Liverpool – Sevilla 1:2 (kon.)
konec
Liverpool FC
1:2 (1:1)
Sevilla FC
Pondělí 22.07.2019, 00:00 • Fenway Park (Boston) • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Sevilly, která svého soupeře porazila poměrem 2:1. Druhý poločas byl z hlediska atraktivity o poznání méně záživnější, neboť jsem za celou dobu viděli pouze několik náznaků šancí. I tak se Sevilla před koncem utkání dostala do vedení, což jí vydrželo až do posledních vteřin. Zajímavým momentem druhého poločasu bylo udělení červené karty pro sevillského Gnagnona, který doslova skopl k zemi Larouciho, jenž byl odvezen z hrací plochy. (01:58:57)
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Wöber si počínal hodně důrazně, tělem totiž před sebe nepustil Lovrena, který nevybojoval ani roh. Vaclík tak bude vykopávat od své branky.
     
    90+3
    Milner si to namířil po pravém křídle, kde proti němu číhala pořádná smečka protihráčů. Výsledkem je zisk autového vhazování.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
    90. POZO - 1:2
     
    90
    Sevilla právě vstřelila branku!
    V koncovce utkání tady máme další branku! Parádním způsobem to udělal obránce Koundé, který dalekonosným pasem našel na levém křídle našel Munira, jenž ještě pod sebou oslovil ALEJANDRA POZA. Posledně jmenovaný obešel brankáře a poté poslal míč do prázdné brány.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Očekávat se dá dlouhé nastavení, k tomu přispělo také Larouciho ošetřování.
     
    87
    Munir se tělem natlačil před Hoevera, který musel faulovat. Možná se jednalo o hodně chtivý pád, avšak sudí přeci jenom pískl do své píšťalky.
     
    85
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut. I nadále sledujeme vyrovnanou podívanou, avšak o něco aktivnější jsou hráči Sevilly.
     
    84
    Wöber se na pravém křídle dostal k centru, kterým trefil pouze obětavého protihráče. Aby toho nebylo málo, tak zasahoval také Kent, jenž poslal míč do zámezí.
     
    83
    Torres to nyní udělal velice dobře, rychlostním způsobem se dostal daleko na útočnou polovinu, kde se mu se štěstím podařilo vybojovat další aut.
     
    82
    Míč se snesl ven z hrací plochy, z čehož pramenilo autové vhazování pro Liverpool. Krátce po něm přihrával pod sebe Milner, to ale přečetl Kjaer.
     
    81
    Nehrálo se dost dlouho, Larouci nakonec opustil hrací plochu, přičemž ho na hrací ploše nahradil Duncan. I tyto momenty patří k přípravným zápasům.
     
    80
    Navíc to dost možná vypadá o dost vážněji. Na zelený pažit přijelo také ošetřovací lehátko, Larouci dost možná v tomto utkání skončil.
     
    79
    Až nyní se Gnagnon skutečně pakoval do útrob stadionu, nicméně Larouci stále leží na hrací ploše. Na scéně je také lékařský personál.
    76. Červená karta
     
    76
    To jsou věci! Na zemi se ocitl jeden z hráčů Sevilly, nicméně soupeř nechtěl zakopnout míč. Toho využil Gnagnon, jenž sestřelil Larouciho, za což obdržel přímou červenou.
     
    74
    Munir stáčel do pokutového území nebezpečný centr, avšak žádný ze spoluhráčů na něj nedosáhl. Balón tak proskákal až k reklamním bannerům.
     
    73
    Po více než dvouminutovém přerušení můžeme opět pokračovat ve hře. Na řadu přišel odkop od branky anglického celku, o něj se postaral Mignolet.
     
    72
    Tak ještě přeci ne. Hlavní sudí nařídil další krátkou přestávku, během které hráči doplňují tekutiny. Zároveň trenéři udělují nezbytné taktické pokyny.
     
    71
    Na nic vážného to nakonec nevypadá, střídat by se tak nemělo. Oba hráči už jsou zpět na nohách, bude se moci pokračovat ve hře.
     
    70
    Escudero šel do hlavičkového souboje s jedním z protihráčů, což přineslo celkem tvrdou srážku. Oba protihráči zůstali ležet na hrací ploše.
     
    69
    Vaclíkovi se příliš nepovedl odkop od branky, nicméně Corchia přeci jenom stihl míč před autovou čárou, avšak ho poslal pouze do moci soupeře.
     
    68
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, stav je i nadále nerozhodný. Druhý poločas zatím nepřináší zrovna okulahodící podívanou.
     
    67
    Munirovi se nakonec nepodařilo udržet míč na hrací ploše, což pochopitelně neuniklo ani sudímu. O autové vhazování se tak postaral Larouci.
     
    66
    Dabbur se chystal přečíst manévr v podání Gomeze, avšak zasáhl také nohu protihráče. Jednoznačný faul, Liverpool ihned rozehrál nakrátko.
     
    65
    Daleko se nedostal ani střídající Dabbur, který před pokutovém území narazil do Fabinha. Následně na jistotu jednal obránce Koundé, jenž opět našel Vaclíka.
     
    64
    Ven z branky musel Vaclík, který v poklidu sevřel míč do svých rukavic a poté ho vyhodil na kopačku Gnagnona, jenž byl ihned pod tlakem protihráčů.
     
    59
    Dobrý obranný zákrok předvedl Kjaer, který na poslední chvíli zablokoval kolmici pro Brewstera. V opačném případě bychom sledovali vyloženou šanci.
     
    58
    Nakonec si nedovoleným zákrokem pomohl Fabinho, který u středového kruhu zatáhl za dres Jordána. Ocamposovi se podařilo vybojovat rohový kop.
     
    57
    Mignolet nyní podržel svůj celek! Nejprve to pohotovým způsobem zkoušel Munir, posléze neuspěl ani jeho kolega Vázquez, jenž mířil doprostřed.
     
    56
    Podél autové čáry si to namířil vpřed Larouci, který kolem sebe neměl vhodnou podporu spoluhráčů. Proto přišla na řadu přihrávka až na Lovrena.
     
    55
    Posléze se včas do obrany vrátil Hoever, který navíc zasáhl čistým způsobem. Liverpool tak bude opět rozehrávat od svého pokutového území.
     
    54
    Obrannou povinnost si splnil Larouci, který kolem postranní čáry nepustil Corchiu. Nakonec to přeci jenom bude autové vhazování pro španělský celek.
     
    53
    Koundé raději na jistotu vyprodukoval zpětnou přihrávku, která směřovala na kopačku brankáře Vaclíka, jenž pro změnu roztáhl hru do strany.
     
    52
    Hoever si na pravém křídle vyměnil míč s vedle stojícím spoluhráčem, avšak poté došlo k nepřesné přihrávce, kterou navíc zachytil Corchia.
     
    51
    Hodně kvalitním způsobem to před malým momentem udělal Ocampos, který se drzým průnikem dostal do vápna, kde trefil pouze protihráče.
     
    50
    Fabinho obdržel přihrávku za pokutové území. Následně se obtočil kolem protihráče, nicméně přenesení hry poslal mimo dosah všech spoluhráčů.
     
    49
    K míči se dostal také brankář Mignolet, kterému se povedlo roztáhnou hru na levou stranu, kde jeho celek vybojoval další autové vhazování.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali autové vhazování, po kterém se na zemi ocitl Dabbur, přičemž sudí pochopitelně pískl do píšťalky.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hráči Liverpoolu, jenž budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl hodně zajímavou podívanou. Liverpool v samotném úvodu pořádně vlétl do svého soupeře, avšak vedoucí branka z toho nebyla. Posléze se oklepal také španělský celek, který byl zbytek prvního poločasu lepším celkem a navíc se sám dostal do vedení, o což se postaral Nolito. Nicméně v koncovce prvního poločasu Liverpool přeci jenom vyrovnal.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Robertson si prostřednictvím autového vhazování vybral Wilsona, jenž míč neudržel. Následně se neujal ani nákop na útočníka de Jonga.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
    44. ORIGI - 1:1
     
    44
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Tak přeci jenom tu máme vyrovnávací trefu! Anglický celek totiž zahrával rohový kop z pravé strany, nejvýše do vzduchu se dostal Wilson, jenž trefil pouze protihráče, což naprosto dokonale nahrálo DIVOCKU ORIGIMU, jenž už měl snadnou práci.
     
    43
    Hrací předmět se pro změnu dostal ven z hrací plochy. O autové vhazování se tak postaral Robertson, jehož nabídka ale nenašla kolegu Origiho.
     
    42
    Na pořadu dne byla další standardní situace, tentokráte pro Liverpool. Míč se i tentokráte snesl na hlavu protihráče, kterým byl pozorný Carrico.
     
    38
    Liverpool to nyní bude mít hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. To zatím nemusí tolik vadit, neboť do konce zápasu zbývá dostatek času.
     
    37
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Rychlonohý Navas to zkoušel přihrávkou do pokutového území, přičemž se k ní jako první dostal NOLITO, jenž okamžitou ránou z první nedal brankáři Lonerganovi žádnou šanci na chycení míče.
     
    36
    Žlutou kartu dostává Virgil van Dijk (Liverpool FC).
     
    36
    Po delší době se připomněl také Liverpool, jednalo se o provedení standardní situace. Ta v pokutovém území našla pouze hlavu Ocampose.
     
    35
    Žlutou kartu dostává Diego Carlos (Sevilla FC).
     
    34
    Sevilla se doslova prokousala středem hrací plochy. Posléze si Navas navedl míč na pravou nohu, načež Nolito málem dokázal najít de Jonga.
     
    33
    De Jongovi se málem podařilo zablokovat přihrávku v podání van Dijka, nakonec pouze prostrčil míč na jednoho z protihráčů, který ihned rozehrál.
     
    32
    Jenomže Ocamposovi se příliš nepovedla přihrávka mezi obránce, míč tak skončil za brankovou čárou. Následovat bude další odkop od svatyně.
     
    31
    Lonergan tak mohl odkopávat od své branky, přičemž míč poslal na levou stranu, kde se Origi nechal předskočit pozorným obráncem Navasem.
     
    30
    Jordán se na pravém křídle chopil rozehrávky, avšak trefil pouze jednoho z protihráčů. Pomezní sudí si navíc všiml ofsajdového postavení.
     
    29
    Po více než minutovém přerušení se opět pokračuje ve hře. Oba trenéři ještě udělili pár nezbytných pokynů, bude se opět hrát.
     
    28
    Hlavní sudí nařídil krátkou přestávku na doplnění tekutin. Na hrací plochu se dostavila četa s hadicemi, jde o pokropení trávníku.
     
    27
    Už to vypadalo, že se k hlavičkovému pokusu protlačí Reguilón, avšak před ním na poslední chvíli reagoval van Dijk, jenž prodloužil balón za sebe.
     
    26
    Hodně prostoru měl kolem sebe Nolito, jenž ale narazil na prvního protihráče. Tentýž hráč si navedl míč na pravou nohu, přičemž našel Banegu.
     
    25
    Liverpool úspěšně roztáhl hru na levou stranu, odkud to Oxlade-Chamberlain zkoušel centrem do pokutového území, jenomže našel pouze Carrica.
     
    24
    Na pořadu dne byla standardní situace, ke které se postavil Jordán. Jeho střílená nabídka nic nepřinesla, poté vedle branky mířil forvard de Jong.
     
    23
    Španělský celek se celkem snadným způsobem dostal k blízkosti šestnáctky soupeře, avšak hráči v černém protihráče vytlačili do bezpečí.
     
    22
    Před vlastním pokutovém území se podařilo zasáhnout Carricovi, který pouze přihrál na vedle stojícího Navase, jenž pro změnu uklidnil hru.
     
    21
    Máme za sebou úvodní úvodní dvacetiminutovku, která nám žádnou branku nepřinesla. Oba celky měly své šance, avšak ke změně skóre nedošlo.
     
    16
    Byl to právě obránce Carlos, kdo si pomohl dalším nedovoleným zákrokem. Hlavní sudí vše uviděl, o rozehrávku se tak postaral obránce van Dijk.
     
    15
    Sevilla tak měla možnost zahrávat další rohový kop. I tentokráte se do vzduchu dostal obránce Carlos, jehož hlavičkový pokus směřoval vedle. Posléze kousek vedle branky pálil Ocampos.
     
    14
    Stoprocentní šance pro Sevillu! Ta naprosto dokonale vykombinovala situaci u pokutového území, Nolito předložil do stoprocentní šance na de Jonga, který trefil pouze brankáře.
     
    14
    K práci s míčem se dostal také brankář Lonergan, který zkoušel u postranní čáry najít jednoho ze svých spoluhráčů, nicméně včas zasahoval Reguilón.
     
    13
    Před malým momentem jsme mohli sledovat bouřliváka Banegu v akci. Argentinskému středopolaři se nelíbil verdikt sudího, následně ho pořádně seřval.
     
    12
    Žlutou kartu dostává Éver Banega (Sevilla FC).
     
    12
    O přenesení hry se chtěl postarat zatím nenápadný Nolito, avšak tento záměr přečetl pozorný Phillips. Anglický celek se daleko s míčem nedostal.
     
    11
    Na opačné straně to Reguilón zkoušel velice chytrou nabídkou na kolegu de Jonga, jehož zakončení z těžké pozice směřovalo zhruba dva metry vedle.
     
    10
    Posléze přišla na řadu ještě jedna standardní situace, avšak ta dopadla úplně totožně. Nic světoborného jsme neviděli, Sevilla se tak ubránila.
     
    9
    Na opačné straně přišla na řadu standardní situace z velice dobré vzdálenosti od branky. Odpovědnost na sebe vzal Wilson, jenž trefil pouze zeď.
    8. Carlos hlavičkoval vedle branky.
     
    8
    Také Sevilla si vyzkoušela úvodní rohový kop. O něj se postaral Banega, kterému se podařilo najít naprosto volného Carlose, jenž zamířil vedle.
     
    7
    Carlos si dle sudího pomohl čistým zákrokem, jeho celek se tak poprvé dostal k pokutovému území. Ocampos ale prováhal moment k přihrávce.
     
    6
    Posléze na hranici pokutového území zasahoval obránce Carlos, který poslal míč do bezpečnějšího prostoru. Přihrávku ale zachytil Oxlade-Chamberlain.
     
    5
    Další šance pro celek z Anglie! Sevilla opět velice špatně bránila, Reguilón neustál souboj s Origim, který si ale na brankáře Rica nepřišel.
     
    4
    Liverpool se s míčem dostal až na vlastní polovinu, odkud Phillips přenášel hru na levou stranu, kde v osobním souboji dokázal zvítězit zkušený Navas.
     
    3
    Logicky tak na řadu přišel úvodní rohový kop, který ale nepřinesl nic nebezpečného. Posléze zasahoval Carrico, jenž poslal míč pouze do zámezí.
     
    2
    Tak to mohlo být hodně rychlé! Liverpool rozjel velice svižnou akci, přičemž to přihrávkou k zadní tyči z koušel Alexander-Arnold, jehož nabídku na poslední chvíli odkopl Navas.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hráči Sevilly, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Liverpool FC: Lonergan – Alexander-Arnold, Phillips, Van Dijk, Robertson – Henderson, Wijnaldum, Oxlade-Chamberlain – Wilson, Origi, Woodburn
    Náhradníci: Mignolet, Atherton – Lewis, Brewster, Matip, Hoever, Lovren, Milner, Fabinho, Kent, Larouci, Gomez, Jones, Duncan

    Sevilla FC: Rico – Navas, Carrico, Carlos, Reguilón – Banega, Fernando, Jordán – Ocampos, de Jong, Nolito
    Náhradníci: Vaclík – Mena, Munir, Gnagnon, Pozo, Wöber, Escudero, Ben Yedder, Vázquez, Corchia, Torres, Koundé, Díaz, Dabour, Lara, Juanpe, Kjaer.
     
    Vzájemné zápasy:

    21.11.17 Sevilla – Liverpool 3:3
    13.09.17 Liverpool – Sevilla 2:2
    18.05.16 Liverpool – Sevilla 1:3
     
    Fotbalisté Liverpoolu mají za sebou tři přípravné zápasy, které přinesly celkem optimistické výkony. Hned první duel přinesl vítězství proti Tranmere, přičemž se diváci dočkali šesti branek, a to pouze na jedné straně. Následně přišla další očekávaná výhra, tentokráte Reds dokázali výsledkem 3:1 zdolat Bradford. Doposud jediná prohra přišla v minulém duelu, Liverpool totiž nestačil na německý Dortmund, jenž vyhrál poměrem 3:2. Na opačné straně stojí nevyzpytatelná Sevilla, jenž má rovněž za sebou tři zápasy, ve kterých ani jednou neucítila hořkost porážky. Španělský celek nejprve porazil Simbu poměrem 5:4, poté také anglický Reading 2:1. Poslední výhra přišla v souboji proti Dallasu, tamní celek nestačil na svého soupeře, kterému podlehl výsledkem 1:3.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Příprava na novou sezónu je v plném proudu, my budeme společně sledovat souboj mezi Liverpool FC a Sevilla FC.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:00.

    David Suchý

    Branky: 44. Origi – 37. Nolito, 90. Pozo

    Karty:   36. Dijk (LIV) – 12. Banega (SEV), 35. Carlos (SEV)   76. Gnagnon (SEV)


    Liverpool FC: Lonergan (46. Mignolet) – Alexander-Arnold (46. Gomez), Phillips, van Dijk (46. Lovren), Robertson (46. Lewis) – Henderson (46. Milner), Wijnaldum (46. Fabinho), Oxlade-Chamberlain – Wilson, Origi (46. Larouci) (80. Duncan), Woodburn (46. Hoever)
    Náhradníci: Mignolet, Atherton – Lewis, Brewster, Matip, Hoever, Lovren, Milner, Fabinho, Kent, Larouci, Gomez, Jones, Duncan

    Sevilla FC: Rico (46. Vaclík) – Navas (46. Corchia), Carrico (46. Kjaer) (74. Wöber), Carlos, Reguilón (46. Escudero) – Banega, Fernando (46. Torres), Jordán (60. Ben Yedder) – Ocampos (60. Gnagnon), de Jong (46. Dabbur) (82. Pozo), Nolito (46. Munir)
    Náhradníci: Vaclík – Mena, Munir, Gnagnon, Pozo, Wöber, Escudero, Ben Yedder, Vázquez, Corchia, Torres, Koundé, Díaz, Dabbur, Lara, Juanpe, Kjaer

    Rozhodčí: Bazakos
    thejrc.org