žilina B tretím B tímom v našej druhej najvyššej futbalovej súťaži.

    Srdečne vás pozývam k sledovaniu on-line prenosu a prajem pekný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Poprad: Malec – Maslo, Pajer, Horváth, Zekucia, Jančo, Lopez Junior, Zošák (C), Gallovič, Kukoľ, Slebodník
    Náhradníci: Knurovský, Luberda, Kuba, Streňo, Olejník, Grešák, Gajan

    ŠK Slovan Bratislava B: Trnovský – Kozlovský, Majling, Baláž, Borovský, Hubert (C), Habodasz, Haramia, Mašulovič, Rabiu, Herman
    Náhradníci: Jackuliak, Potoma, Fronc, Schlossár, Švihel, Repiský

    Rozhodca: Kišš – Súkeniková, Halíček.
     
    Na trávnik už prichádzajú oba celky. Popradčania v tmavomodrých dresoch a Bratislavčania v svetlomodro-bielych.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodným výkopom odštartovali dnešné večerné druholigové stretnutie futbalisti ŠK Slovan Bratislava, ktorí v prvom polčase útočia zľava doprava.
     
    2
    Na útočnej polovici sa vo vzduchu síce presadil Daniel Mašulovič, ktorý zvíťazil v hlavičkovom súboji, no loptu iba jemne posunul brankárovi Malecovi.
     
    3
    O loptu na pravej strane ihriska bojoval Gallovič, ktorému sa podarilo aj v súboji zvíťaziť. Poslal center do šestnástky, belasí ho zrazili na rohový kop.
     
    4
    Na pravej strane ihriska si hosťujúci Borovský príliš nerozumel s Hubertom, ktorému posúval prudkú a nepresnú loptu. Slovan však vybojoval aspoň rohový kop.
     
    5
    Peter Maslo rázne a nekompromisne odkopol loptu z priestoru pri rohovej zástavke a daroval súperovi autové vhadzovanie.
     
    6
    Belasí si chceli vypracovať streleckú pozíciu, zlyhala však kombinácia, po ktorej čiarová rozhodkyňa odmávala ofsajd.
     
    7
    Šikovne to vymyslel Tibor Slebodník, ktorý prebehol po ľavej strane. Namieril si to k šestnástke, pripravil si loptu a šikovnou obaľovačkou preveril rukavice brankára Trnovského.
     
    8
    Akcia Popradu po rohovom kope ešte pokračovala. Gallovič potiahol loptu na pravú stranu ku Kukoľovi, ktorý si už potom však nerozumel s Jančom.
     
    9
    Center z pravej strany z kopačky Huberta došiel až na ľavú stranu, kde si ho spracoval Haramia. Posúval loptu za šestnástku na Mašuloviča, ktorému strela nevyšla.
     
    10
    Rabiu naštartoval akciu po pravej strane smerom na Martina Huberta. Bola to dosť ťažká a dlhá prihrávka, na ktorú Hubert siahal sklzom, ale nespracoval ju.
     
    11
    Na pravej strane nevyšiel center Gallovičovi, ku ktorému sa postavil Kozlovský a nedovolil mu presunúť loptu do vnútra pokutového územia.
     
    12
    Dianie na trávniku je zatiaľ veľmi pokojné, sledujeme ofenzívne náznaky najmä od domáceho tímu, Slovan sa zatiaľ na útočnej polovici presadiť nevie.
     
    14
    Spoza šestnástky to strelou vyskúšal Vladimír Kukoľ. Jeho strelecké zakončenie vôbec nebolo presné.
     
    15
    Ďalší pokus Kukoľa bol teraz o niečo iný. Skúšal to centrom z ľavej strany. Trnovský sa vo vzduchu načiahol za loptou a vyrazil ju na rohový kop.
     
    16
    Kozlovský chcel prihrávkou po ľavej strane ihriska hľadať Haramiu. Do cesty sa im však postavil Kukoľ, ktorý im nedovolil vymeniť si loptu.
     
    17
    Gallovič presunul hru z ľavej strany na opačnú stranu ihriska. Poprad obliehal šestnástku a snažil sa niečo vymyslieť.
     
    18
    Z obliehania šestnástky napokon pramenila zaujímavá strelecká pozícia pre Tibora Slebodníka, ktorý pálil z pravej strany, no netrafil sa do priestoru bránky.
     
    20
    Z obrannej polovice prišiel center z kopačky Majlinga, ktorý hľadal niekoho na útočnej polovici, no pripravených spoluhráčov tam nemal.
     
    21
    Prudko po ľavej strane ihriska vybehol dopredu Haramia, ktorý prihrávkou hľadal Hermana. Popradčania dokázali prečísliť priestor a situáciu ubrániť.
     
    22
    Popradčania rozbiehali sľubný protiútok. Zošák z pravej strany ihriska skúšal centrovať, ukazoval sa mu Junior v pokutovom území, hostia však dokázali zablokovať.
     
    23
    V ideálnej hlavičkovej možnosti sa vo vnútri malého vápna ocitol Lukáš Horváth, ktorý zakončoval hlavou. Brankár Trnovský sa musel poriadne natiahnuť, aby strelu zachytil.
     
    24
    Poprad dal gól!
    Domáci futbalisti strieľajú úvodný gól stretnutia. Rohový kop zahrali domáci nakrátko, lopta sa dostala za šestnástku k DENISOVI JANČOVI, ktorého strela bola ešte tečovaná a zapadla do bránky.
     
    25
    Poprad naďalej pokračuje v aktívnej hre a teraz to pre zmenu skúšal z ľavej strany Kukoľ. Natlačil sa popri bránkovej čiare, následne však neprihrával presne.
     
    27
    Rabiu bol obkľúčený pri postrannej čiare a dostal sa do kontaktu s Horváthom. Po následnom súboji lopta preletela za postrannú čiaru a rozhodkyňa ju spravodlivo prisúdila domácim.
     
    28
    Slovan je momentálne už dlhšiu dobu na útočnej polovici a snaží sa vymýšľať nejaké ofenzívne manévre. Defenzíva Popradu je kompaktná a neotvára veľa priestoru.
     
    29
    Napokon sa predsa len našlo niekoľko voľného miesta pre center od Mašuloviča, ktorý hľadal v pokutovom území Huberta. Ten sa pošmykol a napokon bol aj vo viditeľnom ofsajde.
     
    30
    Kozlovský si musel dať pozor na Juniora, ktorý ho naháňal až na obrannú polovicu Slovana Bratislava. Hosťujúci obranca si napokon poradil.
     
    32
    Patrikovi Haramiovi sa trochu pokĺzla lopta na ľavej strane ihriska. Nastrelil to však priamo do Janča a Slovan získal autové vhadzovanie.
     
    33
    Zekucia rýchlo vhodil aut smerom na Kukoľa, ktorý s loptou po ľavej strane pokračoval bližšie k bránke. Natlačil sa popri bránkovej čiare, no nedokázal už prihrávať ďalej.
     
    34
    Zošáka na obrannej polovici fauloval Samuel Habodasz, ktorého hlavný rozhodca slovne napomenul. Loptu získavajú domáci.
     
    35
    Po jednom zo súbojov ostal na trávniku ležať Kamil Zekucia a hlavný rozhodca privolal na pomoc aj ošetrovateľov. Hráč Popradu by však mal pokračovať v hre ďalej, nevyzerá to byť vážne.
     
    36
    Hra sa opäť znovu upokojila a hosťujúci Slovan je zatlačený na vlastnú obrannú polovicu. Popradčania aktívne napádajú.
     
    38
    Z rohovej zástavky to centrom skúsil Vladimír Kukoľ. Lopta zapadla do pokutového územia, videli sme však veľmi nepresné zakončenie a rozohrávať bude Trnovský.
     
    39
    Zošákovi sa na pravej strane ihriska ukazoval rozbehnutý Tibor Slebodník, ktorý utekal za loptou, ale dostihnúť ju nedokázal.
     
    40
    Borovský vhodil do pokutového územia dlhý aut spoza postrannej čiary. Reagoval naň Jozef Herman, ale nedokázal lepšie zakončovať.
     
    41
    Kukoľ si pripravil loptu na strelu vo vnútri vápna a podarilo sa mu napokon aj vypáliť. Jeho prudké zakončenie však letelo vedľa brány.
     
    42
    Ibrahim Rabiu fauloval v strede poľa Lopeza Juniora. Na žltú kartu to napokon nebolo a Junior bude schopný pokračovať v hre.
     
    43
    Belasí teraz podnikli zaujímavý rýchly protiútok, ktorý po ľavej strane ihriska naštartoval Haramia. Presunul loptu dlhou prihrávkou na kopačky Martina Huberta, no jeho zakončenie zblízka len tesne minulo bránku.
     
    45
    Kukoľ fauloval protihráča a Slovan Bratislava mal k dispozícii štandardku. Do priestoru pokutového územia odcentroval loptu Mašulovič a Zošák dokázal bezpečne odvrátiť.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V úvodnom polčase sme videli viacmenej pokojný futbal, v ktorom mali navrch domáci futbalisti. Poprad šiel do vedenia v 24. minúte, kedy sa presadil Denis Jančo.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Cez polčasovú prestávku sa ani jeden tréner nerozhodol pre zmeny v zostavách. Oba tímy teda pokračujú v pôvodných zloženiach a výkop mali domáci.
     
    47
    Slovan Bratislava mal k dispozícii rohový kop, ktorý nevyužil naplno. Domáci dokázali loptu bezpečne odvrátiť preč.
     
    48
    Pajer chcel posúvať loptu po pravej strane ihriska, do cesty sa mu však postavil Rabiu a zablokoval prihrávku za postrannú čiaru.
     
    49
    Rabiuova prihrávka došla tentokrát na kopačky Martina Huberta, ktorý sa pretláčal do zakončenia v pokutovom území, no presne zakončiť sa mu už nepodarilo.
     
    50
    Lopez Junior to teraz vôbec na útočnej polovici neurobil dobre. Prihrávka na Galloviča bola absolútne nepresná a lopty sa mohol zmocniť Samuel Kozlovský.
     
    51
    Gallovič sa ukazoval vo vhodnej pozícii na útočnej polovici. Pýtal si pohybom prihrávku od Slebodníka, ktorý to chcel zrejme vziať na seba, no ani poriadne nevystrelil.
     
    53
    Gallovič štartoval akciu po pravom krídle a snažil sa hľadať Zošáka. Aj sa mu podarilo vyslať prihrávku, no tá bola veľmi nepresná.
     
    54
    V hlavičkovom súboji v strede poľa bol úspešnejší Kukoľ a podarilo sa mu prepasírovať loptu na Slebodníka. Ten už šiel takmer sám na bránu, cestu mu však skrížil Kozlovský a vypichol mu loptu.
     
    55
    Zošákov center z pravej strany ihriska smeroval priamo do pokutového územia, kde bol Slebodník, ale k streleckému zakončeniu sa nedostal.
     
    56
    Zošákov center z pravej strany ihriska mal smerovať k Lopezovi Juniorovi, ktorý však napokon nedostihol loptu. Zošák potom ostal kľačať na trávniku, a tak ho hlavný rozhodca prišiel skontrolovať.
     
    57
    Slebodník sa pretlačil dopredu po ľavej strane ihriska. Následne akciu zabrzdil a presunul radšej dozadu na spoluhráčov.
     
    58
    Z pravej strany prišla prudká lopta z kopačky Huberta. Pred pokutové územie si už nabiehali Herman spoločne s Haramiom, no pri lopte bol prvý brankár Malec.
     
    59
    Poprad vybojoval štandardku, z ktorej centroval Kukoľ. Lopta letela z ľavej strany k vzdialenejšej žrdi, kde však boli hostia a bezpečne sa ubránili.
     
    61
    Baláž chcel odkopávať loptu z obrannej polovice, no cez Slebodníka sa mu to veľmi nepodarilo a Popradčania získali autové vhadzovanie.
     
    62
    V sľubnej hlavičkovej príležitosti sa ocitol práve domáci Tibor Slebodník, ktorý si dokázal nabehnúť do malého vápna a zakončovať. Mieril iba tesne vedľa.
     
    63
    Vladimír Kukoľ sa stal aktérom ďalšej štandardky svojho mužstva. Strieľal pár metrov spoza šestnástky a smeroval to priamo na bránku. Trnovský však bol pripravený.
     
    64
    Gallovič načasoval svoju prihrávku do vnútra pokutového územia smerom na Slebodníka, s ktorým šiel do súboja Baláž a v poslednej chvíli ho dokázal odstaviť a nedovoliť mu zakončiť.
     
    65
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava B: z ihriska odchádza Daniel Filip Mašulovič, prichádza Denis Potoma.
     
    66
    Popradčania sú s loptou na útočnej polovici a zatiaľ sa nikam neponáhľajú. Stav je pre domácich jednoznačne priaznivý, aktívni musia byť najmä belasí.
     
    67
    Ibrahim Rabiu reklamoval v pokutovom území ruku domáceho Pajera. Nič sa mu však od hlavného rozhodcu nepodarilo vybojovať, Slovan však pokračuje na útočnej polovici.
     
    68
    Do veľkej streleckej príležitosti sa dostal Samuel Kozlovský, ktorý pálil z vnútra šestnástky a nastrelil protiľahlú žrď!
     
    69
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Denis Jančo, prichádza Samuel Kuba.
     
    70
    Brankár Trnovský to teraz chcel urobiť veľmi rázne a nekompromisne. Loptu odkopával prudko, ale veľmi nepresne. Poslal ju vysoko a za postrannú čiaru.
     
    71
    Loptu si na pravej strane ihriska spracoval obranca Maslo, ktorý ju potom vracal späť do pokutového územia, no len priamo do rúk brankára Trnovského.
     
    72
    Maslo sa teraz na pravej strane dokázal šikovne vyhnúť protihráčovi a posielal jemný center na Slebodníka. Hlavička mu príliš nevyšla, Popradčania teda poriadne nezakončili.
     
    73
    Maslo pred pokutovým územím nakrátko posunul loptu na Tibora Slebodníka, ktorý sa už tesne spoza vápna odhodlal k zakončeniu. Jeho strelecký pokus letel priamo do rúk brankára Trnovského.
     
    74
    Akciu po pravej strane ihriska naštartoval Gallovič. Následne belasí loptu odrazili za pokutové územie na kopačku Lopeza Juniora. Jeho prudká strela letela tesne vedľa brány.
     
    75
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava B: z ihriska odchádza Samuel Habodasz, prichádza Adam Fronc.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1 122 divákov.
     
    76
    Čerstvo naskočený na trávnik Adam Fronc stihol za krátky pobyt na ihrisku hneď inkasovať aj žltú kartu. Je to vôbec prvá karta udelená v tomto zápase.
     
    77
    Kukoľ sa snažil z ľavej strany loptu dostať zrejme bližšie k bráne, no mal proti sebe až trojicu protihráčov a rozhodne ich prestreliť nedokázal.
     
    78
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Tibor Slebodník, prichádza Erik Streňo.
     
    79
    Kukoľov center z rohového kopu smeroval dobre na hranicu malého vápna, kde bol pripravený Lopez Junior. Jeho hlavičkový pokus len tesne letel ponad brvno.
     
    80
    Streňo si spracoval prihrávku vo vnútri šestnástky. Otočil sa a posúval loptu ďalej, no veľmi sa mu nepodarilo nájsť spoluhráčov.
     
    81
    Popradčania sú naďalej aktívni na útočnej polovici. Pred pokutovým územím sa k lopte dostal Štefan Zošák a strieľal, no nebol vôbec presný.
     
    82
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava B: z ihriska odchádza Patrik Haramia, prichádza Adam Jackuliak.
     
    83
    Daniel Borovský napriahol svoju pravačku asi z 30 metrov a pokúsil sa o ďalekonosnú strelu. Projektil to bol prudký, no aj značne nepresný.
     
    85
    Aktívne na útočnej polovici napádal Hubert a podarilo sa mu zneistiť popradskú rozohrávku. Donútili Popradčanov k ich chybe.
     
    86
    Rabiu posunul loptu za pokutovým územím na kopačky Borovského, ktorý chcel prihrávať ďalej, no len nechcene daroval loptu domácim hráčom.
     
    88
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Lopez Junior, prichádza Stanislav Olejník.
     
    90
    Slovan sa v záverečných minútach druhého polčasu ešte o niečo snaží, popradská defenzíva je však stále neprekonateľná.
     
    90+1
    Rozhodcovia k druhému polčasu nadstavujú jednu minútu.
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase si Poprad dokázal udržať jednogólové vedenie a nedovolil Slovanu skórovať. Poprad teda v úvodnom tohtosezónnom vystúpení boduje naplno.

    Ďakujeme za pozornosť. (20:44:25)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky: 24. Jančo

    Karty:   76. Fronc (SBB)


    FK Poprad: Malec – Maslo, Pajer, Horváth, Zekucia, Jančo, Lopez Junior, Zošák (C), Gallovič, Kukoľ, Slebodník
    Náhradníci: Knurovský, Luberda, Kuba, Streňo, Olejník, Grešák, Gajan

    ŠK Slovan Bratislava U21: Trnovský – Kozlovský, Majling, Baláž, Borovský, Hubert (C), Habodasz, Haramia, Mašulovič, Rabiu, Herman
    Náhradníci: Jackuliak, Potoma, Fronc, Schlossár, Švihel, Repiský

    Rozhodčí: Kišš – Súkeniková, Halíček

    Diváci: 1 122
    thejrc.org