Wisła Pł. – Zabrze 1:1 (kon.)
konec
Wisła Płock
1:1 (0:0)
Górnik Zabrze
Pondělí 22.07.2019, 18:00 • Stadion im. Kazimierza Górskiego, Płock • Polská Ekstraklasa • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Krásný pondělní podvečer všem fanouškům fotbalu! Vítám vás při sledování prvního kola polské Estraklasy, v němž Wisła Płock přivítá na domácím hřišti Górnik Zabrze.
     
    Wisła Płock

    Wisła Płock měla loni obrovské štěstí, že se v nejvyšší soutěži udržela. V tabulce totiž skončila na poslední nesestupové příčce, přičemž na Legnicu měla jednobodový náskok. Letos se svěřenci trenéra Ojrzynského pokusí prožít méně nervní ročník, což znamená pohybovat se někde kolem středu tabulky. Z přípravy můžou mít hráči dobrý pocit, ze sedmi zápasů čtyřikrát vyhráli, dvakrát prohráli a jednou remizovali.
     
    Górnik Zabrze

    Górnik v loňském roce musel podobně jako Wisła absolvovat bitvu ve skupině o udržení, avšak sestup byl už od začátku nadstavby velmi nepravděpodobný. Zabrze skončilo na třetí příčce v minutabulce se šestibodovým náskokem na Legnicu. Svěřenci trenéra Brozse míří určitě výše než Wisła Płock, hráči by se měli porvat o postup do skupiny o titul. I Górnik odehrál sedm přípravných utkání s naprosto stejnou bilancí jako pondělní soupeř.
     
    Úvodní sestavy:

    Wisła Płock: Żynel – Rzeźniczak, Marcjanik, Uryga, Tomasik – Rasak, Furman, Merebaszwili, Szwoch, Alen Stevanović – Zawada.
    Náhradníci: Wrąbel – Michalski, Sielewski, Kuświk, Kwietniewski, Milasius, Stefańczyk, Nowak, Stępiński.

    Górnik Zabrze: Chudý – Sekulić, Wiśniewski, Bochniewicz, Janža – Zapolnik, Matuszek, Matras, Manneh, Jimenez – Angulo.
    Náhradníci: Kudła – Kopacz, L. Wolsztyński, Baidoo, Koj, Ściślak, Gryszkiewicz, Ambrosiewicz, Bainović.

    Rozhodčí: Raczkowski.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Piotr Tomasik se chtěl po pravé straně prodrat do blízkosti hostující branky, ale obrana Zabrze mu v tom zabránila.
     
    2
    Na druhé straně si však se střelou neporadili dobře hosté a i oni ztrácejí balon. U něho je znovu domácí celek, jenž míří na opačnou stranu.
     
    3
    Erik Janža šel do skluzu s domácím hráčem a ten se poté poroučel na zem. Wisla tak bude zahrávat volný přímý kop.
     
    4
    Po něm ale branku hostů neohrozila a znovu tak do akce míří hráči Górniku Zabrze. Jak dopadne jejich další útočná akce?
     
    5
    Zmarem, ale to i ta na straně domácí Wisly. Ta vyslala dlouhý nákop na branku soupeře, který zachytil jeden z obránců a dostal míč pod kontrolu.
     
    6
    Od vlastní branky zakládají další útok hráči domácího celku, zatím se jim však nedaří projít za polovinu hřiště. Hosté velmi dobře napadají u středové čáry.
     
    7
    Po pravé straně se snažil uniknout Dominik Furman, avšak jeho pokus nakonec kýžené ovoce v podobě velké šance nepřinesl.
     
    8
    Bartlomiej Żynel sebral míč, který doputoval před jeho branku a hned na to ho odkopl velmi daleko. Posílá tak domácí Wislu do útočné akce na druhé straně.
     
    9
    Po faulu na hostujícího hráče získali míč právě hosté a znovu se derou do akce před branku Wisly.
     
    10
    Zpětnou přihrávku na Borise Skuliće vyslal Przemysław Wiśniewski, ale hosté znovu nedokázali svou akci dotáhnout do zdárného konce.
     
    11
    Série nepřesností na straně hostů pokračuje, znovu je domácí celek zastavil už u půlící čáry a do ohrožení branky Bartlomieje Żynela nepustil.
     
    12
    Igor Angulo se hnal pokutovým územím a už se mohl snažit zakončit. Čistým zákrokem ho však zastavil domácí obránce a ten zakopl míč za zadní čáru. Rohový kop pro Zabrze.
     
    13
    Poté se po akci v pokutovém území dopustili domácí faulu na hostujícího hráče, když ho brankář nedovoleně zasáhl a sudí nařizuje pokutový kop pro Zabrze!
    13. Bartlomiej Żynel nedovoleně zasáhl soupeře v pokutovém území, sudí nařídil penaltu.
     
    14
    Žlutou kartu dostává Bartlomiej Żynel (Wisła Płock).
     
    15
    Igor Angulo však penaltu zahodil. Míč poslal přesně do míst, kde se natahoval domácí brankář Bartlomiej Żynel a balon poté vyrazil mimo tři tyče!
    15. Igor Angulo nařízenou penaltu neproměnil, brankář domácích ji zlikvidoval.
     
    15
    Žlutou kartu dostává Erik Janža (Górnik Zabrze).
     
    17
    Nyní měli k dispozici rohový kop domácí fotbalisté, ale taktéž se jim nepovedlo ohrozit branku soupeře. Následuje tak pouze odkop od ní.
     
    17
    Furman z rohového praporku naservíroval míč do pokutového území, k míči se pak dostal Alan Uryga, jeho pokus ale zastavilo břevno branky Zabrze. Hosté si tak mohli pořádně oddychnout.
    17. Alan Uryga orazítkoval břevno hostující brány.
     
    19
    Domácí pomalu začínají více ožívat a tlačí se před branku soupeře. Ale zatím ji marně dobývají.
     
    20
    Domácí hráč v souboji s tím hostujícím přišel o balon a obrana Wisly se musí vracet zpátky dozadu. Hosté totiž pomalu, ale jistě míří před branku domácího celku.
     
    22
    Další dobrou střelu vyslal jeden z domácích hráčů, ale ta se znovu neujala. Stále tak na úvodní branku zápasu čekáme.
     
    24
    Jakub Rzeźniczak se na sebe nyní trošku zlobil, sám věděl, že jeho střelecký pokus příliš uspěchal a díky tomu balon zaletěl pouze nad branku soupeře.
     
    25
    Nicméně domácí hráči zůstali na polovině hostů a další střelu vyslal Piotr Tomasik. Tu ale hlavou do bezpečí odvrátil jeden z hostujících obránců.
     
    27
    O slovo se poté přihlásili fotbalisté Zabrze, kteří se však dále, než kousek za půlící čáru nedostali. Záhy poté i balon ztratili a do akce jde Wisla.
     
    28
    Žlutou kartu dostal Igor Angulo (Górnik Zabrze). Ten byl sice faulován domácím hráčem, ale sudí uděluje kartu právě jemu. A to z důvodu, že svému pádu dost přihrál.
     
    30
    Stevanović na pravé straně přidržel hostujícího Sekuliće a hosté budou kopat zajímavou standardní situaci v podobě volného přímého kopu.
     
    31
    No a tato standardka nebyla vůbec špatně sehraná. Alasama Manneh vyslal lob, který mířil na branku domácích, ale znovu pohotově zasáhl domácí brankář Bartlomiej Żynel!
     
    32
    Na druhé straně chtěl Oskar Zawada rozehrát míč v pokutovém území, ale srazil se s protihráčem, takže z akce nemohlo být vůbec nic.
     
    33
    Volný kop také pro domácí. Bylo to ale z velké dálky, takže ho hráči Wisly zahráli nakrátko, ale to se jim vymstilo. Balon totiž zachytil soupeř.
     
    35
    Autové vhazování zahrál jeden z hostů a podařilo se mu poslat míč až do pokutového území. Nikdo z jeho spoluhráčů na něj ale nedosáhl.
     
    36
    Stejná situace také u domácích. Ti měli také k dispozici autové vhazování a dostali se pak před branku hostů, ale odražený balon zkrotil Martin Chudý a poté ho odkopl daleko.
     
    38
    Chudý se nejprve rychle občerstvil a pak odkopl míč daleko od svého zařízení. Posílá tak do akce své spoluhráče ze Zabrze.
     
    39
    Znovu se však domácí hráči vrátili do blízkosti branky hostů, tu však znovu ani náznakem neohrozili. Přesto hosté zasáhli a poslali míč na rohový kop.
     
    40
    Jdeme do poslední pětiminutovky prvního poločasu, stále jsme se zatím úvodního gólu nedočkali.
     
    40
    Piotr Tomasik zastavil tvrdě Zapolnika a sudí na nic nečeká a uděluje mu žlutou kartu.
     
    41
    Po další nepřesnosti na straně Zabrze získali míč domácí a Wisla se tak ještě vydala do rychlé útočné akce.
     
    42
    Avšak nic z toho nebylo. Hosté svého soupeře nepustili dále a ve středu pole ho obrali o míč. Rázem tak otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    43
    Autové vhazování pro domácí zahrál Mateusz Szwoch a domácí se tak znovu budou snažit o ohrožení brány svého dnešního soupeře.
     
    44
    Giorgi Merebaszwili se svým parťákem zdržel míč u vlastní branky, poté se ale domácí Wisla dostala dále do pokutového území, ke střele se ale nedostala.
     
    45
    Nad rámec řádné hrací doby v prvním poločase se bude nastavovat jedna minuta navíc.
     
    45+1
    Centr Kamila Zapolnika do pokutového území neprošel. Slibně se rodící akce na straně Zabrze tak do zdárného konce dovedena nebyla.
     
    45+1
    Nyní ještě přichází asi poslední útok domácích, který ale asi nebude dotažen do konce. Sudí totiž za chvilku ukončí tuto část hry hvízdnutím do své píšťalky.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas je za námi. V něm jsme se branky nedočkali. Nejblíže k ní ale měli hosté, kteří v patnácté minutě zahrávali pokutový kop. Ten ale Igor Angulo neproměnil, když gólman Wisly vystihl směr střely a balon vyrazil mimo. Uvidíme, co nám přinese další poločas, který začne přibližně v 19:05.
     
    Střely na branku: 0 – 4
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Górnik Zabrze: ze hřiště odchází Alasama Manneh, přichází Łukasz Wolsztyński.
     
    46
    Hosté sáhli k prvnímu střídání a jdeme na druhý poločas. Domácí tým je u míče a dostává se před branku hostů.
     
    47
    A je z toho penalta! Také domácí mají možnost skórovat, když byl při průniku sražen k zemi Przemysławem Wiśniewskim Oskar Zawada!
    47. Wiśniewski fauloval Zawadu a domácí měli k dispozici pokutový kop.
     
    48
    Tým Wisła P. právě vstřelil branku!
    Na značku pokutového kopu si míč postavil DOMINIK FURMAN poté do protisměru brankáře hostů poslal míč k jeho levé tyči – 1:0. Domácí se tak ujímají vedení hned na začátku druhého poločasu.
    48. Dominik Furman (PLO) - 1:0
     
    50
    Hosté se hned snažili najít rychlou odpověď, avšak jejich pokus se mezi tři tyče nevešel.
     
    51
    Sekulić poslal tvrdě k zemi domácího Zawadu a za tento prohřešek inkasuje další žlutou kartu pro svůj tým.
     
    51
    Na druhé straně po další akci vybojovali rohový kop domácí fotbalisté. Ten rozehrál Dominik Furman, jeho centr ale v pokutovém území nezachytil ani jeden spoluhráč.
     
    53
    Domácí po vstřeleném gólu mírně ožili a nyní se opět natlačili před Martina Chudého, ten ale po střele Urygy nemusel vůbec zasahovat.
     
    55
    Hosté se déle drželi na polovině domácích, nakonec pak jejich pokus skončil jen mimo a od své branky míč odkopne brankář domácí Wisly.
     
    57
    Po pravé straně unikal jeden z hostů znovu k brance Wisly, ale ani tuto akci do zdárného konce hráči Zabrze nedotáhli.
     
    58
    Vybojovali alespoň rohový kop, po kterém pak v pokutovém území nevzniklo žádné nebezpečí pro brankáře domácích. Míč však zásluhou jednoho z beků Wisly skončil za zadní čárou a rohový kop se tak bude opakovat.
     
    60
    Další série nepřesností na obou stranách. Nyní už jsou ale u míče hosté a snaží se zase o ohrožení branky domácích.
     
    60
    Jakub Rzeźniczak se dopustil faulu, když rukou zatáhl za dres soupeře a poslal ho k zemi. Hlavní rozhodčí tak uděluje v zápase další žlutou kartu.
     
    61
    Kamil Zapolnik dostal přihrávku a jeho následný střelecký pokus po zemi zůstal jen vedle branky domácí Wisly. Domácí hráči tak nyní budou zpátky na balonu.
     
    62
    Záhy si pak nedovoleně a ne v rámci pravidel počínal hostjící Mateusz Matras a také on vidí žlutý kartónek.
     
    63
    Střídání v týmu Wisła Płock: ze hřiště odchází Giorgi Merebaszwili, přichází Olaf Nowak.
     
    64
    Martin Chudý nyní zakročil po efektní střele v pokutovém území z kopačky Olafa Nowaka a u brankové čáry tak zabránil možnému gólu.
    64. Olaf Nowak střílel, Chudý jeho akci zastavil.
     
    65
    Po něm se nic nestalo, míč je v moci hostujícího brankáře Chudého, jenž ho odkopne od své branky a pošle své spoluhráče zase do akce na druhé straně.
     
    67
    Domácí stále brání své nejtěsnější možné vedení a nyní jdou do akce. Hostům začíná rychle ubíhat čas. Ti se snaží srovnat, leč zatím neúspěšně.
     
    68
    Další rohový kop vybojovali domácí, dostanou se k velké šanci před hostující brankou?
     
    69
    Dominik Furman balon naservíroval do pokutového území, tam ho ale do bezpečí odhlavičkovali obránci hostujícího celku.
     
    70
    Střídání v týmu Górnik Zabrze: ze hřiště odchází Szymon Matuszek, přichází Maciej Ambrosiewicz.
     
    71
    Po další střele domácích zasahovala obrana hostů a poté znovu odkopával balon od své brány Martin Chudý.
     
    72
    Autové vhazování provedli domácí, zůstali na polovině soupeře, ale k větší šanci se před Martinem Chudým nedostali. Nicméně stále drží balon u jeho branky.
     
    73
    Z pravé strany vyslal jedovku Kamil Zapolnik, pro Bartlomieje Żynela to však byla lahůdka a v pohodě ukryl míč do svých připravených rukavic.
     
    74
    Hosté se nadechli k další akci, snaží se o vyrovnání, to ale znovu nepřichází. Naopak domácí fotbalisté mají stále zápas pod kontrolou a drží jednobrankový náskok.
     
    75
    Igor Angulo uvnitř pokutového území vyslal střelu, která prošla za záda domácího brankáře a hosté se radovali z vyrovnání. Avšak branka neplatí, neboť zdvihnutý praporek postranního sudího naznačil, že se jednalo o ofsajdovou akci.
     
    76
    Jenomže dojde na video, VAR tak bude v akci.
     
    77
    Górnik Zabrze právě vstřelil branku!
    Nakonec ale byla situace prozkoumána na videu a to prokázalo, že se o postavení mimo hru nejednalo. Branka IGORA ANGULA tak byla nakonec uznána – 1:1. Je vyrovnáno a začíná se znovu od začátku.
    77. Igor Angulo (GOR) - 1:1
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky zápasu. Hosté ožili a vycítili šanci otočit zápas. Ještě to bude asi hodně zajímavé.
     
    80
    Střídání v týmu Wisła Płock: ze hřiště odchází Oskar Zawada, přichází Patryk Stępiński.
     
    81
    Další velká šance domácích. Střela Olafa Nowaka jen těsně minula levou tyč z pohledu Martina Chudého!
     
    82
    Další snaha domácího celku před hostující bránou, ale obrana Zabrze byla znovu neprostupná.
     
    84
    Jeden z hostů zůstal ležet na trávníku a hra je chvíli přerušena. Patrně bude potřeba jeho ošetření. Došlo k tomu v hlavičkovém souboji.
     
    86
    Střídání v týmu Górnik Zabrze: ze hřiště odchází Mateusz Matras, přichází Filip Bainović.
     
    88
    Střídání v týmu Wisła Płock: ze hřiště odchází Mateusz Szwoch, přichází Mikołaj Kwietniewski.
     
    89
    Závěr utkání zbrzdila střídání. U míče jsou nyní hosté a operují před domácí brankou. Avšak obrana Wisly je nepustila do zakončení.
     
    90
    Nad rámec řádné hrací doby ve druhém poločase se bude nastavovat ještě šest minut!
     
    90+1
    Další zákrok Martina Chudého a následuje odkop od jeho brány. Uvidíme, co hosté před domácí brankou ještě vymyslí.
     
    90+2
    Nakonec se ke střele vůbec nedostali a následuje tak další protiútok domácího celku.
     
    90+3
    Před Chudým bylo znovu rušno. Míč, který letěl k jeho brance, ale nakonec jeden z hostů odvrátil na rohový kop. Ten rozehraje Dominik Furman.
     
    90+3
    Avšak z této standardní situace nezapršelo a hosté míří do okamžitého rychlého protiútoku.
     
    90+4
    Erik Janža však z levé strany střílel jen mimo tři tyče. Na míč si však sáhl domácí hráč a ten skončil za zadní čárou. Hosté tak zahrají rohový kop.
     
    90+5
    Ale ani po této akci se skóre nemění a zůstává stále nerozhodné. Bartlomiej Żynel si rovná míč a chystá ho k dalšímu odkopu od své branky.
     
    90+6
    Na polovině Wisly mají k dispozici autové vhazování hosté. Mohou tak zůstat na polovině svého soupeře i nadále.
     
    90+6
    Je z toho jen další odkop od domácí branky...
     
    90+6
    Ještě jedno autové vhazování pro Zabrze a poté už s největší pravděpodobností hlavní rozhodčí ukončí tento zápas.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí se nakonec ve druhém poločase ujali vedení z proměněného pokutového kopu. Hosté však stihli vyrovnat a nakonec tak skončilo i celé utkání. První kolo tak pro oba týmy skončilo dělbou bodů. Zápas nabídl dobrou podívanou, která nabídla několik pohledných šancí.
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 6:1. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:19.
     
    Dnešní utkání sledovalo 5 316 diváků.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pondělního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (19:57:13)

    Vendula Zdražilová

    Branky: 48. Furman (pen.) – 77. Angulo

    Karty:   14. Żynel (PLO), 40. Tomasik (PLO), 60. Rzeźniczak (PLO) – 15. Janža (GOR), 28. Angulo (GOR), 51. Sekulić (GOR), 62. Matras (GOR)

    Neproměněná penalta: 15. Angulo (GOR), brankář Żynel zneškodnil


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 6:1. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:19.
    Wisła Płock: Żynel – Rzeźniczak, Marcjanik, Uryga, Tomasik – Rasak, Furman, Merebaszwili (63. Nowak), Szwoch (88. Kwietniewski), Alen Stevanović – Zawada (80. Stępiński).
    Náhradníci: Wrąbel – Michalski, Sielewski, Kuświk, Kwietniewski, Milasius, Stefańczyk, Nowak, Stępiński.

    Górnik Zabrze: Chudý – Sekulić, Wiśniewski, Bochniewicz, Janža – Zapolnik, Matuszek (70. Ambrosiewicz), Matras (86. Bainović), Manneh (46. L. Wolsztyński), Jimenez – Angulo.
    Náhradníci: Kudła – Kopacz, L. Wolsztyński, Baidoo, Koj, Ściślak, Gryszkiewicz, Ambrosiewicz, Bainović.

    Rozhodčí: Raczkowski

    Diváci: 5 316
    thejrc.org