Příbram – Bohemians 1905 3:2 (kon.) | Zlín – Liberec 2:1 (kon.) | Plzeň – Karviná 3:2 (kon.)
konec
FC Viktoria Plzeň
3:2 (1:0)
MFK Karviná
Sobota 27.07.2019, 19:30 • Doosan Arena, Plzeň • FORTUNA:LIGA • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.
     
    Krásný večer, vážení příznivci české kopané, vítejte u sledování psaného přenosu z třetího kola FORTUNA:LIGY! Česká nejvyšší fotbalová soutěž ani v nejmenším nepolevuje, fanoušci se znovu po pár dnech vydají na zápas do západočeské Doosan Areny, kde domácí tým FC Viktoria Plzeň přivítá celek MFK Karviná. Přeji příjemnou zábavu!
     
    MFK Karviná

    Karvinští mají za sebou jako všechny týmy dvě utkání ve FORTUNA:LIZE, oba zápasy svěřenci Františka Straky prohráli smolně o jeden gól, proto nemají na svém kontě zatím ani jeden bod.

    V prvním duelu se Karviná představila na hřišti Mladé Boleslavi. Se Středočechy dlouhou dobu držela krok, i když hrála od 62. minuty o deseti, neboť po druhé žluté kartě putoval do sprch Marek Hanousek. Mladoboleslavští svého soupeře srazili až v závěru, v 82 minutě rozhodl duel Komličenko gólem z pokutového kopu.

    V nejbližším odehraném kole přivítali Karvinští na svém stadionu ambiciózní Baník Ostrava. Ten si po gólech Smoly a Jiráska vypracoval sice náskok o dva góly, leč Karviná nic nevzdala a čtyři minuty před koncem povedenou hlavičkou snížil na 1:2 Vojtěch Smrž. O minutu později ale přišla druhá červená karta pro Karvinou v probíhající sezóně, do kabin putoval Lingr, a tak to měli domácí se snahou o vyrovnání těžší. Baník nakonec 2:1 vyhrál.

    Sestava Karviné z posledního soutěžního duelu proti Baníku:
    Pastornický – Ndefe, Kouřil, Rundić (C), Čonka – Smrž – Galuška (88. Putyera), Lingr, Weber (46. Janečka), Puchel (61. Krivák) – Petráň
     
    FC Viktoria Plzeň

    Viktoria má před startem 3. kola FORTUNA:LIGY už tři ostré zápasy v zádech. V domácí soutěži si dokázala připsat plných šest bodů proti ambiciózním týmům, v předkole Ligy mistrů uhrála remízu 0:0 proti Olympiakosu.

    V úvodním kole nového ročníku si Západočeši na domácím hřišti poradili s Olomoucí, která se sice dostala do vedení, ale Plzeňané dokázali stav utkání nakonec otočit a vyhráli 3:1. Góly vstřelili Kayamba, Kopic a Kovařík, na všechny asistoval Aleš Čermák, který se zkraje ročníku předvedl v blyštivém světle.

    Druhý těžký duel čekal na svěřence Pavla Vrby na severu České republiky. Tam se se střetli s domácím Slovanem Liberec, který do utkání vlétl tvrdě a s koncentrovanou obranou. To prolomil až ve druhé půli Luděk Pernica parádní hlavičkou a záhy asistoval u vítězné branky Jana Kopice, který má na startu sezóny rovněž vynikající formu. Nepříjemný Liberec zvládl po několika šancích snížit, ale na srovnání stavu už to nestačilo.

    Proti Olympiakosu se Plzeňané představili v úterý během 2. předkola Ligy mistrů. Zápas proti řeckému týmu byl nesmírně vyčerpávající, soupeř Viktorie byl velice houževnatý a hrálo se nadoraz. Duel nakonec skončil 0:0, i když domácí měli více šancí, jmenovitě Čermák, Pernica nebo Kayamba, ale ani jeden z nich gól nevstřelil.

    Sestava Plzně z posledního soutěžního duelu proti Olympiakosu:
    Hruška – Havel, Pernica, Brabec (72. Hejda), Hloušek – Hrošovský, Kalvach – Kayamba, Čermák (83. Mihálik), Kopic – Krmenčík (69. Chorý)
     
    Řekli před zápasem

    Zdeněk Bečka (asistent trenéra FCVP):

    „Přijede velice nebezpečný soupeř. Karviná vyšla zatím bodově naprázdno, takže dorazí s motivací získat body. Věřím ale tomu, že je získáme my, i když soupeř bude mít velké úsilí.“

    „Získali nějaké posily, například obránce Kouřila z Varnsdorfu, zkušeného Marka Hanouska z Dukly, střelce Petráka z Pardubic... Mají bojovné a důrazné mužstvo, které bude mít velké nasazení. Já ale věřím, že se jim i v tom náročném programu vyrovnáme.“

    „Dva dny nato totiž odlétáme do Řecka, kde nás v úterý čeká velmi těžké utkání. Změny se určitě nabízí, ale nemohu vám říci jaké. Široký kádr máme proto, že když někdo vypadne, tak ho druhý musí nahradit kvalitně. Momentálně se to například při zdravotních problémech v obraně daří, s tím jsme spokojení. Navíc to pomáhá také na tréninku, každý se snaží na sto procent a hlídá si své místo v sestavě,“

    Lukáš Kalvach (záložník FCVP):

    „První dvě kola Karviná nezvládla, bude hrát o to, aby zde aspoň bodovala. My však budeme hrát svoji hru a doufám, že se nám podaří zvítězit.“

    „Hraje se proti nim hůř. Semknou se, hrají více odzadu a chtějí se ukázat, nic lehkého.“

    ZDROJ: www.fcviktoria.cz
    _______________________________________

    Marek Hanousek (záložník MFK Karviná):

    „Jedná se určitě o jednoho z nejtěžších soupeřů, který nás v lize čeká. My nemáme co ztratit, naopak můžeme jen získat, protože všichni očekávají hladkou výhru domácích. Těšíme se na krásný stadion, plno lidí a konfrontaci s týmem, který pravidelně hraje evropské poháry."

    „Plzeň má každý post minimálně zdvojený – je úplně jedno, kdo z tak kvalitního kádru proti nám nastoupí. Jestli domácí trenér postaví někoho z lavičky, tak o to víc se právě bude chtít vytáhnout a ukázat."

    „Tam jezdím moc rád, v Plzni se mi hraje dobře. Doufám, že mi trenér dá důvěru a nastoupím hned o začátku. Rád bych i svým výkonem pomohl k vytouženému bodovému zisku."

    ZDROJ: www.mfkkarvina.cz
     
    MFK Karviná

    Postavení v tabulce: 16.
    Počet bodů: 0
    Bilance zápasů (FORTUNA:LIGA): P P
    Počet vstřelených branek: 1
    Počet inkasovaných branek: 3

    Nejlepší střelec: Vojtěch Smrž – 1 branka
    Nejlepší nahrávač: Matúš Čonka – 1 asistence
    Žluté karty: Janečka, Kouřil (2)
    Červené karty: Hanousek, Lingr (1)
     
    FC Viktoria Plzeň

    Postavení v tabulce: 2.
    Počet bodů: 6
    Bilance zápasů (FORTUNA:LIGA): V V
    Počet vstřelených branek: 5
    Počet inkasovaných branek: 2

    Nejlepší střelec: Jan Kopic – 2 branky
    Nejlepší nahrávač: Aleš Čermák – 3 asistence
    Žluté karty: Kayamba, Kalvach, Kopic, Krmenčík (1)
    Červené karty: nikdo
     
    Úvodní sestavy:

    FC Viktoria Plzeň: A. Hruška – Řezník, Pernica, Brabec, Limberský – Hrošovský (C), Janošek – Kayamba, Mihálik, J. Kopic – Krmenčík.
    Náhradníci: Kozáčik – Hejda, Hloušek, Hořava, Chorý, J. Kovařík, Kalvach.

    MFK Karviná: Pastornický – Ndefe, Kouřil, Rundić (C), Čonka – Smrž, Marek Hanousek – Putyera, Janečka, Galuška – Petráň.
    Náhradníci: Hrdlička – Puchel, Krivák, Weber, Stropek, J. Šašinka, Bukata.

    Rozhodčí: Ginzel – Moláček, Vaňkát.
     
    Na západě České republiky se teď pořádně rozpršelo, pěkný liják zkropil hráče během rozcvičky. Na hřišti to tedy bude během zápasu řádně klouzat.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Detaily ohledně sestavy Plzně: Debut v základu čeká Dominika Janoška s Ondřejem Mihálikem, kvůli zranění chybí Beauguel, Hubník a Ekpai, na střídačku se vrací Tomáš Hořava, zpět v akci je pak David Limberský.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté rozehráli jako první a drží se u míče, hřiště je silně podmáčené a stále pořádně prší. Fotbalisté se budou muset s takovými podmínkami poprat.
     
    2
    Už jsou u balonu domácí, kteří se snaží dostat dopředu. Ondřej Mihálik se pokoušel prodrat na levé straně k centru, ale hostující obrana ho skvěle ubránila.
     
    3
    Momentálně už jsou u balonu znovu Karvinští, kteří se snažili dostat dopředu také po levé straně, Matúš Čonka ani jednou proti soupeřům neuspěl. Míč tak vybojovali domácí.
     
    4
    Marek Janečka u pravé lajny dlouho vymýšlel, komu pošlu přihrávku, ale Limberský ho nakonec o míč připravil. Viktoria vhazuje.
     
    5
    A další skvělý zákrok levého beka Plzně, který se vrátil do základní sestavy. David Limberský v tomto případě ubránil Putyeru, Hruška bude odkopávat od své brány.
     
    6
    Jan Kopic se po pěkné kombinaci a následném uvolnění odhodlal ke střele, ale balon nakonec trefil vnějším nártem, takže pokus zamířil hodně mimo bránu hostí.
     
    7
    První faul dnešního zápasu si připisuje Karviná. Na zemi skončil Kayamba, na Viktorii čeká zajímavá standardní situace.
     
    8
    Míč nakonec uvedl do hry Ondřej Mihálik který prudkým centrem, případně střelou, chtěl ohrozit hostujícího gólmana, Pastornický nakonec zasahovat nemusel.
     
    8
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A je tu úvodní gól dnešního zápasu! Svého prvního zásahu v nové sezóně se dočkal plzeňský útočník MICHAEL KRMENČÍK. Po dobré kombinaci na pravé straně se uvolnil Kayamba, který poslal centr před bránu Karviné, míč nedokázal nikdo zastavit, a tak ho Krmenčík doklepl hlavou do prázdné sítě. Asistence: Joel Kayamba.
    8. Michael KRMENČÍK - 1:0
     
    10
    Domácí se hned hnali do další útočné akce, leč zastavuje je ofsajd.
     
    11
    Už to mohlo být 2:0! Výtečně ale na poslední chvíli zasáhla defenziva hostí. Řezník se po perfektním pasu dostal k přihrávce, našel Kopice, který si chtěl srovnat míč, ale jeho střelu nakonec zblokovali beci hostí.
     
    12
    Viktoria teď v posledních desítkách vteřin svého soupeře zmáčkla, momentálně se Karviná snaží něco vymyslet na útočné polovině.
     
    13
    Michal Petráň se pokoušel dostat za obranu Plzně, ale také on byl přistižen v ofsajdu. Nakonec tedy z akce nic není a rozehrává Viktoria.
     
    15
    Smolná situace pro Patrika Hrošovského, který právě kvůli podmáčenému terénu přišel o míč. Ten šikovně uzmul Janečka, který se pohotově uvolnil ve vápně, nakonec ale zamířil vedle brány.
    15. Hosté mohli brzy srovnat, Janečkovi chyběla jen větší přesnost
     
    15
    Hostující hráči zatím nemohou zastavovat Kayambu, opět ho poslali k zemi jen díky nedovolenému zákroku.
     
    16
    Opět se k centru postavil Mihálik, jenž hledal před bránou Pernicu, v tomto případě gólman Martin Pastornický zasáhl skvěle a míč vyboxoval.
     
    17
    Po další rychlé akci Plzně, která bleskově získala míč, se bude kopat první rohový kop zápasu.
     
    17
    Z rohu nakonec nic nebylo, Krmenčík balon prodloužil až moc nad sebe a za sebe, jenže po chvilce si zkusí Viktoria další rohový kop, tentokrát z druhé strany.
     
    18
    Roh byl zahrán nakrátko, Kayamba hledal Řezníka, který si naběhl do prostoru, ale míč byl moc dlouhý.
     
    19
    Karviná se záhy vepředu moc dlouho neudržela, protože Pernica dobře zasáhl proti Petráňovi, následně rozehrál gólman Hruška.
     
    20
    Faulu se dopustil také Kopic, na zemi skončil Gigli Ndefe, proto se hostující tým u míče udrží. Zatím kombinuje na vlastní polovině.
     
    22
    Karviná s míčem u nohy nakonec nevymyslela nic, po dobrém napadání se k balonu vrátila Plzeň, jež míří dopředu.
     
    22
    Ale i hosté skvěle presovali, proto se Gigli Ndefe mohl vydat na útočný výlet po své pravé straně. Nakonec ani pas na něj nebyl přesný.
     
    23
    Michal Petráň čekal ve vápně na centr z levé strany, ale nakonec se nedočkal, Viktoria vše s přehledem vyřešila. Nepříznivé podmínky počasí nyní brzdí lepší průběh zápasu.
     
    24
    Centr Řezníka chtěl Janošek prodloužit na Krmenčíka, ale jako první se k míči dostal brankář Martin Pastornický. S problémy ho ukryl do náruče a rozehrál.
     
    25
    Joel Kayamba se teď zlobí. Řítil se rychle dopředu, ale o míč přišel opět kvůli kalužím, takže se k balonu zadarmo dostali karvinští fotbalisté.
     
    26
    Další velká šance, znovu v ní byl Michael Krmenčík. Po pasu od Kopice si míč zastavil a zasekl, ale Martin Kouřil se nenechal oklamat a střelu zkušeně zblokoval.
    26. Kopic hezky oslovil Krmenčíka, ten trefil jen gólmana
     
    27
    Faul přichází i u vápna Plzně, Limberský podtrhl Putyeru, takže také Karviná se dostane k zajímavé standardce.
     
    28
    Kapitán hostí Milan Rundić nakonec zkusil sám vypálit, jeho pokus skončil hodně vysoko nad břevnem brány Aleše Hrušky.
    28. Rundič ze standardky poslal míč do desáté řady za bránou
     
    29
    Dominik Janošek se skvěle postaral u rohového praporku o protihráče, Janečka nakonec o míč přišel. Znovu se k němu tedy vrátí Plzeňané.
     
    30
    Velká šance Plzně po rychlé akci! Ondřej Mihálik si naběhl do prostoru a dostal se k centru, který směřoval na Krmenčíka a Hrošovského, druhý jmenovaný ve výborné pozici nakonec bránu netrefil.
    30. Hrošovský zblízka míč do sítě neusměrnil!
     
    31
    Petr Galuška (KAR) sestřelil Kayambu a jako první hráč obdržel žlutou kartu.
     
    32
    Také Michal Petráň se po rychlém brejku musel hodně potýkat s terénem, nakonec i on o míč smolně přišel, dopředu rychle pádí Západočeši.
     
    33
    Domácí se nyní hodně zlobí, ale Pernicovi byl odpískán nedovolený zákrok. Karviná se po chvilce znovu dostane k přímému kopu z dobré pozice.
     
    33
    Před bránu Plzně mířil zajímavý prudký centr, který hledal primárně Rundiče, Aleš Hruška pro balon včas vyběhl.
     
    34
    Po rychlém brejku Viktorie se bude na druhé straně kopat rohový kop.
     
    35
    Ondřej Mihálik po rohovém kopu našel Brabce. Tomu se zakončení nepovedlo. Přišel bleskový brejk Karviné, Galušku ukázkově zastavil vracející se David Limberský.
     
    37
    Dominik Janošek se nyní dostal na levou stranu, kde prohrál tvrdý souboj, který byl naprosto čistý. Karviná však získala míč jen na chvíli.
     
    38
    Západočeši jsou znovu u balonu. V poklidu a trpělivě rozehrává od vlastního vápna, během toho pomalu přestává pršet.
     
    39
    Joel Kayamba se po delší době prodral k centru, ale v tomto případě ho nedostal přes Čonku, který skvěle zasáhl skluzem.
     
    41
    Jan Kopic se dostával k dalšímu centru, ale ten se nakonec neuskutečnil, bude to roh pro Plzeň.
     
    41
    Po něm přišel dlouhý pas od Limberského, který mířil na Řezníka, ale rpavý bek Plzně byl v ofsajdu, takže akce končí.
     
    43
    Další kombinace Plzně vypadala slibně, ale znovu chyběla finální fáze, přihrávka do běhu nevyšla. A tak musí domácí začínat od znova.
     
    44
    Gigli Ndefe se dostal k centru, ve vápně měl na výběr čtyři spoluhráče, ale nakonec ani jednoho z nich nenašel.
     
    45
    Přišla i první střela Karviné, ze střední vzdálenosti to zkoušel Vojtěch Smrž, Hruška si dokázal poradit.
    45. Střelu Smrže pokryl pozorný Hruška
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas dnešního propršeného zápasu je minulostí, po úvodních 45 minutách duelu mezi Plzní a Karvinou jsou spokojenější domácí fotbalisté.

    Ty poslal do vedení Michael Krmenčík, jenž se dokázal hlavou prosadit po centru Kayamby naprosto přesně. Poté měli šance Kopic a znovu Krmenčík, ale ani jeden hostující obranu nepropálil. Na druhé straně to zkoušel Janečka, leč jeho pokus nakonec skončil mimo.

    Poté už se toho na hřišti moc nestalo, ani jeden tým se nedostal k výraznějšímu ohrožení brány.

    Druhý poločas začne přibližně v 20:30.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Vojtěch Smrž, přichází Martin Bukata.
     
    47
    Dominik Janošek se dostal ke střele, kousek za vápnem to zkusil, balon nepříjemně skočil, ale Martin Pastornický ho dokázal zkrotit.
     
    48
    Kopic našel Kayambu, ten hned posílal míč před bránu, kde hledal své kolegy, Martin Kouřil na poslední chvíli odpálil na roh.
    48. Po přihrávce Kayamby se štěstím odvrátil míč na roh Kouřil
     
    49
    Na zemi ale mezitím zůstal ležet Milan Rundić, takže se hra musela přerušit a přichází ošetření.
     
    50
    Hostující kapitán odchází za postranní čáru a bude se pokračovat ve hře.
     
    51
    Ondřej Mihálik poslal dva centry před bránu, první odpálili hosté znovu na roh, druhý centr zachytil gólman Martin Pastornický.
     
    51
    Marek Janečka byl ve velkém vápně faulován Davidem Limberským, je z toho penalta pro Karvinou!
    51. Limberský sejmul Janečku, penalta pro hosty!
     
    52
    Karviná právě vstřelila branku!
    Hostující kapitán MILAN RUNDIĆ se postavil k zahrání pokutového kopu a naprosto nekompromisní ranou nedal Hruškovi šanci. Ten sice zvolil správnou stranu, ale míč chytit nebo vyrazit nedokázal!
    52. Milan RUNDIĆ - 1:1
     
    53
    Po jasné penaltě je tedy rázem srovnáno na 1:1, Viktoria se chce hned vrátit znovu do vedení, ale na útočné polovině momentálně vládne Karviná.
     
    55
    Domácí fotbalisté jsou po gólu trochu rozhození, několik přihrávek nebylo úplně přesných. Gigli Ndefe záhy fauluje a Plzeň může v klidu rozehrát od své brány.
     
    55
    Milan Rundić a Radim Řezník se ocitli v souboji, domácí bek spadl na zem v pokutovém území, ale penalta to není. O faul se nejednalo.
     
    56
    Faul byl sice odpískán hostující týmu, ale na trávníku skončil Michal Petráň. Už je zase rychle na nohou a jede se dál.
     
    57
    Krásná akce Plzně! Radim Řezník po přesném pasu prostrčil míč na Kayambu, ten k němu doběhl ve vápně, nakonec trefil tyč hostující brány. Karviná teď přežila obrovskou příležitost.
     
    58
    Následoval roh Plzně a poté další kombinace, Ondřej Mihálik se objevil za obranou, ale přihrávka z první mu vůbec nesedal, míč skončil v zámezí.
     
    59
    Také hostující celek se vydal kupředu, Jakub Brabec dobře zapracoval, i tak se Karvinští dostanou k autu na útočné polovině.
     
    60
    Poslat nebezpečný centr před bránu se pokoušel Marek Janečka, nákop nakonec skončil na brance Aleše Hrušky, ten ihned rozehrál.
     
    60
    Joel Kayamba opět vládl na pravé straně, našel ve vápně Mihálika, ten stál ale proti přesile, takže se nedostal do zakončení.
     
    62
    Kombinování Plzni tentokrát nevyšlo, Michal Petráň se pak hnal do bleskového brejku, leč zastavil ho zdvižený praporek kvůli ofsajdu.
     
    63
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Lahůdka! Luděk Pernica dokonalou kolmicí našel Řezníka, který si naběhl za obranu Karviné. Poté pravý bek Plzně oslovil znovu MICHAELA KRMENČÍKA, jenž si střelou z první poradil, obstřelil gólmana Pastornického. Druhý gól pro domácího útočníka. Asistence: Radim Řezník.
    63. Michael KRMENČÍK - 2:1
     
    65
    Žlutou kartu dostává Martin Bukata (MFK Karviná).
     
    65
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Joel Ngandu Kayamba, přichází Jan Kovařík.
     
    67
    Hostující tým se dostal na útočnou polovinu, kde už nějakou chvíli trpělivě kombinuje. Zatím se Karviná nedostala k centru, ale přibližuje se k bráně.
     
    67
    Celá akce nakonec končí útočným faulem hostí, domácí Viktoria se vrátí k balonu.
     
    68
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Petr Galuška, přichází Jakub Šašinka.
     
    69
    Ondřej Mihálik se doslova prodral ve velkém vápně do šance, nakonec střílel v pádu, hostující obrana jeho pokus zblokovala na rohový kop.
     
    69
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Hrošovský a Jan Kovařík rozehráli roh nakrátko, druhý jmenovaný z první odcentroval do vápna, kde nikým neatakovaný vyplul stoper JAKUB BRABEC. Ten hlavičkoval, míč se od země odrazil do spojnice tyčí, odtud pak přímo za brankovou čáru! První gól pro Brabce v dresu Plzně. Asistence: Jan Kovařík.
    69. Jakub BRABEC - 3:1
     
    72
    Domácí už vedou o dva góly, obě poslední trefy padly po perfektně sehraných akcích. Karviná ale nic nebalí a snaží se dostat dopředu.
     
    73
    Michal Petráň si však na levé straně připsal další útočný faul, když povalil na zem Janoška. I v tomto případě se tedy Viktoria zadarmo dostane k míči a daleko od svého vápna.
     
    73
    Dominik Janošek pak už operoval na druhé straně, kde chtěl krouceným centrem oslovit Kovaříka. Martin Pastornický skvěle přečetl hru a včas vyběhl.
     
    75
    Krásný centr teď poslal Matúš Čonka, na míč si naskakoval Jakub Šašinka, ale nakonec na vysoký nákop nedosáhl. Hruška rozehrává od své brány.
     
    76
    Následná kombinace se Plzni vůbec nepovedla, a tak se dopředu rychle vydali hosté. Domácí obrana trochu zaspala, ale aktivní Šašinka opět na míč o kousek nedosáhl.
     
    77
    Parádní rána kapitána Plzně! Patrik Hrošovský napřáhl z dálky, jeho pokus mířil pod břevno, Martin Pastornický míč na poslední chvíli vyrazil na roh!
    77. Hrošovského bombu vyškrábl nad břevno Pastornický
     
    78
    Roh byl zkušeně ubráněn, a tak se Karviná znovu vydala do brejku. Z velké dálky to zkusil i Martin Bukata, míč nakonec letěl kus nad břevno.
     
    Dnešní utkání sleduje 7 035 diváků.
     
    80
    Po menším zaváhání už už se hnal do zakončení Michael Krmenčík, ale do souboje vlétl moc prudce, proto si míč předkopl daleko dopředu, kde ho zachytil hostující brankář.
     
    81
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Oliver Putyera, přichází Erik Puchel.
     
    81
    Kousek před vápnem balon šikovně získal Marek Hanousek, hned vypálil levačkou, ale míč skončil vedle brány Plzně.
     
    83
    Plzeňané nyní hráli lehkovážně, Pavel Vrba se velice rozčílil, nakonec akce Karviné skončila rychle.
     
    83
    Před bránou hostí se pak do šance chtěl dostat Kovařík, leč dopustil se faulu, na zemi skončil Gigli Ndefe.
     
    85
    Karviná právě vstřelila branku!
    Zničehonic Karvinští snižují na rozdíl jediného gólu! Hosté popotáhli míč středem hřiště, Šašinka ho přihrál na pravou stranu, odkud MICHAL PETRÁŇ tvrdou střelou z voleje zamířil přesně k levé tyči Hruškovy brány. Asistence: Jakub Šašinka.
    84. Michal PETRÁŇ - 3:2
     
    85
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Michael Krmenčík, přichází Tomáš Chorý.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Jan Kopic (FC Viktoria Plzeň).
     
    88
    Viktoráni se snaží po druhé inkasované brance v klidu držet míč, což se jim zatím daří. Domácí rozehrávají od vlastní brány.
     
    89
    Už to začalo na stadionu hučet, Marek Janečka se hnal na bránu Plzně. Ale vzrušení nakonec rychlo skončilo, píská se ofsajd.
     
    90
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Jan Kopic, přichází Adam Hloušek.
     
    90+1
    Ve druhé půli se budou nastavovat ještě dvě minuty.
     
    90+1
    Karviná se nastěhovala před velké vápno Plzně, ale další snažení znovu utne útočný faul. Aleš Hruška si jde pro míč a pozvolna ho pošle do hry.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Viktoriáni nakonec zápas dovedli do vítězného konce, Plzeň doma poráží Karvinou 3:2!

    O tři body Západočechů se zasloužil velikou měrou útočník Michael Krmenčík, který vstřelil dva góly. V první půli se nejprve prosadil hlavou po centru Kayamby. Pak sice srovnal Milan Rundić z pokutového kopu, když se trefil naprosto přesně a nekompromisně.

    Michael Krmenčík pak ale vrátil Plzni vedení po krásné akce, zakončil ji rychlou střelou po pasu Řezníka. Poté po rohu centroval Jan Kovařík a Jakub Brabec hlavičkou zvýšil už na 3:1. V závěru povedenou ranou snížil Michal Petráň, ale Karviná už na vyrovnání nedosáhla.
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 12:5. Střely mimo: 5:6. Rohy: 10:0. Ofsajdy: 3:6. Fauly: 10:10.
     
    Z Plzně je to pro dnešek všechno, děkuji za sledování psaného přenosu a přeji krásný zbytek víkendu! (21:26:12)

    Jan Picka

    Branky: 8. Krmenčík (Kayamba), 63. Krmenčík (Řezník), 69. Brabec (J. Kovařík) – 52. Rundić (pen.), 85. Petráň (J. Šašinka)

    Karty:   87. J. Kopic (PLZ) – 31. Galuška (KAR), 65. Bukata (KAR)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 12:5. Střely mimo: 5:6. Rohy: 10:0. Ofsajdy: 3:6. Fauly: 10:10.
    FC Viktoria Plzeň: A. Hruška – Řezník, Pernica, Brabec, Limberský – Hrošovský (C), Janošek – Kayamba (65. J. Kovařík), Mihálik, J. Kopic (90. Hloušek) – Krmenčík (85. Chorý).
    Náhradníci: Kozáčik – Hejda, Hloušek, Hořava, Chorý, J. Kovařík, Kalvach.

    MFK Karviná: Pastornický – Ndefe, Kouřil, Rundić (C), Čonka – Smrž (46. Bukata), Marek Hanousek – Putyera (81. Puchel), Janečka, Galuška (68. J. Šašinka) – Petráň.
    Náhradníci: Hrdlička – Puchel, Krivák, Weber, Stropek, J. Šašinka, Bukata.

    Rozhodčí: Ginzel – Moláček, Vaňkát

    Diváci: 7 035
    thejrc.org