Plzeň – Olympiakos 0:0 (kon.) | Saburtalo – Dinamo Záhřeb 0:2 (kon.) | Eindhoven – Basilej 3:2 (kon.)
New Saints – Kodaň 0:2 (kon.) | Sutjeska – APOEL 0:1 (kon.)
konec
FC Viktoria Plzeň
0:0 (0:0)
Olympiakos Pireus
Úterý 23.07.2019, 19:00 • Doosan Arena, Plzeň • Liga mistrů (předkola) • 2. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Nádherný večer, vážení příznivci evropského fotbalu, vítejte u sledování psaného přenosu z 2. předkola Ligy mistrů! To se vrací do západočeské Doosan Areny, kde domácí celek FC Viktoria Plzeň přivítá v úvodním duelu řecký tým Olympiakos FC. Příjemnou zábavu!

     
    Olympiakos FC

    Řecký tým přicestoval do Plzně během pondělí. Po 17. hodině se v Doosan Areně uskutečnila tisková konference se zástupci týmu, poté přišel na řadu krátký trénink Olympiakosu.

    Ten je oproti svému soupeří před startem v předkole Ligy mistrů bez zápasové praxe, pokud se jedná o ostrý duel. Řecká nejvyšší fotbalová soutěž totiž začíná až na konci srpna, proto si Olympiakos musel vystačit pouze s přípravnými střetnutími.

    Těch od poloviny června do poloviny července odehrál celkem osm. Řecký celek se utkal s týmy z Polska, Rumunska, Izraele, Německa, Ukrajiny a Anglie, ani jednou nemusel ze hřiště odcházet zklamaný. Olympiakos třikrát vyhrál a pětkrát remizoval.

    Blíže se můžeme podívat na tři poslední odehrané zápasy Olympiakosu z přípravného období, které tým odehrál proti známým soupeřům. Mužstvo z Řecka před dvěma týdni remizovali s Dynamem Kyjev 1:1, stejným výsledkem skončila i klání proti německého Hamburku. Generálku na zápasy s Plzní sehrál Olympiakos proti druholigovému anglickému týmu Nottingham Forest, se kterým si poradil jasně 3:0. Tento zápas se odehrál 16. 7.

    Základní sestava Olympiakosu z generálky:

    Jose Sa – Bouchalakis, Elabdellaoui, Guerrero, Guilherme, Masouras, Papadopoulos, Podence, Semedo, Tsimikas, Valbuena
     
    FC Viktoria Plzeň

    Viktorka má před startem 2. předkola Ligy mistrů už dva ostré zápasy v zádech, ve FORTUNA:LIZE si dokázal připsat plných šest bodů proti ambiciózním týmům.

    V úvodním kole nového ročníku si Západočeši na domácím hřišti poradili s Olomoucí, která se sice dostala do vedení, ale Plzeňané dokázali stav utkání nakonec otočit a vyhráli 3:1. Góly vstřelili Kayamba, Kopic a Kovařík, na všechny asistoval Aleš Čermák, který se zkraje ročníku předvedl v blyštivém světle.

    Druhý těžký duel čekal na svěřence Pavla Vrby na severu České republiky. Tam se se střetli s domácím Slovanem Liberec, který do utkání vlétl tvrdě a s koncentrovanou obranou. To prolomil až ve druhé půli Luděk Pernica parádní hlavičkou a záhy asistoval u vítězné branky Jana Kopice, který má na startu sezóny rovněž vynikající formu. Nepříjemný Liberec zvládl po několika šancích snížit, ale na srovnání stavu už to nestačilo.

    Již mnohokrát bylo opakováno téma ohledně plzeňské defenzivy. Proti Olympiakosu bude chybět vykartovaný David Limberský, kterého už v Liberce nahradil Adam Hloušek, jenž si počínal skvěle. Zdravotní problémy má i kapitán Roman Hubník, menší potíže mají i Hejda s Řezníkem. Proti Slovanu dohrávala obrana ve složení Hloušek – Brabec – Pernica – Havel. Uvidíme, jak na tom budou hráči Viktorie proti řeckému týmu.

    Sestava Plzně z posledního odehraného zápasu:
    Hruška – Řezník (10. Havel), Pernica, Brabec, Hloušek – Hrošovský, Kalvach – Kayamba, Čermák (87. Mihálik), Kopic – Krmenčík (81. Chorý)
     
    Los dalších předkol

    Ve švýcarském Nyonu byla již rozlosována následující předkola Ligy mistrů i Evropské ligy. Pokud Viktorka přes Olympiakos postoupí, utká se ve 3. předkole Ligy mistrů s tureckým týmem Basaksehir Istanbul. Kdyby to nevyšlo, poputuje Plzeň do kvalifikace o Evropskou ligu, kde by se ve stejné fázi předkola utkala s belgickým celkem Royal Antverpy.

     
    Řekli před zápasem

    Pavel Vrba (hlavní trenér FCVP):

    „Já osobně jsem v Řecku ještě nebyl. Nejlepší evropská mužstva jsou v dnešní době mezinárodně složená, mají hráče z celého světa. Ty týmy na to mají prostředky, tak to tak prostě dělají.“

    „Olympiakos bych srovnával s naší první kvalifikací o LM, kdy jsme potkali Rosenborg, Kodaň... Opět nás čeká velmi náročný soupeř, o tom není vůbec pochyb.“

    „V defenzivě máme trochu potíže. Limberský dostal červenou kartu v Záhřebu, Řezník a Hejda měli menší zdravotní problémy, ale věřím, že již dnes budou trénovat naplno a budou k dispozici.“

    „Olympiakos je mužstvo, které skončilo druhé v řecké lize, což ukazuje obrovskou sílu. Jde o zkušený a vyzrálý tým, který hrál jarní část Evropské ligy. Jak my, tak Olympiakos jsme vedeni k tomu, že musíme vyhrávat. O to by ten vzájemný zápas mohl být zajímavější.“

    Patrik Hrošovský (záložník FCVP):

    „Bude to těžká úloha, čeká nás velmi silný soupeř. Hrajeme ale o Ligu mistrů, kde jsou jen kvalitní týmy. A už se těšíme, až to začne!“

    „Určitě bude důležitý vstoupit do toho dvojzápasu dobře. Ideální by bylo doma neinkasovat. Zápasy se ale vždy vyvíjí jinak, než se v první fázi plánuje. Máme dobré fanoušky a věřím, že se nám před nimi podaří zítra vyhrát!“

    „V první řadě se chceme koncentrovat sami na sebe. Na způsob hry soupeře hledí spíše trenéři, kteří nám k tomu něco řeknou, my se budeme chtít prezentovat naší hrou.“

    „Olympiakos má kvalitní hráče. Viděl jsem sestřih z jejich posledního zápasu v přípravě, určitě to nebude nic jednoduchého. Dali góly ze standardek, což bude jistě jejich velká zbraň.“

    „Možná, že bude trochu výhoda, že jsme hráli dva ligové zápasy, které jsou jiné než přípravné. Ale to se uvidí až zítra, v Lize mistrů jde o dvojutkání, takže se na to člověk připravuje jinak.“

    ZDROJ: Twitter FC Viktoria Plzeň
     
    Úvodní sestavy:

    FC Viktoria Plzeň: Hruška – Havel, Pernica, Brabec, Hloušek – Kalvach, Hrošovský – Kayamba, Čermák, Kopic – Krmenčík
    Náhradníci: Kozáčik – Hejda, Procházka, Chorý, Kovařík, Mihálik, Janošek

    Olympiakos FC: José Sa – Elabdellaoui, Ruben Semedo, Papadopoulos, Tsimikas – Bouchalakis, Guilherme – Daniel Podence, Valbuena, Masouras – Guerrero
    Náhradníci: Tzolakis – Camara, El Arabi, Bruno, Ba, Torosidis, Randelovič

    Rozhodčí: Guida – Carbone, Bindoni (všichni ITA).

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Týmy nastupují na hrací plochu v Doosan Areně. Domácí Viktoria nastoupí v dresech s klasickou kombinací červené a modré, hostující Olympiakos bude hrát první zápas 2. předkola v šedobílých barvách.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop se postarala domácí Plzeň, která se hned chtěla dostat dopředu, ale hostující fotbalisté míč odkopli. Viktoria rozehrává od vlastní brány.
     
    2
    Znovu se míč dostal až na Aleše Hrušku, ten ho poslal na Brabce, který trošku zaváhal, ale nakonec všechno zvládl, přenesl hru na pravou stranu.
     
    3
    Za dlouhým nákopem dopředu se hnal Krmenčík, ale gólman hosté José Sa si pro došel rychleji, uzmul ho a ihned rozehrál na své kolegy před sebou.
     
    4
    Kayamba krásně hledal Havla, který si nabíhal do pokutového území, kde se chtěl prodrat k míči, ale hostující stopeři situaci šikovně přečetli a akci uhasili.
     
    5
    Aleš Čermák dobře zabojoval a získal autové vhazování pro svůj tým na útočné polovině.
     
    5
    Nyní už první centr propadl před bránu řeckého týmu, Čermák s Krmenčíkem si ale trošku překáželi, takže se ani jeden do zakončení nedostal.
     
    6
    Na polovinu Plzně se už dostali také Olympiakos, který zatím pozvolna kombinuje na krajích hřiště.
     
    7
    Hra se bleskově přesunula na druhou stranu hřiště k vápnu Řeků, kde znovu centroval Havel, Kopic však neodhadl odskok míče, a tak o balon Viktoria přišla.
     
    8
    Joel Kayamba se prodíral přes Tsimikase, oba nakonec skončili po vzájemném souboji na zemi, nic se dle sudího neděje. Odkopává gólman José Sa.
     
    9
    Valbuena se hnal za balonem, které letěl na pravou stranu, ale nakonec přihrávku nemohl dostihnout, míč byl moc dlouhý. Plzeň však o balon přijde kvůli následnému faulu.
     
    10
    Daniel Podence rychle centroval, ale od Brabce se míč odrazil do zámezí, je to roh pro hosty.
     
    11
    Centr po rohovém kopu nepříjemně propadl vápnem, ale Kalvach nakonec vše vyřešil odkopem. Následně Krmenčík balon vyvezl do bezpečí.
     
    12
    Guerrero se tlačil do první šance Olympiakosu, ale nakonec nedokázal vystřelit. Po dalším centru Valbueny se neprodral ani k hlavičce, proto hra míří na druhou stranu.
     
    13
    Hloušek si nabíhal na levé straně na přihrávku, ale tu mu sebral Kopic, který bleskově kolmicí hledal Krmenčíka. Pas ale nebyl přesný, proto se hosté ubránili v klidu.
     
    14
    Elabdellaoui si ukrytě nabíhal za plzeňskou obranu na dlouhý nákop, ale Hloušek se nenechal obelstít, včas balon odhlavičkoval. Hosté zůstávají u míče.
     
    15
    Podle hlavního sudího zahrál Podence rukou, hra se proto přerušuje.
     
    15
    Krásná akce Čermák a Hlouška, který se neunáhlil, přízemním centrem hledal Kopice, před ním hosté balon odpálili na roh.
    15. Hloušek hleda přihrávkou Kopice, ale nadějnou přihrávku překazil obránce Olympiakosu.
     
    16
    Po pěkně zahrané akci se Hrošovský dostal k dalšímu centru, levačkou poslal míč na hranici velkého vápna, kde se do něj opřel Kalvach, ale těžký balon nakonec netrefil dobře.
     
    17
    Blesková akce hostí, Daniel Podence se prohnal po pravé straně, přihrál pod sebe, kde viděl dobře naběhlého Valbuenu, ten však pálil hodně nepřesně.
     
    18
    První střela na bránu v dnešním utkání. Kalvach šikovně proskočil do vápna, našel své kolegu, Kopic nakonec míč přenechal Kayambovi, jenž střílel levačkou z otočky do středu brány.
     
    20
    Na chvíli se k míči dostal Olympiakos, který poklidně kombinoval. Nyní si ale na hrací plochu sedl Papadopoulos, který je ošetřován.
     
    22
    Kapitán řeckého týmu Avraam Papadopoulos nakonec musí hřiště opustit, na stoperské pozici ho nahradí Ousseynou Ba.
     
    23
    Elabdellaoui přebral kapitánskou pásku a hned se odhodlal k centru z pravé strany, ten byl však velice nepřesný. Hruška odkopává.
     
    24
    Zatím je zápas celkem dost poklidný, náznaky šancí jsou vidět, ale tutovky chybí. Plzeňané jsou aktivní, ale zrazuje je koncovka ve finální části akcí.
     
    25
    Obrana Viktorie funguje moc dobře, Hloušek s Brabcem mají na své straně hřiště hodně práce, ale všechny výpady soupeře brzdí a zastavují.
     
    26
    Velice nepřesný pas poslal dopředu Guilherme, Hruška si vysoký míč zkušeně shrábl pro sebe, pak ho ihned poslal na své spoluhráče v poli.
     
    27
    Adam Hloušek neskutečně našlápl na levé straně a přesprintoval celé hřiště, po pasu Kopice hned centroval z první, ale Ruben Semedo celou akci Plzně zastavil.
     
    28
    Docela nepřesná pasáž z obou stran byla před chvíli k vidění, Olympiakos si bere míč do své správy a v poklidu rozehrává zezadu.
     
    28
    Lukáš Kalvach byl kousek od půlící čáry poslán k zemi, Viktoria se po faulu vrátí k balonu.
     
    30
    Daniel Podence si pokryl míč před dotírajícím Hrošovským, domácí kapitán ho nakonec poslal k zemi, je to faul i na straně Plzně.
     
    31
    Čermák s Kayambou to udělali u brankové čáry hostí šikovně, získali pro svůj tým rohový kop.
     
    32
    Tak teď to bylo 1:1. Roh se Plzni ani trochu nepovedl, s nebezpečně rozvíjejícím se brejkem naložili hosté stejně špatně.
     
    32
    Lukáš Kalvach se nyní zničehonic dostal na středu hřiště kousíček za vápnem do dobré příležitosti, rychle vypálil, ale rána mu moc nesedla, José Sa míč v klidu chytil.
     
    34
    Žlutou kartu dostává Ruben Semedo (Olympiakos FC).
    34. Žlutá karta pro Semeda za faul na Kopice.
     
    35
    Kopic s Kalvachem to dobře vymysleli na Kayambu, centr na něj byl ale nakonec o kousek delší, takže na balon domácí záložník trochu smolně nedosáhl.
     
    37
    Michael Krmenčík sám ve výskoku fauloval, ale i on nakonec dostal ránu do hlavy. Píská se a rozehrává hostující gólman.
     
    38
    Obrovská šance Plzně! Jan Kopic šikovně popotáhl míč, nakonec kolmici našel Aleše Čermáka na hranici ofsajdu, který ihned zakončoval. José Sa skvěle balon vyrazil.
    38. Čermák v první velké šanci Plzně!
     
    40
    Daniel Podence to rád zkouší, už je poněkolikáté na zemi, ale ani v tomto případě se faul nepíská.
     
    41
    Hra se přitvrdila, ale sudí nakonec odpískal až asi třetí hraniční zákrok Olympiakosu. Domácí se tedy znovu dostali k míči a zamířili rychle dopředu.
     
    42
    Akce Plzně se však neujala, domácí kombinace rychle skončila. Ale i tak se domácí u míče udrželi, ještě to Viktoria zkouší směrem dopředu.
     
    43
    Západočeši dlouho kombinují, ale stále se nemohou dostat dopředu k centru či střele. Hra nemá ke konci poločasu příliš rychlý spád.
     
    44
    Aktivní Milan Havel vybojoval po bleskovém zrychlení pro svůj tým ještě jeden rohový kop.
     
    45
    Aleš Čermák poslal centr od rohového praporku na hlavu Kopice, který zakončoval. Jeho tečovaný pokus nakonec skončil na tyči hostující brány!
    45. Kopic hlavičkuje po centru z rohového kopu a trefuje tyčku!
     
    45+1
    Nastavovat se v první půli bude ještě jedna minuta.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je za námi, zatím se první zápas 2. předkola mezi Plzní a Olympiakosem hraje bez gólů.

    Dvě největší šanci zatím brali domácí hráči, v obou příležitostech měli prsty Aleš Čermák a Jan Kopic.

    Prvně jmenovaný nejprve zakončoval po parádní individuální akci Kopice, jeho pokus do protipohybu vytěsnil gólman hostí José Sa. Poté si oba role vyměnili, po Čermákově centr Jan Kopic hlavičkoval, tečované zakončení skončila na tyči Olympiakosu. Tečoval ho nakonec Luděk Pernica.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 20:00.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Viktoriáni se hned hnali zkraje druhého poločasu dopředu, Kayamba se snažil najít stříleným centrem někoho před bránou, ale přihrávka neprošla.
     
    47
    Po faulu Adama Hlouška, který zamezil rychlému brejku, se Olympiakos zase dostane k míči.
     
    48
    Joel Kayamba znovu skvěle rychlostně prošel k vápnu, ale také v tomto případě ho zradila nepřesná přihrávka. Západočeši jsou jinak velice aktivní.
     
    50
    Viktoriáni pozvolna rozehráli další akci z vlastní poloviny, ale na té útočné míč rychle ztratili kvůli rychlému přístupu soupeře.
     
    50
    Zajímavá šance Plzně! José Sa podskočil centr z levé strany, Havel okolo něj předvedl dobrou práci, Kayamba se trochu překvapivě dostal k míči, ale zakončil jen do boční sítě.
     
    51
    Gólman José Sa zůstává po předchozím souboji na hrací ploše a je ošetřován.
     
    52
    Hostující brankář už je v pohodě na nohou a jede se dál.
     
    53
    Plzeňané zatím ve druhé půli na hřišti kralují, prakticky nepustí Olympiakos k míči. Krmenčík se natahoval na centr Havla, ale nakonec se mu nepovedlo zakončit.
     
    54
    Na druhé straně centroval zase Hloušek, hostující hráči i v tomto případě balon odkopli, záhy Brabec fauloval.
     
    54
    Tsimikas uháněl po levé straně dopředu, ale zastavuje ho hvizd sudího, protože je tu ofsajd.
     
    55
    Řecký tým se dostal na chvíli k míči, ale Krmenčík dobře napadal, takže dopředu mohl uhánět Čermák. Ten však nepřešel přes bránící hráče soupeře.
     
    56
    Střídání v týmu Olympiakos FC: ze hřiště odchází Mathieu Valbuena, přichází Mohamed Camara.
     
    57
    Po druhém střídání hostujícího celku přijde na řadu rohový kop Viktorky.
     
    58
    Hrošovský s Čermákem rozehráli roh nakrátko, pokoušeli si prohodit místa a přihrát si mezi beky soupeře, ale nakonec balon skončil znovu v zámezí. Odkop od brány Olympiakosu.
     
    59
    Kopic šikovně napadal, ale zkušený Ruben Semedo míč včas odehrál na své spoluhráče. Hraje se ve vysokém tempu, ale chybí větší šance.
     
    61
    Další dlouhý centr před bránu hostí, Hloušek hledal Krmenčíka a Kayambu, před nimi rychle balon sebral gólman José Sa. Hra Plzně v útočné fázi je dosti nepřesná.
     
    62
    Pilně se u postranní čáry připravuje Tomáš Chorý, který asi brzy půjde do hry.
     
    62
    Kostas Tsimikas si také často rád spadne na zem a zkouší to, ale sudí se nenechal zatím ani jednou napálit. Míč po jeho pádu skončil v zámezí, odkopává Aleš Hruška.
     
    64
    Tsimikas se nyní ukázal v dobrém světle, když šikovně centroval do pokutového území Plzně, Hloušek balon raději odpálil na roh.
     
    64
    Viktoriáni všechno v klidu zvládli. Kayamba pak odkopl míč až k bráně hostí.
     
    65
    Jan Kopic se pokoušel vzít další akci Plzně na sebe, ale nakonec se sám ukličkoval a míč ztratil. Viktoria to zkouší znovu z druhé strany.
     
    66
    Brilantně to vyřešil Adam Hloušek. Skoro ztracený souboj nakonec vyústil v rohový kop Plzně.
     
    67
    Jenže další nakrátko zahraný roh Západočechů akorát založil útočnou akci Olympiakosu. Ten nakonec s dalším brejkem znovu nenaložil dobře.
     
    69
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Michael Krmenčík, přichází Tomáš Chorý.
     
    70
    Přišla pěkná přihrávka na Čermáka, který se však se šancí nepopasoval, první fotek mu nevyšel, tak si balon pro sebe shrábl gólman José Sa.
     
    71
    Na druhé straně dobře zapracoval při obranné práci Havel, nakonec z toho bude roh pro řecký tým.
     
    72
    Ruben Semedo se cpal před brankou Hrušky k míči, chtěl zakončovat hlavou, což se mu málem povedlo. Domácí to nakonec zvládli.
     
    72
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Jakub Brabec, přichází Lukáš Hejda.
     
    73
    Tomáš Chotý se během svého prvního souboje na útočné polovině prezentoval faulem, k míči se tak vrátí hostující celek.
     
    74
    Daniel Podence se po odrazu zadarmo dostal k míči na hranici velkého vápna, rychle z otočky pálil, ale nakonec nepropálil hráče před sebou.
     
    74
    Žlutou kartu dostává Havel (FC Viktoria Plzeň).
    74. Havel je druhým hráčem, který v dnešním zápase vidí žlutou kartu.
     
    75
    Na řadu přichází zajímavá standardka pro Olympiakos.
     
    76
    Po centru Tsimikase přišly dvě rány hostujících borců, ale ani jedna až k Hruškovi neprošla. Na druhou stranu tak míří domácí.
     
    76
    Uf, nepříjemná střela Olympiakosu! Bouchalakis dostal docela dost prostoru na pravé straně, popotáhl si míč, zakončil na vzdálenější tyč, balon letěl mimo.
    76. Bouchalakis nebezpečně vystřelil!
     
    Dnešní utkání sleduje 10 632 diváků.
     
    78
    Viktoriáni se usídlili okolo velkého vápna hostujícího týmu, zatím se nemohou dostat ke střele, ani k centru.
     
    79
    O balon nakonec Západočeši přišli vlastní vinou, Havel totiž na pas za obranu nedosáhl. Od své brány odkopává gólman José Sa.
     
    81
    Střídání v týmu Olympiakos FC: ze hřiště odchází Giorgos Masouras, přichází Lazar Randelovič.
     
    82
    Patrik Hrošovský šikovně ukořistil balon a chtěl s ním vyrazit dopředu. Ale nakonec nenašel podporu, takže míč mezi přesilou ztratil.
     
    83
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Aleš Čermák, přichází Ondřej Mihálik.
     
    84
    Drsný faul na Chorého, Ba ho pěkně sroloval na zem. Viktoria se dostane k míči.
     
    86
    Oba celky se snaží, ale ke konci zápasu přibývá stále a stále více nepřesností.
     
    87
    Mihálik se ukázal jako dobré střídání, dostal se do skvělé šance, kterou zakončil do gólmana. Celé vzrušení je ale zbytečně, píská se ofsajd.
     
    88
    Znovu Ondřej Mihálik se pokoušel o zakončení, nyní hlavou, ale nebyl v moc dobré pozici, proto si brankář José Sa poradil bez potíží.
     
    89
    Chorý svedl souboj s brankářem Olympiakosu, který vyběhl až k rohovému praporku, José Sa to zvládl skvěle a bude rozehrávat.
     
    90
    Ve druhé půli se přidají ještě čtyři minuty.
     
    90+1
    Hostující hráči docela zdržují, hlavně gólman José Sa nechvátá s rozehrávkou. Viktoriáni se k míči nemohou dostat.
     
    90+3
    Dlouhý nákop Hrušky propadl až za obranu hostí, ale Mihálik měl k míči docela dost daleko, takže se do šance nemohl dostat.
     
    90+4
    Ještě je čas na jednu šanci Plzně.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Tak nakonec se už nic nestalo, Viktoria Plzeň v úvodním utkání 2. předkola Ligy mistrů remizuje s řeckým Olympiakosem 0:0.

    Šancí měli více domácí hráči, v první půli to zkoušel Čermák a Kopic. Nejprve dobře zasáhl gólman José Sa, druhý pokus, který tečoval Pernica, skončil na tyči.

    Ve druhý půli šancí tolik k vidění nebylo. Joel Kayamba střílel z úhlu do boční sítě, mimo pálil i na druhé straně Bouchalakis. Byla to velice úporná bitva, která nakonec skončila smírně.

     
    Z Plzně je to pro dnešek všechno, děkuji za pozornost a přeji krásný zbytek dne! (20:54:20)

    Jan Picka

    Branky:

    Karty:   74. Havel (PLZ) – 34. Semedo (OLY)


    FC Viktoria Plzeň: Hruška – Havel, Pernica, Brabec (72. Hejda), Hloušek – Kalvach, Hrošovský – Kayamba, Čermák (83. Mihálik), Kopic – Krmenčík (69. Chorý)
    Náhradníci: Kozáčik – Hejda, Procházka, Chorý, Kovařík, Mihálik, Janošek

    Olympiakos Pireus: José Sa – Elabdellaoui, Ruben Semedo, Papadopoulos (22. Ba), Tsimikas – Bouchalakis, Guilherme – Daniel Podence, Valbuena (56. Camara), Masouras (81. Randelovič) – Guerrero
    Náhradníci: Tzolakis – Camara, El Arabi, Bruno, Ba, Torosidis, Randelovič

    Rozhodčí: Guida – Carbone, Bindoni (všichni ITA)

    Diváci: 10 632
    Úterý 30.07.2019
    Olympiakos - Plzeň 4:0

    Branky: 51. Guilherme (Valbuena), 70. Guerrero, 73. Řezník (vla.), 82. Semedo

    Karty:   57. Tsimikas (OLY) – 53. Brabec (PLZ), 90+1. Chorý (PLZ)

    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 8:0. Střely mimo: 6:1. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:13.
    ocianews.com