Ufa – FK Krasnodar 2:3 (kon.) | Samara – Arsenal Tula 2:3 (kon.) | CSKA Moskva – Orenburg 2:1 (kon.)
Rostov – Spartak 2:2 (kon.)
konec
FK Rostov
2:2 (1:1)
FK Spartak Moskva
Sobota 20.07.2019, 20:30 • Stadion Olimp - 2, Rostov • Ruská Premier Liga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 3:4. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:16. (22:26:46)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 2:2. Druhý poločas nám přinesl hodně vyrovnanou podívanou, která nabízela hezké fotbalové momenty. Spartak se dokázal dostat do kýženého vedení a vypadalo to na zisk tří bodů. Rostov se ale dokázal udeřit v první minutě nastaveného času, čímž rozhodl o dělbě bodů, moskevský celek tak propásl nadějné vedení.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Do konce zápasu nezbývá moc času, nicméně domácímu celku se podařilo vyrovnat. V tuto chvíli je u balónu záložník Normann.
    90+1. Alexandr ZUJEV - 2:2
     
    90+1
    Rostov právě vstřelil branku!
    Domácí hráči to přeci jenom dokázali! Rostov rozjel kombinaci až k pokutovému území, odkud Šomurodov dokázal přihrávkou k zadní tyči najít naběhnuvšího kolegu ALEXANDRA ZUJEVA, jenž ve skluzu dopravil míč do prázdné branky.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Rostovu se stále nedaří vyrovnat, ještě na to bude mít nastavený čas.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Fernando (FK Spartak Moskva).
     
    88
    U středového kruhu si velice dobře počínal hostující Fernando, který roztáhl hru na Gulijeva, jenž se ale nedostal přes hustý blok protihráčů.
     
    87
    Střídání v týmu FK Spartak Moskva: ze hřiště odchází Zelimchan Bakajev, přichází Alexandr Tašajev.
     
    85
    Z úhlu se pokusil překvapit brankáře domácí Ionov, avšak i tentokráte Maximenko dokázal zakročit. Spartak se dostává pod nepříjemný nápor.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Zelimchan Bakajev (FK Spartak Moskva).
     
    84
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Spartak i nadále velice dobře brání jednobrankové vedení, povede se mu to až do konce?
     
    83
    Tohle nebylo vůbec špatné. Na vzdušnou nabídku si do malého vápna seběhl domácí Šomurodov, jehož hlavičkový pokus skončil v rukavicích brankáře.
     
    82
    Po nedovoleném zákroku v podání Sigurdssona skončil na zemi jeden z hostujících hráčů, přičemž hlavní sudí okamžitě pískl do své píšťalky – faul.
     
    81
    V pokutovém území se nejvýše do vzduchu dostal obránce Gigot, který s přehledem poslal míč do zámezí. Bude z toho ale rohový kop pro domácí.
     
    80
    Střídání v týmu FK Rostov: ze hřiště odchází Ivelin Popov, přichází Alexandr Saplinov.
     
    80
    Překvapivým řešením to zkoušel obránce Černov, jehož centr se proměnil v přímé ohrožení branky soupeře, nicméně Maximenko se zaskočit nenechal.
     
    79
    Rostov už celkem dlouhou dobu kombinuje na polovině soupeře, avšak zatím to k ničemu vážnějšímu nevede, navíc se pořádně krátí čas.
     
    74
    K míči se dostal brankář Pesjakov, který konstruktivní rozehrávkou oslovil volného kolegu Sigurdssona, jehož dalekonosný pas nebyl zrovna přesný.
     
    73
    Žlutou kartu dostává Georgi Melkadze (FK Spartak Moskva).
     
    73
    Na opačné straně to Černov zkusil manévrem kolem Rasskazova, avšak druhý jmenovaný tento záměr přečetl. Spartak se ale dostává pod menší nápor.
     
    72
    Spartak se s míčem posunul blíže k pokutovému území, avšak Adriano neměl na práci s balónem zrovna moc času. Následovat bude další aut.
     
    71
    V posledních minutách není k vidění zrovna příliš fotbalové krásy. Navíc se hosté dostali k dalšímu autovému vhazování, který obstaral Gigot.
     
    70
    Na řadu přišlo další autové vhazování, které se i tentokráte vzal na starost hostující Ayrton, po jehož nabídce přijde na řadu další aut z levé strany.
     
    69
    Následně to na sebe zkoušel vzít celkem nevýrazný Ionov, který si to namířil po pravém křídle, kde ho obětavým zákrokem zastavil protihráč.
     
    68
    Domácí hráči to nyní budou mít složité, prohrávají totiž o jednu branku. I tak do konce zápasu zbývá hodně času, skóre se klidně může otočit.
     
    67
    Střídání v týmu FK Spartak Moskva: ze hřiště odchází Ezequiel Ponce, přichází Georgi Melkadze.
    66. Georgij DŽIKIJA - 1:2
     
    66
    Spartak právě vstřelil branku!
    Moskevský celek se dostává do kýženého vedení! Spartak totiž zahrával rohový kop z pravé strany, o což se postaral Fernando. Jeho vzdušná nabídka se velice přesně zakroutila na hlavu GEORGIJE DŽIKIJI, jenž prostřelil brankáře.
     
    65
    Před malým momentem se u postranní čáry podařilo zasáhnout Normannovi, který pouze prodlužoval za sebe. Na řadu přijde autové vhazování.
     
    64
    Žlutou kartu dostává Roman Jeremenko (FK Rostov).
     
    61
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry. I nadále je stav nerozhodný, navíc se v posledních minutách hra o poznání více přitvrdila.
     
    60
    Daleko s míčem se nedostal ani hostující zadák Rasskazov, který dokonce nevybojoval ani autové vhazování. Toho se naopak ujal domácí Černov.
     
    60
    Žlutou kartu dostává Alexandr Zujev (FK Rostov).
     
    59
    Adriano se po delší době zapojil do kombinace svého celku, která byla celkem rychle u konce. Posléze u středového kruhu zasahoval Zobnin.
     
    58
    Ayrton to v tomto případě neudělal nejlépe, neboť svůj celek připravil o míč zbytečným odkopem na druhou polovinu. Tam pro něj první přispěchal Kozlov.
     
    57
    Střídání v týmu FK Rostov: ze hřiště odchází Choren Bajramjan, přichází Alexandr Zujev.
     
    56
    V tomto případě musel domácí brankář zasahovat. Zhruba z pětadvaceti metrů to totiž zkoušel hostující Gulijev, jenž našel pouze rukavice brankáře.
     
    55
    Momentálně sledujeme trochu poklidnější průběh tohoto zápasu. Spartak kombinuje na své polovině, přičemž se domácí snaží napadat rozehrávku.
     
    54
    Čisťakov pouze přeposlal na vedle stojícího Sigurdssona, který v tísni raději přeposlal za sebe na brankáře Pesjakova, jenž poslal míč na druhou stranu.
     
    53
    Nakonec to střelou na branku zkoušel Ponce, avšak trefil pouze dobře postaveného protihráče, od kterého se míč odrazil ven z hrací plochy.
     
    52
    Na opačné straně to k pokutovému území zkoušel Fernando, který se sice dostal k hranici šestnáctky, avšak tam se nacházel pozorný Čisťakov
     
    51
    Z pravé strany to centrem do pokutového území zkoušel domácí Normann, avšak na hranici malého vápna se nejvýše do vzduchu dostal Džikija.
     
    50
    Nakonec to Bajramjan zkoušel velice nebezpečným centrem, avšak žádný ze spoluhráčů ho nedokázal poslat za brankáře, nicméně na řadu přijde roh.
     
    49
    K míči se tak pro změnu dostal domácí brankář Pesjakov, který si připravil dalekonosný odkop, jenž na druhé straně dokázal zpracovat pod sebe Šomurodov.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se k pokutovému území dostal hostující Bakajev, který místo zakončení ještě přihrával, což bylo špatné řešení.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, jenž budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl hodně zajímavou podívanou. Sledovali jsme totiž vyrovnanou partii, jenž nakonec nabídla hned dvě branky, přičemž se oba celky jednou radovaly. I tak byli směrem dopředu o něco aktivnější domácí hráči, jenomže obrana Spartaku dnes působí velice dobrým dojmem. Uvidíme, co nám přinese druhý poločas.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Pesjakov se snažil vykopnout míč daleko na druhou stranu, což se mu sice podařilo, avšak k odraženému balónu se jako první dostal Zobnin.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    44
    Neskutečné! K naprosto famózní ráně napřáhl Jeremenko, jehož dělovka směřovala doprostřed, nicméně hostující brankář reagoval v pokleku!
     
    43
    Bajramjan si navedl míč na pravou nohu a poté centroval do pokutového území. Tam se nacházel pouze Šomurodov, avšak ten se k míči nedostal.
     
    42
    Těsně před pokutovým územím fauloval právě Fernando, což pochopitelně uviděl také hlavní sudí. Rostov bude rozehrávat kousek od své šestnáctky.
     
    41
    Na levou stranu si dokázal seběhnout domácí Jeremenko, avšak míč nechal pouze za sebou. Toho chtěl využít Fernando, jehož přihrávku zastavil soupeř.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    39
    Před malým momentem to na sebe vzal Ponce, kterému se ještě povedlo předat míč do tandemu na Gulijeva, jehož zakončení směřovalo hodně vedle.
     
    34
    Za další kolmicí se tentokráte chtěl dostat hostující Bakajev, avšak ten se nakonec nedostal kolem Sigurdssona. Také Pesjakov bude moci vykopávat.
     
    33
    Na pořadu tak byl rohový kop, který nebyl zrovna povedený. Z druhé vlny se ještě do balónu opřel hostující Ayrton, jenž mířil vysoko do hlediště stadionu.
     
    32
    Ta byla nakonec rozehrána nakrátko, načež Fernando přenesl hru na levou stranu hrací plochy, kde Rasskazov zapojil do kombinace také Zobnina.
     
    31
    Posléze si ve středu hrací plochy pomohl nedovoleným zákrokem domácí Kozlov, který takticky fauloval. Spartak Moskva má k dispozici standardku.
     
    30
    Za dalekonosným pasem se chtěl vydat Šomurodov, avšak přihrávka byla o něco delší, proto si pro ní celkem v poklidu seběhl brankář Maximenko.
     
    29
    Na hrací ploše to začíná vřít. Čisťakov totiž hodně agresivním způsobem vletěl do Ponceho, avšak dle hlavního sudího to nebylo na žlutý kartónek.
     
    28
    S míčem si tak zahrál také hostující brankář Maximenko, který opět poslal míč daleko na druhou stranu hrací plochy, kde sudí uviděl útočný faul.
    26. Luiz ADRIANO - 1:1
     
    26
    Spartak právě vstřelil branku!
    V krátkém časovém sledu máme vyrovnáno! K rozehrávce pokutového kopu se totiž postavil LUIZ ADRIANO, který poslal míč k pravé tyči, zatímco se Pesjakov vydal na druhou stranu.
    25. Penaltový zákrok.
     
    25
    Po faulu je tu pokutový kop pro Spartak!
     
    24
    Na první branku tohoto zápasu jsme tak čekali něco málo přes dvacet minut. Do vedení se dostal Rostov, na tahu je tak hostující mužstvo.
    23. Choren BAJRAMJAN - 1:0
     
    23
    Rostov právě vstřelil branku!
    Nedáš – dostaneš v praxi! Rostov se totiž vrhl do protiútoku, avšak první stoprocentní šanci brankář Maximenko dokázal zneškodnit. Poté se míč vrátil k malému vápnu, kde se ocitl naprosto osamocený KHOREN BAJRAMAN, jenž poslal míč do sítě.
     
    22
    Co scházelo! Bakajev si v pokutovém území přehodil míč na silnější nohu, avšak jeho následné zakončení trefil pouze zadní konstrukci branky.
     
    19
    Džikija přenesl hru na volného Ayrtona, který ale marně hledal své spoluhráče. Druhý jmenovaný se tak musel vracet, načež našel Fernanda.
     
    18
    Do hry se vloudila jedna z mála nepřesností, která skončila až u brankáře Maximenka. Hostující brankář se už staví k dalekonosnému odkopu od branky.
     
    17
    Hezká akce domácích nakonec přinesla přihrávku do malého vápna, kde se nacházel Bajramjan, jehož ránu ale dokázal zastavit blok protihráčů.
     
    16
    Střídání v týmu FK Spartak Moskva: ze hřiště odchází Andrej Ješčenko, přichází Nikolaj Rasskazov.
     
    16
    Posléze u středového kruhu pracoval s míčem Popov, který se dobře zorientoval a poté velice šikovným způsobem rozehrál standardní situaci.
    15. Měla se pískat penalta?
     
    15
    Bajramjan dokázal zpracovat míč, načež se natlačil před protihráče do pokutového území a upadl na zem. Dle sudího to pokutový kop nebude.
     
    14
    Momentálně na zemi skončil jeden z hráčů Spartaku, se kterým to nevypadá optimisticky. Jedná se o Fernanda, který tvrdě narazil do soupeře.
     
    13
    Následně se k výkopu od své branky dostal také Maximenko, který raději poslal balón do bezpečnějšího prostoru. Rostov se ale rychle dostal k míči.
     
    12
    Dalekonosný pas měl směřovat na levou stranu, kam si také nabíhal obránce Černov. Ten na míč nedosáhl, proto bude soupeř vhazovat.
     
    11
    Do nadějné pozice se dostával domácí Ionov, avšak zapomněl vystřelit nad branku. Na druhé straně se před brankáře natlačil Ponce, jenž rovněž neuspěl.
     
    10
    Hrací předmět se opět dostal ven z hrací plochy, což logicky znamenalo autové vhazování. Tentokráte se ho ujal hostující obránce Ješčenko.
     
    9
    Málem jsme byli svědky první branky! Šomurodov si počkal na náběh kolegy Ionova, který ve skluzu nedopravil míč do odkryté svatyně.
     
    8
    Vůbec poprvé se k míči dostal také hostující brankář Maximenko, který to zkoušel dalekonosným pasem na druhou stranu, kde neuspěl forvard Ponce.
     
    7
    Adriano to nejprve vzal sám na sebe, nicméně poté přeci jenom musel spolupracovat. Jeho celek se ale zbytečně dostal zpět na vlastní polovinu.
     
    6
    K autovému vhazování se postavil hostující Ayrton, který raději na jistotu hledal vedle stojícího Gigota, jenž ještě přenášel hru k postranní lajně.
     
    5
    Na opačné straně se daleko nedostal Bakajev, který centrem trefil hned prvního protihráče. Spartak se jako první dostal k odraženému předmětu.
     
    4
    Po levém křídle si to namířil Černov, který se celkem pohodlně dostal na druhou polovinu, kde do kombinace zapojil ještě kolegu Jeremenka.
     
    3
    Nešťastný moment hned při začátku tohoto zápasu. Normann se při souboji s protihráčem zranil, dost možná tedy budeme sledovat střídání.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Rostov: Pesjakov – Kozlov, R. Sigurdsson, Čisťakov, J. Černov – Normann, Jeremenko – Ionov, I. Popov, Bajramjan – Šomurodov.
    Náhradníci: Barulin – A. Dolgov, Gaţcan, Glebov, Hadžikadunić, Logašov, Saplinov, Wilusz, Zujev, B. Sigurdarson.

    FK Spartak Moskva: Maximenko – A. Ješčenko, Gigot, Džikija, Lucas – Gulijev, Zobnin – Fernando – Bakajev, Ponce, L. Adriano.
    Náhradníci: Rebrov – Ananidze, Kutěpov, Melkadze, Rasskazov, Tašajev, Umjarov.

    Rozhodčí: Levnikov – Žvakin, Abusujev.
     
    FK Spartak Moskva

    Na opačné straně stojí moskevský Spartak, který nezažil zrovna povedenou sezónu, avšak nejednalo se o nic hrozného. Spartak totiž obsadil pátou pozici, což automaticky znamená účast v předkole Evropské ligy. Spartaku scházelo na první Zenit propastných patnáct bodů, navíc prohra v posledním ligovém utkání znamenala pokles na již zmiňovanou pátou pozici. I hráči Spartaku vykročili do nového ročníku tou správnou nohou, avšak se o poznání více nadřeli. Duel se Soči dlouhou dobu branku nenabídl, diváci se nakonec kýžené branky přeci jenom dočkali, ta padla ve třetí minutě nastaveného času.
     
    FK Rostov

    Fotbalisté Rostova se v loňské sezoně prezentovali velice kolísavou formou, která nakonec přinesla konečnou devátou pozici, což značilo klidný střed tabulky. Rostov dohromady nasbíral jednačtyřicet bodů, přičemž manko na pohárové pozice bylo pouze pětibodové. Také hráči Rostova mají za sebou první utkání letošního ročníku, který zvládli na jedničku. Rostov se totiž na domácím stadionu utkal s Orenburgem, který byl stavěn do role jasného outsidera. Rostov se do konce poločasu dostal do dvoubrankového vedení, přičemž soupeř po změně stran reagoval jedinou brankou, což na body nestačilo.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Ruská Premier Liga má před sebou druhé kolo, my budeme společně sledovat souboj mezi FK Rostov a FK Spartak Moskva.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    David Suchý

    Branky: 23. Bajramjan, 90+1. Zujev – 26. L. Adriano (pen.), 66. Džikija (Fernando)

    Karty:   60. Zujev (RTV), 64. Jeremenko (RTV) – 73. Melkadze (SPM), 84. Bakajev (SPM), 88. Fernando (SPM)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 3:4. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:16.
    FK Rostov: Pesjakov – Kozlov, R. Sigurdsson (C), Čisťakov, J. Černov – Normann, Jeremenko – Ionov, I. Popov (80. Saplinov), Bajramjan (57. Zujev) – Šomurodov.
    Náhradníci: Barulin – A. Dolgov, Gaţcan, Glebov, Hadžikadunić, Logašov, Saplinov, Wilusz, Zujev, B. Sigurdarson.

    FK Spartak Moskva: Maximenko – A. Ješčenko (16. Rasskazov), Gigot, Džikija (C), Lucas – Gulijev, Zobnin – Fernando – Bakajev (87. Tašajev), Ponce (67. Melkadze), L. Adriano.
    Náhradníci: Rebrov – Ananidze, Kutěpov, Melkadze, Rasskazov, Tašajev, Umjarov.

    Rozhodčí: Levnikov – Žvakin, Abusujev
    thejrc.org