Atlanta United – DC United 2:0 (kon.) | Cincinnati – New England 0:2 (kon.) | Orlando City – New York RB 0:1 (kon.)
Seattle – Portland 1:2 (kon.)
konec
FC Cincinnati
0:2 (0:1)
New England Revolution
Pondělí 22.07.2019, 00:00 • Nippert Stadium • Americká MLS
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše, dobrou noc! (02:09:04)
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 7:7. Střely mimo: 5:5. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 12:15.
     
    Utkání je u konce a série Revs bez porážky pokračuje, New England poráží Cincinnati 2:0. Hosté do zápasu vstoupili velice dobře, už v deváté minutě je do vedení poslal Carles Gil, nedlouho poté pálil Bunbury do břevna. Orange and Blue se sice začali postupně osmělovat, šance si ale vypracovávali stále pouze svěřenci trenéra Areny, kterým v navýšení náskoku několikrát zabránil výtečný Richey. Nakonec se hosté dočkali v šestapadesáté minutě, když přesně hlavičkoval Antonio Mlinar. Cincinnati se ještě pokoušelo s nepříznivým stavem něco udělat, všechny šance ale zlikvidoval rovněž kvalitně chytající Turner.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Cincinnati vybojovalo ještě jeden přímý kop, čestného zásahu se ale nedočkalo, protože balon do bezpečí odvrátil střelec druhé branky Antonio Mlinar.
     
    90+2
    S nadějemi domácích to už vypadá hodně bídně. Velmi sympatické je však počínání domácích fanoušků, kteří si přítomnost svého týmu v MLS užívají plnými doušky a celé utkání parádně fandí.
     
    90+1
    Nastavovat se budou tři minuty.
     
    90
    Caicedo se vrhl do otevřené obrany soupeře, jenže v šestnáctce si místo střely z dobré pozice balon zastavil a ještě naprosto zbytečně hledal obsazeného Gila.
     
    89
    Matt Turner uzmul míč ze vzduchu po nepodařeném nákopu od Powella a nyní rozhodně nehodlá s rozehrávkou jakkoliv pospíchat, což se pochopitelně nelíbí domácím fanouškům.
     
    88
    Po centru od rohového praporku ve vápně nejvýše ze všech vyskočil Kendall Waston, jeho hlavička ovšem postrádala razanci i přesnost, a Turner tak předvedl další jistý zásah.
     
    87
    Mattocks zákrokem na hranici pravidel atakoval Bye, posléze získal pro Orange and Blue rohový kop. Jak domácí s touto standardní situací naloží?
     
    86
    Cincinnati veškeré zbývající síly věnuje do ofenzivy. Další akce Nijkampových svěřenců ale vedla pouze k ofsajdovému postavení Fanenda Adiho.
     
    85
    Do konce základní hrací doby zbývá odehrát ještě pět minut, navíc se samozřejmě dočkáme nastaveného času. Povede se domácím s nepříznivým vývojem ještě něco udělat?
    83. Kontaktní trefu měl na kopačce Amaya.
     
    83
    Nyní byli domácí hráči hodně blízko! Frankie Amaya si okolo bránícího Zahiba předhodil balon na pravačku a poslal jej těsně vedle tyče Turnerovy pokladnice.
     
    82
    A brankář New England Revolution odvedl dobrou práci také při bránění následného rohového kopu, když si ve vzduchu vyšplhal pro centrovaný balon od Allana Cruze.
     
    81
    Domácí jsou na koni. Další dobrou možnost měl Adi, jenž se v pokutovém území obtočil kolem Zahiba, přízemní pokus domácího útočníka ale na roh vytěsnil Turner.
     
    80
    Gil fauloval Adiho, Allan Cruz měl posléze možnost rozehrávky přímého kopu zpoza šestnáctky, jenže balonu dodal až příliš razance a zamířil nad branku.
     
    79
    Střídání v týmu New England Revolution: ze hřiště odchází Fagúndez, přichází Caldwell.
     
    78
    Střídání v týmu FC Cincinnati: ze hřiště odchází Manneh, přichází Lamah.
     
    77
    Hráči i fanoušci Cincinnati se připravovali na rozehrávku rohového kopu, pomezní arbitr ale zničehonic posoudil předchozí situaci jako ofsajdovou.
     
    76
    Po faulu Powella kopali domácí další standardní situaci. Vypracovali si asi svoji největší příležitost, hlavičkujícího Adiho skvěle vychytal pohotový Matt Turner.
     
    75
    Zahibo narýsoval zajímavou kolmici na levou část pokutového území, kde se užuž k zakončení chystal střídající Caicedo, jemuž na poslední chvíli pod nohy padl Richey.
     
    73
    Bye se pokoušel zaskočit defenzivu Cincinnati skákavou nabídku na přední tyč, kde se ale nejlépe ze všech zorientoval domácí stoper Nick Hagglund.
     
    72
    Rozehrávky této standardní situace se ujal Allan Cruz, jehož rána nevypadala úplně špatně, mezi tři tyče se ale nevešla, a Turner tak mohl zůstat v klidu.
     
    71
    Zahibo tak dlouho naháněl Amayu, až jej kousek vedle vlastního pokutového území zezadu nedovoleně atakoval. Jak Cincinnati naloží s přímým kopem z dobré pozice?
     
    70
    Mattocks nalezl na hraně ofsajdu číhajícího Adiho, jehož přízemní nabídka do vápna, kde se nenacházel nikdo z domácích hráčů, zůstala nevyslyšena.
     
    69
    Střídání v týmu New England Revolution: ze hřiště odchází Bou, přichází Caicedo.
     
    68
    Na pravé straně nehlídaný Powell vyslal skákavou nabídku pro Fanenda Adiho, jenž balon ve vápně lehce tečoval, pozorného Turnera ale nepřekvapil.
     
    67
    Spencer Richey drží šance svého týmu stále nad vodou! Nyní předvedl divákům další parádní zákrok, když vychytal z úhlu se řítícího Cristiana Penillu.
     
    66
    Po dalším z rohových kopů Carlese Gila se balon od jednoho z domácích hráčů odrazil směrem k brance Cincinnati, Richey ale zvládl bleskově zareagovat.
     
    65
    Penilla si počkal na ideální moment a poté vyslal vpřed rychlonohého Bunburyho, jenž přesně nezakončil jen díky včas vybíhajícímu brankáři Richeymu.
     
    64
    Domácí odvrátili jeho nabídku mimo vápno, volného balonu se na to konto ujal Fagúndez, jenž se pokoušel Richeyho překvapit nápaditým lobem, jenže gólman Cincinnati byl připraven.
     
    63
    Další zákrok v poslední chvíli, už několikátý v dnešním utkání, předvedl ve vlastním pokutovém území Kendall Waston. Rohový kop hostí rozehraje Carles Gil.
     
    62
    Kekuta Manneh si to namířil středem hřiště až do vzdálenosti zhruba osmadvaceti metrů od branky. Jeho rána ovšem postrádala přesnost, balon dolétl až na tribunu.
     
    61
    Z rohového kopu svěřenců trenéra Nijkampa se nic zajímavého nenarodilo. Kupředu se naopak mohl vydat Bunbury, byl však zastaven důrazným Stankem.
     
    60
    Střídání v týmu FC Cincinnati: ze hřiště odchází Bertone, přichází Mattocks.
     
    59
    Domácí druhá inkasovaná branka zdravě naštvala, najednou jich je plné hřiště. Z ostrého úhlu to opět zkoušel Cruz, pozorný Turner ale vyrazil balon na roh.
     
    58
    Fantastický Turner! Hostující brankář předvedl v krátkém časovém sledu dva velice důležité zákroky, když si poradil jak s Amayovou střelou, tak s dorážkou Allana Cruze.
    56. MLINAR - 0:2
     
    55
    Tým New England právě vstřelil branku!
    Hosté byli také v úvodu druhého poločasu lepším týmem, za svou aktivitu jsou nyní odměněni dalším gólem. Na centrovaný balon od rohového praporku si v pokutovém území seběhl trestuhodně neobsazený ANTONIO MLINAR, s jehož hlavičkou už nemohl Richey nic dělat.
     
    55
    Gustavo Bou se odpoutal od svého strážce a z úhlu se řítil do pokutového území Cincinnati, byl však zastaven zdviženým praporkem pomezního arbitra, který viděl ofsajd.
     
    54
    Žlutou kartu dostává Cruz (FC Cincinnati).
     
    53
    Na druhé straně se v šestnáctce pokoušel uvolnit šikovný Carles Gil, jenže měl proti sobě dva protivníky, o míč ho nakonec obral Kendall Waston.
     
    52
    Ke kontaktu mezi oběma hráči určitě došlo, na druhou stranu je potřeba zmínit, že domácí křídelník pádu hodně přidal, což možná rozhodčího přesvědčilo v tom, aby do píšťalky nefoukl.
     
    51
    Po Stankově pasu se balon zvláštně odrazil, čehož hodlal využít Cruz, který ovšem padl k zemi po kontaktu v souboji s Turnerem. Sudí ale nedovolený zákrok nedopískal.
    50. Po Gilově ráně z první míč prosvištěl těsně vedle tyče
     
    50
    Tady mnoho nescházelo! Penilla nezazmatkoval, zachoval chladnou hlavu a přesným pasem nalezl Carlese Gila, jemuž k druhé trefě v dnešním utkání chyběly jen decimetry.
     
    49
    Alvas Powell sice v souboji jeden na jednoho předčil Penillu, následný centr se ale krajnímu obránci Cincinnati vůbec nepovedl. Turner tak bude odkopávat od branky.
     
    48
    Bou sklepl pro lépe postaveného Penillu. Ten si posunul balon na levačku a odcentroval, jenže nabíhající Teal Bunbury ve vápně fauloval Nicka Hagglunda.
     
    47
    Bunbury si naběhl na hranici ofsajdu a posléze se pokoušel kombinovat s Penillou. Přihrávku druhého jmenovaného ale vystihl domácí kapitán Waston.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Po prvním poločase mohou být spokojenější hosté, kteří vedou 1:0. Zatím jsou fotbalisté New England napřed k vítězství zaslouženě, svého soupeře přehrávali především v úvodních okamžicích utkání. Do vedení se dostali už v deváté minutě, přesně mířil nyní už sedmigólový Gil, nedlouho poté trefil Bunbury břevno. Cincinnati se začalo osmělovat až po občerstvovací přestávce, velkou příležitosti ale znovu měli svěřenci trenéra Areny, jenže Bunburyho skvěle vychytal Richey.
     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    45+4
    V závěru prvního poločasu rozehrávalo Cincinnati ještě jednu standardní situaci. Centr z levé strany odvrátil Farrell, Adi se navíc prezentoval útočným faulem.
     
    45+3
    Bou hlavou za sebe prodloužil balon na Penillu, jenž si v souboji jeden na jednoho neporadil s Powellem. Odpískání nedovoleného zákroku se dožadoval marně.
     
    45+2
    Spencer Richey musel znovu zasahovat. Tentokráte se ale tolik nenadřel, nikterak prudká rána z kopačky Gustava Boua směřovala přesně doprostřed branky.
     
    45+1
    Nastavovat se budou čtyři minuty.
     
    45
    Bertone zvolil rozehrávku v podobě skákavé přízemní nabídky na bližší tyč, kde se k balonu dostal Hagglund, jehož zakončení z krkolomné pozice nebylo přesné.
     
    44
    Po pravé straně postupující Alvas Powell byl nedovoleně atakován těsně před pokutovým územím hostujícího týmu, uvidíme standardní situaci Cincinnati.
     
    43
    Domácí posléze přestáli rohový kop Revs, načež se sami vydali do protiútoku. Z jejich snahy ale nic nevzešlo, Mannehův centr se stal snadnou kořistí pro Turnera.
    42. Bunbury prudkou ranou pořádně protáhl Richeyho.
     
    42
    Zajímavá příležitosti pro New England! Na hranici šestnáctky si balon na levačku našteloval Bunbury, jehož pumelici vytěsnil Richey konečky prstů nad horní tyč.
     
    41
    Před Orange and Blue se rázem zjevila otevřenější obrana soupeře. Manneh se pokusil nalézt Adiho vysokým centrem, včasný výběh a výskok však předvedl Turner.
     
    40
    Richey si neporozuměl se Stankem, jenž se po přihrávce od brankáře ocitl pod tlakem tří protivníku. Tuto nepříjemnou situaci nakonec se štěstím vyřešil, jinak by bylo pro Cincinnati opravdu zle.
     
    39
    Zaměstnán konečně byl také Matt Turner. Ze střední vzdálenosti jej prověřil Allan Cruz, jehož přízemní pokus k bližší tyči brankář Revs s přehledem zastavil.
     
    38
    Bertone se na vlastní polovině dopustil obrovské hrubice, jeho křižný pas se opravdu nepovedl. Hosté si ale rovněž počínali nepřesně, u míče brankář Richey.
     
    37
    Bertone dlouho přemýšlel, co s míčem provede. Nakonec se rozhodl pro vzdušný pas po čáře pro Manneha, jenže jeho postup vpřed zastavil zdvižený praporek pomezního sudího.
     
    36
    Bývalý záložník anglické Aston Villy zřejmě chvíli trápil zadní stehenní sval, nejednalo se však o nic vážného, protože Gil se po krátkém ošetření vrací zpět do hry.
     
    35
    Hra se přerušuje, protože po jednom ze soubojů se ze země nezvedá Carles Gil, zatím jediný přesný střelec dnešního mače. Doufejme, že bude vše v pořádku.
     
    34
    Stanko na polovině hřiště zbytečně přišel o balon. Na to konto Amaya zkoušel před pokutovým územím načechrat lehký bochánek pro Adiho, jenže tomu naději pokazil Mlinar.
     
    33
    Střídání v týmu FC Cincinnati: ze hřiště odchází Deplagne, přichází Hoyte.
     
    31
    V Cincinnati panuje velmi teplé počasí, hlavní sudí proto hráčům dopřává krátkou přestávku na občerstvení. Za pár okamžiků bychom měli pokračovat.
     
    30
    Byeova přízemní nabídka prolétla okolo Gila, načež se ke střele pokoušel prokousat Teal Bunbury, s včasným blokem ale přispěchal Nick Hagglund.
     
    29
    Adi podnikl další rychlý náběh za obranu Revs. Svůj náběh ale nenačasoval ideálně, balon totiž zpracovával v ofsajdu. Jednalo se o hodně těsnou záležitost.
     
    28
    Pasáž plnou nepřesností pouze podtrhl Edgar Castillo, jenž ve snaze nalézt někoho ze svých kolegů pouze odevzdal balon domácímu brankáři Richeymu.
     
    27
    Na druhé straně Manneh šikovně pouštěl za sebe balon po přihrávce od Stanka, Adiho ale do zakončení nepustil důrazně hrající Andrew Farrell.
     
    26
    Za obranu soupeře si sbíhající Bunbury se málem dostal k vzdušnému pasu od Gila, na poslední chvíli ale stačil zasáhnou velmi rychle couvající Waston.
     
    25
    Brandon Bye se rozhodl prověřit Richeyho dalekonosnou ranou, ta mu ale vůbec nesedla, a domácí brankář tak nakonec vůbec nemusel sáhnout k zákroku.
     
    24
    O chvíli později se souboj těchto dvou fotbalistů opakoval v pokutovém území hostujícího celku. Bylo to na hraně, o penaltový zákrok se ale dle hlavního arbitra nejednalo.
     
    23
    Domácí se snažili s nepříznivým vývojem prvního poločasu něco udělat. Allan Cruz si troufl na Bye, ten se ale nenechal vycukat a předvedl dobrý obranný zákrok.
     
    22
    Hosté se nějakou chvíli opět zdržovali na obranné polovině svého soupeře, Gustavo Bou to ale přehnal s kličkami. Balon mu nakonec smolně utekl za postranní čáru.
     
    21
    Richey neměl na koho rozehrát, proto si troufl na kličku proti napadajícímu Penillovi. Tato variantu se mu málem vymstila, nakonec sudí naštěstí pro domácí odpískal faul útočníka Revs.
     
    20
    Zřejmě kvůli drobnému krvavému šrámu musel být ze hřiště odveden Mathieu Deplagne. Nemělo by se jednat o nic vážného, záložník Cincinnati se za chvíli vrátí zpět.
     
    18
    Nedlouho nato se kupředu pokoušel prodrat zatím neviditelný Adi. Balon si ale příliš předkopl a zpět jej získal jen za cenu jasného faulu na Wilfrieda Zahiba.
     
    17
    Záložník Revs neuspěl, jenže domácí se balonu pouze zbavili. Získali jej až poté, co Bou u postranní lajny neuspěl se svou kličku proti bránícímu Powellovi.
     
    16
    Hosté se už několik desítek vteřin drží u balonu, zatím se jim ovšem nepodařilo objevit další skulinku v defenzivě Cincinnati. Individuálně to zřejmě zkusí Fagúndez.
     
    15
    O chvíli později se rozehrávajícího Bye vydal napadat aktivní Allan Cruz. Trochu to ale přehnal s agresivitou, dopustil se faulu, a míč zpět do hry tak uvede Matt Turner.
     
    14
    Turner pod tlakem napadajícího Adiho chyboval v rozehrávce, těžit z toho mohl Bertone. Trochu se ale ukvapil, jeho přihrávku totiž vystihl pozorný Castillo.
     
    13
    Domácí nyní potřebují hru trochu uklidnit, o což se nyní přesně snaží. Zatím kombinují na vlastní polovině, tak uvidíme, kdo z nich se odváží vrhnout směrem do útoku.
    11. Bunbury byl blízko navýšení vedení hostí, ale trefil jen břevno.
     
    11
    A mnoho nescházelo k tomu, aby New England velmi brzo vedlo už o dvě branky! Na přihrávku z pravé strany si seběhl Bunbury, proti jehož střele z první zachránilo Cincinnati břevno.
    9. GIL - 0:1
     
    9
    Tým New England právě vstřelil branku!
    Na úvodní trefu tohoto utkání jsme nemuseli dlouho čekat, hostující mužstvo se už v deváté minutě ujímá veden! Penilla oslovil ve vápně číhajícího Boua, který nedokázal zakončit. Míč se ale odrazil příhodně pro ideálně postaveného CARLESE GILA, jenž povedenou ranou překonal marně se natahujícího Richeyho.
     
    8
    Na druhé straně dostal šanci zahrozit Allan Cruz. Nakonec se rychlonohý křídelník propracoval k centru, balon ale do své náruče uzmul připravený Turner.
     
    7
    První zajímavou šanci utkání si vypracovali hosté. Z pravé strany centrující Bunbury oslovil na malém vápně číhajícího Penillu, který z dobré pozice branku soupeře minul.
     
    6
    Zatím se u balonu drží spíše mírně favorizovaní hosté. Jejich další akci táhl Castillo, neměl ale s kým pořádně kombinovat, a proto se rozhodl hru otočit směrem vzad.
     
    5
    Carles Gil se ujal míče ve středovém kruhu, načež se nezištnou přihrávkou pokusil vyslat vpřed Boua. Ten prohrál i další sprinterský souboj, tentokráte nestačil na Deplagna.
     
    4
    Zahibo zvedl hlavu a všiml si na levé straně nabíhajícího Boua. Ten dělal vše, co bylo v jeho silách, jenže u balonu byl o chvíli později než včas vybíhající Richey.
     
    3
    Domácí kombinovali na vlastní polovině, k nákopu vpřed se odhodlal až Powell. Jeho nabídku ale pohotově vystihl Farrell, u míče se tedy drží Revs.
     
    2
    Manneh si v souboji u postranní lajny proti Penillovi viditelně pomohl rukama. Tohle nemohl hlavní sudí přehlédnout, uvidíme přímý kop pro New England.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Kevin Stott právě odstartoval dnešní duel, můžeme začít! Rozehrávky se ujali domácí fotbalisté, kteří nastupují v modro-oranžových dresech, naopak svěřenci trenéra Areny budou hrát v bílém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Cincinnati: Richey – Deplagne, Waston (C), Hagglund, Powell – Amaya, Bertone, Stanko – Cruz, Adi, Manneh
    Náhradníci: Tytoń – Lamah, Ulloa, Mattocks, Hoyte, Ledesma, Dally

    New England Revolution: Turner – Bye, Farrell, Mlinar, Castillo – Zahibo, Fagúndez – Bunbury, Gil (C), Bou – Penilla
    Náhradníci: Knighton – Anibaba, Caldwell, Caicedo, Buchanan, Rennicks, Jones

    Rozhodčí: Kevin Stott – Corey Rockwell, Cory Richardson.
     
    New England Revolution

    Revs jsou na tom o poznání lépe než jejich dnešní soupeř. Ve Východní konferenci drží osmou příčku, tedy tu první, která nezajišťuje postup do vyřazovacích bojů, ovšem ztráta na sedmý New York City FC čítá pouhopouhé dva body. Svěřenci lodivoda Areny hrubě nezvládli vstup do tohoto ročníku, aktuálně se ale dostali do velice slušné formy. Poslední ligová porážka New England se datuje až na začátek května, od té doby parta okolo šestigólového Carlese Gila zapsala čtyři výhry a čtyři nerozhodné výsledky. Revs uspěli ve třech z posledních čtyř duelů, v noci ze středy na čtvrtek si poměrem 4:0 smlsli na Vancouveru.
     
    FC Cincinnati

    Orange and Blue se po jednadvaceti odehraných utkáních krčí na dně tabulky Východní konference. Na svém kontě mají pouhopouhých sedmnáct bodů, tedy nejméně ze všech účastníku americké nejvyšší fotbalové soutěže. Z posledních tří zápasů ale svěřenci trenéra Nijkampa vydolovali šest bodů. Teprve podruhé v sezoně dokázali zvítězit dvakrát v řadě, když poměrem 3:2 přetlačili Houston a 2:1 porazili Chicago. V noci ze čtvrtka na pátek ale ligový nováček zažil nepříjemné vystřízlivění, když před vlastními fanoušky nestačil na DC United, se kterým padl vysoko 1:4. Vrátí se dnes hráči Cincinnati na vítěznou vlnu?
     
    Příjemné brzké ráno přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům! Zámořská MLS má na programu další tři zápasy, my se v tomto online přenosu budeme společně věnovat souboji dvou celků z Východní konference, FC Cincinnati přivítá New England Revolution. Začínáme o půlnoci.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:00.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 9. Gil (Bou), 55. Mlinar (Gil)

    Karty:   54. Cruz (CNC)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 7:7. Střely mimo: 5:5. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 12:15.
    FC Cincinnati: Richey – Deplagne (33. Hoyte), Waston (C), Hagglund, Powell – Amaya, Bertone (60. Mattocks), Stanko – Cruz, Adi, Manneh (78. Lamah)
    Náhradníci: Tytoń – Lamah, Ulloa, Mattocks, Hoyte, Ledesma, Dally

    New England Revolution: Turner – Bye, Farrell, Mlinar, Castillo – Zahibo, Fagúndez (79. Caldwell) – Bunbury, Gil (C), Bou (69. Caicedo) – Penilla
    Náhradníci: Knighton – Anibaba, Caldwell, Caicedo, Buchanan, Rennicks, Jones

    Rozhodčí: Kevin Stott – Corey Rockwell, Cory Richardson
    thejrc.org