Karviná – Ostrava 1:2 (kon.)
konec
MFK Karviná
1:2 (0:1)
FC Baník Ostrava
Pondělí 22.07.2019, 18:00 • Městský stadion Karviná, Karviná • FORTUNA:LIGA • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu z utkání FORTUNA:LIGY mezi Karvinou a Baníkem Ostrava. Zápas začíná v 18:00.
     
    MFK Karviná

    Karvinským se vstup do nového ročníku příliš nevyvedl, byť to v úvodním duelu v Mladé Boleslavi vypadalo dlouho, že si odvezou alespoň bod. Na půdě svého soupeře totiž drželi nerozhodný výsledek až do samotného závěru, ačkoliv hráli od 62. minuty bez vyloučeného Marka Hanouska. Jenže v 82. minutě kopali domácí penaltu a tu s přehledem proměnil nejlepší střelec loňské sezóny Nikolaj Komličenko, díky čemuž si Boleslav připsala první tři body za výhru 1:0.

    Františku Strakovi bude navíc chybět potrestaný Marek Hanousek, zranění Dreksa a Moravcem, Jakub Šašinka, jenž nemůže nastoupit kvůli vzájemné dohodě klubů a otazník visí také nad startem Guby a Ba Louy.
     
    FC Baník Ostrava

    Také Baníku se start do ligy nevydařil dle představ. V duelu s Libercem sice rychle vedl díky brance Nemanji Kuzmanoviće, ale Slovan dokázal ve druhé půli vyrovnat po hrubce Fleišmana, kterou potrestal hostující Pešek. Ostravané mohli poté zvrátit misky vah na svou stranu, ale chybně odpiskanou penaltu Hrubý zahodil střelou do břevna. A tak v poslední minutě nastavení přišel trest. Na centr ze standardní situace si naběhl Roman Potočný, díky jehož gólu Liberec dokonal obrat a odvezl si domů výhru 2:1.

    Bohumil Páník rovněž nebude mít kompletní kádr. Do utkání nezasáhne Lukáš Pazdera a nejistý je také start Jana Laštůvky.
     
    Poslední tři vzájemná utkání

    29.3.2019 Karviná – Baník 2:0
    20.10.2018 Baník – Karviná 1:1
    19.5.2018 Karviná – Baník 0:0
     
    Úvodní sestavy:

    MFK Karviná: Pastornický – Ndefe, Kouřil, Rundić (C), Čonka – Smrž – Galuška, Lingr, Weber, Puchel – Petráň.
    Náhradníci: Hrdlička – Putyera, Stropek, Bukata, Janečka, Vlachovský, Krivák.

    FC Baník Ostrava: Budinský – Fillo, Procházka, Stronati, Fleišman (C) – Reiter, Jánoš, Jirásek, Granečný – Kuzmanović, Smola.
    Náhradníci: Číž – Baroš, Šindelář, Holzer, de Azevedo, Diop, R. Hrubý.

    Rozhodčí: Marek – Vlček, Vodrážka.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Trenér Straka udělal oproti minulému utkání v Mladé Boleslavi několik změn, vynucených i nevynucených. Vykartovaného Hanouska a Janečku, který je pouze na lavičce nahradili v záložní řadě Smrž a Weber. Další výměna hráčů přišla na hrotu útoku. Jakub Šašinka nemůže nastoupit kvůli vzájemné dohodě klubů, a tak lodivod Karviné vsadil na Michala Petráně.
     
    Také Bohumil Páník sáhl do sestavy, ale změny se týkají pouze zálohy. Roberta Hrubého nahradil Milan Jirásek a místo Daniela Holzera nastupuje Denis Granečný.
     
    Hráči obou týmů právě nastupují na hrací plochu a derby dvou slezských rivalů za malou chvíli vypukne.
     
    Karviná nastupuje do utkání v bílých dresech, zatímco hosté z Ostravy odehrají duel v černé kombinaci.
     
    Již před úvodním hvizdem je patrné, že derby bude mít velmi dobrou atmosféru. Oba tábory fanoušků se doslova předhánějí ve fandění a chorálech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    První útok zápasu obstarali hosté, ale jejich snahy neměly dlouhého trvání. Galuška po dlouhém nákopu fauloval Filla a míč tak připadne do moci hostů.
     
    2
    První zajímavá možnost vznikla na straně Baníku. Granečný udržel míč ve středu pole, načež se hrací předmět dostal k nohám Jiřího Fleišmana, kterému však rána z dobré pozice ve vápně nesedla a balón nakonec minul vzdálenější tyč domácí brány.
    2. Fleišmanův centr jen těsně minul Smolu a Kuzmanoviče
     
    3
    Posléze centroval z pravé strany Rudolf Reiter, nicméně trefil jen prvního bránícího hráče Karviné, jenž dopravil míč do bezpečí.
     
    4
    Martin Fillo následně dostal centr až před Pastornického, avšak tam se jeho spoluhráčům zakončit nepovedlo. Neúspěšně si však vedla i Karviná, když Stronati vyhrál na půlce souboj se Petráněm a balón tak doputoval až k Budinskému.
     
    5
    Hosté se nyní snažili prosadit podél pravé postranní čáry, ale přihrávka na Reitera byla příliš prudká a bude se tak kopat jen od karvinského zařízení.
     
    6
    Galuška to teď myslel chytře a hlavičkou se snažil z první posunout balón do vápna na Lingra. Vše ale postrádalo přesnost a míč uzmul do své moci brankář Budinský.
     
    7
    Smolovi se nyní zamotal míč pod tělem, ale pro Baník vše dobře dopadlo. Zezadu jej totiž povalil k zemi jeden z domácích, díky čemuž hosté rozehrají standardní situaci z pětatřiceti metrů.
     
    8
    Jenže centr se hostům hrubě nevyvedl a všichni přítomní v pokutovém území jen sledovali, jak jim míč putuje nad hlavami až do zámezí.
     
    10
    Baník právě vstřelil branku!
    Ostrava svou územní převahu přetavila ve velmi rychlý gól! Po centru z pravé strany stačil Pastornický vyrazit zakončení Jiráska, ale na následnou dorážku hlavou v podání TOMÁŠE SMOLY již dosáhnout nedokázal a Baník se tak raduje z brzkého vedení.
    10. Tomáš SMOLA - 0:1
     
    12
    Kouřil se nyní snažil zrychlit hru přihrávkou středem, nicméně na tu jeho kolegové nedosáhli. Po zásahu Filla však bude hrát opět domácí.
     
    13
    Zajímavá možnost se otevřela na dvaceti metrech pro Ondřeje Lingra. Jeho pokus mu však nesedl a Budinský tak jen kontroloval míč v cestě do zámezí.
     
    14
    Vynikající obranný zákrok Filla. Obránce Baníku skluzem zahrál tak šikovně, že se bude kopat jen od svatyně Budinského.
     
    15
    Hostující hráči dobře ucpali prostor u svého rohového praporku a nedovolili domácím odcentrovat. Pokus Ndefeho dostat míč do vápna skončil neúspěšně a Budinský si již staví balón k odkopu.
     
    17
    Hosté teď propadli ve středu pole a Reiter táhl rychlý brejk Baníku. Tedy až do té doby než se Smrž rozhodl zatáhnout za záchranou brzdu a hostujícího záložníka fauloval za cenu žluté karty.
     
    17
    Následný centr do pravé strany vápna vracel do ohně Procházka, ale ke smůle svého celku trefil jen hlavu jednoho z domácích.
     
    18
    Rundić se pokusil založit útok dlouhým nákopem, avšak svůj pas příliš přetáhl a Budinská tak měl opět snadnou práci.
     
    19
    Smola dobrým napadáním vybojoval míč pro Reitera, ale ten ve spolupráci s Kuzmanovicém nedokázal balón udržet.
     
    21
    Kuzmanović nasměroval prudký centr z pravé strany do nebezpečného prostoru, ale Smolovi chyběl na přední tyči kousíček k zakončení. To posléze obstaral na odraženém míči Jánoš, který však těžkým halfvolejem bránu netrefil.
     
    22
    Reiter teď dobře vyhodnotil situaci a šikovným manévrem zapojil do kombinace Jánoše, který pokračuje v kombinaci se svými kolegy.
     
    23
    První slibné zakončení si vypracovali i hráči Karviné. Petráň sice hlavičkoval trochu v záklonu centr zprava a svou křižnou hlavičkou mířil do vzdálenějšího horního rohu. Slabý pokus však v pohodě stáhl do rukavic Viktor Budinský.
    23. Petráňova hlavička nenadělala Budinskému problémy
     
    24
    Domácí fanoušci si nyní přáli odpískání penalty po pádu jednoho z karvinských v pokutovém území, ale hra pokračuje dál a hosté bez problémů vyvážejí míč do bezpečí.
     
    25
    Smola nyní vyhrál souboj s Rundićem, ale sudí Marek odpískal hostujícímu hráči nedovolený zákrok. Míč pro Karvinou.
     
    27
    Napadání se hostů vyplatil. Kouřil totiž pod tlakem odpálil míč až za brány stadionu.
     
    28
    Žlutí se také na druhé straně. Stronati nezachytil náběh svého soupeře po lajně a za stažená uviděl první žlutou kartu Baníku.
     
    29
    To byla tutovka! Galuška po odvráceném přímém kopu domácích centroval míč z levé strany mezi malé vápno a penaltu, kde hlavičkoval nikým nehlídaný Petráň. Ke smůle MFK jen do rukavic připraveného Budinského.
     
    30
    Hra je nyní přerušena, jelikož na hrací ploše zůstal ležet Patrizio Stronati. Sudí Marek píská faul a přisuzuje míč Baníku.
     
    32
    Tak ani teď není srovnáno! Baníkovci propadli v prostoru u střídaček, čehož využil Petráň, jenž ještě roztáhl hru doprava na Galušku, který si zasekl míč na střed a prudkou ranou k tyči z hranice vápna pořádně protáhl Budinského.
     
    33
    Z následného rohu hosté zakončovali po vráceném míči z rohu malého vápna pouze do boční sítě. Nakonec je však máván a pískán ofsajd a veškerý vzruch tak byl zbytečný.
     
    34
    Po skluzu na polovině hřiště se poroučel k zemi Jánoš a sudí Marek důrazně domlouvá hříšníkovi z řad domácích.
     
    35
    Na útočné polovině zůstal poté ležet Reiter, ale hra pokračovala dál. Karvinští však krátké přesilovky využít nedokázali a svým centrem si další možnost nevypracovali.
     
    36
    Petráň teď sice dobře prodloužil hlavou míč za sebe, ale tam si vše výborně pohlídal Fillo, kterého navíc Puchel zezadu povalil k zemi. Kopat se tak bude opět pro karvinské bráně.
     
    37
    A opět souboj Puchel-Fillo. A opět končí faulem domácího záložníka. Tentokrát se celá situace odehrála u střídaček a hosté jsou tak znovu o kus blíže karvinskému zařízení.
     
    38
    Nicméně to bylo pro tuto chvíli z jejich strany vše. Na půlící čáře byl faulován pro změnu Ndefe, což znamená míč pro MFK.
     
    39
    Smola si teď pokryl míč tělem v pokutovém území, ale pokračovat nemůže. Balón mu totiž spadl na ruku, což hlavní sudí neváhal odpískat.
     
    40
    Jiráskova myšlenka prostrčit balón podél lajny na rozběhnutého Reitera byla velmi dobrá, ale provedení již pokulhávalo. Rychlonohý krajní záložník míč již nestihl na hrací ploše.
     
    41
    Na polovině hřiště došlo k souboji Fleišmana s Puchelem, po kterém nechal sudí Marek hostům výhodu. Následný postup vpřed po levé straně ovšem domácí zastavili dalším faulem, za který si prohlédl žlutou kartu z blízky Ondřej Lingr.
     
    43
    Nepovedenému signálu Ostravy se smál nejeden divák v Karviné, ale hosté mohli přímý kop rozehrát znovu. Míč následně propadl ve vápně až k Procházkovi, jenž pohotovou střelou trefil Pastornického náruč.
    43. Procházka se zorientoval, trefil ale jen prostředek brány
     
    44
    Granečný chytrým dloubáčkem vysunul Fleišmana, jehož zpětnou přihrávku tečoval jeden z domácích. Ostravští fanoušci se následně dožadovali penalty, ale ta se konat nebude.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Je za námi úvodní dějství zápasu. Do něj vstoupili lépe hosté, kteří se hned v 10. minutě ujali vedení, když po zakončení Jiráska a dobrém zákroku Pastornického dopravil míč do sítě Tomáš Smola. Karvinští poté měli dvě solidní možnosti na srovnání, nicméně Petráň ani Galuška Budinského nepřekonali. Ostravané si tak odnáší do kabin jednobrankové vedení.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Tomáš Weber, přichází Marek Janečka.
     
    46
    První zakončení druhé půle obstaral Nemanja Kuzmanović. Ten ustál na pravé straně atak soupeře, navedl si míč na střed, avšak jeho tečovanou ránu v pohodě lapil brankář Pastornický.
     
    47
    Kuzmanović nyní fauloval na polovině soupeře a svůj zákrok se snažil vyreklamovat u sudího. Místo toho sklidil pořádný „kartáč“ od Bohumila Páníka, jenž vylétl z lavičky jako čertík z krabičky.
     
    48
    Teď však trochu nepříjemný moment. Janečka po vzdušném souboji spadl na záda a nekontrolovaně se udeřil hlavou do trávníku.
     
    49
    Po krátkém ošetření však odešel ze hřiště po svých, načež se po chvíli opět zapojil zpět do hry.
     
    50
    Nové pravidlo v praxi. Do Granečného průniku nechtíc zasáhl hlavní rozhodčí, čímž Baník přišel o míč. Sudí Marek hru následně přerušil a přisuzuje balón hostům.
     
    51
    Kuzmanović v rychlém útoku hostů hledal na zadní tyči Reitera, kterého si však domácí dobře pohlídali a Baníku se tak nepovedlo zakončit.
     
    52
    Galuška nyní na pravé straně hravě přesprintoval Fleišmana, načež zpětnou příhrou vytvořil gólovku pro Janečku. Střídající hráč Karviné ovšem netrefil míč ideálně a Budinský jeho střelu doprostřed v pohodě lapil.
     
    53
    Hra je teď opět přerušena a po souboji zůstávají v nefotbalové pozici Martin Fillo a Marek Janečka. K oběma již spěchají lékaři.
     
    54
    Oba hráči si zřejmě poté nejspíš ještě něco vysvětlovali, za což jim sudí Marek udělil žluté karty.
     
    56
    Kombinace na krátkém prostoru v podání Smoly, Reitera a Kuzmanoviće úspěch pro Baník nepřinesla. Domácí se posléze osvobodili razantním odkopem.
     
    56
    Nyní to z pohledu Baníku vypadalo slibně, ale přečíslení tří proti dvěma pokazil nepřesnou přihrávkou na Kuzmanoviće Tomáš Smola.
     
    57
    Martin Fillo sklízí od okamžiku před malou chvílí hlasitý pískot při jakémkoliv kontaktu s míčem. Nevole domácích fans se navíc umocnila ještě více, co byl hostující bek faulován.
     
    58
    Nepřesnou rozehrávku do strany si na své kontro připsal Milan Rundić, jenž se za své počínání omlouvá. Autové vhazování pro Baník.
     
    59
    Kuzmanović se posléze dral za míčem tak usilovně, až mu Emanuel Marek odpískal nedovolený zákrok. Rozehrávku si vezme na starost Martin Pastornický.
     
    60
    Výborný míč za obranu vyslal Jirásek na Fleišmana, nicméně hostující kapitán poté nenacentroval přesně. A tak to po chvíli zkusil svou ranou Granečný, jenž ale nenasměroval svůj pokus mezi tři tyče.
     
    61
    Obrovské štěstí měli nyní hosté. Nejspíše Jánoš se zamotal s balónem ve středu hřiště, načež se pro domácí otevřela celá pravé strana. Po přihrávce pod sebe si zpracoval míč Ondřej Lingr, jenž prudkou ranou orazítkoval zadní tyč, od které se hrací předmět odrazil do rukavic Budinského.
     
    61
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Erik Puchel, přichází Ján Krivák.
     
    63
    A znovu musel do akce Viktor Budinský. Zakončení Janečky z pravé strany vápna musel likvidovat až konečky prstů, ale čisté konto uhájil i pro tento okamžik.
    63. Janečka prokázal střelecký instinkt a Budinský se musel pořádně natahovat
     
    65
    Reiter nyní přenechal míč ve středu pole Kuzmanovićovu, jehož pokus z pětadvaceti metrů zablokovala domácí obrana.
     
    67
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Tomáš Smola, přichází Dame Diop.
     
    68
    Baník právě vstřelil branku!
    První solidní možnost druhého poločasu pro Ostravu a ta nyní dává domácím lekci z produktivity. Denis Granečný na hranici pokutového území předal míč MILANU JIRÁSKOVI, jenž přesnou ranou levačkou uklidil balón přesně k zadní tyči.
    68. Milan JIRÁSEK - 0:2
     
    70
    Petr Galuška posléze fauloval u střídaček Fleišmana, což sudí Marek trestá další žlutým kartónkem.
     
    71
    Kuzmanović byl chvíli osamocený mezi beky, čehož si všiml Stronati. Jenž hostující útočník nezpracoval skákavý pas svého kolegy.
     
    72
    Galuškova nabídka proletěla celám pokutovým územím až dozadu na číhajícího Čonku, jehož prudké zakončení nepustil ke svému brankáři Václav Procházka.
     
    74
    Dnešní utkání sleduje 4 833 diváků.
     
    74
    Václav Procházka nepustil na polovině hřiště vpřed Petráně jen za cenu nedovoleného zákroku. Ostravský stoper je proto potrestán žlutou kartou.
     
    75
    Zvýšit náskok Baníku mohl Dame Diop. Ten se vyhnul ofsajdu a pokračoval ze strany na Pastornického. Ostravského útočníka nakonec domácí dostihli a možná i proto letělo jeho zakončení mimo.
    75. Jánoš vyslal Diopa do tutovky! Útočníkovi ale chyběla rychlost
     
    76
    Kuzmanović byl nyní v souboji dříve než Lingr, který následně již nezastavil svůj pohyb a porazil hostujícího forvarda k zemi.
     
    76
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Rudolf Reiter, přichází Dyjan Carlos de Azevedo.
     
    77
    De Azevedo se okamžitě zapojil do útoku, avšak jeho centr odehrál s přehledem na zadní tyči jeden z karvinský zadáků.
     
    78
    Fleišmanův aut do pokutového území Diop nedokázal zpracovat pod tlakem Kouřila a domácí stoper posléze odkopl balón do bezpečí.
     
    79
    Denis Granečný ještě stihl odcentrovat od brankové čáry, ale svou nabídku nasměroval jen za bránu Pastornického, který bude za malý okamžik odkopávat.
     
    80
    Procházka nyní uplatnil své zkušenosti. Nejprve vyhrál souboj s Petráněm a poté se nechal karvinský útočníkem faulovat. Rozehrávky se ujme Viktor Budinský.
     
    81
    Centr Martina Filla měl směřovat nejspíše na Diopa, ale ten měl k míči hodně daleko. Karviná se tak zadarmo dostala k balónu.
     
    82
    Jirásek se následně pokoušel vysunout nabíhajícího Filla, jenže ten nakonec svůj pohyb zastavil a z akce Baníku rychle sešlo.
     
    84
    Galuška teď centroval z pravé strany, ale na jeho nabídku si nejvýše vyskočil Fillo, který zažehnal potenciální nebezpečí.
     
    85
    Přesto se však Karviná dočkala standarky. Galuška byl před zraky pomezního sudího zastaven faulem a veškeré dění se stěhuje do velkého čtverce Ostravy.
     
    86
    Karviná právě vstřelila branku!
    Naděje zahořela a rozhodnuto ještě zdaleka není! Matúš Čonka skvělým centrem posadil míč na hlavu VOJTĚCHA SMRŽE, který jej šikovně lízl a jeho pokus zapadl na zadní tyč Budinského zařízení.
    86. Vojtěch SMRŽ - 1:2
     
    87
    Situace se však pro domácí pořádně komplikuje. Ondřej Lingr zajel po odehrání míče do Fleišmana a po druhé žluté kartě putuje předčasně do sprch.
    87. Červená karta po 2. žluté
     
    88
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Petr Galuška, přichází Oliver Putyera.
     
    89
    Centr Milana Jiráska sebral pohodlně do rukavic Martin Pastornický, který okamžitě rozehrává na kopačky svých kolegů.
     
    89
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Nemanja Kuzmanović, přichází Martin Šindelář.
     
    90
    Rozhodnout mohl Dame Diop! Ten si v rychlém kontru navedl míč na střed a prudkou ranou k tyči donutil Pastornického k výbornému zákroku.
    90. Diopova přízemní střela málem zapadla k tyči
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje 5 minut nad rámec řádné hrací doby.
     
    90+2
    Baník to nyní hraje velmi chytře. Již řádnou dávku vteřin drží míč v rohu hřiště a domácí nemohou získat hrací předmět do své moci.
     
    90+4
    Fleišman si nyní dával pořádně načas s autovým vhazováním a rovněž on vidí žlutý kartónek.
     
    90+4
    Domácí se poté po situaci v pokutovém území dožadovali odpískání penalty, ale sudí Marek jí ani v tomto případě nenařídil.
     
    90+4
    Milan Jirásek se následně ocitl v gólovce, když na středu stanul tváří v tvář Pastornickému. Domácí brankář však skvěle vyběhl a ještě drží domácí akcie ve hře.
    90+4. Azevedova nádherná přihrávka našla Jiráska, který šanci spálil
     
    90+4
    Zbytečná klukovina od Martina Filla. Ten si rovněž dával načas s autovým vhazováním. Od sudího tak dostává druhou žlutou kartu a tedy ani Baník nedohraje v plném počtu.
    90+4. Červená karta po 2. žluté
     
    90+6
    Pastornický ovšem kazí dlouhý nákop a míč putuje od jeho kopaček do autu.
     
    90+6
    Martin Kouřil navíc v závěru fauluje svého soupeře na polovině Baníku a rovněž domácí stoper dohraje se žlutou kartou.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno a z výhry ve slezském derby se radují hráči Baníku. Ti do duelu vstoupili výborně, když hned v 10. minutě otevřel skóre Tomáš Smola. Domácí mohli srovnat ve 29. minutě a posléze i o tři minuty později. Jenže Petráně, potažmo Galušku výborně vychytal gólman Budinský.

    Ve druhém poločasu se domácí snažili mocně o vyrovnání. Janečkovy dva pokus zlikvidoval gólman Budinský a ránu Lingra zastavila tyč hostující brány. Po neproměněných příležitostech Baník předvedl svému soupeři, jak se dávají góly. V 68. minutě zničehonic udeřil podruhé přesnou ranou Milan Jirásek. Domácí situaci zdramatizovali v 86. minutě. Čonkův centr ze standardky přetavil ve snížení Vojtěch Smrž. O chvíli později se však po druhé žluté kartě poroučel předčasně do sprch Ondřej Lingr. Vyloučení karvinských ovšem v závěru nepotrestali v gólovkách Diop s Jiráskem. Krátce poté ještě druhou žlutou kartu viděl i Martin Fillo, díky čemuž i Ostrava dohrávala o desíti. To ovšem už nic nezměnilo na vítězství ostravského celku v poměru 2:1.
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše. Přeji hezký večer a u dalších online přenosů na počtenou. (19:59:06)

    Radomír Fukala

    Branky: 86. Smrž (Čonka) – 10. Smola, 68. Jirásek (Granečný)

    Karty:   17. Smrž (KAR), 41. Lingr (KAR), 54. Janečka (KAR), 70. Galuška (KAR), 90+6. Kouřil (KAR) – 28. Stronati (OVA), 54. Fillo (OVA), 74. Procházka (OVA), 90+4. Fleišman (OVA)   87. Lingr (KAR) – 90+4. Fillo (OVA)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 7:8. Střely mimo: 1:6. Rohy: 2:1.
    MFK Karviná: Pastornický – Ndefe, Kouřil, Rundić (C), Čonka – Smrž – Galuška (88. Putyera), Lingr, Weber (46. Janečka), Puchel (61. Krivák) – Petráň.
    Náhradníci: Hrdlička – Putyera, Stropek, Bukata, Janečka, Vlachovský, Krivák.

    FC Baník Ostrava: Budinský – Fillo, Procházka, Stronati, Fleišman (C) – Reiter (76. de Azevedo), Jánoš, Jirásek, Granečný – Kuzmanović (89. Šindelář), Smola (67. Diop).
    Náhradníci: Číž – Baroš, Šindelář, Holzer, de Azevedo, Diop, R. Hrubý.

    Rozhodčí: Marek – Vlček, Vodrážka

    Diváci: 4 833
    thejrc.org