Ufa – FK Krasnodar 2:3 (kon.) | Samara – Arsenal Tula 2:3 (kon.) | CSKA Moskva – Orenburg 2:1 (kon.)
Rostov – Spartak 2:2 (kon.)
konec
CSKA Moskva
2:1 (2:1)
FK Orenburg
Sobota 20.07.2019, 18:00 • VEB Arena, Moskva • Ruská Premier Liga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Ruská Premier Liga má před sebou druhé kolo, my budeme společně sledovat souboj mezi CSKA Moskva a FK Orenburg.
     
    CSKA Moskva

    Fotbalisté CSKA Moskva bezesporu patří mezi elitu své domácí soutěže, avšak v loňské sezóně se to zrovna moc nepotvrdilo. Tento celek obsadil "až" čtvrtou pozici, což znamená skupinovou fázi Evropské ligy. CSKA je pochopitelně zvyklé na mnohem lepší postavení, to se určitě pokusí zlepšit v tomto ročníku. Hned úvodní kolo ale nabídlo hodně překvapivý výsledek, neboť CSKA zajíždělo na půdu trápící se Samary, která dokázala vyhrát poměrem 2:0, čímž si tak zajistila první tři body, naopak CSKA první porážku. Jedno je jisté, domácí celek tohoto zápasu bude chtít nešvar z uplynulého kola napravit.
     
    FK Orenburg

    Na opačné straně stojí Orenburg, který v loňské sezóně patřil mezi nejpříjemnější překvapení domácí soutěže. Orenburg totiž obsadil sedmou pozici, tedy první příčku, která nezaručuje účast v pohárové Evropě. I tak se pro tak skromný celek jedná o velký úspěch, který se jistě pokusí zopakovat i v letošním ročníku. Orenburg ale úvodní kolo nezvládl, hned v prvním utkání zajížděl na půdu nevyzpytatelného Rostova, který se hned v prvním poločasu dvakrát radoval. Orenburg dokázal po změně stran snížit na rozdíl jediné branky, avšak to bylo naprosto vše. Orenburg se tak dnes pokusí o první ligové body.
     
    Úvodní sestavy:

    CSKA Moskva: Akinfejev – Mário Fernandes, Vasin, Divejev, Magnússon – I. Achmetov, Bistrović, Obljakov – Vlašić, Čalov, Sigurdsson.
    Náhradníci: Pomazun, Jedapin – Bijol, N'Diaye, N. Černov, Šarlija, Tiknizjan, Nababkin, Kučajev, Maradišvili, Jefremov, Nišimura.

    FK Orenburg: Dovbňa – Malych, Šachov, Sivakov, Kozlov, S. Těrechov – Maljarov, Miškić, Ajupov, R. Alves – Despotović.
    Náhradníci: Ruděnko – Afonin, Bolotov, Kulišev, Čukanov, Bidlovskij.

    Rozhodčí: Turbin – Širjajev, Bogdanov.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Hned v úvodu prvního poločasu se domácí celek dostal ke kombinaci na útočné polovině, nicméně Achmetov se raději s míčem opět vrátil.
     
    4
    S hracím předmětem si zahrála také obrana moskevského celku, která si hned několikrát výměnila míč. Mezitím Despotović vzorně napadá rozehrávku.
     
    5
    Na malý moment se k míči dostal hostující Miškić, avšak jeden z hráčů soupeře ho dokázal čistým způsobem obrat, což vyvolalo potlesk stadionu.
     
    6
    Po pravém křídle si to namířil Malych, který ještě zkoušel spolupracovat s vedle stojícím Maljarovem, jenž se rovněž příliš daleko nedokázal dostat.
     
    7
    Následně jsme sledovali první zakončení tohoto zápasu. Do palebné pozice se dostal záložník Achmetov, který svým pokusem našel rukavice brankáře.
     
    8
    Bistrović celkem dlouho váhal s přihrávkou, přičemž se nakonec vrátil na vlastní polovině, kde do kombinace zapojil také obranného kolegu Divejeva.
     
    9
    Vlasić si nevěřil na průnik kolem Těrechova, proto raději vyprodukoval zpětnou nahrávku. Orenburg se už delší dobu nedostal na druhou stranu.
     
    10
    Už to vypadalo, že Maljarov přeci jenom dosáhne napadající míč, avšak nakonec se to nepovedlo. To znamená, že Magnússon bude moci vhazovat.
     
    11
    K výkopu od své branky se postavil Dovbňa, který poslal míč daleko na druhou stranu, kde se k němu dokázal přeci jenom dostat Despotović.
     
    12
    Avšak k němu se vzorně natlačil obránce Divejev, který vypíchl balón do zámezí. Z následného autového vhazování nepřišlo nic nebezpečného.
     
    13
    Před malým momentem se k provedení autového vhazování přihlásil Malych, který se dlouhým pasem pokoušel najít Maljarova, což se nepovedlo.
     
    14
    Vasin vyvezl míč na útočnou polovinu, přičemž Oblajkov měl kolem sebe příliš málo prostoru. Z toho pramenila ztráta, protiútok ale nebyl nebezpečný.
     
    15
    Opět se k míči dostal brankář Dovbňa, který musel jednat hodně rychle. Nakonec na pravém křídle zkoušel najít Maljarova, u kterého byl včas Magnússon.
     
    16
    Bistrović si chtěl u postranní čáry obhodit Malycha, avšak ten tento záměr dokázal odhladit. Nakonec bude vhazovat hostující celek, tedy Orenburg.
     
    21
    Před malým momentem se k centru z levé strany dostal Obljakov, avšak jeho nabídku dokázal odklidit pozorný Šachov. Do akce musel také Dovbňa.
     
    22
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, jenž nám zatím nepřinesla žádnou trefu. CSKA je výrazně aktivnější, avšak soupeř se kvalitně brání
     
    23
    Tentokráte se k přenesení hry dostal domácí Vlasić, který na pravém křídle velice přesně našel kopačku Fernandese, avšak ten mu záhy vrátil míč.
     
    24
    Už to vypadalo, že se Sigurdsson dostane do zakončení, avšak hostující obrana se včas dostala k míči, který následně dokázala také zablokovat.
     
    25
    Nyní málem zaspal hostující Sivakov, avšak napadajícího protihráče si včas všiml. Orenburg se daleko nedostal, Kozlov tak odvracel pouze do zámezí.
     
    26
    Orenburg se až v tuto chvíli konečně dostal k souvislejší kombinaci, avšak stále na vlastní polovině. Domácí zřejmě vyčkávají na chybnou rozehrávku.
     
    27
    Nyní se na zemi ocitl jeden z domácích hráčů, hlavní sudí tak přerušil hru. Vypadá to na obránce Divejeva, jenž šel do souboje hodně nezodpovědně.
     
    28
    Už se opět pokračuje ve hře, avšak nedovoleným zákrokem si pomohl hostující Alves, který u postranní čáry poslal k zemi jednoho z protihráčů.
     
    29
    Odpovědnost na sebe vzal Oblajkov, který poslal do malého vápna nadýchaný bochánek, jenž brankář Dovbňa dokázal vyrazit za autovou čáru.
     
    30
    Magnússon to pro změnu zkoušel dalekonosným hodem, který v šestnáctce dopadl přesně na hlavu Šachova, jenž odvrátil další nebezpečí.
     
    30
    Ani třicet minut hry nám první branku nepřineslo, nicméně obrázek se nikterak nemění. Stále tak platí, že obrana Orenburgu předvádí dobrý výkon.
     
    30
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jenom tady máme úvodní branku tohoto zápasu! Jeden z hostů se prezentoval nepřesnou přihrávkou, poté se k míči dostal NIKOLA VLAŠIĆ, který se protáhl kolem protihráče a poté zamířil mimo dosah brankáře.
    30. Nikola VLAŠIĆ - 1:0
     
    31
    Domácí málem dokázali zdvojnásobit své vedení, avšak střelecký pokus v podání Čalova nemířil mezi tři tyče, Dovbňa tak nemusel zasahovat.
     
    36
    Další z řady odkopů tentokráte směřoval ke středovému kruhu, kde ve vzduchu kraloval Achmetov. Odraženého míče se chopil Alves, jenž pálil vedle.
     
    37
    Vasin byl zahnán daleko na vlastní polovinu, navíc ani jeho rozehrávka nepatřila k těm povedenějším. Vše vyústilo v nedovolený zákrok Sigurdssona.
     
    38
    Následně to sám na sebe zkoušel vzít Těrechov, který se málem prohnal kolem obránce Fernandese, jenž nakonec zasahoval špičkou kopačky.
     
    38
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Aby toho nebylo málo, tak tu máme další branku domácích! Samotnou akci rozjel právě ARNOR SIGURDSSON, který si u pokutového území narazil s Čalovem, načež se dostal k pohotové ráně pravou nohou, jenž opět směřovala mimo dosah hostujícího brankáře.
    38. Arnór SIGURDSSON - 2:0
     
    39
    Orenburg to najednou bude mít o poznání složitější, prohrává totiž o dvě branky. I tak do konce zápasu zbývá více než celý druhý poločas.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Orenburg právě vstřelil branku!
    Jenomže tu máme celkem rychlou odpověď! Orenburg se dostal k ráně zpoza pokutového území, kterou ale srazil jeden z hráčů. Následně se v pokutovém území utvořil velký závar, ve kterém se nejlépe zorientoval NIKITA MALJAROV, jenž propálil brankáře.
    40. Nikita MALJAROV - 2:1
     
    42
    Najednou to je jen o jednu branku, hostujícímu celku se tak dýchá o něco klidněji.
     
    43
    O autové vhazování z pravé strany se postaral hostující Šachov, který se snažil procedit přihrávku na Miškiće, jenž vybojoval další autové vhazování.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl hodně zajímavou podívanou. CSKA bylo neustále aktivnějším celkem, nicméně dlouhou dobu se nemohlo dostat přes pozornou obranu soupeře, což se nakonec podařilo hned ve dvou případech. To znamenalo, že také Orenburg bude muset začít útočit, což se povedlo. Hosté skórovali hned ze své první šance, čímž snížili náskok soupeře.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali dalekonosné autové vhazování, jenž v pokutovém území dokázal v poklidu odklidit Fernandes.
     
    49
    Obrannou povinnost si splnil také hostující Těrechov, který na jistotu poslal balón do hlediště. O autové vhazování se tak postaral domácí Fernandes.
     
    50
    Posléze to po levém křídle zkoušel domácí Bistrović, který si potáhl míč na levou nohu, avšak následnou vzdušnou nabídku poslal k protihráčům.
     
    51
    Následně se k míči dostal hostující zadák Šachov, který se dalekonosným pasem pokoušel najít některého ze svých kolegů, což se nakonec nepovedlo.
     
    52
    U pokutového území si hledal prostor k zakončení dnes hodně nevýrazný Čalov, avšak blok protihráčů ho dokázal vytlačit, žádné střely jsme se nedočkali.
     
    53
    Avšak poté z velké vzdálenosti napřáhl domácí Achmetov, jehož dělovka trefila dobře postaveného protihráče. Orenburg bude moci vyvézt míč.
     
    53
    Žlutou kartu dostává Michail Sivakov (FK Orenburg).
     
    54
    Nedovoleným zákrokem si pomohl Šachov, který evidentně nestíhal protihráče a musel tak sáhnout k faulu. Standardní situace pro CSKA Moskva.
     
    55
    Před pokutovým územím hostujícího celku se utvořil menší závar, avšak Oblajkov se do střely neprotlačil. Hosté se tak pokouší založit protiakci.
     
    56
    Ta ovšem hodně rychle skončila, neboť se včas do obrany dokázal vrátit domácí středopolař Achmetov, který jednoho z protihráčů odzbrojil čistě.
     
    57
    Posléze to sám na sebe zkoušel vzít Maljarov, který přeci jenom udržel míč proti smečce hladových protihráčů. Nyní sledujeme pasáž nepřesností.
     
    58
    Achmetov si počkal na náběh v podání Magnússona, který pro změnu zkoušel v pokutovém území oslovit Čalova, jenž byl ale vzorně ubráněn.
     
    59
    Před malým momentem se na zemi ocitl domácí Vlašić, avšak dle sudího v tom nebyl úmysl protihráče. I tak je hra přerušena, dost možná se bude střídat.
     
    64
    CSKA mělo k dispozici další standardní situaci. Tentokráte se k rozehrávce postavil záložník Divejev, jehož rána pravou nohou nakonec proletěla nad.
     
    65
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry. Domácí celek i nadále vede o jednu branku, avšak druhý poločas je oproti prvnímu o poznání méně záživnější.
     
    66
    Ve středu hrací plochy šel až příliš agresivně do souboje domácí Divejev, který tak povalil na zelený pažit Miškiće. Orenburg se rozhodl rozehrát po zemi.
     
    67
    Vasin si nebral servítky, naopak nekompromisním způsobem poslal míč na druhou stranu hrací plochy, kde si ho ve vzduchu dokázal sebrat Ajupov.
     
    68
    Míč se opět ocitl za postranní čárou, následně se tak Těrechov mohl postarat o autové vhazování, prostřednictvím kterého nenašel Despotoviće.
     
    69
    Sigurdsson našel v tandemu kolegu Achmetova, který se raději vrátil do bezpečnějšího prostoru. CSKA se snaží neudělat žádnou fatální hrubici.
     
    70
    Fantastický Dovbňa! Domácí se kostrbatým způsobem prokousali do pokutového území, tam se do zakončení natlačil Sigurdsson, kterého hostující brankář vychytal.
     
    71
    Posléze ještě přišel na řadu rohový kop z levé strany. Do vzduchu se dostal Vasin, jenž ještě vracel míč do malého vápna, kde Divejevovi moc nechybělo.
     
    72
    Právě Divejev to nechtěl nikterak komplikovat, raději před napadajícím Despotovićem poslal míč do zámezí. Orenburg je tak opět u hracího předmětu.
     
    72
    Žlutou kartu dostává Timur Ajupov (FK Orenburg).
    Žlutou kartu dostává Igor Akinfejev (CSKA Moskva).
     
    73
    A dokonce se protlačil také do zakončení. Malych si hodil míč na pravou nohu, avšak z komplikované pozice mířil pouze do hlediště stadionu.
     
    74
    CSKA mohlo opět rozehrávat z půlící čáry. Postaral se o to obránce Vasin, který na pravém křídle našel svého kolegu Obljakova, jenž mu okamžitě vrátil.
     
    75
    Střídání v týmu FK Orenburg: ze hřiště odchází Timur Ajupov, přichází Vadim Afonin.
     
    76
    Tentokráte mohl z pravé strany hrací plochy vhazovat domácí Fernandes. Hra se hodně rychle přesunula na levou stranu, kde se pro změnu nacházel Divejev.
     
    77
    Střídání v týmu FK Orenburg: ze hřiště odchází Nikita Maljarov, přichází Joel Fameye.
     
    80
    Další menší strkanice, po které hlavní sudí vytasil hned dva žluté kartónky.
     
    82
    Oblajkov rozehrával volný kop z pravé strany, přičemž se jednalo o přízemní rozehrávku. S následným centrem si pro změnu poradil Miškić.
     
    83
    Z velké vzdálenosti zkoušel své štěstí domácí Bistrović, avšak jeho rána bez přípravy neměla šanci na úspěch. Hostující brankář tak nezasahoval.
     
    83
    Střídání v týmu FK Orenburg: ze hřiště odchází Ricardo Alves, přichází Andrea Čukanov.
     
    84
    Domácí si vybojovali už sedmý rohový kop. Achmetov přenechal do lepší pozice na Bistroviće, po jehož centru nebezpečně zakončoval jeden ze spoluhráčů.
     
    85
    Do konce zápasu zbývá už jen něco málo kolem pěti minut. CSKA je i nadále na polovině soupeře, hostující celek se nemůže dostat do náporu.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Ilzat Achmetov (CSKA Moskva).
     
    87
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Arnór Sigurdsson, přichází Konstantin Kučajev.
     
    88
    Míč se opět zjevil za autovou čárou, což logicky přineslo další autové vhazování. Domácí Fernandes s rozehrávkou nikterak nespěchal.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Zatím to vypadá na vítězství favorizovaného celku, nicméně ještě musíme počítat s nastavením.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+1
    Hodně nebezpečný centr posílal do pokutového území jeden z hostujících hráčů, avšak míč pouze prosvištěl šestnáctkou.
     
    90+2
    Do konce zápasu nezbývá zrovna moc času. Možná i proto si dával Magnússon s autovým vhazováním hodně načas.
     
    90+3
    Vyrovnávací branku měl na kopačce Despotović, jehož zakončení ale Afinkejev zneškodnil.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím CSKA Moskva, které svého soupeře porazilo poměrem 2:1. Ačkoliv první poločas přinesl hned tři branky, tak ten druhý nepřinesl ani jeden přesný zásah. Nicméně i tak domácí měli velkou územní převahu, avšak přes obranu soupeře se jen tak nedostávali. Naopak hráči Orenburgu se téměř nedostali z vlastní poloviny, nicméně z tohoto zápasu nakonec neberou ani bod.
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 6:2. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 8:14. (19:53:35)

    David Suchý

    Branky: 30. Vlašić (I. Achmetov), 38. Sigurdsson (Čalov) – 40. Maljarov

    Karty:   72. Akinfejev (CSK), 80. Sigurdsson (CSK), 87. I. Achmetov (CSK) – 53. Sivakov (ORE), 72. Ajupov (ORE), 80. S. Těrechov (ORE)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 6:2. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 8:14.
    CSKA Moskva: Akinfejev (C) – Mário Fernandes, Vasin, Divejev, Magnússon – I. Achmetov, Bistrović, Obljakov – Vlašić, Čalov, Sigurdsson (87. Kučajev).
    Náhradníci: Pomazun, Kyrnac – Bijol, N'Diaye, N. Černov, Šarlija, Tiknizjan, Nababkin, Kučajev, Maradišvili, Jefremov, Nišimura.

    FK Orenburg: Dovbňa – Malych (C), Šachov, Sivakov, Kozlov, S. Těrechov – Maljarov (77. Fameye), Miškić, Ajupov (75. Afonin), R. Alves (83. Čukanov) – Despotović.
    Náhradníci: Ruděnko – Afonin, Bolotov, Kulišev, Čukanov, Bidlovskij, Fameye.

    Rozhodčí: Turbin – Širjajev, Bogdanov
    bahis siteleri