Ufa – Samara 2:1 (kon.) | Tambov – Spartak 2:0 (kon.) | FK Krasnodar – Soči 3:0 (kon.)
konec
FK Krasnodar
3:0 (2:0)
PFK Soči
Sobota 27.07.2019, 18:00 • Stadion Kubaň, Krasnodar • Ruská Premier Liga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký sobotní večer přeji všem příznivcům fotbalu. Ruská Premier Liga má na programu o tomto víkendu třetí kolo a my se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel mezi týmy FK Krasnodar a PFC Soči.
     
    FK Krasnodar

    Domácí Krasnodar je po dvou odehraných utkáních na desátém místě tabulky. Na své konto připsal jednu výhru a jednu prohru a dosud tak získal tři body. Právě naposledy se hráčům tohoto týmu podařilo urvat tři body na půdě Ufy, kde zvítězili těsně 3:2. Naváží na tento úspěch i dnes na domácím hřišti a získají znovu plný počet bodů? Proti Soči budou sice papírovým favoritem, ale hosté rozhodně nedají svou kůži lacino.
     
    PFC Soči

    Fotbalisté hostujícího Soči jsou v Premier lize nováčky. V uplynulém ročníku skončili na druhém místě ve druhé nejvyšší soutěži a získali tak právo hrát mezi elitou. Zatím jsou v tabulce na posledním místě, když oba úvodní zápasy prohráli. V posledním klání nestačili doma na Zenit Petrohrad, který bral venku tři body za výhru 2:0. Dnes mají hosté šanci složit reparát a vybojovat první body do tabulky. Čeká nás zajímavý zápas, který si nenechte rozhodně ujít.
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se spolu neutkaly, bude to tak pro ně dnes premiéra a jedna velká neznámá. Kdo uspěje? To se nechme překvapit.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Krasnodar: Safonov – Petrov, Martynovič (C), Spajić, Ramírez – Namli, Kambolov, Vilhena – Ignatěv, Ari, Wanderson.
    Náhradníci: Kricjuk, Sinicyn – Fjóluson, Utkin, K. Olsson, Kaio, Stockij, Ivan, Sulejmanov, Berg.

    PFC Soči: N. Zabolotnyj – Kudrjašov, N. Kalugin, Miladinović, Jurganov, Nabiullin – Burmistrov, Callagov, Pesegov (C), Mostovoj – Poloz.
    Náhradníci: Frolov, Džanajev – Margasov, Počivalin, Šakuro, Poměrko, Kazajev, Lagator, Karapeťan, Obuchov.

    Rozhodčí: Lapočkin – Kudrjavcev, Žvakin.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Tonny Vilhena centroval míč do pokutového území, ale obrana hostů dokázala balon odvrátit do bezpečí a zabránila tak hned na úvod zápasu možné domácí šanci.
     
    2
    Po nepřesné akci Soči se pak k balonu dostali opět fotbalisté Krasnodaru, ale jejich další počínání v útoku nepřineslo žádnou střelu na sočskou branku.
     
    3
    Hostující brankář si už připisuje svůj první zákrok, když zastavil nebezpečnou střelu domácího hráče z pravé strany pokutového území.
     
    4
    Sergej Petrov číhal u pokutového území Krasnodaru, nakonec nemusel pomáhat obraně domácích a míč získávají jeho spoluhráči zase zpátky na své kopačky.
     
    5
    Nikita Burmistrov vyslal střelu z hranice velkého vápna, avšak jeho střela skončila jen vysoko nad domácí brankou. Nicméně hosté vybojovali rohový kop, neboť střelu Burmistrova lehce tečoval jeden z domácích hráčů.
     
    5
    Z této standardní situace ale hosté nezahrozili a rázem tak domácí tým otáčí hru opět na stranu hostů.
     
    6
    Andrej Mostovoj dostal nabito k penaltovému puntíku, jeho následná střela ale nekončí mezi třemi tyčemi. Další dobrý zákrok domácí obrany.
     
    7
    Odkop od svého zařízení provedl Matvej Safonov a domácí Krasnodar se vydává zase do útočné akce.
     
    8
    Younes Namli chtěl poslat balon před branku soupeře ale ten jeden z obránců Soči zakopl za postranní čáru. Následuje tak autové vhazování pro Krasnodar.
     
    9
    Maciel Wanderson se pokusil nastavit nohu u levé tyče soupeřovy branky, ale nakonec se mu jeho úmysl nepovedl. Míč tak končí jen na brankáři hostů.
     
    10
    Domácí jsou od úvodních minut mírně aktivnějším týmem a i nyní zahrozili před Nikolajem Zabolotnyjem. Ten ale nemusel nakonec zasahovat. Pomohla mu totiž jeho obrana.
     
    11
    Další akce domácích. Ivan Ignatěv se vysunul za obranu Soči, ale míč mu nesedl a ten poté v pohodě sebral obránce hostů, který tak rychle otáčí hru na druhou stranu hřiště.
     
    12
    Rohový kop zahráli hosté, ale po této standardní situaci se skóre nemění. Hlavička jednoho z hostů totiž končí u branky Krasnodaru. Odkop od své branky tak provede Matvej Safonov.
     
    13
    Cristian Ramírez táhl další akci Krasnodaru, avšak přišel díky pozornému zákroku hostující obrany o míč a z další slibně se rodící akce nebylo nic.
     
    15
    Krasnodar právě vstřelil branku!
    Nyní se to už ale povedlo a domácí celek jde do vedení. Z pravé strany vyslal centr před branku hostů Maciel Wanderson a poté už stačilo IVANU IGNATĚVOVI nastavit nohu a míč končí za zády Nikolaje Zabolotnyje – 1:0. Asistence: Maciel Wanderson.
    15. Ivan IGNATĚV - 1:0
     
    16
    Hosté se po inkasované brance dostali na polovinu domácích, ale jejich pokus neměl gólové parametry.
     
    17
    Wanderson pak v další šanci domácích přestřelil branku Soči a další šance tak neskončila gólem. To by už pro hosty bylo hodně nepříjemné.
     
    18
    Volný přímý kop pro hosty.
     
    19
    Ten rozehrál Nikita Burmistrov, ale míč si s přehledem u své pravé tyče pohlídal Matvej Safonov a hned poté ho odkopl od své branky směrem dopředu.
     
    20
    Andrej Mostovoj si říkal rukou o přihrávku, nakonec jeho spoluhráč nabral tempo a dostal se do pokutového území sám, ale vystřelit nemohl díky včasnému zákroku obránce Spajiće.
     
    21
    U míče jsou zase domácí, kteří se snaží z vlastní poloviny založit další akci a už se blíží před branku hostujícího celku.
     
    22
    A hned z toho byla další akce, ale na jejím konci byla hodně nepřesná střela z kopačky Uroše Spajiće.
     
    23
    Nyní nebyli hosté daleko od vyrovnání, střelu z levé strany ale dokázal skvělým zákrokem zastavit Matvej Safonov. Pomohl tak svému týmu a udržel těsné vedení Krasnodaru.
    23. Safonov zakročil proti nebezpečné hostující střele.
     
    25
    Wanderson byl sražen k zemi soupeřem a ten za svůj prohřešek dostane od hlavního sudího žlutou kartu.
     
    25
    Žlutou kartu dostává Elmir Nabiullin (PFC Soči).
     
    26
    Hosté začínají čím dál více vystrkovat růžky a opět hrozili před domácí brankou. Jenže Krasnodar si dokázal poradit a zabránil tak akci soupeře.
     
    28
    Rohový kop zahráli domácí, Ignatěv se pokusil z výskoku hlavou zakončit, ale zařízení netrefil. Míč končí mimo a získávají ho opět hosté, kteří otočí hru.
     
    30
    Následně to pak zkusili hosté, ale svou střelu z hranice velkého vápna poslali jen do připravené obrany Krasnodaru.
     
    31
    Po třiceti minutách hry stále vedou domácí hráči o jednu branku. Rádi by své vedení navýšili stejně tak jako hosté by zase chtěli srovnat nepříznivý stav.
     
    32
    Žlutí se i na domácí straně. Ari si nepočínal moc čistě proti soupeři a i on vidí od hlavního sudího kartu.
     
    33
    Série nepřesností na obou stranách. Nyní už jsou však na balonu opět hráči v černých dresech, tedy ti domácí a kombinují před velkým vápnem. Zatím se nemohou dostat blíže brance Nikolaje Zabolotnyje.
     
    35
    Hosté čelili dalšímu obléhání branky ze strany Krasnodaru, ale znovu velmi dobře dokázali čelit. Do akce na opačné straně se nyní rychle vydávají hosté.
     
    36
    Andrej Mostovoj proskočil až těsně před brankáře Krasnodaru, jeho pokus se však za jeho záda nevešel.
     
    37
    Další pozorný zákrok hostujícího brankáře, který nyní střelu domácích vyškrábl na rohový kop. Domácí zůstanou u míče a mají další možnost ohrozit soupeřovu branku ze standardní situace.
     
    38
    Jenže se tak nestalo a po nepřesné střele pak míč končí v moci hostů, ti se rychle přemisťují na druhou stranu hřiště.
     
    39
    Obrana domácích musela být tedy připravena, ale nakonec nemusela. Dalekonosná střela z kopačky Dmitrije Poloze byla zastavena a rázem tak končí další pokus Soči.
     
    40
    Jdeme do poslední pětiminutovky prvního poločasu, dokáže se ještě jeden z týmů střelecky prosadit?
     
    41
    Dlouhý lob na nabíhajícího Maciela Wandersona zachytil Ibragim Callagov a nepustil tak soupeře do šance před brankou Nikolaje Zabolotnyje.
     
    42
    Krasnodar právě vstřelil branku!
    A domácí v závěru první části hry navyšují své vedení. Je zaděláno na hattrick. Střela Vilheny nevyšla, tu vyrazil před sebe hostující brankář, ale na dorážku IVANA IGNATĚVA už nedosáhl a domácí útočník se tak prosazuje dnes už podruhé – 2:0.
    42. Ivan IGNATĚV - 2:0
     
    43
    Tak hosté to nyní už budou mít hodně těžké proti rozjetému Krasnodaru, ten si bude chtít svůj slibný náskok udržet až do konce. Ale zápas samozřejmě rozhodně ještě nekončí.
     
    44
    Hostující střelu nyní zastavil domácí brankář, který vyboxoval míč do bezpečí. Hosté budou zahrávat rohový kop.
     
    45
    Maciel Wanderson napálil míč z hranice velkého vápna a jeho dělovka prosvištěla jen kolem pravé tyče z pohledu hostujícího brankáře.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První část hry je za námi. Domácí hráči se postupně dostali do dvoubrankového náskoku, když se o oba góly postaral Ivan Ignatěv. Krasnodar tak má utkání velmi dobře rozehrané a uvidíme, zda ve druhém poločase ještě přidá nějakou branku, nebo zda hosté ještě zápas zdramatizují. Čeká nás ještě zajímavý druhý poločas, který začne přibližně v 19:03.
     
    Střely na branku: 5 – 2
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hned v úvodu druhého poločasu musel proti další domácí střele zasáhnout brankář Soči Nikolaj Zabolotnyj.
     
    47
    Také Safonov se nyní vyznamenal, když střelu soupeře z levé strany ukryl ve svých rukavicích. Následuje tak odkop od jeho branky.
     
    48
    Cristian Ramírez byl na levé straně u velkého vápna faulován a následuje tak volný přímý kop pro domácí hráče. Další možnost, jak ohrozit hostující bránu.
     
    49
    Zabolotnyj ale zakročil, když z výskoku pravou rukou dostal balon na rohový kop.
     
    51
    Míč se dostal za postranní čáru zásluhou domácího hráče a autové vhazování zahrají hosté. Mohou se tak dostat do blízkosti branky domácího celku.
     
    52
    To se jim sice povedlo, ale bez žádné šance před Matvejem Safonovem. Ten poté hned vrátil míč do hry svým spoluhráčům, kteří míří dopředu.
     
    53
    Callagov zezadu podkopl unikajícího Wandersona a dostává za svůj prohřešek žlutou kartu.
     
    54
    Míč se z levé strany po centru snesl do pokutového území, kde však nikdo z hostů nedokázal balon usměrnit mezi tři tyče.
     
    55
    Hosté se opět dostali na polovinu Krasnodaru, kde se déle zdrželi, jenže opět nedokázali nijak zvlášť ohrozit Safonovovu bránu.
     
    56
    Nyní už se ale nadechli k další slibné šanci a ta končí díky zákroku Safonova, který opět svůj tým podržel. Míč poslal na rohový kop.
     
    58
    Domácí stále drží své dvoubrankové vedení, hosté se snaží snížit na rozdíl jediné branky, leč zatím bez úspěchu.
     
    59
    Dmitrij Poloz střílel z hranice velkého vápna, jeho pokus ale srazila obrana Krasnodaru na rohový kop. Hosté tak u míče zůstanou i nadále.
     
    60
    Šedesát minut hry je za námi a hostům se znovu nepovedlo snížit, ač měl další střeleckou šanci Dmitrij Poloz.
     
    62
    Střídání v týmu FK Krasnodar: ze hřiště odchází Younes Namli, přichází Magomed Sulejmanov.
     
    62
    Střídání v týmu PFC Soči: ze hřiště odchází Jevgenij Pesegov, přichází Alexej Poměrko.
     
    63
    Rohový kop zahrávali domácí hráči, ale jejich počínání v pokutovém území nepřineslo ovoce. Hlavička Sulejmanova u pravé tyče končí na obraně Soči.
     
    65
    Míč do hry od postranní čáry vrací autovým vhazováním Sergej Petrov. Krasnodar tak stále drží míč daleko od své branky a zároveň hájí dvoubrankový náskok.
     
    66
    Sulejmanov byl v další slibné domácí šanci, ale jeho pokus nekončí mezi třemi tyčemi.
     
    67
    Střídání v týmu FK Krasnodar: ze hřiště odchází Ivan Ignatěv, přichází Kristoffer Olsson.
     
    68
    Hosté se dostali do další šance, znovu to však bylo bez gólového efektu. Marně tak dobývají soupeřovu branku a nedostávají se na dostřel jediného gólu.
     
    69
    Sulejmanov se ocitl na zemi po zákroku soupeře a domácí hráči tak získávají míč, se kterým okamžitě míří na opačnou stranu.
     
    70
    Další střelu Krasnodaru zastavila obrana Soči a dostala míč do bezpečí. Jenže hned na to ho domácí získali zpět a vrací se před branku hostů.
     
    71
    Střela hostům nevyšla, míč doplachtil až před velké vápno domácích, kde k němu doběhl Matvej Safonov a v pohodě ho odkopl daleko od svého zařízení.
     
    72
    Cristian Ramírez odehrál další volný přímý kop pro domácí, jeho pokus ale zamířil jen k pravé tyči.
     
    73
    Střídání v týmu FK Krasnodar: ze hřiště odchází Ari, přichází Marcus Berg.
     
    74
    Domácí mají míč na svých kopačkách a na polovině hřiště si přihrávají. Spíše už se ale neženou do bezhlavých šancí a kontrolují hru.
     
    76
    Nabiullin podruhé fauloval domácího hráče a inkasuje další žlutou kartu a následuje tedy i červená. Zápas pro něho končí.
     
    77
    Druhou žlutou a následně červenou kartu dostává Elmir Nabiullin (PFC Soči).
     
    79
    Marcus Berg zblízka orazítkoval břevno branky hostů! Velká šance v závěru zápasu.
    79. Berg orazítkoval břevno hostující brány.
     
    80
    Krasnodar právě vstřelil branku!
    A teď už je to gól. Na hranici velkého vápna se z otočky napřáhl MAGOMED SULEJMANOV a krásnou střelou pak poslal míč protější tyči a vymetl šibenici hostující branky – 3:0. Asistence: Sergej Petrov.
    80. Magomed SULEJMANOV - 3:0
     
    81
    Střídání v týmu PFC Soči: ze hřiště odchází Dmitrij Poloz, přichází Dušan Lagator.
     
    82
    Hosté se pokusili další střelou ohrozit branku domácích, ale střela Lagatora skončila jen v náruči brankáře Krasnodaru.
     
    84
    Zápas se zřejmě už jenom dohrává. Domácí mají hodně slibný náskok, o který jen těžko mohou přijít.
     
    86
    Střídání v týmu PFC Soči: ze hřiště odchází Ibragim Callagov, přichází Jan Kazajev.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Ruslan Kambolov (FK Krasnodar).
     
    88
    Po nepřesné střele hostů dostal míč pod kontrolu domácí brankář, který poté rukou odehrál balon až za polovinu hřiště.
     
    89
    Domácí mají stále míč na svých kopačkách a dostali se do dalšího zakončení, které zastavil hostující brankář.
     
    90
    Nastavovat se budou ještě dvě minuty navíc.
     
    90+2
    Hostující brankář nyní odkopl od své branky balon a chtěl poslat své spoluhráče do útoku, ale ti o něj přišli a do akce šli naopak domácí.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí ještě ve druhém poločasu vsítili jeden gól a na svém hřišti vybojovali tři body. Hosté naopak odjedou s prázdnou. Sledovali jsme pohledné utkání, zejména na domácí straně byly k vidění nejen góly, ale také šance.
     
    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 9:6. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 7:15.
     
    Dnešní utkání sledovalo 32 177 diváků.
     
    To je z mé strany už vše. Hezký zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (19:55:06)

    Vendula Zdražilová

    Branky: 15. Ignatěv (Wanderson), 42. Ignatěv, 80. Sulejmanov (Petrov)

    Karty:   32. Ari (KRS), 87. Kambolov (KRS) – 25. Nabiullin (SOC), 53. Callagov (SOC)   77. Nabiullin (SOC)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 9:6. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 7:15.
    FK Krasnodar: Safonov – Petrov, Martynovič (C), Spajić, Ramírez – Namli (62. Sulejmanov), Kambolov, Vilhena – Ignatěv (67. K. Olsson), Ari (73. Berg), Wanderson.
    Náhradníci: Kricjuk, Sinicyn – Fjóluson, Utkin, K. Olsson, Kaio, Stockij, Ivan, Sulejmanov, Berg.

    PFK Soči: N. Zabolotnyj – Kudrjašov, N. Kalugin, Miladinović, Jurganov, Nabiullin – Burmistrov, Callagov (86. Kazajev), Pesegov (C) (62. Poměrko), Mostovoj – Poloz (81. Lagator).
    Náhradníci: Frolov, Džanajev – Margasov, Počivalin, Šakuro, Poměrko, Kazajev, Lagator, Karapeťan, Obuchov.

    Rozhodčí: Lapočkin – Kudrjavcev, Žvakin

    Diváci: 32177
    thejrc.org