Žďár n/S – Humpolec 1:2 (kon.) | Start Brno – Vrchovina 1:5 (kon.) | Želetava – Tasovice 2:4 (po pr.)
Skaštice – Blansko 2:2 (3:2 po pen.) | Olešnice – Nové Sady 1:0 (kon.) | Polanka n/O – Nový Jičín 0:3 (kon.)
Frýdlant n/O – D. Benešov 0:2 (kon.)
konec
FC ŽĎAS Žďár n.Sázavou
1:2 (1:1)
A.F.C. Humpolec
Sobota 27.07.2019, 17:00 • Fotbalový stadion Bouchalky, Žďár nad Sázavou • MOL Cup • Předkolo
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Dobrý večer přeji všem příznivcům MOL Cupu! Od sobotních 17:00 se na žďárských Bouchalkách rozehraje předkolo fotbalového poháru, ve kterém se utkají dva divizní soupeři. Proti sobě bude stát domácí Žďár nad Sázavou a AFC Humpolec. Zápasem se vás pokusí provést Tomáš Kalas, příjemnou zábavu!
     
    Oba týmy se dobře znají z divize D, ve které spolu odehrály první sezonu. Zatímco Žďár je pravidelným účastníkem této soutěže, Humpolec postoupil před dvěma sezonami z krajského přeboru a loňská sezona byla jeho premiérová.

    Na podzim z toho byla v Humpolci remíza ve vzájemném zápase (1:1), když oba góly padly už v první půlce. Na Bouchalkách to už byla výhra Žďáru, který gólem z 20. minuty svého soupeře přemohl poměrem 1:0.
     
    Vítězný tým si vyslouží v prvním kole soupeře z Jihlavy, tento zápas by se měl odehrát 13. srpna. Jihlava to tak rozhodně nebude mít daleko, loni přijela do Nového Města, letos to taktéž nebude nic vzdáleného.
     
    -31
    Dobré odpoledne vám přeji ještě jednou ze žďárských Bouchalek! Za půlhodinku nám začne předkolo MOL Cupu a sestavy jsou již venku, stejné je to i v případě obou týmů. Ten humpolecký bere přípravu na utkání poněkud pozvolněji, mezi hráči probíhají klasické vtípky a hecovačky. Na žďárské straně byste naopak toto hledali marně.
     
    -31
    Úvodní sestavy:

    FC ŽĎAS Žďár n.Sázavou: Jícha – Kovář, Šindelka (C), Fiala, Růžička, Vitásek, Trojánek Tomáš, Trojánek Lubor, Švoma, Sodomka, Vokoun
    Náhradníci: Sáblík – Komínek, Henzl, Janů, Peňáz, Havlík

    A.F.C. Humpolec: Kříž (C) – Zástěra, Alt, Nermut, Šerý, Dalík, Maršík, Málek, Svoboda, Havel, Pešek
    Náhradníci: Pikl, Tomovič, Kopic, Štěpán, Ujčík, Havel

    Rozhodčí: Krondráf – Machač, Novák.
     
    -18
    Osmnáct minut před utkáním to vypadá na pěkně bídnou návštěvu. Na protější malé tribunce jsou dva páni staršího věku, na té hlavní dohromady včetně onlajnisty sedm lidí!

    Počasí pod Zelenou horou není sice slunečné, ale zatažené. Teplota okolo 20°C je však pro návštěvu fotbalového utkání přímo báječná. Dá se ale čekat, že přijde během utkání bouřka, alespoň to tak dle aktuálních meteosnímků vypadá.
     
    -13
    Míče končí na humpolecké straně dokonce až za plotem u místního dance clubu. Mezitím se nám stadionek velice pomalu plní na alespoň nějakou návštěvu.
     
    -10
    Deset minut do utkání, nad Žďárem se stahují mračna ještě více. Oba týmy za písně Endless Summer, která byla oficiálním songem Eura 2012 v Polsku, mizí do kabin.
     
    -5
    Sudí Krondráf v hlavní budově stadionu pískl, což znamená, že se oba týmy mají připravit k nástupu na hrací plochu. Tribuny se nějak tak zaplnily a alespoň 80 lidí určitě na Bouchalkách najdeme.
     
    -3
    Týmy už míří na hrací plochu. Každou chvilku dnešní utkání začne. Pokud by zápas skončil po devadesáti minutách remízou, pokračovalo by se prodloužením klasického formátu 2x15 minut. Až poté by na řadu přišly penalty.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Výkop má Humpolec a zápas nám tak začíná! Hosté to zkusili odzadu dlouhým balonem, avšak vysoký presink Žďáru jim toto dost zkomplikoval.
     
    1
    Přesto se hosté dostali na útočnou půlku a v krátkém sledu si vybojovali dvě vhazování. „Vytěžili“ z toho akorát útočný faul a míč dostane Žďár.
     
    2
    Dlouhý míč na Kováře našel pouze připravenou hostující obranu. Od ní se dostal gólman Kříž k výkopu a jsme zase zpět na útočné půlce Humpolce.
     
    2
    Nermut byl ve vzduchu dříve a poslal hrací předmět za postranní čáru. Následné vhazování však domácí nezvládli a Ondřej Svoboda to zkusil sám, jeho střela po zemi z nějakých 25 metrů ale měla dost daleko od nebezpečí.
     
    4
    Sodomka na levé straně centroval do ohně, Alt ale skluzem srazil míč na první rohový kop utkání.
     
    4
    Rohový kop ale AFC vytlačilo k půlce a nakonec Dalík zahrál míč do autu.
     
    5
    Opět je to Alt, který v obraně zachytil další dlouhý míč a odehrál jej zpět do pole.
     
    5
    První větší nebezpečí na domácí straně. Sodomka zleva odcentroval na skluzujícího Vokouna na hranici malého vápna, domácí útočník ale těsně nedosáhl a míč proletěl napříč brankovištěm až do zámezí.
     
    6
    Maršík pokrýval průnikovou přihrávku na útočníka Žďáru, jenže odkopl balon přímo na nohu Kováře. Ten se nerozpakoval a poslal to na branku s plnou sílou z první, Kříž si ale situaci pohlídal.
     
    7
    Pešek se snažil doběhnout míč v souboji s Růžičkou, ale nebyl tím, komu sudí přisoudil míč. Naopak si Růžička vybojoval vhazování u hostující střídačky.
     
    8
    Po prvních osmi minutách jsou to domácí hráči, kteří jasně tvoří hru, Humpolec spíše běhá bez míče a chytá žďárské hráče po hřišti.
     
    8
    Dlouhý nákop do vápna na Fialu shrábl do svých rukavic gólman Kříž a založil rychlý útok Humpoleckých. Ten skončil u protějšího vápna, kde se hosté dožadovali faulu, hra plyne dál.
     
    9
    Výkop od Jíchy mířil na hlavu Sodomky, který poslal míč hlavou na střed pole. Zde to byli opět Žďárští, kteří si udrželi balon na kopačkách.
     
    10
    Pokus o vyzvání humpoleckých útočníků z hloubi pole nebyl vyslyšen. Domácí opět začnou útok na míči.
     
    11
    Lubor Trojánek si po přistrčení pokusil oběhnout Alta ve vápně, hostující obránce však zkušeně šel před domácího hráče a pustil míč za brankovou čáru.
     
    11
    Fiala šel do vzdušného souboje s Dalíkem, poté upadl nepříjemně na ruku a musela být pozastavena hra. Domácí #4 se ale po chvilce zvedla a pokračuje ve hře.
     
    13
    Přímo pod komentátorským místem na tribuně byl faulován Sodomka a Žďár má k dispozici první trestňák zápasu.
     
    14
    Fiala rozehrál míč přes zeď, jenže trefil Alta přímo na obličej. Hostující stoper však pokračuje ve hře, ač mu dobře rozhodně není.
     
    14
    Sudí vrátil vhazujícího Zástěru o pár metrů dále. Humpoleckým to však nebylo k ničemu, neboť míč ztratili. Ani Žďár na tom nebyl lépe a hraje se oboustranně poměrně nepřesně.
     
    16
    Sodomka byl faulován na vlastní půlce od Peška a domácí rychle rozehráli vpřed. Momentálně se nachází na pravé straně hřiště, téměř u rohového praporku soupeře.
     
    17
    Přichází druhý rohový kop v zápase. Opět ho má na starosti ŽĎAS.
     
    18
    Z přetaženého centru se stala hlavičkovaná ve vzduchu, ve které vycházel jako vítěz domácí celek. Finální hlavičku však prohrál a Humpolec jde do kontru.
     
    19
    Nermut čechraným nákopem hledal levé křídlo AFC. Místo toho ale balon doputoval na hostující střídačku. Humpolci je nicméně přisouzeno vhazování.
     
    20
    Havel nabral míč na hraně šestnáctky na nárt a kopem přes hlavu si vysloužil potlesk, dokonce i od domácích diváků. Ale žádné ohrožení branky to nepřineslo.
     
    21
    Šerý byl dvakrát v tvrdém souboji a při druhém zákroku si žádal odpískání faulu velmi hlasitě. Trochu překvapení, že mu za vytříbený slovník nedal sudí Krondráf kartu.
     
    22
    Přenos hry na pravou stranu znamená vhazování pro tým z města pod Zelenou horou.
     
    22
    Výborný obranný zákrok Zástěry, který skluzem zblokoval tvrdou střelu od Lubora Trojánka z oblasti penaltového puntíku. Pokud by tam nebyl, troufám si říci, že by to byl gól!
     
    23
    Žďár n.Sázavou právě vstřelil branku!
    Ale ono to prakticky domácím moc nevadí, protože z rohu se dostali do vedení! Nákop na bližší tyči našel přesně TOMÁŠ TROJÁNEK, využil drobné chyby v bránění hostí a střelou z úhlu na delší štangli mění poprvé skóre – 1:0!
     
    25
    Žďár po vstřeleném gólu ožil a nutí hosty k chybám. Jednu takovou předvedl Zástěra, který dost nevýrazným odkopem nabil přímo proti noze na Lubora Trojánka, jehož pokus šel tak o čtvrt metru nad břevno.
     
    26
    Maršík skluzem zabránil další možné pohromě mířící na humpoleckou branku. Jako bonus je navíc hostům přisouzeno i vhazování.
     
    27
    Sodomka na levé straně našel nabíhajícího Fialu, který následně odcentroval na bližší tyč, kde mu nabíhal Švoma. Domácí hráč však míč těsně minul a hostující gólman vzal hrací předmět do svých ruk.
     
    28
    Po dlouhé době se dostávají hosté blíže žďárské brance. Po vhazování tam však vydrželi jenom pár sekund, než se míč přisuzuje zpět domácím, kteří jej získali.
     
    30
    Přihrávku na nabíhajícího Lubora Trojánka zastavil Alt. Stále je to ale převaha žďárského týmu, jehož vedení zcela odpovídá tomu, co se na trávníku děje.
     
    31
    Hned tři hráči domácích zůstali nepokryti na malém vápně a Fialův centr mohli do branky usměrnit všichni. Ani jeden ale nenačasoval skluz nebo náběh a tato šance tak zůstala nevyužita!
     
    32
    Šerý je poněkud podrážděn v posledních minutách. Opravdu by si tu kartu v rámci pořádku na hřišti zasloužil. Ale zatím hraje bez ní.
     
    33
    První šance Humpolce! Byl to právě Šerý, který našel před brankou centrem Dalíka. Ten sice míč ve skluzu trefil, ale těsně minul vzdálenější tyč!
     
    34
    Žďárský tým předvedl rychlý brejk, který zakončil vybojovaným autem. Ten ale vhodil špatně Fiala, který našel místo svého spoluhráče soupeře.
     
    34
    Hostující Maršík zezadu najel do Lubora Trojánka, jako „trest“ dostal od dobíhajícího žďárského hráče nechtěné koleno do hlavy. Maršík nicméně vyvázl bez žluté karty a Žďár má k dispozici přímák.
     
    36
    Z přímáku ale Žďár nic nevytěžil, bez potíží jej humpolecká obrana zvládla pokrýt.
     
    37
    Po odpískání faulu na humpoleckého hráče si neodpustil Daniel Šerý protesty a dostává žlutou kartu. Nyní se už bude muset dost krotit...
     
    38
    Do Žďáru přišel déšť a zraněný Jan Málek opouští za doprovodu doktora humpoleckého týmu hřiště.
     
    40
    Humpolec právě vstřelil branku!
    AFC zcela z ničeho vytěžilo maximum a srovnává stav utkání! Tohle si za rámeček celá žďárská obrana rozhodně nedá. MATYÁŠ HAVEL rozehral přímák, míč však nikdo nedokázal ve vápně trefit. Proto se balon odrazil o zem a zcela překvapivě zaplul do domácí branky – 1:1.
     
    42
    V posledních dvou minutách nám toho hra skutečně mnoho nepřinesla. Na poměry českého fotbalu to není ani tolik vyhrocené utkání. Mezitím sílí déšť a diváků se tu ve finále sešlo taky poměrně dost.
     
    43
    Humpolec dostane možnost ukázat své kvality při rohovém kopu.
     
    43
    Žďár ale roh bez problémů odbránil a vytlačil soupeře skoro až ke své brance.
     
    44
    Stanislav Švoma naprosto jasně odmítl vedoucí gól Žďáru! Centr Fialy zleva vyrazil Kříž před sebe, ale také přímo na nohu Švomy. Tomu ležel gólman a měl prázdnou branku. Míč ale poslal z první o dost vedle pravé tyčky!
     
    45
    Jsme v poslední minutě první půle. Sudí nastaví navrch dvě minuty.
     
    45+1
    V první nastavené minutě dostane k dispozici Humpolec druhý rohový kop.
     
    45+1
    Nermut byl ze všech nejvýše a hlavičkoval na branku, Jícha ale nemusel ve finále ani zasahovat.
     
    45+2
    Dlouhý nákop do humpoleckého vápna si v klidu shrábl ze vzduchu Kříž a rozehrál bleskově dopředu.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První půle předkola MOL Cupu je minulostí. Žďár byl po drtivou většinu 45 minut lepším týmem, ale několik gólových šancí neproměnil. Ujala se pouze jediná po rohovém kopu z 23. minuty. Humpolec dlouho hledal cestu k domácí brance a povedlo se mu to nestandardním gólem z přímého kopu, který nakonec propadl až do branky. Do druhé půle, která začne za 13 minut, tak půjdou oba týmy za stavu 1:1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    52
    Vlivem technických problémů se dostáváme až do 52. minuty zápasu. Mezitím ani jeden tým nepředvedl nic zásadního, ani nestřídal a stav je stále 1:1.
     
    54
    Ofsajd zastavuje tažení žďárských do útoku. Obecně se během deseti minut zápas dost vyhrotil.
     
    54
    Šerý bleskově našel nalevo Svobodu, ale našel ho v ofsajdovém postavení. Jícha tak bude moci odkopávat od vlastní branky.
     
    55
    Střídání v týmu FC ŽĎAS Žďár n.Sázavou: ze hřiště odchází Vokoun, přichází Janů.
     
    55
    Vitásek mezi nohama prohodil obránce Humpolce a vyzval vepředu volného Sodomku, tomu ale cestu včas zakřižoval hostující hráč. Přesto stihl Sodomka rychle odehrát míč krosem na Fialu, kterému střela z první ale vůbec nesedla.
     
    56
    Vysoký centr od Kováře na Lubora Trojánka byl v určité fázi přesný, nakonec ale Kříž vyběhl proti míči a chytil ho do rukavic.
     
    57
    Žlutá karta přichází i na straně Žďáru. Za zakopnutý míč po odpískání je trestán domácí hráč Vitásek.
     
    57
    Druhá nedisciplína žďárských hráčů a za naprosto směšné a zbytečné protesty dostává žlutou kartu Patrik Fiala. Taky dostává za to od domácího trenéra kartáč...
     
    60
    Sodomka po vhazování střílel, ale jenom do postaveného obránce. Pramení z toho také rohový kop okresního města.
     
    60
    Ohromný závar před hostující brankou gólem nekončí! Šanci na dorážku měli hned čtyři hráči Žďáru, ale Kříž ve dvou případech skvěle zasáhl a ve zbývajících pomohla obrana.
     
    61
    Střídání v týmu FC ŽĎAS Žďár n.Sázavou: ze hřiště odchází Švoma, přichází Henzl.
     
    61
    Hra se oproti první půli srovnala. Teď už hru netvoří vyloženě Žďár, ale i Humpolec se dokázal dostat do nějakých zajímavých situací. Remíza by průběžně zápasu slušela, ale vyhrát dnes někdo musí.
     
    63
    Přetažený centr od Málka nebezpečí pro žďárskou branku nepředstavuje, na druhé straně ale bomba Kováře pořádně hostujícího gólmana vystrašila! Ten reflexivně stihl vytáhnout nohu proti tvrdé střele po zemi!
     
    65
    Další roh pro Žďár. Humpolec se mírně zatáhl a domácí toho využili k velkému tlaku na hostující branku.
     
    66
    Fialy střela po rohovém kopu ze 16 metrů nenašla prakticky žádný cíl. Jenom dítě za brankou...
     
    66
    Střídání v týmu A.F.C. Humpolec: ze hřiště odchází Havel, přichází Pikl.
     
    67
    Střídající hráč Humpolce se okamžitě zapojil do hry při bránění rohového kopu. Svého soupeře strážil svědomitě a díky němu vytahuje Humpolec hru.
     
    68
    Laciná ztráta Humpoleckých v útoku a pramenila z toho střela od Henzla z osy hřiště, ale byla slabá a Křížovi nedělala vůbec žádný problém.
     
    70
    Šerý se pokusil o otočku okolo obránce, ale nevyšlo mu to. Jeho ztráty balonu ale domácí nevyužili, naopak humpolecký Pešek se dostal ke střele, jenže míč poslal skoro přes plot za stadion.
     
    72
    Daniel Šerý si nabíhal na míč po levé straně, zvednutý praporek sudího ho ale zastavuje.
     
    73
    Fiala zastavil rodící se brejk Humpolce jasným odkopem do stromů podél stadionu. Míč pak propadl na cyklostezku vedoucí podél hřiště a už pro něj míří pořadatelská četa.
     
    74
    Alt si získal ve Žďáře nějaké plusové body, když se přiznal k tečování míče a tím otočil vhazování. Nyní měl míč Žďár a rozehrál rychle dopředu.
     
    75
    Kovář po pravé straně sprintoval a čekal na náběh hráčů z osy hřiště. Ten i přišel a domácí #2 nahrávala na oblast penalty. Hosté ale tuto šanci pokryli.
     
    75
    Bleskově se šlo na druhou stranu a Šerý po levé straně šel tělo na tělo s Tomášem Trojánkem, střelec jediného gólu domácích výborně odstavil svého soupeře.
     
    77
    Šindelka důrazně zvýšil hlas na svého parťáka z obrany a absolventa žďárského státního gymnázia, Ondřeje Růžičku, zatímco na hřišti zůstal ležet faulovaný Pešek.
     
    78
    Střídání v týmu A.F.C. Humpolec: ze hřiště odchází Nermut, přichází Ujčík.
     
    79
    Šerý, spoluhráči zvaný Číča, hledal na vápně volného Peška, který ale v této oblasti vůbec nebyl. Humpolec si nicméně vybojoval vhazování poblíž domácí branky.
     
    80
    Průnik jednoho z domácích ve vápně by si rádi přáli Žďárští označit jako penaltový, tak se ale neděje a hra jde na druhou stranu. K tvrdé střele z 20 metrů se dostal Pikl, diváky zvaný Jarda Kužel. Jícha vyrazil na levou stranu.
     
    81
    Pešek měl ohromnou šanci na vedoucí gól! Zprava mu přišel povedený centr od Tomoviče a hostující hroťák zakončoval do vrchní části branky. Ale zamířil těsně nad břevno!
     
    83
    Pešek následně na půlce zasáhl do obličeje kopačkou domácího kapitána Šindelku a vidí žlutou kartu.
     
    84
    Jícha překopl celé hřiště až k gólmanovi Křížovi. Zatím to vypadá, že zápas dojde do prodloužení, ač je Humpolec posledními minutami aktivnější celek.
     
    85
    Tomovič zblokovaným centrem vybojoval pro Humpolec roh. Hráči z města pana Hliníka cítí, že by gól přišel v nejlepší chvíli.
     
    86
    Humpolec právě vstřelil branku!
    A z rohového kopu se čtyři minuty před koncem dostává Humpolec do důležitého vedení! Bylo to jednoduché, centr od hostujícího hráče našel ve vzduchu přesným timingem JAN PEŠEK a rozjásal drobný počet hostujících fans – 1:2!
     
    87
    Žďár musí hrát vabank, teď už není na co čekat. Přitom byl v tomto zápase považován za mírného favorita.
     
    88
    Rychlý brejk Humpolce zastavil dobrým obranným zákrokem zpět sprintující Fiala. Žďár se navíc dopustil na půli útočného faulu a Humpolec stále drží důležité vedení.
     
    89
    Šerý vybojoval rohový kop pro hostující barvy. Kolik bude nastaveno, se dozvíme za chvíli.
     
    90
    Svoboda faulovaný u postranní čáry před protější tribunkou a tohle vypadá už pro hosty dost dobře. Zvláště, když sudí nastaví pouhou minutu!
     
    90+1
    Roh pro Žďár. Asi úplně poslední možnost na srovnání stavu. Do vápna jde navíc i gólman!
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Z rohového kopu se ale nepovedlo dotlačit balón do branky a po výsledku 2:1 je jasné, že se Humpolec utká s jihlavskou Vysočinou! Ke konci druhé půle více šel za výhrou a gól z rohového kopu v 86. minutě od Jana Peška byl rozhodující faktor v tomto utkání. Jinak jsme ale nesledovali nijak pohledný fotbal, bylo to spíše bojovné a remíza by zápasu slušela rozhodně více. Vyhrát ale mohl dnes jenom jeden, a tím byl Humpolec.

    Z mé strany je to dnes vše. Přeji vám příjemný zbytek víkendu a budu se někdy z nižších fotbalových soutěží v okrese těšit napočtenou! (18:52:38)

    Tomáš Kalas

    Branky: 23. Trojánek Tomáš – 40. Havel, 86. Pešek

    Karty:   57. Vitásek (ZNS), 57. Fiala (ZNS) – 37. Šerý (HUM), 83. Pešek (HUM)


    FC ŽĎAS Žďár n.Sázavou: Jícha – Kovář, Šindelka (C), Fiala, Růžička, Vitásek, Trojánek Tomáš, Trojánek Lubor, Švoma (61. Henzl), Sodomka, Vokoun (55. Janů)
    Náhradníci: Sáblík – Komínek, Henzl, Janů, Peňáz, Havlík

    A.F.C. Humpolec: Kříž (C) – Zástěra, Alt, Nermut (78. Ujčík), Šerý, Dalík, Maršík, Málek, Svoboda, Havel (66. Pikl), Pešek
    Náhradníci: Pikl, Tomovič, Kopic, Štěpán, Ujčík, Havel

    Rozhodčí: Krondráf – Machač, Novák
    ocianews.com