Ufa – FK Krasnodar 2:3 (kon.) | Samara – Arsenal Tula 2:3 (kon.) | CSKA Moskva – Orenburg 2:1 (kon.)
Rostov – Spartak 2:2 (kon.)
konec
FK Křídla Sovětů Samara
2:3 (1:2)
PFK Arsenal Tula
Sobota 20.07.2019, 15:30 • Samara Arena • Ruská Premier Liga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 4:6. Rohy: 5:9. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 16:16. (17:23:08)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Arsenalu Tula, který svého soupeře porazila poměrem 3:2. Hosté se hned v úvodu druhého poločasu dostali zpět do dvoubrankového vedení, avšak soupeř dokázal stejně tak rychle reagovat. Koncovka utkání patřila domácím hráčům, kteří měli mnohem větší územní převahu, avšak k vyrovnávací brance se nakonec nedokázali dostat.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    V závěru utkání ještě drobná strkanice, stále není konec zápasu.
     
    90+5
    Ještě jedna standardka pro domácí, navíc je tu další žlutá karta, tentokráte pro Tkačjova.
     
    90+3
    Do konce zápasu skutečně moc času nezbývá, hosté hrají poslední vteřiny naprosto zkušeně.
     
    90+2
    Střídání v týmu FC Arsenal Tula: ze hřiště odchází Maxim Beljajev, přichází Alexandr Denisov.
     
    90+2
    V samotném závěru utkání zahrával domácí celek standardní situaci z velké vzdálenosti od branky, avšak ten přinesl pouze útočný faul.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Víctor Álvarez (FC Arsenal Tula).
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Arsenal i nadále drží hubené vedení, nyní se s míčem nachází daleko od své branky.
     
    88
    Na pořadu dne byl rychlý protiútok, proti kterému si velice dobře počínal hostující Kombarov, který nejprve vypíchl míč a poté založil protiakci.
     
    85
    Mijailović se pokoušel individuálním způsobem dostat přes střed hrací plochy, což se mu nakonec nepovedlo. I tak bude jeho celek vhazovat.
     
    84
    Do konce zápasu zbývá už jen něco málo kolem deseti minut. Arsenal stále drží jednobrankové vedení, avšak soupeř je nyní rozhodně aktivnější.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Jevgenij Lucenko (FC Arsenal Tula).
     
    83
    Bylo tomu skutečně tak. K balónu se nakonec postavil Kabutov, jenž zkoušel mířit pod břevno, kam se hodně rychle přesunul brankář Levašov.
     
    82
    Kostadinov sáhl k taktickému zákroku, nicméně domácí budou zahrávat volný kop z velice dobré vzdálenosti od branky. To bude na přímý pokus.
     
    81
    O přihrávku si na levém křídle řekl Lesovoj, který na hranici pokutového území chtěl najít Lucenka, avšak ten se v době přihrávky nacházel v ofsajdu.
     
    76
    Nyní sledujeme pasáž plnou nepřesností, což se projevilo také v předešlém okamžiku. Karpov tak po zisku míče raději přihrál až na brankáře Ryžikova.
     
    75
    Střídání v týmu FK Křídla Sovětů Samara: ze hřiště odchází Alexandr Aňukov, přichází Anton Těrechov.
     
    75
    Aňukov odkopem zkoušel najít nenápadného Soboleva, který si s těžkou přihrávkou nedokázal poradit. Odraženého balónu se tak chopil Tkačjov.
     
    74
    Karpov to u rohového praporku udělal zkušeně, míčem totiž trefil napadajícího protihráče, od kterého se hrací předmět odrazil do zámezí.
     
    73
    Samara najednou pořádně sevřela svého soupeře, z čehož pramenil další rohový kop. Ten tentokráte odvracel Bejajev, avšak pouze k protihráči.
     
    72
    Žlutou kartu dostává Dmitrij Kabutov (FK Křídla Sovětů Samara).
     
    72
    Také domácí dostali příležitost k rozehrání rohového kopu. Ani tentokráte se žádný z hráčů v modrém neprosadil, navíc byl odpískán útočný faul.
     
    71
    Střídání v týmu FC Arsenal Tula: ze hřiště odchází Evans Kangwa, přichází Georgij Kostadinov.
     
    70
    Tula ještě zahrávala další rohový kop, avšak v tomto případě z pravé strany. Na hranici malého vápna nejvýše vyskočil pozorný Kombarov.
     
    69
    Na řadu přišla standardní situace také pro domácí tábor. Z levé strany se o rozehrávku postaral Mijailović, jenž našel pouze hlavu soupeře.
     
    68
    Následovala tak standardní situace, která nebyla vůbec špatná. Rychlá rozehrávka přinesla zakončení v podání Lesovoje, který protáhl Ryžikova.
     
    67
    Karpov si nyní počínal velice zodpovědně, neboť za sebe nepustil kolmici na Lesovoje. Avšak poté si nedovoleně počínal jeden z jeho kolegů.
     
    66
    Máme za sebou více než hodinu hry, zatím jsme se dočkali pěti branek. V tuto chvíli je opět aktivnější Arsenal, jenž si zároveň dává velký pozor.
     
    64
    Střídání v týmu FC Arsenal Tula: ze hřiště odchází Alexandru Tudorie, přichází Jevgenij Lucenko.
     
    61
    Po delší době se k práci s míčem dostal také hostující brankář Levašov, který se snažil oslovit Kangwu, avšak ten se k padajícímu míči nedostal.
     
    60
    Grigalava si počínal hodně zkušeně, prudkou přihrávkou totiž trefil jednoho z protihráčů, od kterého se míč odrazil zpět ven z hrací plochy.
     
    59
    Žlutou kartu dostává Srdjan Mijailović (FK Křídla Sovětů Samara).
     
    58
    I tentokráte jsme sledovali odkop od domácí svatyně. Do vzduchu se pokoušel natlačit Sobolev, který ani v tomto případě nedokázal uspět.
     
    57
    Sotva nám začal druhý poločas a už jsme se dočkali dalších dvou branek. Nezaujatý fanoušek musí být spokojen, domácí jsou blizoučko vyrovnání.
    56. Taras BURLAK - 2:3
     
    56
    Samara právě vstřelila branku!
    A ono tomu tak skutečně je! Nejprve se střílená nabídka snesla pouze do tyče, avšak hostující hráči nedokázali míč odklidit, čehož dokázal využít obránce TARAS BURLAK, jenž z velké blízkosti nedal hostujícímu brankáři sebemenší šanci.
     
    56
    Kangwa si před malým momentem počínal hodně agresivně, na což jeho celek dost možná doplatí. Soupeř bude zahrávat standardní situaci.
     
    55
    Žlutou kartu dostává Evans Kangwa (FC Arsenal Tula).
     
    55
    Téměř ihned po rozehrávce to Ginsari zkoušel dalekonosným přenesením hry na levou stranu, avšak Kombarov měl k míči skutečně hodně daleko.
     
    54
    Střídání v týmu FK Křídla Sovětů Samara: ze hřiště odchází Paul Anton, přichází Dejan Radonjić.
     
    53
    Před čtvrtou brankou tohoto zápasu jsme sledovali špatné bránění v podání domácích hráčů, kteří si na zadní tyči nepočínali zrovna zodpovědně.
    52. Alexandru TUDORIE - 1:3
     
    52
    Arsenal Tula právě vstřelil branku!
    Hosté si berou dvoubrankové vedení zpět! Na pořadu dne byl rohový kop z levé strany, po kterém jeden z domácích ještě vracel míč k zadní tyči, kde se patřičným důrazem prezentoval ALEXANDRU TUDORIE.
     
    51
    Arsenal si to pro změnu namířil přes levou stranu, kde měl hodně prostoru kolem sebe Lesovoj, ke kterému na poslední chvíli dokázal přiběhnout Karpov.
     
    50
    Brankář Ryžikov se postaral o dalekonosný odkop od své branky, který poslal až ke středovému kruhu, kde ve vzduchu dokázal zakročit Burlak.
     
    49
    To se povedlo až jeho kolegovi Tudoriemu, který se s míčem dostal do nebezpečné vzdálenosti od branky, avšak střela se mu vůbec nepovedla.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se hosté dokázali nastěhovat před pokutové území soupeře, avšak Kangwa se do zakončení nakonec nedostal.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Střídání v týmu FK Křídla Sovětů Samara: ze hřiště odchází Anton Zinkovskij, přichází Maxim Kanunnikov.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl celkem nezáživnou podívanou. Celou dobu jsme sledovali vyrovnanou podívanou, avšak směrem dopředu byl nebezpečnější Arsenal, jenž nakonec skóroval hned dvakrát. Naopak hráči Samary se směrem dopředu hodně trápili, brankáře soupeře přeci jenom překonali, což vedlo ke snížení dvoubrankového manka.
     
    45
    První poločas skončil.
    43. Alexandr SOBOLEV - 1:2
     
    43
    Samara právě vstřelila branku!
    Domácí se přeci jenom dočkali kontaktní branky! Z pravé strany přiletěl do pokutového území nadýchaný bochánek, na který akrobatickým zakončením reagoval ALEXANDER SOBOLEV, jehož nůžky naprosto překvapily brankáře Levašova.
     
    42
    O provedení autového vhazování se postaral obránce Kombarov, který svým hodem našel pouze kopačku Mijailoviće, jenž se daleko nedostal.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Anton dokázal roztáhnout hru na levou stranu, kde se nacházel Kombarov. K němu se bleskovým způsobem vrátil Kangwa, jenž navíc zasáhl čistě.
     
    39
    Na pořadu dne byl rohový kop pro hostující tábor. Míč se snášel směrem od branky, avšak ve vzdušném prostoru si ho dokázal najít brankář Ryžikov.
     
    34
    Samara se neustále nachází na vlastní polovině, což rozhodně nemůže přinést kontaktní branku. Ba naopak, abychom neviděli třetí trefu Arsenalu.
     
    33
    Kombarov si vyměnil míč s kolegou Gorbatěnkem, načež došlo k roztažení na Kangwu, jehož drzý výpad přinesl práci pro domácího brankáře Ryžikova.
     
    32
    Kabutov si chtěl hodit míč do běhu, avšak ho poslal daleko od sebe. Hrací předmět nakonec skončil v zámezí, mezitím se z ochozů začíná ozývat pískot.
     
    31
    To znamenalo, že hostující brankář Levašov nemusel nikterak zasahovat, ba naopak si vyzkoušel rozehrávku od své branky, kterou poslal do strany.
     
    30
    Po delší době jsme sledovali nedovolený zákrok, který domácímu celku přinesl standardní situaci. Anton ale pálil skutečně hodně vysoko nad břevno.
     
    29
    Aktivní Kombarov si opět naváděl míč na centr, avšak v tomto případě našel pouze vracejícího se Burlaka. Samara naprosto přestala hrát.
     
    28
    Tkačjov se ve středu hrací plochy dostal do menšího obležení, avšak chytrým roztažením hry na Kombarova přeci jenom nepřišel o hrací předmět.
     
    27
    Pro Samaru to nyní bude nesmírně složité, prohrává totiž o dvě branky. Stále není nic ztracené, do konce zápasu zbývá ještě hodně času.
    24. Evans KANGWA - 0:2
     
    24
    Arsenal Tula právě vstřelil branku!
    V krátkém časovém sledu se Tula dostává do dvoubrankového vedení! Tentokráte si na pravou stranu dokázal seběhnout Tkačjov, kde další přesnou nahrávkou našel EVANSE KANGWU, který v pádu přeci jenom poslal míč mimo dosah brankáře.
     
    23
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám nabídla jednu branku. Arsenal se dostal do kýženého vedení, na tahu je tak domácí mužstvo.
    22. Sergej TKAČJOV - 0:1
     
    22
    Arsenal Tula právě vstřelil branku!
    Tak až nyní tady máme úvodní branku tohoto zápasu! Arsenal kombinoval na polovině soupeře, načež se Kombarov dostal k hranici pokutového území, odkud zpětnou přihrávkou našel SERGEJE TKAČJOVA, jenž propálil brankáře.
     
    19
    Arsenal se opět usadil na polovině soupeře, kde stále celkem dlouho kombinuje. Proto domácí obrana nemá problémy s útočnými výpady.
     
    18
    Kangwa to u pokutového území neudělal dvakrát nejlépe, riskantní přihrávkou totiž našel pouze Antona, který nedokázal založit protiakci.
     
    17
    Tentokráte se Sobolevovi podařilo přeposlat míč za sebe, avšak kolega Ginsari měl k přihrávce daleko. Naopak si pochvalu zaslouží Grigalava.
     
    16
    Karpov nejprve naznačil nákop na pravou stranu, avšak poté pouze přeposlal na vedle stojícího Burlaka, jehož přihrávka nebyla vůbec přesná.
     
    15
    U postranní čáry se jako poslední dotkl míče hostující Čaušić, logicky z toho bylo autové vhazování pro Samaru, konkrétněji se ho ujal Aňukov.
     
    14
    K oné rozehrávce standardní situace se nakonec postavil Tkačjov, jenž to zkoušel přímo na branku. Jeho rána levačkou skončila pouze na zdi.
     
    13
    Pokus o vysunutí Soboleva moc nevyšel, s tímto úmyslem počítal také Grigalava, který hlavičkou zažehnal nebezpečí. Posléze fauloval Burlak.
     
    12
    Nákop měl směřovat na Tudorie, avšak hostující forvard se nacházel úplně někde jinde. To hrálo do karet Burlakovi, který v poklidu sebral hrací předmět.
     
    11
    Burlak nyní rozehrávku hodně uspěchal, avšak i přesto se mu ve středu hrací plochy podařilo najít Soboleva, jenž proti přesile protihráčů neměl šanci.
     
    10
    Karpov se celkem pohodlným způsobem dostal na druhou stranu hrací plochy, avšak jeho kolega Zinkovskij byl snadným způsobem odstaven od míče.
     
    9
    Až nyní se také hráči Samary dostali k míči, nicméně obrannou povinnost si splnil Beljajev, který obětavým zákrojem dopravil balón až na nohu Levašova.
     
    8
    Gorbatěnko si nakonec rozmyslel přenesení hry na pravou stranu, místo toho spolupracoval s vedle stojícím Čaušićem, který neví, co s míčem.
     
    7
    Álvarezovi se podařilo zastavit míč před postranní čárou, načež byl celkem ostrým způsobem dohrán. Sudí ponechal výhodu, hosté spěchají kupředu.
     
    6
    Následně to centrem do pokutového území zkoušel Álvarez, avšak jeho nabídku odvracel Burlak. Arsenal Tula je i nadále na útočné polovině.
     
    5
    K dalšímu zakončení se pro změnu natlačil Tkačjov, avšak nepovedená střela nebyla pro brankáře Ryžikova nebezpečná. Následovat bude odkop.
     
    4
    Úvodní střelecký pokus obstaral hostující Kangwa, který to nemyslel vůbec špatně. Střela měla ideální parametry, avšak směřovala doprostřed branky.
     
    3
    Hned v úvodu si nedovoleným zákrokem pomohl domácí Zinkovskij, který poslal k zemi Kombarova. Hlavní sudí pochopitelně pískl do své píšťalky.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Křídla Sovětů Samara: Ryžikov – Aňukov, Karpov, Burlak, D. Kombarov – Kabutov, Gînsari, Mijailović, Anton – Zinkovskij, Sobolev.
    Náhradníci: Ovsjannikov, Konjuchov – Čičerin, Polujachtov, Golenkov, Timofejev, Zotov, A. Těrechov, Radonjić, Kanunnikov, Smirnov.

    FC Arsenal Tula: Levašov – K. Kombarov, Grigalava, Beljajev, V. Álvarez – Tkačjov, Čaušić, Gorbatěnko – Tudorie, Kangwa, Lesovoj.
    Náhradníci: Šamov, Nigmatullin – Banda, M. Volodko, A. Denisov, Kostadinov, B. Koné, Lucenko, Pantělejev, Chaguš, Adžojev.

    Rozhodčí: Kukujan – Čelcov, Nazarov.
     
    FC Arsenal Tula

    Na opačné straně stojí Arsenal Tula, který v loňském ročníku velice příjemně překvapil. Arsenal nakonec obsadil konečnou šestou pozici, což znamená kvalifikaci o Evropskou ligu. Tula za celou dobu prohrála pouze v osmi případech, navíc se o podobný cíl bude pokoušet i letos. Arsenal Tula se v rámci prvního kola nové sezóny utkal s moskevským Dynamem, což mělo slibovat hodně vyrovnanou podívanou, což se taky tak stalo. Soupeř dlouhou dobu držel vedení o jednu branku, avšak Arsenal přeci jenom vyrovnal, čímž vykřesal cennou remízu 1:1, což bylo pro oba celky zřejmě zasloužené.
     
    FK Křídla Sovětů Samara

    Fotbalisté Samary se po základní části uplynulé sezóny umístili na třinácté pozici, což neznamenalo přímý sestup, nýbrž ještě bitvu o setrvání v nejvyšší soutěži. Na Samaru totiž čekal barážový dvojzápas, který dokázala zvládnout. První utkání skončilo vítězstvím 3:1, to druhé přineslo porážku 0:1, což v konečném součtu nic moc neřešilo. Samara vstoupila do této sezóny ukázkovým způsobem, neboť na domácím stadionu doslova šokovala. Porazila totiž moskevské CSKA, které si odvezlo porážku poměrem 0:2. Povede se Samaře navázat na první vyhraný duel tohoto ročníku?
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Ruská Premier Liga má před sebou druhé kolo, my budeme společně sledovat souboj mezi FK Křídla Sovětů Samara a FC Arsenal Tula.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    David Suchý

    Branky: 43. Sobolev (Anton), 56. Burlak (Radonjić) – 22. Tkačjov (K. Kombarov), 24. Kangwa (Tkačjov), 52. Tudorie (Beljajev)

    Karty:   59. Mijailović (KSS), 72. Kabutov (KSS), 90+6. Sobolev (KSS) – 55. Kangwa (ATU), 83. Lucenko (ATU), 90+1. V. Álvarez (ATU), 90+5. Tkačjov (ATU), 90+6. Grigalava (ATU)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 4:6. Rohy: 5:9. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 16:16.
    FK Křídla Sovětů Samara: Ryžikov (C) – Aňukov (75. A. Těrechov), Karpov, Burlak, D. Kombarov – Kabutov, Gînsari, Mijailović, Anton (54. Radonjić) – Zinkovskij (46. Kanunnikov), Sobolev.
    Náhradníci: Ovsjannikov, Konjuchov – Čičerin, Polujachtov, Golenkov, Timofejev, Zotov, A. Těrechov, Radonjić, Kanunnikov, Smirnov.

    PFK Arsenal Tula: Levašov – K. Kombarov (C), Grigalava, Beljajev (90+2. A. Denisov), V. Álvarez – Tkačjov, Čaušić, Gorbatěnko – Tudorie (64. Lucenko), Kangwa (71. Kostadinov), Lesovoj.
    Náhradníci: Šamov, Nigmatullin, Dovbňa – Banda, M. Volodko, A. Denisov, Kostadinov, B. Koné, Lucenko, Pantělejev, Chaguš, Adžojev.

    Rozhodčí: Kukujan – Čelcov, Nazarov
    thejrc.org