Ufa – FK Krasnodar 2:3 (kon.) | Samara – Arsenal Tula 2:3 (kon.) | CSKA Moskva – Orenburg 2:1 (kon.)
Rostov – Spartak 2:2 (kon.)
konec
FC Ufa
2:3 (2:0)
FK Krasnodar
Sobota 20.07.2019, 13:00 • Dynamo Stadium, Ufa • Ruská Premier Liga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 4:7. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 11:13. (15:06:24)
     
    Je konec! Ufa nakonec nedokázala udržet dvoubrankové vedení z prvního poločasu, soupeř nakonec otočil výsledek na 3:2. Domácí se v závěru utkání strachovali alespoň o nerozhodný výsledek, avšak to jim moc nepomohlo, neboť si vlastní branku vstřelil Tabidze. Ufa ve druhém dějství nepředvedla špatný výkon, jenomže soupeř byl směrem dopředu výrazně nebezpečnější.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Do konce zápasu nezbývá už moc času, nicméně Ufa stále marně dotahuje jednobrankové manko. Hosté se skvěle brání.
     
    90+3
    Wanderson si díky dobrému pohybu řekl o zisk standardní situace, to Krasnodaru v koncove utkání jednoznačně vyhovuje.
     
    90+2
    Suchov to na pravém křídle zkoušel vzít sám na sebe, avšak obral ho hned první protihráč.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    90
    Střídání v týmu FK Krasnodar: ze hřiště odchází Tonny Vilhena, přichází Jón Fjóluson.
     
    89
    Nyní se k míči dostal hostující brankář Safonov, který výhozem našel vedle stojícího Spajiće.
     
    88
    Do konce zápasu nezbývá zrovna moc času, domácí poprvé v utkání musejí dotahovat jednobrankové manko. Povede se jim to nakonec?
     
    87
    Žlutou kartu dostává Vjačeslav Krotov (FC Ufa).
    86. Jemal TABIDZE - 2:3
     
    86
    Krasnodar právě vstřelil branku!
    Hosté dokonce otáčejí výsledek ve svůj vlastní prospěch! Hlavní sudí musel ponechat výhodu, načež se k míči dostal Ramírez, který to zkoušel hodně tvrdým zakončením. Do něj ale vložil hlavu domácí JEMAL TABIDZE, jenž si tak vstřelil vlastní branku.
     
    85
    Hodně nebezpečným pokusem to zkoušel Ari, který si navedl míč na pravou nohu, avšak jeho následný obstřel o dobrý metr minul zadní tyč.
     
    84
    Střídání v týmu FC Ufa: ze hřiště odchází Cătălin Carp, přichází Azamat Zasejev.
     
    84
    Igboun přeci jenom udržel míč, načež ho úspěšně přenesl na pravou stranu. Suchov se drze dostal do vápna, kde ho zastavil třetí protihráč.
     
    83
    Střídání v týmu FC Ufa: ze hřiště odchází Olivier Thill, přichází Vjačeslav Krotov.
     
    83
    Na opačné straně se hráči v červeném dostali k dalšímu rychlému protiútoku. Suchov na hranici pokutového území hledal Fomina, avšak včas zasáhl Spajić.
     
    82
    Ari se dostal do nezvyklého místa, avšak i tam se mu v kombinaci celkem dařilo. Krátce poté to centrem do šestnáctky zkoušel Petrov, avšak neuspěl.
     
    81
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Krasnodar po vyrovnávací brance ožil, naopak domácí se obávají o nerozhodný výsledek.
     
    76
    Vilhena dokázal na levém křídle najít kolegu Ramíreze, který se po dobrém manévru ocitl na zemi. Nedovoleným zákrokem si totiž pomohl Tabidze.
     
    75
    Kambolov tak dlouho operoval s míčem, až o něj celkem zbytečně přišel. Na druhé straně jsme sledovali rychlý kontr, avšak Igboun se ke střele nedostal.
     
    74
    Ufa tak propásla dvoubrankové vedení, nicméně do konce zápasu zbývá celkem dost času. Oba celky tak mají k vítězství zase stejně daleko.
    73. Tonny VILHENA - 2:2
     
    73
    Krasnodar právě vstřelil branku!
    Najednou tu máme vyrovnávací branku v podání hostů! Krasnodar totiž dlouhou dobu kombinoval na polovině soupeře, až se k fantastické ráně z dobrých pětatřiceti metrů dostal TONNY VILHENA, na jehož zakončení si Černov sáhl.
     
    72
    Střídání v týmu FC Ufa: ze hřiště odchází Andrej Kozlov, přichází Dmitrij Sysujev.
     
    71
    Hodně prostoru měl kolem sebe domácí Igboun, který toho mohl využít. Jeho jedovka pravou nohou skončila na noze jednoho z protihráčů.
     
    70
    Střídání v týmu FK Krasnodar: ze hřiště odchází Younes Namli, přichází Magomed Sulejmanov.
     
    70
    U pokutového území si nekompromisním způsobem počínal hostující Martynovič, který razantním odkopem poslal míč do bezpečnějšího prostoru.
     
    69
    A ten nakonec přinesl hlavičkový pokus. Nejvýše do vzduchu se totiž vyškrábal obránce Petrov, jehož zakončení ze záklonu nebylo povedené.
     
    68
    Velice dobrý obranný zákrok předvedl domácí zadák Jokić, který na poslední chvíli zasahoval pokus Ignatěva. Krasnodar bude zahrávat rohovýk kop.
     
    67
    Domácí brankář Černov opět mohl odkopávat od své branky. Sledovali jsme pokus o oslovení Kozlova, který neměl proti Spajićovi sebemenší šanci.
     
    66
    Střídání v týmu FK Krasnodar: ze hřiště odchází Kristoffer Olsson, přichází Ivan Ignatěv.
     
    66
    K oné rozehrávce se nakonec postavil záložník Thill, který posílal centr k hranici malého vápna, kde se Igboun nedokázal v souboji prosadit – odkop.
     
    65
    Hlavní sudí opět tasí žlutý kartónek. Igboun byl v souboji o míč příliš pozdě, navíc tvrdým šlapákem trefil jednoho z protihráčů.
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, v tuto chvíli sledujeme vyrovnanou podívanou. Domácímu celku se podařilo vybojovat další standardku.
     
    59
    Tomu se ale nepodařilo projít přes blok protihráčů, který navíc zasáhl čistým způsobem. Proto dalekonosným odkopem musel jednat Černov.
     
    58
    Ufa tak rozehrávala z hranice středového kruhu, o což se postaral obránce Tabidze. Jeho nabídka směřovala na levou stranu, kde se nacházel Alijev.
     
    57
    Před malým momentem se na zemi ocitl domácí Igboun, který to celkem dost schytal. I v tomto případě se mohlo žlutit, avšak to se dít nebude.
     
    56
    Až v tuto chvíli hlavní sudí uviděl nedovolený zákrok, po kterém se na zemi ocitl domácí Pucko. To vše znamená, že Ufa bude zahrávat další standardku.
     
    55
    U postranní čáry se Suchov dostal k přenesení hry na levou stranu, kde Alijev ještě roztáhl hru do tandemu na Slyho, jenž ale neodcentroval.
     
    54
    Žlutou kartu dostává Cristian Ramírez (FK Krasnodar).
     
    53
    Ari se po souboji s protihráčem ocitl na zemi, avšak nedovolený zákrok se mu vybojovat nepodařilo. Posléze se Suchov ujal autového vhazování.
     
    52
    Ihned po rozehrávce přišel na řadu dalekonosný odkop, který byl navíc hodně nepovedený. Padající míč tak zpracoval na kopačku obránce Spajić.
     
    51
    Najednou to bude hodně zajímavé, hostující hráči se totiž dostávají na dostřel jediné branky. Ufa tak celkem zaspala úvod druhého poločasu.
    50. Younes NAMLI - 2:1
     
    50
    Krasnodar právě vstřelil branku!
    Tak branka nakonec platí! Namli to na levém křídle udělal parádním způsobem, díky dobré kličce se dostal až do pokutového území, kde jeden z domácích vypíchl míč právě na YOUNESE NAMLIHO, jenž přehodil Černova.
     
    49
    Krasnodar se radoval z kontaktní branky, avšak hlavní sudí ji nakonec kvůli ofsajdu neuznává. Ještě ale proběhne konzultace s videorozhodčím.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se hostující hráči opět dostali před pokutové území, jenomže Wanderson byl vytlačen zpět do bezpečí.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hráči Ufy, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který dost možná dopadl hodně překvapivě. Směrem dopředu byl totiž aktivnější Krasnodar, avšak střelecký se prosazoval pouze jeden celek, a to domácí Ufa, jenž brankáře soupeře překonala hned ve dvou případech. Krasnodar má velké problémy s finální fází, nicméně na vyrovnání má ještě celý druhý poločas.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Do další šance se dostával domácí Igboun, avšak finální přihrávku dokázal zastavit Kambolov, jenž si zaslouží pochvalu.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    43
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem tří minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    42
    Krasnodar to bude mít o to složitější, neboť v tuto chvíli prohrává už o dvě branky. Hodně krutá facka, avšak do konce zbývá hodně času.
    40. Jemal TABIDZE - 2:0
     
    40
    Ufa právě vstřelila branku!
    Domácí se dostávají do dvoubrankového vedení! Ufa totiž zahrávala rohový kop z pravé strany, který se kroutil do malého vápna. Tam se do zakončení natlačil JEMAL TABIDZE, jenž pohotovou hlavičkou prostřelil brankáře Safonova.
     
    40
    Domácí marně reklamovali míč za postranní čárou, na což mohli krutě doplatit. Petrov centroval do pokutového území, avšak pouze k protihráči.
     
    39
    Až nyní se Thill konečně dostal na útočnou polovinu, avšak daleko se s míčem nedostal. Obrannou povinnost si splnil Vilhena, jenž zasáhl čistě.
     
    38
    Nakonec to střeleckým pokusem zkoušel Vilhena, jenomže jeho slaboučká rána sotva doletěla do malého vápna. Ufa se opět dostává pod menší tlak.
     
    37
    Už se opět pokračuje ve hře. Mezitím se k míči dostal obránce Martynovič, který se svižným krokem dostal ke středovému kruhu, kde se mu nabídl Petrov.
     
    36
    Před malým momentem šel hodně ostrým způsobem do pokutového území domácí Fomin, který fauloval Kambolova, jenž se okamžitě svalil na zem.
     
    31
    Téměř ihned po rozehrávce se k míči dostal Alijev, který se podél autové čáry snažil nastartovat Kozlova, avšak balón se přeci jenom dostal do zámezí.
     
    30
    Krasnodar to bude mít nyní hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. I tak do konce zápasu zbývá hodně času, skóre se klidně může obrátit.
    29. Cătălin CARP - 1:0
     
    29
    Ufa právě vstřelila branku!
    To jsou věci, domácí jdou totiž do vedení! Vše začalo standardní situací, která putovala do pokutového území, kde jeden z domácích sklepl za šestnáctku. Tam se nacházel CATALIN CARP, jehož pohotová rána směřovala za brankáře.
     
    29
    Jedna minuta utekla jako voda a může se opět pokračovat. K odkopu se postavil brankář Černov, který poslal míč hodně daleko od své svatyně.
     
    28
    Žlutou kartu dostává Uroš Spajić (FK Krasnodar).
     
    28
    Hlavní sudí nařídil krátkou přestávku na doplnění tekutin. I v Rusku panuje celkem teplé počasí, nebude se hrát zhruba jednu minutu.
     
    27
    Do akce musel také hostující brankář Safonov, který si vyběhl pro standardní situaci, kterou stáhl ze vzduchu. Navíc to bylo s útočným faulem.
     
    26
    Olsson se celkem v poklidu dostal na útočnou polovinu, kde celkem dlouho váhal. Nakonec se rozhodl pro přenesení hry na pravou stranu hřiště.
     
    25
    Černov v poklidu schoval míč do svých rukavic, načež ho díky dalekonosnému odkopu posílal na druhou stranu, kde nebyl nikdo ze spoluhráčů.
     
    24
    Ufa si vybojovala vůbec první rohový kop tohoto zápasu. Míč se snášel směrem od branky, nakonec na nej nejvýše naskočil hostující Martynovič.
     
    23
    Na opačné straně se Fomin zjevil v obležení smečky protihráčů, avšak i přesto se mu podařilo roztáhnout hru na pravou stranu, kde se nacházel Suchov.
     
    22
    Na pořadu dne byla standardní situace pro hostující celek. Sledovali jsme kroucený centr, který se v pokutovém území snesl na hlavu Tabidzeho.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám žádnou branku nepřinesla. Krasnodar je aktivnější, avšak Ufa se celkem v poklidu brání.
     
    20
    Navíc jsme se konečně dočkali dalšího střeleckého pokusu. Kambolov to ale neudělal nejlépe, neboť jeho zakončení směřovalo daleko vedle branky.
     
    19
    Před malým momentem to Ramírez opět zkoušel vzít sám na sebe, avšak u pokutového území narazil do Suchova, který odvracel za cenu dalšího autu.
     
    14
    Hosté se na delší dobu usadili na polovině soupeře, avšak k ničemu vážnějšímu to zatím nevede. Navíc si faulem pomohl domácí Igboun.
     
    13
    Po hodně dlouhé době se k míči dostal hostující brankář Safonov, který si počkal na náběh kolegy Martynoviče, jenž vyvezl balón na druhou stranu.
     
    12
    Krasnodar to opět zkoušel přes levou stranu, avšak domácí hradba hráčů se včas vrátila. Možná i proto se Petrovovi nepodařilo ideálně odcentrovat.
     
    11
    Šikovným způsobem to zkoušel Ari, který si na hranici pokutového území narazil s Namlim, avšak ten nedokázal ideálně vysunout kolegu Olssona.
     
    10
    Nakonec se Ramírez dostal k centru z levé strany, avšak Olsson netrefil ideálně míč. Poté Černov přeci jenom zasahoval, prudkou ránu vyrazil před sebe.
     
    9
    Vilhena neměl kolem sebe podporu spoluhráčů, proto opětovně přihrával na vlastní polovinu, kde Petrov málem v pokutovém území našel Wandersona.
     
    8
    Následně si útočným faulem pomohl příliš agresivně hrající Kozlov, který si v souboji s protihráčem pomohl rukama. Safonov ihned rozehrál od branky.
     
    7
    Ufa se po delší době dostala na útočnou polovinu, přičemž se k rozehrávce volného kopu postavil záložník Carp, který u postranní čáry našel Suchova.
     
    6
    Ramírez si to namířil s míčem po levém křídle, avšak cestičku vpřed mu zastavil pozorný Suchov. Krasnodar tak bude moci vhazovat z levé strany.
     
    5
    Petrov byl donucen ke zpětné přihrávce až na kopačku Spajiće, který v tísni přeci jenom přeposlal míč na vedle stojícího kolegu z obrany Martynoviče.
     
    4
    Další z řady nákopů měl na pravém křídle najít Wandersona, avšak přihrávka směřovala na paty. Krasnodar tak raději přenesl hru na levou stranu.
     
    3
    Hned v úvodu si nedovoleným zákrokem pomohl domácí Sly, což uviděl také hlavní sudí, jenž domácím připravil pozici pro volný kop.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hráči Krasnodaru, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Ufa: Černov – Suchov, Pucko, Tabidze, Jokić (C), Alijev – O. Thill, Carp, Da. Fomin, Igboun – Kozlov.
    Náhradníci: Šafinskij – Alikin, Bizjak, Jemeljanov, Gjorgobjani, Krotov, Mochbalijev, Zasejev, Vaněk, Sysujev.

    FK Krasnodar: Safonov – Petrov, Spajić, Martynovič (C), Ramírez – K. Olsson, Kambolov, Vilhena – Wanderson, Namli – Ari.
    Náhradníci: Kricjuk, Sinicyn – Fjóluson, Ignatěv, Ivan, Sulejmanov, Stockij, Utkin.

    Rozhodčí: Jeskov – Mosjakin, Bolotenkov.
     
    FK Krasnodar

    Na opačné straně stojí ambiciózní Krasnodar, který měl tak trochu jiné starosti. Krasnodar totiž obsadil sympatickou třetí pozici, což v konečném důsledku znamená předkolo Ligy mistrů. Nechybělo málo a Krasnodar se mohl dostat do skupinové fáze, avšak druhý Lokomotiv Moskva měl lepší vzájemnou bilanci. Ani hráčům Krasnodaru se první ligový zápas této sezóny zrovna moc nepovedl, v souboji proti Achmatu byla k vidění pouze jedna branka, o kterou se po třiceti minutách hry postaral Beriša, který dokonce neproměnil pokutový kop. Krasnodar se tak pokusí napravit zaváhání.
     
    FC Ufa

    Fotbalisté Ufy se po základní části uplynulé sezóny ocitli na čtrnácté pozici, což neznamenalo sestup do nižší soutěže, nýbrž následnou baráž o setrvání. Ufa nakonec dvojzápas proti Tomsku dokázala zvládnout, díky čemuž si uhájila prvoligovou příslušnost. Ufa má za sebou první utkání tohoto ročníku, avšak to se zrovna moc nepovedlo. V souboji proti Uralu padlo hned pět branek, přičemž se soupeř dostal do dvoubrankového vedení, načež Ural reagoval kontaktní brankou. Ural si vzal vedení o dvě branky zpět, nicméně čtyři minuty před koncem snížil na konečných 2:3 Fomin.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Ruská Premier Liga má před sebou druhé kolo, my budeme společně sledovat souboj mezi FC Ufa a FK Krasnodar.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    David Suchý

    Branky: 29. Carp (Kozlov), 40. Tabidze (O. Thill) – 50. Namli, 73. Vilhena, 86. Tabidze (vla.)

    Karty:   65. Igboun (UFA), 87. Krotov (UFA) – 28. Spajić (KRS), 54. Ramírez (KRS)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 4:7. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 11:13.
    FC Ufa: Černov – Suchov, Pucko, Tabidze, Jokić (C), Alijev – O. Thill (83. Krotov), Carp (84. Zasejev), Da. Fomin, Igboun – Kozlov (72. Sysujev).
    Náhradníci: Šafinskij – Alikin, Bizjak, Jemeljanov, Gjorgobjani, Krotov, Mochbalijev, Zasejev, Vaněk, Sysujev.

    FK Krasnodar: Safonov – Petrov, Spajić, Martynovič (C), Ramírez – K. Olsson (66. Ignatěv), Kambolov, Vilhena (90. Fjóluson) – Wanderson, Namli (70. Sulejmanov) – Ari.
    Náhradníci: Kricjuk, Sinicyn – Fjóluson, Ignatěv, Ivan, Sulejmanov, Stockij, Utkin, Berg.

    Rozhodčí: Jeskov – Mosjakin, Bolotenkov
    thejrc.org