Žďár n/S – Humpolec 1:2 (kon.) | Start Brno – Vrchovina 1:5 (kon.) | Želetava – Tasovice 2:4 (po pr.)
Skaštice – Blansko 2:2 (3:2 po pen.) | Olešnice – Nové Sady 1:0 (kon.) | Polanka n/O – Nový Jičín 0:3 (kon.)
Frýdlant n/O – D. Benešov 0:2 (kon.)
konec
1. BFK Frýdlant nad Ostravicí
0:2 (0:1)
FC Dolní Benešov
Sobota 27.07.2019, 18:00MOL Cup • Předkolo
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (21:28:56)
     
    Je dobojováno! Frýdlant nad Ostravicí svedl se soupeřem z vyšší soutěže vyrovnanou partii, kterou rozhodla jen kvalita koncovky. Domácí se dostali k obrovskému počtu střel, jenže většina z nich byla jen prachmizerných parametrů. Dolní Benešov byl o gól napřed od šestnácté minuty, kdy chybu Hrdličky potrestal Býma. Na rozdíl dvou branek účastník MSFL zvýšil v 58. minutě, když jeden z mnoha rychlých brejků proměnil Baránek. Kmenový hráč Opavy Kryšfot Lysák na druhé straně neinkasoval, a tak Dolní Benešov může v rámci MOL Cupu slavit postup do prvního kola. Jeho dalším soupeřem bude lepší z duelu TJ Unie Hlubina – Heřmanice.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Jednu z posledních akcí obstaral Moravec, který se vydal na útočný výlet. Při střele z nějakých třiadvaceti metrů mu ale balón sjel na vnější nárt a pak letěl jen směrem k praporku.
     
    90
    Většina domácích střel přichází ze střední a delší vzdálenosti. Výjimkou nebyl ani pokus Veličky, kterému scházela razance i lepší umístění.
     
    89
    Velička se snažil překonat zahuštěný prostor na hranici šestnáctky rychlou narážečkou, kterou ale sebral jeden z obránců Dolního Benešova.
     
    89
    Snížení se Frýdlant nedočkal ani po střele z dálky od Leoše Švancera, která minula Lasákovu branku o velký kus.
     
    88
    Tempo hry v posledních minutách trochu opadlo. Na domácích hráčích i fanoušcích už je snadno čitelné smíření s porážkou.
     
    87
    Hostující kapitán Tomáš Moravec fauloval ve středovém kruhu. Domácí to poté vzali přes levou stranu, ovšem dobrý obranný zákrok Pecucha zapříčinil odkop od branky.
     
    85
    Díky ponechané výhodě se před domácími otevřel odkrytý prostor. Hanus nastalou situaci ale nevyřešil dobře a takovým nepřesným hybridem mezi střelou a nákopem balón odevzdal.
     
    84
    Indra na levém okraji pokutového území přitvrdil v souboji se Skrochem a pustil míč za koncovou čáru. Hajdušek krátkým rozehráním zakládá akci Frýdlantu.
     
    83
    Jan Hrdlička odvrátil Foitzikův centr na hranici vápna, odkud přilétla pohotová střela z voleje. Ta proletěla jen pár decimetrů nad břevnem Hajduškovy brány.
     
    82
    Dalekonosná střela nově příchozího Skrocha byla ještě před šestnáctkou tečovaná, a tak se bude pokračovat rohovým kopem.
     
    80
    Střídání v týmu FC Dolní Benešov: ze hřiště odchází Aleš Baránek, přichází Daniel Skroch.
     
    80
    Domácí měli po zákroku na Kučeru ponechanou výhodu. Sami se ale zahnali do křídla, kde se Šigut vůbec nedomluvil se Svatonským a balón odevzdal.
     
    78
    Střídání v týmu 1. BFK Frýdlant nad Ostravicí: ze hřiště odchází David Marek, přichází Martin Indra.
     
    78
    David Marek v roli posledního hráče prohrál osobní souboj s Rubým. Hajdušek mu ale zmenšil střelecký úhel a zakončení tak šlo jen nad břevno.
     
    77
    K rozehrávce přímého kopu ze sedmnácti metrů se postavil střídající Hanus, ovšem Lasák jeho povedenou ránu zneškodnil skokem k levé tyči.
     
    76
    Foitzik hned po svém příchodu zatáhl za záchranou brzdu. Za jasný faul před šestnáctkou si vysloužil žlutou kartu.
     
    74
    Jakub Býma a Matyáš Blahuta mají po zápase. Na hřišti je nahradili Filip Labuda a Lukáš Foitzik.
     
    73
    Moravec šel znovu do skluzu, aby zastavil průnikovou přihrávku. Třetiligový celek se poté bleskově přesunul na útočnou polovinu, kde míč ztratil Pecuch.
     
    72
    Domácí obrana už je hodně otevřená. Po nabídce Rubého toho chtěl využít Gebauer, jenž ze střední vzdálenosti trefil jen některého ze stoperů.
     
    71
    Moravec ve skluzu vystavil ráznou stopku Kučerovi, který zůstal mimo hru. Rychlý kontr Dolního Benešova po obloučku Baránka zakončoval do brány Býma, nicméně tomu předcházel ofsajd.
     
    70
    Rubý se nevyvaroval laciné ztráty u středového kruhu, po které zprava centroval Svatonský. V pokutovém území se k míči prodral Velička, ale v krkolomné pozici ho mezi tyče nepřesměroval.
     
    69
    Málem bylo rozhodnuto! Po domácím propadnutí na útočné polovině Baránek přihrál na Býmu, který se krásnou otočkou prosmýkl kolem obránce, ale v tváři tvář Hajduškovi vypálil vedle pravé tyče.
     
    68
    Standardních situací měli domácí už hodně. Snížit ale nedokázali ani nyní, protože hosté další zakončení Veličky zablokovali.
     
    67
    Rubý si všiml volnějšího Baránka, který zleva znovu pálil, ale Hajdušek díky zákroku obránce zasahovat nemusel. Na opačném konci hřiště se míč odrazil od Karčmáře na roh.
     
    66
    Střídání v týmu 1. BFK Frýdlant nad Ostravicí: ze hřiště odchází Martin Šigut, přichází Martin Hanus.
     
    66
    Blahutovo přenesení hry do pravé strany nastartovalo Pecucha, jehož střelu z úhlu Hajdušek vyrazil na další roh, jenž domácí defenziva ubránila.
     
    65
    Velička vytloukl bloky prvního obránce, od kterého šel balón na roh. O jeho rozehrávku se postaral Wludyka, jenže následná hlavička Hrdličky letěla hodně vedle branky.
     
    64
    Dnešní utkání sleduje 187 diváků.
     
    63
    Blahuta zprava centroval na Baránka, ale Marek dalšímu zakončení zabránil. Domácí kontr pak přinesl jen nepřesný nákop na Svatonského.
     
    62
    Jan Wludyka měl kolem sebe prostor, a tak natáhl k ambiciózní střele z třiceti metrů. Branku trefil, ale Lasákovi přidělal jen minimální starosti.
     
    61
    Pecuhův výpad po pravé straně vypadal ukončený, nicméně zazmatkování domácí obrany nabídla hostům balón ještě jednou. K další střele na Hajduška ale nedošlo.
     
    60
    Dolní Benešov nenechává domácím fotbalistům ve středu hřiště ani metr volného prostoru. Frustrovaní hráči Frýdlantu se teď zmohli jenom na faul Kučery.
     
    58
    Dolní Benešov právě vstřelil branku!
    Hráči v modrobílých dresech dělají důležitý krok k postupu do další fáze! Bohdan Velička byl po přihrávce Staňka rychle zdvojený a balón ztratil. Z toho vznikla rychlá protiakce, kterou ALEŠ BARÁNEK na rohu šestnácky vyřešil elegantním obloučkem přes vybihajiciho gólmana.
     
    58
    Moc vážná ale nebyla, protože Wludykův oblouček zapadl až do náruče nikým neobtěžovaného Kryštofa Lasáka.
     
    58
    Hostující obrana byla znovu připravená, avšak po faulu na Švancera bude mít ještě další práci.
     
    57
    Veličkův střílený centr z pravé strany zneškodnil Karčmář za cenu rychle rozehraného rohového kopu.
     
    57
    I na druhé straně byl k vidění rychlostní souboj mezi gólmanem Hajduškem a Baránkem. Přetažený pas se zastavil až v zámezí.
     
    56
    Wludyka si všiml náběhu Kučery, kterému nabízel balón do běhu, nicméně pohotový výběh Lasáka zabránil jakémukoliv nebezpečí.
     
    55
    A další centrovaný balón, který vyletěl pryč z hrací plochy. V tomto případě ho měl na svědomí Ondřej Haas.
     
    54
    Z několika přihrávek na pravé straně hostujícího útoku resultovala neškodná dalekonosná střela Blahuty, kterou Hajdušek zlikvidoval rutinním zákrokem.
     
    53
    Centr Švancera skončil v autu, a tak Kryštof Lasák může v klidu rozehrát od svého brankoviště.
     
    52
    Po sražené střele zpoza šestnáctky chtěli zaútočit také hosté, nicméně je v samotném zárodku zastavil odmávaný ofsajd.
     
    51
    Wludykovi se na pravé straně nabízel Kučera, jenže nepřesná přihrávka letěla úplně někam jinam. Domácí celek u míče ale zůstává.
     
    50
    Po centru Karčmáře zůstal na hřišti ležet David Marek, který ve vzdušném souboji inkasoval ránu do hlavy. O nic vážného se však jednat nebude.
     
    49
    Hosté nepříjemný centr přečkali bez úhony. Na druhou stranu pak upaloval Baránek, kterého zezadu fauloval Staněk a dokonce za to viděl žlutou kartu.
     
    49
    Matyáš Blahuta v křídelním prostoru viditelně fauloval a nabídl Frýdlantu zajímavou standardní situaci.
     
    48
    Velička zezadu trefil kolenem do zad Ondřeje Haase. Hned nato se ozval hvizd signalizující další rozehrávku Dolního Benešova.
     
    47
    Dlouhý míč od Švancera letěl k Veličkovi, ovšem ten souboj s Romaněnkem u postranní čáry prohrál. Hrát budou hosté.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hlavní rozhodčí Černoevič nenastavil ani vteřinu a ukončil první poločas bezprostředně po uplynutí pětačtyřicáté minuty. O něco nebezpečnější byli domácí fotbalisté Frýdlantu, nicméně většina střel v jejich podání byla hodně nepřesná. Skóre v šestnácté minutě otevřeli hosté, když velkou chybu nejistě hrajícího kapitána Hrdličky potrestal Jakub Býma.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Narážečku mezi Býmou a Rubým překazil Marek. O chvíli později se ale zrodila Wludykova nepřesnost a vhazování pro účastníka MSFL.
     
    43
    David Marek v souboji dvou pětek fauloval Rubého. Hosté ihned uvedli míč zpět do pohybu, ale k ohrožení Hajduška se tentokrát nedostali.
     
    42
    Blahuta nešikovně vyběhl s míčem až za koncovou čáru. Hajdušek rychle rozehrál, ale hosté se stejně stihli včas vrátit do středu pole.
     
    41
    Rozhodčí nedbali na Šigutův zákrok ve středu hřiště, po kterém zůstal ležet Býma. Z rychlé akce přišla střela, kterou Lasák vyrazil ke Kučerovi a ten z dorážky trefil jen posledního beka Dolního Benešova.
     
    40
    Patrik Rubý si na pokyn spoluhráčů pospíšil s rozehrávkou dalšího rohu. Bylo to ale na škodu, neboť centr to byl hodně nezdařený.
     
    39
    Pokračující akce Dolního Benešova přinesla rohový kop a nebezpečný přetažený centr k Romaněnkovi, který z jedničky trefil Hajduškovu pravou tyč!
     
    38
    Pecuch utekl po pravé straně, odkud přihrál Rubému. Ten ihned nabil na střelu Gebauerovi, jenže dobře postavený Svatonský míč k brance nepustil.
     
    37
    Dvě hlavičky po výkopu Hajduška vyslaly na zteč Kučeru, kterého zkušeně ubránil Karčmář a doprovodil míč za koncovou čáru.
     
    36
    Staňkova kolmice šla mezi hostující stopery, kde nebyl nikdo ve žlutočerveném. Ani protiútok Dolního Benešova každopádně neměl moc dobré parametry.
     
    35
    Šafner chtěl po faulu na Šiguta rychle rozehrát ze středového kruhu. Přihrávka na pravou stranu ale byla hodně nepřesná a Frýdlant tak zahrozit nemohl.
     
    34
    Domácí kapitán Jan Hrdlička zatím vyrábí hodně nepřesností. Teď ani nadvakrát nedostal míč z vlastní poloviny a nabídl Karčmářovi vhazování ze středu hřiště.
     
    33
    Karčmář nedokázal zastavit Šigutovi akci po odkryté levé straně. Z několika následných přihrávek vyplynula rána Wludyky, ale ten znovu nasměroval balón těsně nad horní tyč.
     
    32
    Konečně se domácím povedlo zakončit mezi tři tyče. Po centru zprava hlavičkoval Kučera, ale balónu nedal tolik razance, aby s ním měl Lasák nějaké větší problémy.
     
    31
    Moravec skluzem sestřelil Šiguta, který se nadechoval k rychlé přechodové fázi. Ani tento zákrok ale nepřiměl hlavního arbitra vytáhnout žlutou kartu.
     
    30
    Pecuch měl trochu prostoru před pokutovým územím, kde si rychle připravil střelu, ovšem trefil jen prvního clonícího obránce.
     
    29
    Dlouhý diagonální nákop od Hrdličky byl pro Svatonského nechytatelný. Dopředu tak znovu mohou hosté.
     
    27
    Pecuch zkazil přihrávku do volnější levé strany. Resultoval z toho protiútok Šiguta, jenže vracející se Moravec ho nenechal udělat vůbec nic.
     
    26
    Krátce po Hajduškově výkopu se Velička rozhodl pro dalekonosnou střelu z otočky. I v tomto případě balón letěl nad břevno.
     
    25
    Po nepovedeném centru na přední tyč přiletěl balón do ohně ještě jednou, nicméně Hajdušek ho před útočníky vyrazil do klidnějších vod.
     
    24
    Jan Hrdlička srazil přízemní pas aktivního Rubého na další roh.
     
    23
    Šigut si na pravé straně přehodil balón na levačku, kterou přihrál pod sebe na Wludyku. Ten pohotově pálil, jenže rozměry brankové konstrukce mu byly malé.
     
    22
    Nechybělo moc a Hrdlička připravil hostům další velkou šanci, když z vlastního vápna odkopl míč jen do blízko stojícího spoluhráče. Balón se k žádnému soupeři každopádně neodrazil.
     
    21
    Domácí obraně ale pomohl vytáhlý útočník Velička, který centr zleva odhlavičkoval do bezpečí.
     
    20
    Pecuch roztáhl hru doleva před sprintujícího Aleše Baránka, jehož centr byl sražen na rohový kop.
     
    18
    David Kučera šel odvážně do dvou obránců, kteří mu balón čistě sebrali. V opačném případě by se domácí jedenáctka dostala do velké šance.
     
    17
    Frýdlant čelil nepříjemnému napadání na vlastní polovině, ze kterého domácí tým vysvobodila až Wludykova malá domů na Hajduška.
     
    16
    Dolní Benešov právě vstřelil branku!
    Hosté jdou do vedení! Jan Hrdlička nešikovně sklepl prudký centr k JAKUBU BÝMOVI, který se zadarmo dostal do gólové šance a před vybíhajícím Hajduškem nezaváhal.
     
    15
    Zatím největší šance pro Frýdlant! Velička vyhrál sprinterský souboj s posledním obráncem, jenže v souboji s gólmanem vysoko přestřelil.
     
    14
    Ještě jednou stejná myšlenka od Rubého. Tentokrát už to hosté sehráli lépe, nicméně Býmovi se po stříleném centru z jedničky vypálit nepovedlo.
     
    13
    Rubý přenášel hru doleva, kde tušil Haase, nicméně o toho se bezpečně postaral David Marek.
     
    12
    Kolmice Jana Wludyky zůstala u ostatních domácích hráčů nepochopena. Míč propadl za koncovou čáru a Lasák rozehrává.
     
    11
    Martin Šigut se natahoval po přihrávce z pravé strany, jenže v těsné blízkosti vybíhajícího Lasáka balón do sítě nedostal.
     
    10
    Wludyka potáhl míč přes otevřený střed hřiště a pak celou akci i sám zakončil. Střela po nabídce Švancera však letěla vysoko nad branku.
     
    9
    Rychlá domácí akce narazila na nepřesný centr z pravého křídla. Na druhé straně nedoběhl přetažený nákop Patrik Rubý.
     
    8
    Staněk ztratil míč na půlící čáře. Hned vzápětí na to navázal ostrým zákrokem, který by se rozhodně dal ohodnotit žlutou kartou.
     
    7
    První práce také pro Kryštofa Lasáka, který musel složitě vyrážet střílený centr z pravého křídla. K dorážce na hostující branku už nedošlo.
     
    6
    Hajdušek rychle zareagoval na Blahutovo prodloužení vysokého balónu a včasným výběhem slibně rozjetou akci ukončil.
     
    5
    Býma se před vápnem hezky uvolnil, jenže krátká přihrávka dovnitř šestnáctky přes nejbližšího beka neprošla.
     
    4
    Moravec nic nevymýšlel a ukopl Šigutovi balón až nad střechu tamní tribunky. Vhazovat bude Leoš Švancer.
     
    3
    Ostrý zákrok ve středu hřiště na Davida Marka se nemohl obejít bez odpískání. Kvůli nepřesnosti Švancera však domácí balón rychle ztratili.
     
    2
    Úvodního výkopu se zhostili hosté, kteří nastupují v modrobílých, zatímco domácí v červenožlutých barvách.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    1. BFK Frýdlant nad Ostravicí: Hajdušek – Marek, Hrdlička (C), Švancer, Svatonský, Wludyka, Kučera, Staněk, Šafner, Šigut, Velička.
    Náhradníci: Indra, Šrámek, Hutník, Hanus, Soukup.

    FC Dolní Benešov: Lasák – Býma, Romaněnko, Rubý, Moravec (C), Blahuta, Gebauer, Haas, Karčmář, Pecuch, Baránek.
    Náhradníci: Foitzik, Večeřek, Labuda, Skroch.

    Rozhodčí: Černoevič – Mankovecký, Krupa.
     
    FC Dolní Benešov

    Hosté by se dali označit za mírného favorita, neboť je druhým rokem čekají náročné boje v Moravskoslezské fotbalové lize. Nováčkovskou sezónu ve třetí nejvyšší soutěži zakončil tým Dolního Benešova na jedenáctém místě, přičemž od poslední trojky ho dělily jen dva body. V nedávno absolvované přípravě se svěřenci nového hlavního trenéra Dominka Kroupy jevili v dobrém světle, když dokázali porazit Pustou Polom, Dětmarovice i Kobeřice.
     
    1. BFK Frýdlant nad Ostravicí

    Domácí oddíl zahajuje v pořadí pátou sezónu ve čtvrté nejvyšší soutěži. Předchozí ročník byl pro fotbalisty Frýdlantu velmi úspěšný, neboť v Divizi E obsadili druhé místo se ztrátou šesti bodů na první Slavičín. V předkole národního poháru se Frýdlant představil také před rokem, kdy díky gólům Wozniaka a Hrdličky postoupil přes Vsetín. Poté dokonce nebyl daleko od postupu do druhého kola, když s třetiligovým Frýdkem-Místem prohrál až v penaltovém rozstřelu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Michal Břuchanský

    Branky: 16. Býma, 58. Baránek

    Karty:   49. Staněk (FNO) – 76. Foitzik (DBE)


    1. BFK Frýdlant nad Ostravicí: Hajdušek – Marek (78. Indra), Hrdlička (C), Švancer, Svatonský, Wludyka, Kučera, Staněk, Šafner, Šigut (66. Hanus), Velička.
    Náhradníci: Indra, Šrámek, Hutník, Hanus, Soukup.

    FC Dolní Benešov: Lasák – Romaněnko, Rubý, Moravec (C), Blahuta (74. Labuda), Gebauer, Haas, Karčmář, Pecuch, Baránek (80. Skroch), Býma (74. Foitzík).
    Náhradníci: Foitzik, Večeřek, Labuda, Skroch.

    Rozhodčí: Černoevič – Mankovecký, Krupa

    Diváci: 187
    thejrc.org